Co do frekwencji o której mowa, obecnie np organizatorzy off road posiadają kilka torów na których są organizowane zawody, i wcale nie jeździ się tam gdzie jest nadawany tytuł MP tylko tam gdzie tor nadaje się do rywalizacji.
Jeśli chodzi o mnie to bez względu na to jakiej rangi i jakiej federacji zawody byłyby organizowane, to na niektórych torach już się nie pojawię

Nie dlatego że nie lubię federacji czy też lok albo że tytuł MP jest dla mnie ważniejszy, tylko najważniejszy jest poziom organizacji imprezy. Żadna organizacja tego nie zmieni, jeśli sam organizator tego nie będzie chciał zmienić. To od organizacji imprezy zależy ile osób przyjedzie na imprezę a nie od tego, jaka federacja czy tez organizator to organizuje.
Wystarczy popatrzeć na zachód, jest tam sporo imprez, które nie mają nic wspólnego efra a sa na nich najlepsi zawodnicy, dlaczego tak jest? Dlatego że poziom organizacji jest najwyższy.
Podsumowując frekwencja nie zależy od rodzaju federacji tylko od organizatora i organizacji imprezy.
Co do migracji członków

life is brutal and full of zasackas i tego należy się trzymać! Tak swoja drogą to zastanawiam się kiedy taki Automobil wpadnie na pomysł że sam sobie założy federację. Myślę że doczekamy czasów iż federacji powstanie kilka i każda będzie ze sobą rywalizowała. Myślę że byłoby to ciekawe. Może coś na wzór boksu