Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 4:25 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 132 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor
PostNapisane: N kwi 12, 2009 9:09 am 

Witam .Lesławie nie to mam na myśli ..........................................................................Pozdrawiam P.S. Jakie sa losy młodego zawdnika ,proszę o odpowiedż w dalszym ciągu widzę mozliwośc jego startu na M.E. Kolego Lechu P.Przez 40 lat współpracowałeś z LOK a teraz zostałeś oświecony kim Ty jesteś.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N kwi 12, 2009 9:25 am 

Wspópracowałem , . co nie znaczy być konfidentem (jeżeli wiesz , co to znaczy )
Współpracowałem , ale z Aleksandtem Cygańskim ( św. pamięci kierownik pionu modelarskiego w gdańskim LOK) , któremu do pięt nie sięgacie .

PostNapisane: N kwi 12, 2009 11:02 am 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Witam .Lesławie nie to mam na myśli ..........................................................................Pozdrawiam P.S. Jakie sa losy młodego zawdnika ,proszę o odpowiedż w dalszym ciągu widzę mozliwośc jego startu na M.E....

Widzę Zbyszek ,że chcą się Ciebie pozbyć z LOK bo nic nie wiesz.Wystarczy zadzwonić do Komandora lub trenera-kupca i będziesz wiedział.
Ale jeśli nie możesz sie dodzwonić to ja Ci powiem.
Otóż Wasz konfident wysłał donos nie będąc przygotowanym do takiego działania.Nie posprawdzał podstawowych informacji.Dowodzi to tylko o świadomości bezkarności ludzi tego pokroju.
Nie przewidział też,że donosy trafią do rąk pokrzywdzonego i On będzie się mógł bronić.
Sytuacja jest taka,że na wieść o programie telewizyjnym,Twoi mocodawcy wraz z TW trenerem w przeciągu dwóch godzin wysłali do EFRA pismo z przeprosinami za zaistniałe zamieszanie (pismo do wglądu).I Kuba jedzie.Szkoda mi tylko polskich zawodników,że są tak traktowani.Powpłacali na wyjazd i nawet licencji nie dostali do ręki tylko jakiś konik będzie wypełniał przy bramce przed zawodami.
Wstyd powstał taki duży,że TW trener wstydzi się jechać jako Team Menager do Aigen.

PostNapisane: N kwi 12, 2009 3:14 pm 

...w dalszym ciągu widzę mozliwośc jego startu na M.E.[/i]

...a na tym kursie, co go Pan kupił to jakieś zajęcia z "jasnowidzenia" były ? Czy też odkrywa Pan po raz n-ty Amerykę ?

O tym, że Kuba pojedzie na ME do Aigen, wie każdy, kto tylko potrafi znaleźć listę startową w internecie - a do tego nie potrzeba zbyt wysokiego IQ, a Pana możliwości to jednak przerasta - w istocie... zastanawiające !!! :) :) :)

KYOSHOblog

PostNapisane: N kwi 12, 2009 3:35 pm 

Dla podszkolenia Dawida G.to informuje że bez pieniędzy LOK które przeznacza sie na działalność modelarską powinni wszyscy zawodnicy płacić składkę w granicach 25-30 00zł. miesięcznie.Pozdrawiam

Mam płacić miesięcznie 3.000zł (?) by utrzymywać takich, jak Pan? Lokalnych kustoszy? Ale byłyby tego dobre strony - w końcu zakupiłby Pan poręczny zestaw słowników i nauczyłby się Pan pisać bez błędów.

PostNapisane: N kwi 12, 2009 8:15 pm 

...Kolego Lechu P.Przez 40 lat współpracowałeś z LOK a teraz zostałeś oświecony kim Ty jesteś.[/i]

A ja mam odznakę 60-lecia LOK,Brązową zasłużonego działacza LOK i legitymację członka LOK z 1971 roku.I co z tego.Zbyszek jak wrócisz po zwolnieniu weż zbierz argumenty do ręki i zrywaj się z tonącego statku.Jeśli wydaliście więcej niż 20000 zł u jednego handlarza z pieniędzy z Ministerstwa będzie smród.A kontrola jeśli się nie zaczęła to się zacznie .Chyba Tomek Wiśniewski już Was poinformował.
Szkoda żeby Twoje świeżo zdobyte papiery poszły się j....... ,no żeby się zmarnowały.

