Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn cze 15, 2026 12:46 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 188 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 8:48 pm 

Dla daty 29.04. jest salomonowe rozwiązanie:
- dobrze byłoby gdyby spalinowcy przyjechali już 28.04. po południu potrenować,
- zawody rozpocząć w sobotę najpóźniej o godzinie 9.00,
- przyjąć tylko 3 eliminacje elektryków,
- rozegrać maksymalną ilość eliminacji w spaliniakach,
- na ich podstawie ustalić wyniki.
Będzie to zgodne z punktem 3.25. przepisów sportowych.
Dla daty 2-3.05. jest wszystko do zrobienia - to najlepszy wariant.
Ewentualną kosmetykę mojej propozycji podam, jak przeprowadzę kilka symulacji.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 10:18 pm 

A może jednak rozegrać w terminie 2-3 maja zawody terenowe, a zacząć od tych, którzy mieli je kończyć, zostawiając bez zmian DTMy? tak naprawdę jazda w TOP STOCK i 540 nie koliduje - a zmiana przepisów co do startu tym samym modelem w dwóch klasach w jednych zawodach też nie zostawia możliwości jednoczesnego startu w top stocku i 540 na raz. Może własnie dzięki takiemu programowi ci, którzy jeżdżą w 540 i DTM Standard najeżdżą się do syta?

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 11:03 pm 

Ciekawe ...
Jeszcze w niedziele słyszałem z ust przedstawiciela LOK aktywnego na tym forum, że zawodów IC8 T i MT nie będzie w NS, a będą w Malince.
Z tego co pamiętam ( a poza lekkim nadmiarem wdychanych spalin nic nie piłem tego dnia :lol: ) nie byłem sam przy tej dyskusji... są inni świadkowie. Po powrocie do domu zdążyłem zmienić plany na długi weekend, a tu znowu klops :cry:
Ja rozumiem że są tacy którzy nic innego nie mają do roboty i zawsze mogą jechać na zawody, ale ja do nich nie należe. Kiedy skończy się dzieciniada z terminami i raz ustalone będą święte :?: :?: :?:
Czy LOK nie może zawierać umowy z organizatorem zawodów z klauzulą wysokiej kary za zmianę terminu ?
Zawszeopalony Wódź Andrzej L. zawierał takie umowy z kandydatami na miejsca przy korycie ( czytaj na posłów) i to działa !

Pozdrawiam,
W

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 11:53 pm 

Dzisiaj rozmawiałem telefonicznie z Panem Ciećwierzem i nie wspominał mnie nic o przeniesieniu zawodów MT do Malinki.
Zrozumcie mnie pisałem już w innym temacie że wcale nie chcę tych zawodów robic "na siłę", chciałbym tylko aby wszyscy startujący byli zadowoleni.
Pisałem też już wielokrotnie że najchętniej zorganizowałbym zawody modeli terenowych (ze względu na tor ) tylko z napędem elektrycznym i z terminami opublikowanymi w rocznym kalendarzu.
Skoro Pan Flisiak jest skłonny zorganizować eliminacje modeli terenoeych z napedem spalinowym w Malince, to chciałbym aby możliwie jak najprędzej usytalił to z odpowiednimi ludźmi, bo czekam z opublikowaniem ostatecznych informatorów zawodów.

Sądecki Klub Modelarski
Nowy Sącz

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 05, 2006 12:00 am 

Przeprowadziłem symulację zawodów w Nowym Sączu.
Realnie przyjmując, że będą po 3-4 grupy w spaliniakach i 1-2 grupy w elektrykach, to będzie ok. 14 grup, czyli w jednym dniu da się rozegrać tylko 3-4 eliminacje do godziny 19.30.
Optymistycznie przyjmując, że będą po 2-3 grupy w spaliniakach i po 1 grupie w elektrykach, to będzie ok. 9 grup, czyli w jednym dniu da się rozegrać 3 eliminacje i finały do godziny 19.30.
Trzeba pamiętać też o nowym systemie rozgrywania podfinałów w klasach spalinowych.
Jeśli nie ograniczamy ilości biegów eliminacyjnych i finałowych w klasach DTMO/S, to wypada być konsekwentnym i nie odbierać takich praw zawodnikom z klas IC-8T/MT.
Generalnie termin kilkudniowych zawodów nie zmienia się - jest jedynie roszada klas i dni.
Uważam, że organizator może dokonać takiej roszady z przyczyn obiektywnych i niezależnych od niego - Pan Jan Pasiut nie mógł przewidzieć, że w klasach IC-8T/MT pojawi się w tym roku tyle grup.
Pozostaje jedynie dylemat co bardziej mieć na względzie - satysfakcję z zawodów kilkudziesięciu zawodników czy dwóch.

Ostatnio edytowano Śr kwi 05, 2006 12:04 am przez Jan Matukin, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 05, 2006 12:02 am 

Moze przestanmy narzekac i kombinowac i pozostawmy terminarz jaki Pan Pasiut przedstawil jako ostateczny. Temu bedzie pasowac jak ta klasa bedzie w ten dzien tamtemu jak bedzie w tamten dzien,co to ma byc? Z drugiej strony przestanmy uszczesliwiac wszystkich na sile i moze niech organizatorzy i wladze dogaduja sie miedzy soba,wkoncu to ludzie wieloletnim doswiadczeniem. Jezeli jednak po tylu latach ktos nie umie zadecydowac to moze powinien zrezygnowac(jest to ogolna uwaga i nie kieruje jej do nikogo)

Pozdrawiam Nowy Sącz i z niecierpliwoscia odliczam dni do zawodow.

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 05, 2006 3:23 am 

Jan Pasiut napisał(a):
Skoro Pan Flisiak jest skłonny zorganizować eliminacje modeli terenoeych z napedem spalinowym w Malince, to chciałbym aby możliwie jak najprędzej usytalił to z odpowiednimi ludźmi, bo czekam z opublikowaniem ostatecznych informatorów zawodów.

W terminie 01-05-2006 planujemy wspólnie z Ofna Racing zawody off-road w Warszawie przy okazji imprezy masowej - wyścigów na 1/4 mili. Informowaliśmy o tym terminie w temacie Nowy Challenge 2006. Do niedawna nie było konfliktu z Eliminacjami w Nowym Sączu gdyż zawody Off-road w NS zaplanowane były na termin 29-04-2006 czyli różniły nas 2 dni. Mam propozycję, aby nie zmieniać tych ustaleń i nie doprowadzać do konfliktu terminów gdyż nikomu nie wyjdzie to na zdrowie.

Jeśli natomiast z różnych powodów zmiana terminu zawodów klas Off-road w nowym Sączu jest niezbędna możemy zaproponować wolny weekend 22/23-04-2006 w którym można rozegrać na torze off-road Malinka regularna eliminację Mistrzostw Polski tylko dla klas off-road. Z pewnością nie będziemy mieli problemów z pogodą, jakie pojawiły się przy terminie 01-04-2006.

Jest to tylko nasza propozycja, która została przedstawiona w LOK. Podkreślam, że nie ma z naszej strony żadnej presji w tej sprawie a propozycja wynika z woli współpracy, jaką wyraziliśmy na spotkaniu w Łomiankach. Jeśli Organizator zawodów w Nowym Sączu i zawodnicy nie widzą takiej potrzeby uznajemy, że tematu nie było. Tak jak wcześniej pisałem uważam, że to Pan Jan Pasiut powinien decydować w tej kwestii a powyższe wypowiedzi proszę traktować jedynie jako propozycję.

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 05, 2006 8:44 am 

Szanowny p.Janie
Przy dośc niskim wskazniku mojej inteligencji domyslam się że tych dwóch o których Pan pisze to chodzi o mnie i Wolaka.
To w swoim imieniu oświadczam że nie musi Pan ani nikt inny uwzględniać mojego zdania ani opinii.
To że wczesniej były inne informacje i pod to ustalane plany - to dla Pana nie ma znaczenia.W przeciwieństwie do Pana moge zrozumieć że dobro ogółu jest wazniejsze od dobra jednostki. Mam tylko jedno pytanie - skąd tyle zgryźliwości.
Patrząc na Pana wcześniejsze dokonania nie powinienem się dziwić.
Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 05, 2006 8:54 am 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Jeśli natomiast z różnych powodów zmiana terminu zawodów klas Off-road w nowym Sączu jest niezbędna możemy zaproponować wolny weekend 22/23-04-2006 w którym można rozegrać na torze off-road Malinka regularna eliminację Mistrzostw Polski tylko dla klas off-road. Z pewnością nie będziemy mieli problemów z pogodą, jakie pojawiły się przy terminie 01-04-2006.

w terminie 21-23.04.2006r. są zawody Tamiya CUP

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 05, 2006 9:41 am 

Witam

Bardzo ubolewamy ze w taki sposób traktuje sie dwie najbardziej dynamicznie rozwijajce sie klasy i zawodników biorących w nich udział.
Na dzien dzisiejszy jak wszyscy zauwazyli jest nas sporo i bardzo prawdopodobne bedzie jeszcze więcej.
Jezeli tak ma wyglądac całokształt sezonu 2006 off-road to ja i kilku innych albo rezygnuje ze startów w kraju, albo przenosimy sie na zawody do naszych sąsiadów. Do dzis nie wiem na ktory dzien mam zamówic hotel w Saczu.
Jezeli dla organizatora duzym problemem jest pomachanie szpadlem w dzien przed imprezą i uporanie sie z jednym "krawężnikiem" to gdzie jest sens rozgrywania wogóle jakichkolwiek zawodów.
Popatrzcie w jaki sposób chłopaki od Defeny radzili sobie z problemami na GS-Cup, jak sie chce to mozna.
Panowie .... traktujcie nas powaznie, bo jak sie wszyscy zbierzemy do kupy, to pozostanie wam garstka ludzi w DTM-Open a na drugi dzien garstka w IC-8 Sport i 300 zł z wpisowego.
Albo w lewo albo w prawo, bo nie wiemy co mamy robic. Te same słowa kieruje do Tarnowa, nie bedziemy jezdzić po kamyrach.
Jesli chcecie aby zyskał na tym ktos inny to własnie tak bedzie. Do 300 km które robimy zeby do Was przyjechac nie jest problem dołożyc jeszcze 100 czy 200.
Czekamy do konca tygodnia na podjecie konsekwetnej decyzji. Jesli nie macie ochotników takich jak Dzierzecki, Raczynski, Omelanczuk z ekipy N.Rekawka to powiedzcie głosno, wezmiemy szpadle, grabki, wiaderko i przyjedziemy dzien wczesniej.
Wypowiadam sie w imieniu kilku osób biorących udziały w off-road.

Pozdrawiam z Wielkim Szacunkiem.

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 05, 2006 9:56 am 

Arek dobrze napisane. [ok]

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 05, 2006 10:28 am 

Arek a może więcej szacunku dla osoby starszej i bardziej zasłużonej dla modelarstwa co?
Ja wiem że nigdy nikomu nie można dogodzic ale zapewniam że także nikt nikomu nie chce zrobic na złość

SKM Nowy Sącz
HPI Racing Team Polska

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 05, 2006 10:36 am 

szacunek dla Pana Janka Pasiuta mam i to Wielki, ja tez nie chce na złosc komus robic, wszyscy co mnie znaja wiedza ze daleki jestem od konfliktów, ale sa granice.
Dlatego napisałem albo w prawo albo w lewo.
Pan Janek Matukin zrobił symulacje i widac ze sie da, sa jeszcze inne kryteria ktore mozemy przyjąc i napewno nikt nie bedzie pokrzywdzony.
Mozemy wspolnie na forum sie umówic ze robimy tylko 1/4, połfinały i finał , kto sie nie dostanie do ktoregos z nich mówi sie trudno. Ja i wielu innych nie bedzie ubolewało jesli nie dostanie sie do ćwiartki. Oto naprzykładw taki sposób juz mamy zaoszczedzone sporo czasu. Mozna spokojnie "obsłuzyc" 60-80 zawodników, w najgorszym wypadku 3 eliminacje wystarczą.

A gdzie szacunek dla piecdziesieciu (lub wiecej) innych osób ?

Ostatnio edytowano Śr kwi 05, 2006 10:46 am przez Arkadiusz Gajzler, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 05, 2006 10:42 am 

Czytając poprzednie wypowiedzi odniosłem wrażenie że moje dobre chęci zorganizowania zawodów dla możli najwiekszej grupy modelarzy nie zostały poprawnie odebrane i są niewłaściwie oceniane.
Niektórzy nie potrafia cha zrozumieć w czym jest problem.
A jest on nie w krawężniku na torze czy siatce ogradzającej tylko w ilości klas i modeli spalinowych którym trzeba by było zapewnić odpowiednią ilość eliminacji aby zawody miały sens.
Planowany jeden dzień według mojego doświadczenia to za mało.
Próbowaliśmy znależć inne rozwiązanie ale okazało się on także niedobre dla zawodników z modelami elektrycznymi.
Okazuje się także że przedstawiciel wspólorganizatora odwołuje na imprezie w Warszawie planowane u nas zawody modeli terenowych, nie informując mnie o tym fakcie.
Abym więcej nie musiał czytać takich wypowiedzi jak poprzednie pozostawiam program naszych zawodów taki jak jest w kalendarzu rocznym, a jedną ewentualną zmianą zależną od decyzji modelarzy i współorganizatorów.
Jezeli do piątku zadecydujecie że jeden dzien na rozegranie modeli terenowych tj 29 kwietnia (sobota) wystarczy to je w tym dniu zorganizujemy, jeżeli nie to odstępujemy od organizacji tych klas na zawodach w Nowym Sączu.
Organizujemy tylko zawody modeli spalinowych i elektrycznych na torze asfaltowym wg planu rocznego.

Sądecki Klub Modelarski
Nowy Sącz

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 05, 2006 11:59 am 

Według mnie (jeśli kogoś to interesuje) raczej nie będzie tylu modelarzy co w warszawie ponieważ niektórzy z startujących traktowali to jak zabawe i sprawdzenia się. Przy sprawnie obsłużonych zawodach przez sędziów spokojnie może przyjechać 80 8) zawodniuków (pon Jan zrobił taką symulacje i da się). To czy zdążymy rozegrać zawody też zależy od nas zawodników by przebiegało to wszystko sprawnie.Ja jestem za tym aby zawody odbyły się tak jak było wczęśniej ustalone. Arek jak zawody się nie odbędą to możesz przyjechac do mnie (ta sama droga prawie) to se pojeździmy przy grilu :lol:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 188 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Następna strona