Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 1:09 pm

Autor
 Tytuł: Wiosna z CKM
PostNapisane: So kwi 16, 2011 7:59 am 

Czekałem do dnia dzisiejszego na odrobinę szacunku ze strony Przewodniczącego SMS Andrzeja Trelli w stosunku do społeczności modelarskiej.
Dzisiaj odbywa się wiosenne posiedzenie CKM w Warszawie.W związku z tym myślałem,że modelarze zostaną o tym fakcie chociaż powiadomieni.
Na pięć dni przed tym "wydarzeniem" Pan Przewodniczący do kilku osób rozesłał takiego maile:
Andrzej Trella napisał(a):
Panowie,

1. Przesyłam sprawozdanie ze spotkania CKM LOK w październiku 2010 (dopiero teraz dostałem) oraz agendę na spotkanie wiosenne CKM, które odbędzie się w dniu 16.04.2011. Jeżeli mielibyście jakieś tematy, pytania, które miałbym zadać na CKMie to proszę o przesyłanie ich do piątku 17.04.
Przy okazji chciałbym przeprowadzić mały sondaż, jakie jest Wasze zdanie na temat odłączenia się od LOK u i założenie nowego (Polskiego) Związku Modeli Samochodów Zdalnie Sterowanych RC. Nie ukrywam, że osobiście wolałbym przejść na samodzielne działanie i więcej współpracować z Klubami. Wstępna analiza utrzymania LOK u na potrzeby modelarstwa samochodowego i pływającego oraz zabezpieczenie finansowe paru imprez w roku, to koszt ok 99 tys zł rocznie (szczegóły w załączniku CKM 2010 _2)
Nie mam jeszcze sprecyzowanego planu działania, choć jak niektórzy twierdzą założenie samego związku nie jest sprawą problematyczną. Problem pojawia się później przy ustalaniu zasad funkcjonowania i współpracy pomiędzy klubami.
Będę wdzięczny za wszelkie uwagi.
Jeżeli spotkałoby się to z dużą aprobatą myślę, że sezon halowy 2011/2012 moglibyśmy rozpocząć już jako nowy związek.
2. Chcielibyśmy zorganizować walne zebranie. Proponowałbym termin 11-12.06.2011 (albo sobota , albo niedziela). Jest to jedyny weekend w najbliższym czasie, gdzie nie ma żadnych zawodów. Proszę potwierdzać możliwość Waszej obecności lub innych delegatów Waszych klubów. Spotkanie w Warszawie (chyba, że chcecie przyjechać do Gdańska? J ).
Po CKMie wiele rzeczy się wyjaśni. Niewykluczone, że LOK zrezygnuje z dalszej działalności modelarskiej i wręcz zmuszeni będziemy poczynić kroki w celu założenia nowego związku. Możliwie jak najszybciej prześlę informacje, nie czekając już na oficjalną notatkę ze spotkania.
PS
Panowie, nie chciałbym, aby opóźnione przesłanie sprawozdania z posiedzenia CKM stało się myślą przewodnią tego maila. Tu prośba do Lesława i Adama o niezagłębianie się w ten temat. To jest najmniej ważne z tego wszystkiego. Skupmy się na przyszłości.
Pozdrawiam
Andrzej Trella
Przewodniczący Sekcji Modeli Samochodów LOK

Osobiście uważam ,że przy obecnych strukturach gdzie wielu zawodników nie posiada przynależności klubowej takie informacje,dość istotne powinny być publikowane dla ogółu.Moim zdaniem adresaci tego maile ,łącznie z moją osobą nie są wyrocznią środowiska.
Czekamy teraz do października na opublikowanie sprawozdania z dzisiejszego CKM

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So kwi 16, 2011 8:03 pm 

Panie i Panowie
Nie zgadzam się z Tobą Leszku, przewodniczący SMS powinien rozmawiać z przedstawicielami klubów a nie z każdym modelarzem z osobna.
Cytowana przez Ciebie wypowiedź Andrzeja moim zdaniem była zaproszeniem (nie obowiązkowym ) do wyrażenia swojej opinii a nie debatą na forum.
Pozdrawiam
Rysiek

PostNapisane: So kwi 16, 2011 8:28 pm 

Rysiu cztery dni przed CKM to nie wiem do czego to jest zaproszenie.Kultura ,ale i prawidłowość działania wymaga nieco wcześniejszego poinformowania.Trzeba dać szansę zapraszanemu.Co do jawności to Nasza sytuacja jest raczkująca,a tym ,którzy jeszcze nie zadeklarowali przynależności klubowej trzeba pokazać,że jest szansa na normalność.Jeśli ma powstać nowa organizacja,to każdy głos ma znaczenie. Jeśli będzie się działać w ukryciu, to to już przerabialiśmy.Pamiętne kolaboracje LOK-ATA czy LOK-PROXIMA albo niespodziewana umowa LOK z OSM..
Chyba takich sytuacji należy unikać jak ognia.
Ważna jest wola działania i uaktywnienie ,brzydko mówiąc ,"czynnika ludzkiego". To daje szansę wytworzenia czegoś co może dać satysfakcję.My organizując cykl w Ścinawce nie mieliśmy zaplecza handlarzyków tak jak OSM .Sam przyznasz,że OSM z Prezesem ,"dilerem" nie daje szansy na obiektywizm.Patrz klasa Kadet.
Ps.Czy jesteś Rysiu pewny ,że wszystkie Kluby zostały poinformowane? Ja wiem ,że nie.Czyli demokracja nie dla każdego.

PostNapisane: So kwi 16, 2011 10:26 pm 

Panie i Panowie
Leszku "czynnik ludzki" jest bardzo ważny. Ale jeszcze bardziej ważne dla rozwoju modelarstwa są silne niezależne kluby, które jak sam wiesz niezależnie od wiejącego wiatru, czy dobrej woli urzędnika, robią swoje. I czym większy i prężniej działający klub tym ma większy wpływ a bez wsparcia importerów jest trudniej " drożej" ważne by były zachowane zdrowe proporcje i brak dominacji w sprawach zasadniczych.
Pozdrawiam
Rysiek

PostNapisane: N kwi 17, 2011 8:49 am 

Ryszard Pyrka napisał(a):
Panie i Panowie...
I czym większy i prężniej działający klub tym ma większy wpływ a bez wsparcia importerów jest trudniej " drożej"...
Pozdrawiam
Rysiek

Rysiu , a prężny Klub to pracowici ludzie czy Diler-Prezes ,który interes przedkłada nad obiektywizm? Dobrze wypracowane środki uzyskane od sponsorów z poza modelarstwa dają czasami mniejsze koszty,niż te objęte "zobowiązaniami" wobec handlarza.

PostNapisane: Śr kwi 20, 2011 7:29 pm 

Są nowe,ciekawe wieści z CKM,rozesłane do zaufanych, ale nie mogę nic napisać bo :
Jako przewodniczący Sekcji Modeli Samochodów nie wyrażam zgody na publikację treści zawartych w tej korespondencji na publicznych forach...
Złamanie tej zasady spowoduje wykluczenie danej osoby/kluby z dalszej dyskusji.

Patrząc na Białoruś po prostu się boję. :shock:

PostNapisane: Cz kwi 21, 2011 12:50 pm 

Nie pękaj.

Jarek cię obroni.

PostNapisane: Cz kwi 21, 2011 1:21 pm 

Michał Abramowicz napisał(a):
Nie pękaj.

Jarek cię obroni.

Takie teksty sprawdzają się w Wyborczej , nie tutaj...

PostNapisane: Cz kwi 21, 2011 1:23 pm 

Ale chyba RC Wrocław czy jakoś nie jest w LOK czy gdzieś tam ;)

Więc jak dostałeś info to co, nagle pękasz ;) ?

PostNapisane: Cz kwi 21, 2011 2:36 pm 

Wiosna ! Słońce świeci ! Weź dzieciaki ,idź na spacer i nie myśl , bo to Ci nie wychodzi.Patrz jak rośnie trawa,już wkrótce nadejdzie czas dla kosiarzy.

PostNapisane: Cz kwi 21, 2011 6:21 pm 

Najpierw chwalisz sie o jakis super tajnych newsach a potem pekasz.

LOK ma na ciebie haka ?
;)

Co do myslenia nie twoj problem.

PostNapisane: Cz kwi 21, 2011 9:20 pm 

Michał Abramowicz napisał(a):
...Co do myslenia nie twoj problem.

No nie mój problem, już pisałem to Twój problem. Naucz się czytać między wierszami ,nie wszystko trzeba jak chłopu na rowie.Tylko Ty masz problem ze zrozumieniem.Może bukwy by załatwiły sprawę.
A może to ciekawość trawi Ci trzewia...

PostNapisane: Cz kwi 21, 2011 9:56 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Są nowe,ciekawe wieści z CKM,rozesłane do zaufanych, ale nie mogę nic napisać bo :
Jako przewodniczący Sekcji Modeli Samochodów nie wyrażam zgody na publikację treści zawartych w tej korespondencji na publicznych forach...
Złamanie tej zasady spowoduje wykluczenie danej osoby/kluby z dalszej dyskusji.

Patrząc na Białoruś po prostu się boję. :shock:

Bo albo nie masz tej wiadomości, albo ją masz i spękałeś.

Tyle z "między wierszy".

Burza w szklance wody.

I tak wszystko przejmnie OSM ;)
m.