PostNapisane: Pn kwi 13, 2009 12:32 pm 
Administrator forum

Zbyszku,

Napiszę Ci tylko tyle: my bez Was poradzimy sobie doskonale, Wy bez nas będziecie szukać sobie wolnych stołków gdzie indziej.
Prawda jest taka że nadajecie sie do stworzenia Związku Sportowego jak ja na astronautę (podejrzewam że i tak procentowo mam większe szanse).

Reprezentujecie skostniałą biurokrację, ślizganie się na imprezach organizowanych przez innych to jest to co opanowaliście do perfekcji. Zapatrywania na modelarstwo kołowe nie zmieni nawet 1000 i jeden kurs menagera. Nie macie nic do zaoferowania poza watpliwym prawem do przyznawania tytułów Mistrzów Polski.
Na pytania o finanse nabieracie wody w usta lub zapraszacie do Warszawy na jakieś dziwne spotkanie z którego pewnie by nic nie wyniknęło. Przed kamerami dwóch najważniejszych ludzi w LOK (dot. modeli) przeczy jeden drugiemu siedząc obok siebie :) Poprostu żal i śmiech jednocześnie.

Co do składek: można płacić nawet 100zł miesięcznie na Organizację która da coś w zamian. Która zajmie sie tym co trzeba a nie tłumaczeniem głupot każdemu i wszędzie gdzie to jest możliwe (słynne teorie o Związku Sportowym).

Tak na marginesie całości. W Kłodzku organizowaiśmy kilkanaście eliminacji MP bez kasy LOK-u (imprezy szły na wasze konto a kasa na te imprezy - aż boję się spytać gdzie poszła). NIKT sie wtedy nie interesował tym czy damy radę z finansami czy nie. Sędzia, jego wyżywienie i zakwaterowanie były płacone z własnej kasy a puchary kupowane ze startowego.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Pn kwi 13, 2009 2:31 pm 

A jak LOK w W-wie potrafi przygotować imrezę , niech służy przykład zawodów buggi w Michałowicach , pod bezpośrednim
nadzorem Menegera
Zbigniewa Ciećwierza (o ile się nie mylę , ale chyba nie )

I już po Świętach .

PostNapisane: Pn kwi 13, 2009 3:25 pm 

Witam .Lesławie nie to mam na myśli ..........................................................................Pozdrawiam P.S. Jakie sa losy młodego zawdnika ,proszę o odpowiedż w dalszym ciągu widzę mozliwośc jego startu na M.E. Kolego Lechu P.Przez 40 lat współpracowałeś z LOK a teraz zostałeś oświecony kim Ty jesteś.

Pan widzi możliwość? Startu? Na prawdę szacunek za ten ukłon w stronę biednych modelarzy. Jestem pełen podziwu, oddaję honory za obronę ucieśnionych. Prosze jeszcze napisac jak Pan umożliwi starty Kubie? Jak Pan o to zawalczy? Wow! podobno Polski Związek Jeżdżenia na Oklep na Łysych Lamach szuka managera sportu. Pańskie doświadczenie i nabyte uprawnienia odpowiadają im w 100%. Mogę dac namiary (0700)666 666 (sex mal die sex).
Alleluja!

PostNapisane: Wt kwi 14, 2009 2:38 pm 

Panie Zbyszku otoz dzialalnosć w stowarzyszeniu jest dzialalnoscia dodatkowa (czyt charytatywną ) jak i pozostalych 8 czlonkow zarzadu .
i dlatego calosc uzyskiwanych przez stowarzyszenie funduszy (a sa to wieksze kwoty niz te ktorymi probuje Pan zamydlic Nam oczy ) trafia do tych ktorzy najbardziej tego potrzebuja czyli do niepelnosprawnych dzieci .
Jesli dobrze zrozumialem to LOK na organizacje 21 imprez rangi MP w 2009 roku wyda 120 tys zl to srednio na jedna impreze dofinansuje kwota 5,7 tys pln . A pieniadze z Ministerstwa przeznaczone zostana na wyjazdy kadry zatem caly czas czekam jaka kwota zostanie przeznaczona na wyjazdy kadry IC8 Buggyy na ME do Szwajcarii i Austrii :?:

PostNapisane: Wt kwi 14, 2009 9:36 pm 

Adam Różycki napisał(a):
Temat zakładam po to, aby pokazać kwestię poszanowania zawodników, ich czasu i portfeli, delegowanych na imprezy typu ME i MŚ przez Związki Sportowe w krajach, gdzie organizacje nadrzędne takowy szacunek posiadają

Powracając do meritum sprawy zawartej w tym temacie należałoby przedłożyć argumenty na to ,że u Nas też jest dobrze.Tymczasem:
Na temat kadry ,która była w Turynie nic się nie mówi,chyba tych zawodów nie było...żadnego kwitu choćby dla usprawiedliwienia nieobecności w szkole nieletnich kadrowiczów.Tak więc to przemilczmy.
Dnia 1.05.2009 odbędą się ME w klasie IC-10 w Aigen wokół których powstało w Naszym kraju takie zamieszanie.Trener –Koordynator (tak ten nie zgodny ze statutem Komisji) i przy okazji Team Menager na tą imprezę,całą Swoją energię wypalił na pisaniu donosów..
W między czasie dostał od Pana Kazimierza Grzegorczyka ,pracownika etatowego LOK meila z załącznikiem 3 dokumentów i o treści (01.04.2009 godz..9.20 )
Kazimierz Grzegorczyk napisał(a):
Panie Jacku .Przesyłam wzory i wyciąg z Zarządzenia co co potrzeba wysłać do MSiT.
Na temat zasad wyłaniania reprezentacji Polski – członków kadry narodowej posiadających
licencję, musi Pan napisać parę zdań.
Proszę o wypełnienie i przesłanie pocztą elektroniczną do mnie. Dalej będę działał.
Proszę o przesłanie np. w piątek - to w poniedziałek obrobię i zawiozę do MSiT.
Pozdrawiam Kazimierz G.

Jak więc widać Pracownik,który jest opłacany wysyła dokumenty przeznaczone dla MsiT do ”społecznego”(chyba) menagera.Czyżby brak kompetencji? Ponieważ Nasz Trener –Manager jest w tym czasie zajęty czymś innym,a te zajęcia okazały się traumatyczne i doprowadziły go do stanu chorobowego.Kto zna historię PRL,ten wie, że ucieczka w chorobę była powszechnie przyjętą metodą rezygnacji z kluczowych stanowisk.Tak więc pokątnymi meilami do zawodników rozeszła się informacja,że kadrowicze zostali pozbawieni Team-Menagera i niech sobie radzą.Choroba trenera okazała się brzemienna w skutkach,gdyż trener w wyniku jej chyba zmienił płeć.Świadczy o tym treść meila wysłanego 08.04.2009 o godz.10.19 z konta Trenera na meila najbliższemu,bogu ducha winnemu zawodnikowi.
Jacek Ochociński napisał(a):
.
te dane, które zmieniłam w preliminarzu zaznaczyłam za ŻÓŁTO
jeżeli jadą jeszcze jacyś dodatkowi mechanicy trzeba dopisać
przyjęte zostało założenie, że jeden z mechaników jest również team managerem,
z maili od zawodników pochodzą następujące informacje:
Mechanik Grzegorza Nózki - Łukasz Kaczmarczyk
Mechanik Artura D.- Jarosław Morawski
Mechanik Grzegorza B. - Michał Woszczek
wypełnione dokumenty trzeba pilnie wysłać -
k.grzegorczyk@mazowszelok.pl
pozdrawiam
Renata Ochocińska

Jak się okazało po analizie zaznaczonych pól w preliminarzu wynika,że 6 = 8,oraż,że Pani Renata „grzebała” przy kwocie(bardzo żółta), jaka ma być przekazana na wyjazd dla tych zawodników.Z tego wynika,że trener zaangażował też rodzinę w kwestii podziału kasy lub zawodnicy jadą sponsorowani przez wiadomą firmę,która przewija się w tych meilach.
Bogu ducha winny zawodnik uznał,że z podanych osób tym jednym z mechaników jest nie kto inny jak jeden z największych opozycjonistów do LOK-Michał Woszczek.Wysłał więc (11.04.2009 0 godz.16.15) dokumenty do tego potencjalnego Team Menagera.Tu idąc skrótami nomen omen wyszło tak,że Pan Kazimierz Grzegorczyk zleca Michałowi wykonanie papierkowej roboty za LOK.
Dnia 13.04.2009 o godz.22,10 Michał wysłał meila wraz z niewypełnionymi dokumentami dla MsiT o treści:
Michał Woszczek napisał(a):
Witam,
Odsyłam tabelki, które należy wypełnić. Nie jestem i nigdy nie byłem pracownikiem lub funkcjonariuszem LOK. Nie dostałem żadnych uprawnień potwierdzonych pisemnie, nie mam jakiegokolwiek prawa do dysponowania danymi osobowymi, jak również sporządzania dokumentów dla Ministerstwa związanych z wyjazdem Moich kolegów na ME w klasie IC-10. Beneficjentem pieniędzy ministerialnych jest LOK i to ta instytucja jest odpowiedzialna za wypełnienie załączonych dokumentów.
Ja jadę na ME z dwóch powodów; 1. Jako mechanik Grzegorza Barankiewicza, 2. Jako osoba, która znając język i przepisy zgodziła się dobrowolnie, bez jakichkolwiek podtekstów finansowych i z własnej woli, pomóc moim kolegom i ich mechanikom na ME w Aigen (jako opiekun).
Pozdrawiam i Wesołych Świąt
Michał Woszczek

Tego meila komentować nie trzeba,jedyny rozsądny w całej tej korespondencji.
Tu należy się podsumowanie.Na dwa tygodnie przed wyjazdem jedyne co zostało załatwione to wpłaty dokonane przez zawodników.Od strony rzekomego Związku nic.Zawodnicy nie posiadają jeszcze w rękach licencji,nie zostały im wysłane,Zostali pozbawieni Team Menagera i żadne oficjalnedziałania w tej kwestii nie zostały podjęte.Jak się okazuje dokumentacja konieczna do złożenia w MSiT nie została przygotowana.A więc kwestia dofinansowania jest pod znakiem zapytania.Nie mówiąc już o takich sprawach jak jakieś znamiona czy to koszulki czy choćby naszywki świadczące o reprezentowaniu Polski.A gdzie informacja czy zawodnicy są objęci ubezpieczeniem,czy mają to zrobić we własnym zakresie.I jeszcze parę rzeczy....
Ps.Kuba Różycki pomimo trudności jakie mu stawiano ma już licencję,ma dokument świadczący o fakcie startu w Aigen,klub, w którym jeździ załatwił dla niego i jego ojca noclegi,ma też koszulkę DMC na której Mama Kuby spokojnie zdąży naszyć polskiego orzełka i barwy biało czerwone.
Prawda,że różnica jest niewielka w tym szacunku....

PostNapisane: Wt kwi 14, 2009 10:54 pm 

Ale jaja... :roll:
Zrobiłem sobie przerwę w zawodach i widzę, że słusznie. Lokobeton nie rozkuty, dalej stanowi barierę nie do przegadania i pieprzy głodne kawałki.... Ja widząc ten syf, podziękuje całkiem.

PostNapisane: Śr kwi 15, 2009 6:32 am 

Marek Byrczak napisał(a):
Zrobiłem sobie przerwę w zawodach i widzę, że słusznie. Lokobeton nie rozkuty, dalej stanowi barierę nie do przegadania i pieprzy głodne kawałki.... Ja widząc ten syf, podziękuje całkiem.

Nie rezygnuj,włącz się w działania może uda się coś zmienić....

PostNapisane: Śr kwi 15, 2009 7:45 pm 

A jednak jesteśmy lepsi od Niemców t.z.LOK od DMC.
Nasz Specjalista od szkolenia już 10.04.2009 o godz.19.20 podał na słusznej stronie taką wiadomość:
Jan Matukin napisał(a):
Na stronie EFRA pojawiły się przepisy na sezon 2009:
EFRA HANDBOOK 2009.

I od tego momentu polscy zawodnicy mogli się zapoznać z nowymi przepisami EFRA.Będą przygotowani.
Natomiast DMC dopiero dzisiaj przysłało na adres domowy Kuby oryginalne wydanie EFRA HANDBOOK.
W związku z tym Kuba dopiero od dzisiaj będzie się mógł zapoznać z przepisami EFRA.Czy zdąży do zawodów?
Znalazł się jednak w trudniejszej sytuacji niż inni.

Ostatnio edytowano Śr kwi 15, 2009 8:50 pm przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Śr kwi 15, 2009 8:04 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Marek Byrczak napisał(a):

Nie rezygnuj,włącz się w działania może uda się coś zmienić....

Nie sądzę. Będzie tak jak w Turynie. Jadąc tam zawodnicy jedyne co wiedzieli, to to, że MOŻE na miejscu będą licencję, ale żeby się tym nie przejąc i jechać. Ma sa kra.

Jako, że został przytoczony mój mail do loku, poczuwam się w obowiązku (jako opiekun ;)), poprosić wszystkich jadących aby ubezpieczyli się od NNW. Na kilka dni to będzie kosztowało grosze, bo znając życie ja, odpukać coś się komuś stanie to zawsze znajdą się powody, żeby obwinić zawodnika.

Stawiam yyy... pewien napój, którego butelka zawiera ciemnobrązową ciecz o smaku "rudej wódy na myszach", że kasy zawodnicy IC-10 też nie zobaczą.

Koszulki będziemy mieć dzięki osobistemu zaangażowaniu finansowemu i personalnemu jednego z zawodników, transport organizuje drugi z zawodników, więc się pytam głośno:

NA CH>>> NAM TA INSTYTUCJA!!!!???? Nawet nie znają danych osób jadących na zawody o czym świadczy telefon wykonany z loku do jednej osoby z zapytaniem czy ta ma dane wszystkich osób jadących!!!

Czyli chronologicznie:

1. Ministerstwo daje kasę, pewnie jakieś 8 do 10 tysięcy,
2. trochę się już w kuluarach rozeszło, więc po ostatnich wydarzeniach pada do wiadomości kwota 5200.
3. Żeby to dostać trzeba coś do Ministerstwa napisać, ale, że jak zwykle nie wiedzą co praca zostaje zlecona,
4. Były TW Team Menager- L4
5. Konsternacja... Co zrobić??? Nikt z lok nie weźmie na siebie odpowiedzialności wypisania doksów, bo od punktu pierwszego kwota jest już zachwiana.
6. *****, mail do mnie, skoro jadę jako mechanik/ Team manager- w razie czego będzie wiadomo kogo winić. Najśmieszniejszym punktem tych doksów było miejsce, gdzie trzeba wpisać Jaką pozycję zajmie zawodnik na zawodach?
7. Telefon do jednego z naszych kolegów z lok, bo cóś śmierdzi, złamałem kilkudziesięcioletnią tradycję- nie wysłużyli się mną, a sami nie bardzo chcą brać odpowiedzialność.
8. pustka

Koledzy do mnie dzwonią i pytają co będzie z kasą.

Moja rada numer dwa. Trzeba rozbić skarbonkę, pożyczyć od kogoś lub z banku bo na nic innego bym nie liczył.

I po Świętach

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 132 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona