Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn lip 27, 2026 5:10 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: So wrz 23, 2006 7:33 pm 

No cóż Panie Robercie, Ja o darmowych noclegach i jeszcze wypasie też słyszałem, wpradzie z pewnością na innych zawodach niż Artur /elektryki-spaliniaki/ ale na pewno nie od Pana, bo na żadnych poza Warszawą jakoś Pana spotkać nie można...

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So wrz 23, 2006 7:56 pm 

Janusz Potepa napisał(a):
No cóż Panie Robercie, ...bo na żadnych poza Warszawą jakoś Pana spotkać nie można...

Witam Panie Januszu.

Podobnie jak zeszłym sezonie letnim, tak w tym Kamil nie uczestniczył w żadnych EMP ( ja jak Pan zapewne wie nie jeżdżę, choć może od tego sezonu to się zmieni ). Skupilismy się, z różnych względów na zawodach lokalnych oraz innych sprawach zwiazanych z Moim hobby ( nie jest to modelarstwo ).
Jednak , podobnie jak w poprzednich sezonach halowych - będziemy się pokazywać w tym sezonie halowym na HMP. W Tarnowie również. Czy ten hotel przy " jaskółkach" jeszczze stoi ? Kiedyś z raacji pracy zawodowej w Tarnowie bylem tam częstym gościem. Czy " Roleski" ma jeszcze magazyny na terenie dawnych zakładów, obiętych kiedyś "tajemnicą państwową" ?.

pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: So wrz 23, 2006 8:36 pm 

Robert Goś napisał(a):
Artur Dzierzęcki napisał(a):

A teraz odpowiedz dla Pana Goś.
Bardzo mocno kampania reklamowa w boksach zawodniczych, ale efekt ujemny. Mówiono coś o noclegach darmowych i innych dzialaniach promujących zawody w Lubawie, i nie jest to mój wymysl bo otrzymalem tą informację od osób kompetentnych i to niejednokrotnie.

Witam.

Panie Dzierzęcki, moje pytanie postawione w poście p. Zarębie brzmiało" PROSZE KONKRETNIE. KTO I CO ? OBIECYWAŁ PANU W LUBAWIE" Próbóje Pan na nie odpowiedzieć ( widzę, iż pan Zaręba ma kolejnego adwokata ), jednak nie widzę w tej odpowiedzi żadnych konkretów. Pisze Pan " mocna kampania reklamowa w boksach " - KTO JĄ ROBIŁ ? , pisze Pan ,że " informacje otrzymał Pan od osób kompetentnych" - PROSZE O KONKRETY - co to były za kompetentne osoby.

pozdrawiam

Robert Goś

Oj, widzę że nie jest Pan w temacie i bardzo niedoinformowany w kwestii tych zawodów. Ja natomiast nie będę Pana uświadamial kto i kogo informowal o takich ,,promocjach,,. Może gdyby Pan wychylil nosa i pojeżdzil na zawody na terenie calego kraju, pojadl chleba i z innych pieców i regionów kraju to poszerzylby Pan sobie punkt widzenia i uslyszal wiele ciekawych rzeczy. Jak się mówi ,, podróże ksztalcą,,. Widać nie tylko ja slyszalem o tych noclegach i innych ,,atrakcjach,, zresztą nie to jest ważne.
Nie jestem adwokatem kol. Zaremby, aczkolwiek jestem fanem jego twórczości. Z utęsknieniem oczekuję na jego odpowiedz , szkoda że obecnie jest na zawodach i nie ma dostępu do internetu.
Dla mnie temat zamknięty.

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 24, 2006 6:54 am 

Witam
Informator dotyczacy zawodow w Lubawie nie bedzie zmieniony i pozostanie w formie w jakiej jest aktualnie. Prosze w tej kwestii nie dyskutowac, szkoda klawiatury.

Bojkotujac klase DTM540 lub jakakolwiek inna potwierdzicie Panowie tylko swoja niechec do tej klasy.

Pisanie o dyskryminacji DTM540 jest mijaniem sie z prawda. Prosze sprawdzic ile razy jezdzila klasa DTM540 na zawodach EHMP w zeszlym roku. W Lubawie zapewniamy tej klasie minimum 3 starty, jest szansa na 4 lub 5. Pisze o eliminacjach. Rownie dobrze mozna napisac, ze pewne klasy zostaly uprzywilejowane zamiast pisac ze ktoras klasa jest dyskryminowana. Zalezy czy szukamy pozytywow czy negatywow.

Jesli w E12 na najblizszych zawodach przyjedzie mniej niz 5 osob to klasa E12 nie pojedzie w ogole, a jesli osob bedzie bardzo malo jednak wiecej niz 5 to najprawdodobniej ograniczymy w niej ilosc eliminacji do 3 na kolejnych zawodach. Jesli to nie przyniesie rezultatu to klasa E12 zniknie z kalendarza i z przepisow. Jak wiadomo sam startuje i lubie klase E12 ale nie mam zamiaru krasc czasu innym zawodnikom ktorzy go bardziej potrzebuja niz ja. To byloby naduzycie z mojej strony jako wybranego do sekcji.

Pomysl aby na zawodach startowaly tylko klasy w ktorych sa przyznawane tytuly MP nie jest pomyslem trafionym wg. mnie i sekcji. Przypominam, ze klasy MP to DTM (Modified, SPEC, 540), Top-Stock.

Zgadzam sie, ze wszystko musi byc spisane w formie regulaminow, problem jest taki, ze bedziemy to mogli zrobic dopiero po wyborze nowych wladz czyli po pierwszym spotkaniu ktore musi sie odbyc w Loku. Wtedy tez jak juz bedziemy wiedzieli jako czlonkowie sekcji na czym stoimy beda mozliwe dalsze zmiany majace na celu zadowolenie zawodnikow jak i amatorow oraz przyciagniecie wiecej startujacych do zawodow.

Odnosnie tej samej ilosci startow dla wszystkich klas. Tak bylo do tej pory. Nadszedl czas aby to zroznicowac. Trzeba sie zastanowic co to jest klasa uprzywilejowana i co sprawia, ze taka jest. Czy to ze jest klasa EFRY? A moze to, ze jest klasa MP? a moze musza byc spelnione oba te warunki? A moze cos innego. Mam nadzieje, ze na te pytania ktore drecza rowniez nas czlonkow sekcji bedziemy mogli oficjalnie w formie odpowiednich zapisow odpowiedziec po zawodach w Lubawie.

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 24, 2006 12:28 pm 
Witam Od kilku dni śledzę Wasze wypowiedzi nie brałem udziału w uzgadnianiu kalendarza imprez na 2007r od kilku miesięcy dopraszam się o pisma od organizatorów z konkretnymi propozycjami dotyczących klas oraz oczekiwań od LOK-u.Mogę ujawnić że wpłyneło jedno pismo z F-my Ata proponujące terminy oraz sponsoring sportowy dla władz Sekcji.I na tym kończą się kontakty LOK-u z organizatorami.
W poniedziałek wraca Dyrekcja z urlopu i prrzedstawie Wasze głosy.Chciałbym zauważyć że jeżeli dyskusja nie będzie toczyła na poziomie sportowym to nie będe mógł przedstawić waszych spraw władzą LOK.
Wszelkie urazy i zwiści oraz ataki na osoby które domniemam mają dobro modelarstwa na względzie proszę sobie darować.Trzeba też mieć wiedzę nie tylko zawodniczą żeby rozwiązania które się pojawią były zozumiałe dla większości.
To Forum ma wśród modelarzy dobrą opinie więc ją utrzymajcie.
Z tych trzech stron znalazłem trzy zdania które mają znaczenie dla tematu wypowiedziane przez Artura D. i Tadeusza Zelazo.
Miałem nie pisać w tym temacie ale jestem zwolenikiem działania przy otwartej kurtynie.
Nie jest moją rolą was pouczać jeżeli kogoś z dyskutantów urażiłem to przepraszam i życzę dobrej oraz sportowej dyskusji,która będe zawsze popierał.

Ostatnio edytowano N wrz 24, 2006 6:18 pm przez Anonymous, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 24, 2006 3:02 pm 

Łukasz.
Jestem stary czytaj leniwy.
Dlatego przytoczę z pamięci swoje wsześniejsze słowa: Sekcja określa klasy mistrzowskie, które muszą być w programie każdej eliminacji i muszą mieć zapewnionych 5 biegów eliminacyjnych oraz dla finałów B,C po co najmniej dwa. Reszta klas należy do organizatora.

Mogą to być i MF.

Jak widzisz to Sekcja ma zdecydować które są to klasy mistrzowskie.

I nie wiem czy znasz takie pojęcie jak ciągłość władzy. Władza funkcjonuje nawet po przegranych wyborach do czasu powstania nowej.

Ale równie ciekawe jest Twoje zasłanianie się brakiem zebrania organizacyjnego i jednoczesne kategoryczne stwierdzenie - w Lubawie będzie tak a nie inaczej.
Zachęcony Twoją stanowczością pragnę poinformować że na zawodach w Lublinie będzie klasa E-18 oraz E-12. Pod pewnym warunkiem. Jeżeli w terminie wskazanym w informatorze wpłynie wpisowe od co najmniej 5 zawodników w każdej z tych klas.

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 24, 2006 3:59 pm 

Paweł Żelazo napisał(a):
Łukasz.
Jestem stary czytaj leniwy....pragnę poinformować że na zawodach w Lublinie będzie klasa E-18 oraz E-12. Pod pewnym warunkiem. Jeżeli w terminie wskazanym w informatorze wpłynie wpisowe od co najmniej 5 zawodników w każdej z tych klas.

Witam.

Tadeusz lub Paweł ( nie wiem, który z Was pisał powyższy post ) można coś blizej na temat zawodów w Lublinie ( przynajmniej jakis termim oraz czy bedzie to eliminacja do HMP ). Z kalednadza na sezon halowy nie wynika, aby jakakolwiek impreza w Lublinie się szykowała, a szkoda, z Kamilem nie mamy do Lublina daleko.
pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 24, 2006 4:38 pm 

Zawody w Lublinie będą . Propozycja zorganizowania ich jako EMP została zgłoszona do władz Sekcji. Jeżeli zostanie zaakceptowana - znajdzie się w oficjalnym kalendarzu.
Jedno na razie jest pewne. W dniach 8-10 grudnia rozłożony będzie tor w Hali Targowej MTL w Lublinie. I będą zawody. Jaka bedzie ich ranga - oficjalna - jeszcze nie wiem : sportowo - mam nadzieję że na bardzo wysokim poziomie : organizacyjnie - mam nadzieję że co najmniej nie będzie wpadki. Bo zawody robię jako pasjonat. Nie stoi za mną żaden dystrybutor a więc z kasą będzie "co łaska".
Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 24, 2006 7:02 pm 

Robert Goś napisał(a):
Witam. p Lesławie.

Juz teraz rozumiem Pańską postawę na forum. Pan jest po prostu ZAZDROSNY !!! Proszę napisać do Modelarza - może i z Panem zrobią wywiad.
Mam nadzieię, iż w tym wywiadzie, będzie mógł Pan pochwalic się nie mniejszymi zasługami w rozwoju modelarstwa kolowego co ATA i jej właściciel.
OBY... Tylko przyszli do Pana, lecz sądząc po bzdurach ( przepraszam Pan to nazywa : POCZUCIEM HUMORU ), które Pan na tym forum dość często wypisuje ( wiem już, że żona robi Panu dyktanda ) - NIE PRZYJADĄ NA TEN WYWIAD. NIE MA NA TO SZANS !!!

Czekający, na PEŁNĄ "POCZUCIA HUMORU" odpowiedź.

Robert Goś

Panie Robercie Goś kilka postów wcześniej i w innym temacie pisał Pan o tym,że nie ma nic konkretnego do powiedzenia i wiele osób łącznie ze mną uznało ten fakt.Obiecał Pan nie zabierać głosu.
Pan natomiast zabierając głos na tym forum z uporem maniaka ,swoimi wywodami przypomina nam o powyższym fakcie.Naprawdę nie potrzeba tak bezprzerwy przypominać nam o Pańskim braku kompetencji.My w większości o tym wiemy.Może na innym forum Pańskie dyletanctwo znajdzie czytelników.
Proszę nie pisać postów skierowanych pod moim adresem,bo i tak to nie zmieni mojego zdania o ich zawartości.Pańskie posty to jak nocnik , wiem że róży tam nie znajdę (chyba że wiatrów).
Ps.A TA k wogóle niech Panu popuszczą smyczkę i niech Pan pojeżdzi po Polsce,a nie szczują Panem na forum(nikt nie widzi,że ma Pan zgryz pekińczyka?)

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 24, 2006 7:56 pm 

No i wrócił nasz Leszek z zawodów :)

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 24, 2006 8:12 pm 

Dbaliśmy o image X-xaya-Filip był pierwszy... :D
Człowiek wraca, czyta ,a sobie nim gębę wycierają... :shock:

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 24, 2006 8:23 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Robert Goś napisał(a):
Witam. p Lesławie.

Juz teraz rozumiem Pańską postawę na forum. Pan jest po prostu ZAZDROSNY !!! Proszę napisać do Modelarza - może i z Panem zrobią wywiad.
Mam nadzieię, iż w tym wywiadzie, będzie mógł Pan pochwalic się nie mniejszymi zasługami w rozwoju modelarstwa kolowego co ATA i jej właściciel.
OBY... Tylko przyszli do Pana, lecz sądząc po bzdurach ( przepraszam Pan to nazywa : POCZUCIEM HUMORU ), które Pan na tym forum dość często wypisuje ( wiem już, że żona robi Panu dyktanda ) - NIE PRZYJADĄ NA TEN WYWIAD. NIE MA NA TO SZANS !!!

Czekający, na PEŁNĄ "POCZUCIA HUMORU" odpowiedź.

Robert Goś

Panie Robercie Goś kilka postów wcześniej i w innym temacie pisał Pan o tym,że nie ma nic konkretnego do powiedzenia i wiele osób łącznie ze mną uznało ten fakt.Obiecał Pan nie zabierać głosu.
Pan natomiast zabierając głos na tym forum z uporem maniaka ,swoimi wywodami przypomina nam o powyższym fakcie.Naprawdę nie potrzeba tak bezprzerwy przypominać nam o Pańskim braku kompetencji.My w większości o tym wiemy.Może na innym forum Pańskie dyletanctwo znajdzie czytelników.
Proszę nie pisać postów skierowanych pod moim adresem,bo i tak to nie zmieni mojego zdania o ich zawartości.Pańskie posty to jak nocnik , wiem że róży tam nie znajdę (chyba że wiatrów).
Ps.A TA k wogóle niech Panu popuszczą smyczkę i niech Pan pojeżdzi po Polsce,a nie szczują Panem na forum(nikt nie widzi,że ma Pan zgryz pekińczyka?)

Witam p. Zarembę

Tak jak panu wygodnie przeinaczyl pan mój post ( to jedno umie pan doskonale ), który wklejam poniżej:
Cyt:
" Witam.
Post już poprawiony, po prostu wkradła się literówka . Miał brzmieć " ...uciekła od Niego..." Co Pan na to ???
W swoich postach, które ja ( i podejżewam wiele osób czytających to forum, lecz nie mających chęci bądź ochoty na nie reagować ) uważam za głupie a nie śmieszne, nie porusza Pan spraw , o których Pan pisze. Za to w głupi sposób porusza Pan często wiele innych spraw, nie koniecznie związanych z tematem postu , w jakim toczy się dyskusja.
Co do Mnie, staram się nie zabierać głosu, gdy nie widzę potrzeby i nie mam nic nowego i konkretnego do powiedzenia - gdyby Pan postępował, podobnie pewnie dyskusje na tym forum były by bardziej żeczowe i zdecydowanie ciekwasze.
Ma Pan dziwny zwyczaj - ATAKOWANIA WSZYSTKIEGO, CZEGO INICJATYWA NIE ZRODZIŁA SIE W KŁODZKU LECZ NP. W WARSZAWIE. Nie znam Pana prywatnie ( i chyba całe szczęście ) bo jest Pan chyba osobą bardzo zadufaną w sobie. Wszystko wiedzącą najlepiej i nie znoszącą sprzeciwu ( bądź, tu odsyłam do słynnego cytatu z filmu MC2 ). Jeśli ktoś przedstawia swoje zdanie w jakimkolwiek temacie ( a jest z jedynego "niesłusznego" miasta w tym kraju ) musi byc storpedowany przez Pana i koniecznie ma Mu być narzucona wola Pana Zaremby.
Widzi Pan , moim zdaniem dyskusja polega na przedstawianiu argumentów, Pan w niej prawie ich nie uzywa - stąd moje wypowiedzi związane w Pańską osobą.
Odnosnie P.S. Jak Pan zapewne dobrze wie Warszawa ma liczbę mieszkańców dużo większą niż Kłodzko ( czas nadania praw miejskich tych obu miast jest chyba zbłiżony). Świadczy to chyba o tym, iż w sprawach , które Pan sugeruje radziliśmy i radzimy sobie zdecydowanie lepiej.
Życząc powodzenia w szukaniu " nowej" żony...biedna kobieta. kończę swoje wypowiedzi w tym temacie." koniec cytatu.

Jak POWINIEN pan zauważyć w pierwszych wersach tego cytatu jest wyraźnie napisana dygresja co do pańskich wypowiedzi na forum ( mam nadzieję, iz nie cierpi pan na wadę wzroku i teraz będzie się potrafił jej doczytać lepiej.)
Podobnie jest z moja wypowiedzią na temat zabierania głosu na forum ( wzrok proszę skierować w wersy od 9 do 12 w cytacie ( mam nadzieję, iż liczyć pan umie i nie sprawi to kłopotu ). Jak pan widzi dokładnie ją pan PRZEINACZYŁ pod swoje potrzeby.

Pozwoli pan teraz , że wypowiem sie w sprawie używania przez pana wyrażenia " nam", w pańskiej odpowiedzi. Niedawno były wybory do sekcji. CZY NA TYCH WYBORACH PRZYWRÓCILIŚCIE KOLEDZY MONARCHIĘ I MNIE OMINĘŁA KORONACJA P. ZAREMBY ( O ile mi wiadomo, tak zwracali się królowie, gdy mówili w do innych w swoim imieniu ).
NIECH WIĘC ŻYJE NOWY SRÓL - ZAREMBA I ( i mam nadzieję ostatni ). Od dnia dzisiejszego Ja zwracam sie do niego : WASZA NISKOŚĆ.
Jest WASZA NISKOŚĆ również w błędzie pisząc o tych zgryzach, smyczach itp. CZYŻBY ZNÓW JAKAŚ KOLEJNA U WASZEJ NISKOŚCI - DEWIACJA ??? ( z ta dolegliwością i nie tylko tą prosze się udać do lekarza - TAM ZNAJDZIE WASZA NISKOŚĆ POMOC, mam nadzieje, iż nie będzie za późno ).

Czekając na pełną " POCZUCIA HUMORU" odpowiedź WASZEJ NISKOŚCI, kończę ten post.

Robert Goś

Ostatnio edytowano N wrz 24, 2006 9:02 pm przez Robert Goś, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 24, 2006 8:32 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Człowiek wraca, czyta ,a sobie nim gębę wycierają... :shock:

Witam ponownie WASZĄ NISKOŚĆ - ZAREMBĘ I

Gdyby WASZA NISKOŚĆ nie prowokował tego pisząc bzdurne ( przepraszam - PEŁNE "POCZUCIA HUMORU" ) pod wieloma adresami posty i sam nie szukał zaczepki ( no ćóż TAKIE ZADANIE MA WASZA NISKOŚĆ ZLECONE ) z kim popadne ( bo nie jest z Kłodzka ) pewnie nie bylo by z Mojej strony odpowiedzi. A TAK PRZYNAJMNIEJ SPRAWDZĘ, CZY WASZA NISKOŚĆ MA AZ TAKIE " POCZUCIE HUMORU" JAK PISZE W SWOICH POSTACH.

Czekający na PEŁNĄ " POCZUCIA HUMORU" odpowiedź

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 24, 2006 9:22 pm 

:D

Ostatnio edytowano N wrz 24, 2006 9:34 pm przez Wiesław Groszkowski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 24, 2006 9:30 pm 

Dobry wieczór

Łukasz Kowalczyk napisał:

"Pisanie o dyskryminacji DTM540 jest mijaniem sie z prawdą."

Zarzut kłamstwa jest poważnym zarzutem , żeby móc posługiwać się takim zarzutem należy mieć mocne argumenty.

W ubiegłym sezonie halowym (EHMP i HMP) klasa "540" nie posiadała statusu klasy mistrzowskiej.Obecnie taki status posiada i powinna traktowana być w taki sam sposób jak klasy miedzy innymi DTM SPEC , DTM MODYFIED , czyli 5 biegów eliminacyjnych , jeżeli dla pozostałych klas mistrzowskich przewidzianych jest po 5 eliminacji.

Pozdrawiam

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona