Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 05, 2026 1:19 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 171 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 29, 2008 10:22 pm 

Michał Woszczek napisał(a):

A swoją drogą to po co kombinować w 2WD. Jest od tego sezonu zapis, że wystarczy tylko trzech zawodników w klasie, więc trzeba bacznie obserwować listę zgłoszeń i jeździć tylko na te zawody, gdzie będzie trzech, max. czterech w klasie, pucharków się nazbiera a i tytuł Mistrza lub Wicemistrza jakoś wpadnie.

Nawet jak nie wyjdzie sezon, to finał jest liczony x1,35, pomysł idealny, zapożyczony od kolegów pływających, na prawdę zdaje egzamin, zwłaszcza w klasach gdzie jest mało chętnych. Można zostać mistrzem, robiąc zawody tak daleko, żeby tylko nieliczni dotarli na jeziorko- do tego wcale nie trzeba być w czołówce, jak takowa nie dotrze to się nie liczy, a braki umiejętności można nadrobić mnożnikiem.

Także nie przejmuj się...

Ech... Szkoda słów. Po co wtrąca się Pan i powoduje niepotrzebne dyskusje twierdząc że jeżdżę dla pucharów itd. Zadałem konkretne pytanie mając nadzieję, że uzyskam na nie odpowiedź. Nie mam zamiaru podkręcać silników byłem tylko ciekawy czy jest to dopuszczalne. Dziękuje za wykład "Jak zostać mistrzem nic nie robiąc" Mi się nie przyda bo dla mnie liczy się przede wszystkim zabawa ale Pan niech przemyśli regularne starty w micro bo można za nic zgarnąć pucharki i pochwalić się znajomym, że jest się mistrzem. Z mojej strony koniec off-topic`u. Następnym razem proszę powstrzymać się od takich komentarzy.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 29, 2008 10:30 pm 

Grzegorz Kopertowski napisał(a):
Michał Woszczek napisał(a):

A swoją drogą to po co kombinować w 2WD. Jest od tego sezonu zapis, że wystarczy tylko trzech zawodników w klasie, więc trzeba bacznie obserwować listę zgłoszeń i jeździć tylko na te zawody, gdzie będzie trzech, max. czterech w klasie, pucharków się nazbiera a i tytuł Mistrza lub Wicemistrza jakoś wpadnie.

Nawet jak nie wyjdzie sezon, to finał jest liczony x1,35, pomysł idealny, zapożyczony od kolegów pływających, na prawdę zdaje egzamin, zwłaszcza w klasach gdzie jest mało chętnych. Można zostać mistrzem, robiąc zawody tak daleko, żeby tylko nieliczni dotarli na jeziorko- do tego wcale nie trzeba być w czołówce, jak takowa nie dotrze to się nie liczy, a braki umiejętności można nadrobić mnożnikiem.

Także nie przejmuj się...

Ech... Szkoda słów. Po co wtrąca się Pan i powoduje niepotrzebne dyskusje twierdząc że jeżdżę dla pucharów itd. Zadałem konkretne pytanie mając nadzieję, że uzyskam na nie odpowiedź. Nie mam zamiaru podkręcać silników byłem tylko ciekawy czy jest to dopuszczalne. Dziękuje za wykład "Jak zostać mistrzem nic nie robiąc" Mi się nie przyda bo dla mnie liczy się przede wszystkim zabawa ale Pan niech przemyśli regularne starty w micro bo można za nic zgarnąć pucharki i pochwalić się znajomym, że jest się mistrzem. Z mojej strony koniec off-topic`u. Następnym razem proszę powstrzymać się od takich komentarzy.

Strzel sobie mleko w puszce i przeczytaj to jeszcze raz i jeszcze raz i tak do zrozumienia.
Nikt już nie potrafi czytać wypocin inteligentów??

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 29, 2008 10:44 pm 

Artur, tak szczerze, co mają wypociny Michała do pytania Grzegorza o silniki w 2WD? Grzegorz pytał o silniki a Michał robi sobie dygresję na temat przepisów w ogóle, ten o niebie, ten o chlebie a Ty tu jeszcze z mlekiem mieszasz :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 29, 2008 11:13 pm 

Przemek Morawski napisał(a):
Artur, tak szczerze, co mają wypociny Michała do pytania Grzegorza o silniki w 2WD? Grzegorz pytał o silniki a Michał robi sobie dygresję na temat przepisów w ogóle, ten o niebie, ten o chlebie a Ty tu jeszcze z mlekiem mieszasz :)

Przemek jak nie wiesz co miały moje wypociny do pytania Grzegorza, to albo ja mam ucisk cewki moczowej na przysadkę mózgową albo ty w ogóle nie widzisz co się dzieje i działo w Micro (lub nie chcesz widzieć). Sorry za brutalność.

Kolego Kopertowski Grzegorzu. Nie mam nic do Ciebie. generalnie nie przeczytałeś sensu ukrytego pomiędzy wierszami (podobnie jak kolega Przemek) więc za radą Artura proponuję ponowną lekturę (on zrozumiał...:)))

... napisał(a):
ale Pan niech przemyśli regularne starty w micro bo można za nic zgarnąć pucharki i pochwalić się znajomym, że jest się mistrzem.

Kieliszków mam w domu dużo, jest z czego pić, a znajomym nie muszę się niczym chwalić, nie mam żadnych kompleksów.

Ostatnio edytowano Wt wrz 30, 2008 9:35 am przez Michał Woszczek, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 30, 2008 6:34 am 

Kolega Kopertowski nie chce zrozumieć ponieważ uczestniczył w ostatnim procederze zdobywania tytułu Mistrza Polski za pomocą dziur w przepisach... :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 30, 2008 7:47 am 

Ogólnie przepisy mamy minimalnie zmienione, wprowadzono kosmetykę tak, aby było niektórym łatwiej. Idąc tą drogą w przyszłym sezonie, wymogiem będzie start jednego zawodnika tak, aby zaliczyć klasę, oraz nakaz stosowania śrub napędowych z FSRów, wiec przelicznik będzie miał sens. Przepisy napisane przez jedna osobę dla wszystkich, czyli sytuacja podobna jak .... :D . TU większość sobie znajdzie to słowo. Ja podziękuje.

Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 01, 2008 6:29 pm 
Administrator forum

Michał, Grzegorz - zachowujecie się jak małe dzieci z piaskownicy którym coś nie pasuje więc zabeirają zabawki i nie będą się udzielać.

Gdzie byliście jak trzeba było bronić swoich racji w temacie przepisów?

Na dobrą sprawę przepisy mogły zostać tak jak były. Jest kilka zmian i to istotnych - zwłaszcza dla opena i standarda.

Leszku, temat zawodów w Murowanej zamknęliśmy wstawiając do przepisów punkt o startowaniu jednym modelem w jednej klasie.

Proponuje nie boczyć się na nic i nikogo tylko jeździć na zawody. Ale zrobicie tak jak będziecie chcieli.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 1:03 pm 

Marku pójdziemy dalej i sprzedamy zabawki, co będziemy robić ci kłopot w Lidze Marka K. up Lidze Mikro. Miłego parcia.

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 4:48 pm 
Administrator forum

Grzesiek,

Zastanów się nad sensem tego co napisałeś.
Jak trzeba było tworzyć przepisy (zmieniać je) każdy miał w głebokim poważaniu ten temat. Napisaliście po dwa zdania na krzyż i teraz są wielkie płacze.

Nikt nawet nie chciał nikogo przekonać do wprowadzenia zmian.

Zmian np. silnika NOVAK 380 do klasy OPEN -> prosze go zamontować do KAŻDEGO modelu który jeździ w lidze micro - wtedy będzie to sprawiedliwa zmiana silnika w przepisach do opena.

LI-PO -> pisałem już: dla zawodników (ich większości) kontakt z taką baterią skończy sie prawdopodobnie jej rozwaleniem. Kto weźmie na siebie odpowiedzialność za taką osobę?

Zawodnicy w LIDZE MICRO to nie zawodowcy tylko amatorzy.

ps. Co zrobicie ze swoimi zabawkami to wasz problem.

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 5:09 pm 

Zrezygnowałbym z koncepcji Ligi bo zapis :
przepisy mikro napisał(a):
9. Starty.
W klasyfikacji łacznej całego sezonu rozgrywek liczy sie ilosc eliminacji pomniejszona o
JEDEN najgorszy wynik. Aby dana klasa wystartowała w zawodach wymagana jest
obecnosc minimum 3 zawodników.
Zakazuje sie startów jednym podwoziem w dwóch klasach w czasie jednych zawodów.
Punkty zdobyte w zawodach finałowych powieksza sie x1,35.

preferuje tych,którzy nie startują w innych zawodach i pojadą na wszystkie eliminacje...
Ktoś kto będzie na dwóch eliminacjach i je wygra,wygra również finał będzie miał 335 pkt.
Osoba która będzie na trzech eliminacjach i zajmie 5 miejsce i na finale też piąte ,zdobędzie 365,4 pkt.,czyli wygra z poprzednikiem.Czy to odzwierciedla rywalizację sportową w wydaniu nawet amatorskim?
Zakładamy że będą 4 eliminacje i 5 finał...
ps.miałem nie wypowiadać się na temat mikro po ostatnich wydarzeniach...bo i tak nic się nie zmieniło...
Osobne ,niezależne zawody...

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 6:14 pm 
Administrator forum

Powiem tak:

MAM DOŚĆ!

Przepisami NIKT nie chce się zająć -jak ktoś się nimi zajmie to trzeba na nim psy powiesić.

Oficjalnie oznajmiam że jest to ostatni sezon w którym zajmuję się przepisami w Lidze Micro.

Jak wszyscy sa tacy mkądrzy po czasie - to niech sami coś stworzą (przepisy) a ja sobie pokrytykuję i nawciskam im od jednego takiego z klas 1:10.

Dziękuję za podsumowanie moich starń żeby WOGÓLE Liga w tym roku ruszyła.

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 6:47 pm 

Marek teraz Ty zachowałeś się jak dziecko.Zabierasz zabawki.Ja tylko pokazałem dziurę.W zeszłym sezonie te dziury stały się kością niezgody bo ktoś nie chciał postąpić godnie i po sportowemu.Rywalizacja tak,ale i Fer Play-czyli lojalność wobec współzawodników.
Dowód na to,że powinno być tak,że kto chce to robi zawody, a po co jakieś finały i fikcyjne tytuły.Zawodnik ,który wygra najwięcej i tak będzie moralnym wygranym...

Ps.nawiasem... oczekiwałem komentarza nie fochów... :lol:wszak w tym sezonie nie robisz zawodów w Kłodzku,a więc możjna powiedzieć,że zabawki już zabrałeś...

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 6:57 pm 

Marku, mówiąc szczerze to sr... na li-po i novaka 380 były to propozycje, wyjaśniałem wszystkie za i przeciw. Ty zaś pisałeś tylko kategoryczne NIE. Można się ścigać na starych przepisach, ale skąd się wzięły zapisy o trzech zawodnikach, aby mogła się odbyć klasa, wszyscy wiemy, o jaka klasę chodzi, oraz przelicznik liczenia punktów. Masz przykład, jaki przedstawił Leszek, ponowny bubel?

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 8:42 pm 

Walka o tytuły i puchary widać przesłoniła co niektórym to co w rc car najważniejsze, zabawę. Wiecie dlaczego pierwszy cykl mikromanii był tak udany? Bo o nic się nie walczyło, żadnych tytułów, każdy przyjeżdżał dla tej niepowtarzalnej atmosfery którą tworzyli zawodnicy. I co się z tym wszystkim stało? Gdzie są mikromaniacy? Formularz na Katowice prawie pusty a wy dalej dolewacie oliwy do ognia jeszcze bardziej psując klimat. Dajcie na wstrzymanie, nie chcecie jeździć mikro to nie, jest wiele innych imprez m.in. HMP nad którym pieczę sprawuje tak lubiana przez was organizacja, jeźdzcie tam aby robić frekwencję, LOK dzięki wam będzie miał się czym wykazać przed ministrem sportu. Na nic nie macie tam wpływu, przepisy tworzy ktoś za was ale jednak ciągnie was tam, droga wolna ale dajcie mikro a w szczególności Markowi spokój. Co do Lipo i Novaka to od samego początku nie tylko Marek przedstawiał SENSOWNE argumenty i temat był dyskutowany więc nie mówcie, że są to przepisy jednego człowieka bo z takimi macie do czynienia na uwielbianym przez was cyklu HMP.

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 8:59 pm 
Administrator forum

Leszku,

Nie zachowuję się jak chłopiec z piaskownicy :P

Przepisy wiszą od ok. 2 tygodni i nikt nic nie mówił. Dlaczego teraz zaczyna się o tym mówić?

W dyskusji o przepisach NIKT nie kwestionował zapisu o podwójnym liczeniu punktów. Dałem mniejszy przelicznik żeby nie było takich sytuacji jak ostatnio.
Zapis o minimum trzech zawodnikach w klasie jest też po to.

Nie obrażam się na nikogo. Poprostu chcę aby Liga Micro nie umarła.

A tak nawiasem mówiąc - nigdy wszystkim się nie dogodzi.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 171 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona