Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt lip 17, 2026 11:01 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 188 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 12, 2006 12:22 pm 

Do zawodów zostało 19 dni, a narazie to nic nie ma, ani informatora, ani toru, ciekawe czy zawodnicy dopisza na tej imprezie ;) :mrgreen:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 12, 2006 12:46 pm 
Z chwile będzie informator a tor zostanie wybudowany właśnie dzś ruszyło kopanie odwodnienia jutro też będziemy kopać.

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 12, 2006 1:00 pm 

Widzę ze najbardziej Sie bulwersują osoby z południa który mają na wszystkie eliminacje około 3000km. Warszawa to największe skupisko monsterów oraz na pewno jest to bliżej centrum niż nowy targ. Osoby w centrum mają średnio około 5000km i wcale nie narzekają na odległości. Nie chcesz nie przyjeżdżaj jak to kilka razy sami powtarzaliście.

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 12, 2006 1:24 pm 
Administrator forum

Panowie, obseruje tą Waszą dyskusje i co widzę? Ano tylko jedno: Nikt nikomu z zawodników szyków nie pomieszał. Pomieszaliście je sobie sami. Kto psioczył na tor w Nowym Sączu? ZAWODNICY. A co zrobili zawodnicy żeby zawody przenieść do Nowego Targu? Poza wypowiedziami na forum - raczej nic.

Teraz wielkie ajwaj że do Warszawy trzeba jechać, że toru jeszcze nie ma itp. Rozumiem że są to rzeczy które Was bulwersują, ale żeby osiągnąc jakiś cel trzeba więcej inicjatywy.

Chcecie zawody w Nowym Targu? A co stoi na przeszkodzie żeby tak nacisnąc w paru miejscach żeby ta eliminacja tam się odbyła? W czym tkwi ten OGROMNY problem? Powiem Wam w czym: Trzeba siedzenie ruszyć i wydac parę groszy na kilka telefonów.

I nie ma się co czepiać tych którzy cos robią, mozna sie czepiac tych co nie robią NIC.

A tak na marginesie: zawodów klasy E-18 Micro Standard w Borzęcinie też miało nie być. A jednak były :)

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 12, 2006 1:34 pm 

Warszawa to również największe skupisko paru innych spraw. Czekamy na komplet zawodników z Warszawy na eliminacji w Nowym Targu.
Chodzi tylko o jasne zasady, a te do tej pory były takie, że organizatorzy najpierw tworzą warunki do jazdy, potem zgłaszają je do kalendarza imprez, na tej podstawie zawodnicy wybierają i planują starty.
A może się mylę? Najpierw określam gdzie chcę startować, potem sprawdzam czy tam ktoś coś zorganizuje, potem neguje bo tam mi nie pasuje, albo zgłaszam wątpliwości czy można tam wogóle jeździć... a wogóle to kto mnie zmusza do startu! sam już nie wiem...

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 12, 2006 1:59 pm 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Panie Janku M. może Pan określi gdzie jest Pana miejsce w LOK-u .Nie będe komentował pańskich wypowiedzi.

Odpowiedź znajdzie Pan na oficjalnej stronie lokowskiej, jeśli strona otwiera się z błędem MySQL to podaję:
- członek Kolegium Sędziów CKM ZG LOK - Zastępca Przewodniczącego i sekretarz,
- członek Zarządu Sekcji Modeli Samochodowych RC - Przewodniczący Kolegium Sędziów,
- sędzia modelarski klasy I z uprawnieniami od 1985 roku w klasach modeli pływających i samochodowych,
- zawodnik-modelarz klasy I z tytułami Mistrza i Vice-Mistrza Polski w klasach modeli samochodowych i pływających.
CKM nie jest jedynie dekoracją dla Stowarzyszenia Liga Obrony Kraju, ale społecznym ciałem doradczym, z którego głosem musi liczyć się LOK.
To dzięki osobom zasiadającym w CKM i przede wszystkim zawodnikom, których wraz z Panem Bernadym reprezentuję, Stowarzyszenie LOK może prowadzić swoją statutową działalność.
W każdym miejscu forum podkreśla Pan, że robi wszystko dla dobra zawodników i chce liczyć się z ich głosem, ale jak przychodzi co do czego, to podejmuje arbitralne decyzje, nie mające przełożenia do oczekiwań wiekszości zawodników.
Zmienia też lub narusza Pan przepisy obowiązujące w rozgrywkach MP, czego drastycznym przykładem są Łomianki a w ub. roku Malinka - czarę goryczy zawodnicy wylali na sędziów, Pan natomiast wyłgał się pokrętnym tłumaczeniem.
W takich warunkach zawody prowadzone pod Pana kierownictwem nie dają zawodnikom gwarancji przejrzystych reguł gry, a sędziom poczucia rzetelności spełnianych obowiązków i ich niezawisłości.
Marek Kusiakiewicz napisał(a):
...A co zrobili zawodnicy żeby zawody przenieść do Nowego Targu? Poza wypowiedziami na forum - raczej nic.
Chcecie zawody w Nowym Targu? A co stoi na przeszkodzie żeby tak nacisnąc w paru miejscach żeby ta eliminacja tam się odbyła? W czym tkwi ten OGROMNY problem? Powiem Wam w czym: Trzeba siedzenie ruszyć i wydac parę groszy na kilka telefonów...

Rozmawiałem z Panem Krzysztofem Dzioboniem z Nowego Targu i wyraził on gotowość zorganizowania I eliminacji w bagusach.
W tej sprawie zabrałem głos na forum i przedstawiciel ZG LOK wie o tym, jeśli czyta wszystkie posty.

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 12, 2006 2:35 pm 

Nie chodzi o kilomerty, a chodzi o zasady, a te sa łamane, bo powinno byc jak pisał Janusz Potepa.
Ale przeciez zyjemy w polsce i wszystko jest robione wbrew zasada i od d.. strony. Zycze duzej frekfencji na zawodach.
EOT

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 12, 2006 4:34 pm 

Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, kiedy kalendarz zmusza nas, aby trzeba było jechać do NT na 4 imprezy lub blisko NT, czyli NS lub TA to jakiś absurd.
Myślę, że w roku 2006 powstanie kilka obiektów, na których będzie można rozgrywać zawody na poziomie. Zostaną podjęte decyzje wcześniej przed sezonem 2007, aby rozłożyć imprezy po cale Polsce tak, aby każdy z nas miał możliwość wystartowania w zawodach i klasyfikowania się do MP nie robiąc dodatkowych 4000 km rocznie. Tego życzę wszystkim Modelarzom Samochodowym RC.

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 12, 2006 5:05 pm 

Michał Karpiński napisał(a):
Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, kiedy kalendarz zmusza nas, aby trzeba było jechać do NT na 4 imprezy lub blisko NT, czyli NS lub TA to jakiś absurd.

A już myślałem ze tylko ja tak myślę. :D
Polecam wątek - http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.php?t=16143&highlight=

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 12, 2006 11:59 pm 

Panowie
Własnie wszedłem na kalenrdzarz sezonu OFF-Road na 2006 rok i :shock: eliminacje mistrzostw Polski wyrastaja jak grzyby po deszczu .
Dlaczego co do nich nie ma dyskusji .(Brzeg ,Rzeszów).Dlaczego nie było problemu jak w Murowanej Gośłinie w zeszłym roku okazało sie, że za 2 tygodnie jest nie wpisana wczesniej do kalendarza Eliminacja Mistrzostw Polski w Nowym Targu
Moze dlatego ze na 34 sklasyfikowanych zawodników 24 pochodzi z południa Polski jakos wtedy zasady Wam nie przeszkadzały .

Ludzie na 22 imprezy sezonu letniego 20 jest na pludniu ale jak 2 sa w Warszawie to juz zle :!: :!: :?:
Opanujcie sie troche
Na 2 tyg przed zawodami w Piasaecznie tez nie było toru a jednak garstka ludzi nie majac do dypozycji ciezkich maszyn potrafiła zorganizowac bardzo fajna eliminacje a tor nawet po zawodach wyglądał duzo lepiej od toru w Tarnowie na którego organizatorzy mieli ponad pół roku wiec przestanicie juz piep....ć bo rzygać sie chce
Myślałem ze mam doczynienia z dorosłymi ludzmi chyba jednak sie myliłem .
Zaliczyłem najwiecej imprez Off -Roadowych MP z Was wszystkich w zeszłym roku (chciałem pojechac jeszcze do Rzeszowa ale finansów zabrakło ) i nie płakałem , że daleko , nie płakali rownież Arek Gajzler ,Norbert Omelańczuk ,Norbert Rękawek ,Michał Karpiński czyli czołowka off -roadu z wschodniej ,centralnej i zachodniej Polski wiec i Wy juz przestańcie
Po to jest kilka eliminacji zeby kazdy mogł sobie wybrac na które chce jechac nie na wszystkich trzeba byc aby zostac sklasyfikowanym .Nie chcesz przyjechac albo Cie nie stac to przykro mnie tez na wszystkie wyjazdy nie stać (Zaufani koledzy modelarze wiedza jaką mam sytuacje finansową ) Życie jest kwestią wyboru a Forum to nie chusteczka do nosa aby sie na nim ciągłe wypłakiwac
Prosze Was koledzy modelarze skończmy juz ten temat

Ostatnio edytowano Cz kwi 13, 2006 11:18 am przez Paweł Lipinski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 13, 2006 6:33 am 

Tylko,że ten termin trochę przegoni niektórych ludzi po Polsce.Jak już przeniesione zawody do Warszawy to mogły być chociaż 1 tydzień pózniej...Myślę,że przytaczany powyżej Norbert O.też by się ucieszył :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 13, 2006 6:35 am 

Ja kilka postów wcześniej poprosiłem o podanie dokładnego adresu toru, bo Ktoś sobie zmienił adres EMP i trzeba zmienić rezerwacje noclegów. Jakoś pan Zbyszek odpowiada tylko na posty które Mu pasują. Powiedzcie co jest złego w podaniu adresu toru na 3 tygodnie przed imprezą.

Dalej mocno wkurzony !!!
W

Mam tez drugie pytanie - które wydaje mi się zasadne na tym forum - czy LOK współfinansuje budowę tego nowego toru ??? Czy to Pan Panie Zbyszku tak z własnej kieszeni ... bo jak do tej pory pooza Panem to żadne nazwisko organizatora sie nie pojawiło. Na innych zawodach wiadomo kto jest organizatorem od początku i nie jest to tajemnicą...

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 13, 2006 6:49 am 

Widocznie Panu Zbyszkowi spadła porcelanowa świnka z telewizora... :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 13, 2006 7:09 am 
Panowie koledzy zawodnicy w dn. 12 o4 2005 zostały dokonane ostateczne uzgodnienia z właścicielem terenu oraz wykonawcą .Adres 15-816 Warszawa Michałowice K/Janek ul.Kasztanowa 44.Więcej wyłumacze jak przyjedziecie na zawody.Wczoraj osobiście wykopałem kanał odwadnijący a dziś to znaczy w czwartek spotykamy się na torze celem jego wytyczenia oraz wykopania jeszcze jednego odwodnienia po Swiętach będe co dzień na budowie a w momencie kiedy wejdzie koparka biore urlop i przenoszę się na tor.Jeżeli chcielibyście mi doradzić to proszę wejdżcie na post modele spalinowe temat tor tam napisałem o co mi chodzi .Pozdrawiam Wasz nawiedzony budowniczy toru.

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 13, 2006 7:16 am 

Dzieki za opdowiedź na pierwsze pytanie, drugie pozostało niestety bez odpowiedzi...
W

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 188 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona