Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 19, 2026 12:37 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 152 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt mar 09, 2010 10:50 pm 

Andrzej Trella napisał(a):
Proponuje takie rozwiązanie: przywiozę ze sobą komputer i rzytnik, puścimu regulamin na ekran i szybko go poprawimy. Jak widac na forum nie udało się tego zrobic więc może w bezpośredniej dyskusji się uda.

PS
Lesław doprowadźmy tę dyskusję do końca bez obrażania już kogokolwiek. Skupmy się na problemach z jakimi musimy się zmierzyc i poszukajmy właściwych rozwiązań.

Andrzej ja nie wiem o czym ty piszesz.Przecież został przegłosowany plan na Walne,czyli film z regulaminem puścisz na zakończenie spotkania.Ja nikogo nie obrażam tylko krytykuję tych nieudaczników,którzy zafundowali jak sam napisałeś "gniota"przepchnęli go.A my teraz mamy mieć nadzieję,że się coś zmieni...bzdura.Ale zobaczymy.Narazie punkt wyjścia to poróżnienie środowiska na tych cacy i tych be,na tych co mogą i nie mogą,na tych po lini i nie.Jeśli dalsze działanie będzie szło w tym kierunku to wiesz co będzie.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt mar 09, 2010 10:57 pm 

Ja wcześniej napisałem:
Cytuj:
Wszyscy członkowie danej sekcji posiadali by czynne prawo wyborcze. Wybory władz Sekcji odbywałyby się na specjalnych, oznakowanych kartach wyborczych, przekazanych na adres podany przy ubieganiu się o licencję.

Potem Andrzej Trela napisał
Cytuj:
Mam pytanie do tych wszystkich, którzy uważają, że każdy z zawodników powinien mieć prawo głosu. W jaki sposób przeprowadzić ewentualne głosowanie i zatwierdzanie czegokolwiek? Czy 400 osób przyjedzie do Warszawy na spotkanie?

Na co Marek Pleskacz napisał
Cytuj:
Glosuja wszyscy czlonkowie organizacji na specjalnych formularzach wyslanych do nich poczta

Co spowodowało że Andrzej Trela napisał
Cytuj:
Bardzo dobry pomysł. Tylko zamiast poczty polskiej można użyc poczty elektronicznej

I teraz nie wiem - trzeba wynajmować gmach sejmu, czy nie??????????

PostNapisane: Wt mar 09, 2010 11:14 pm 

Andrzej Trela napisał
Cytuj:
Dowodem pozytywnej działalności OSMu do tej pory jest fakt, że na zawody organizowane przez nich przyjeżdża zawsze ok 100 zawodników, a czasami nawet ponad.

Idąc tym tropem to LOk robił m"pozytywną" działalność.
W sezonie 2008/2009 w eliminacjach zawodów halowych wystartowało
w Kłodzku - 98 zawodników
w Bełżycach ( niedaleko Lublina ) - 106 zawodników
w Tarnowie - 91 zawodników
w Warszawie - 103 zawodników.
Prawdziwość powyższych danych jest łatwa do weryfikacji.

PostNapisane: Wt mar 09, 2010 11:35 pm 

Andrzej Trela napisał
Cytuj:
modelarstwo w LOKu padnie. OSM wróci do swoich cyklów zawodów i dalej będzie robił najlepsze imprezy dla dzieci

A ja napisałem o OSM
Cytuj:
Praca z młodzieżą to bardzo ważna rzecz

Napisałem też
Cytuj:
Ale trzeba pracować też z tymi z pewnym doświadczeniem i wyższymi umiejetnościami

Dlatego pytam się:
Czy trzeba czekać parę lat, aby twój syn Andrzeju podrósł, poprawił swoje umiejetności i stanął przed ścianą - bo brak w Polsce warunków do dalszego rozwoju??

Ja tego doświadczełem na własnej skórze. I chciałem uchronić innych przed takim gorzkim doświadczeniem.
Ale wiem że dla średnio zaawansowanych ( mniej lub bardziej ) OSM czy ATA nie zrobiła nic. Nawet dla tych jeżdżących słusznymi modelami.

Dlatego przy pozytywnej ocenie działań OSM w pozyskiwaniu "młodego narybku" i pracy z młodzieżą widzę szerzej. A ogólny obraz jest mroczny.

PostNapisane: Śr mar 10, 2010 7:38 am 

tadeusz żelazo napisał(a):
...
Dlatego przy pozytywnej ocenie działań OSM w pozyskiwaniu "młodego narybku" i pracy z młodzieżą widzę szerzej. A ogólny obraz jest mroczny.

Tomasz Wójcik napisał(a):
Pytam, bo niektórzy reprezentanci - szczególnie małych ośrodków - w zamian za ............. i uścisk dłoni już głosowali za nowym regulaminem - bez konsultacji z zawodnikami, których reprezentują. Dzięki czemu zresztą mają już mniej zawodników

Jakoś podświadomość każe mi zestawić te dwa zdania....Co je może łączyć.?

PostNapisane: Śr mar 10, 2010 8:11 am 

Andrzej ,zastanawia mnie dlaczego nie napisałeś na forum na google,że ten regulamin to "gniot".Myślisz,że P.Niedżwiecki i T.Bernady nie zaglądają tutaj.
Tam ten regulamin został przegłosowany ciszą,jak teraz piszesz chyba przedwyborczą,bo wszystko ma się dokonać na Walnym.
A tak w ogóle to fajny sposób głosowania zastosował P.Niedżwiecki.Przy tej metodzie przed każdym głosowaniem powinien byś sprawdzany stan zdrowia głosujących.Gdyby niedajboże ktoś zaniemógł,albo jeszcze gorzej zszedł....to zagłosowałby na TAK.
Ta metoda jest dobra bo sprawdzona w Chnach za czasów Mao,kiedy władza należała do starców...Ja zawsze myślałem ,że w demokracja wymaga odrobiny aktywności.

PostNapisane: Śr mar 10, 2010 10:38 am 

Ja nie wiem, albo mi się wydaje ale coś takiego znalazłem w forum Modelarze przy głosowaniu za projektem regulaminu:

" Piotr Nieździecki pisze:

Witam,

Rozmawiałem jeszcze z p. WIelochem reprezentującym Żabno, który ze względu
na utrudniony dostęp do internetu prosił o zanotowanie jego głosu ZA.

Myślę, że na tym głosowanie można zamknąć. "

Może jakby Pan Jan miał lepszy dostęp do internetu i poczytał co na tym forum jest pisane to może miałby inne zdanie? Ciekawe ....

PostNapisane: Śr mar 10, 2010 10:47 am 
Administrator forum

Grzesiek,

Telefonik o p. PN i dostep do netu jest niepotrzebny :)

Niestety, kolejny wychodzi na to jak działa p. Piotr.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Śr mar 10, 2010 10:58 am 

No tak Pan Wieloch ma internet do czytania np.regulaminu,ale nie ma możliwości pisania....A P.Niedżwiecki zawsze znajdzie sposób.P.Piotrze jest Pan lekiem na całe zło....
P.s.Gniot zatwierdzony żenującym głosowaniem...w stylu białoruskim....Czy w takiej sytuacji można mieć własne zdanie?

PostNapisane: Śr mar 10, 2010 12:10 pm 

Cytuj:
Andrzej ja nie wiem o czym ty piszesz.Przecież został przegłosowany plan na Walne,czyli film z regulaminem puścisz na zakończenie spotkania.

Lesław,
plan nie zoistał zatwierdzony tylko przedstawiona została propozycja spotkania, do której każdy miał się odnieść. Zrobił to na razie tylko kolega Karpiński

PostNapisane: Śr mar 10, 2010 12:28 pm 

Andrzej Trella napisał(a):
Cytuj:
Andrzej ja nie wiem o czym ty piszesz.Przecież został przegłosowany plan na Walne,czyli film z regulaminem puścisz na zakończenie spotkania.

Lesław,
plan nie zoistał zatwierdzony tylko przedstawiona została propozycja spotkania, do której każdy miał się odnieść. Zrobił to na razie tylko kolega Karpiński

No i Pan Niedżwiecki,ponieważ bierność pozostałych na tym forum uznał za aprobatę.Przecież tam jest uznane,że milczenie jest złotem składanym w hołdzie... ,głupocie.
Sam piszesz o "gniocie".
P.Niedżwiecki na google napisał(a):
...
Czy mam rozumieć, że zgodnie z zasadą milczącej zgody
propozycja ta została przyjęta...

Jest jeszcze metoda braku dostępu do internetu.....na wypadek awaryjny....
Ps.
Andrzej Trella na google napisał(a):
Zróbmy to tak jak powinno być w ramach spotkania
(przyszłe walne) a nie po kontach na zawodach.

Lok tak mami pieniędzmi,czego dowód dają wypowiedzi niektórych osób,że zawodnicy zawsze będą gadać na zawodach o kontach...

PostNapisane: Pt mar 12, 2010 7:14 am 

Uzupełnię jeszcze moje wcześniejsze spostrzeżenia o dwie uwagi.
Ogłoszono ex -oficcio termin i porządek zebrania wyborczego - w p. 2 porządku obrad nie ma przymiotnika "sprawozdawcze", z czego wniosek, że nie przewiduje się przekazania władzy ale jej objęcie.
Z regulaminu wynika, że w walnym zebraniu nie może uczestniczyć żaden z przedstawicieli klubu (aktualnie żaden klub nie posiada licencji), chyba że ten przedstawiciel posiada licencję zawodnika - ale regulamin tej ostatniej możliwości nie przewiduje.
Aby zebranie miało choć pozory zgodności z regulaminem, wystarczy wydać tym przedstawicielom licencje klubowe w trybie natychmiastowym.
Może jest to jedyna okazja by w końcu jeden z klubów od lat ubiegający się o licencję, uzyskał ją i mógł zrealizować swoje cele.

PostNapisane: Pt mar 12, 2010 7:32 am 

Może być przyjęte rozwiązanie powszechnie znane i na Walnym P.Niedżwiecki jako prekursor zapisania w regulaminie kwestii licencji,będzie po prostu chodził z tacą....
Ps.co do kwestii aktualnych licencji zawodniczych to przed Krakowem zadałem pytanie działaczowi LOK czy będzie można uaktualnić licencje.W odpowiedzi usłyszałem,że dopiero na Finale w Warszawie....

PostNapisane: Pt mar 12, 2010 2:17 pm 

Janek napisał:
Cytuj:
Ogłoszono ex -oficcio termin i porządek zebrania wyborczego - w p. 2 porządku obrad nie ma przymiotnika "sprawozdawcze", z czego wniosek, że nie przewiduje się przekazania władzy ale jej objęcie.

Janek,
ten punkt zostanie dodany do porządku spotkania. Zapraszam.

Dodatkowo dodam, że kluby, które są obecnie na etapie rejestracji, a z pewnych przyczyn nie zadbały o posiadanie poświadczenia złożenia dokumentów do urzędu mogą na podstawie deklaracji pisemnej (może być mail) zgłosić to tak jak pozostali do Piotra i Bernadego załączając status stowarzyszenia/klubu i wykaz członków założycieli.

Janek napisał:
Cytuj:
Z regulaminu wynika, że w walnym zebraniu nie może uczestniczyć żaden z przedstawicieli klubu (aktualnie żaden klub nie posiada licencji), chyba że ten przedstawiciel posiada licencję zawodnika - ale regulamin tej ostatniej możliwości nie przewiduje.

ta kwestia nie st uregulowana w samym LOKu pomimo zapisu w naszym regulaminie jak i regulaminie CKM. W tym przypadku przyjmujemu odstępstwo od regulaminu. Tę kwestię wyjaśnimy później bo nie jest ona najważniejsza (w moim mniemaniu).

PostNapisane: Pt mar 12, 2010 4:10 pm 

Andrzej odpowiem Ci tutaj bo na google nie mogę.Popierwsze regulamin sam nazywasz "gniotem",tak więc głosowanie za sugeruje ,że akceptuje się bezprawie,jeśli zagłosuje się nie,to i tak nic nie zmieni....bo rozsądek jest w odwrocie.Co do akceptacji porządku obrad to przypomni sobie ,że to ja pierwszy pokazałem ten fakt chęci manipulacji.Co do prawa głosu,to są środowiska,które intensywnie uczestniczą w ,życiu modelarskim.Jest np.sekcja Hornet w Nysie ,która organizowała kiedyś EMP off-road,a jej zawodnicy uczestniczą w zawodach polskich i zagranicznych.A wreszcie UKS Kłodzko z Markiem,który nie startuje w MP LOK,a czy można mu odmówić braku działań w dziedzinie modelarstwa.
Ciekaw jestem czy będzie można na życzenie zweryfikować dokumenty niektórych klubów czy sekcji....?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 152 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona