Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So maja 23, 2026 4:45 am

Autor
PostNapisane: Cz gru 31, 2009 11:36 am 

Silnik to R15ST. Mam kłopoty z rozruchem. Po wpompowaniu paliwa do silnika (całkiem sporej ilości, przy której wcześniej się zalewał) świeca jest sucha, a tłok obraca się bardzo lekko. Paliwo jakby wlewało się pod tłok. Czy to może oznaczać zużycie silnika? Dodam, że silnik spalił ok. 7 litrów paliwa Byron RTR 20% i niecałe 2 zbiorniczki (razem ze 130ml) paliwa Model Technics Qwikfire 16%. Silnik był ustawiony na bogatą mieszankę.
Od początku były kłopoty z one-wayem. Zawsze się ślizgał. Przy pierwszym rozruchu urwała się przez to szarpana, więc kupiłem roto-start, który również się ślizgał. Po demontażu tylnej płyty silnika było w bloku sporo oleju. Po oczyszczeniu one-waya silnik z wielkim kłopotem odpalał i spalił 6 zbiorników(po 75 ml) paliwa Byron. Po czym one-way przestał ślizgać się, ale silnik już nie odpalał i pojawiły się wspomniane objawy. Po nalaniu odrobiny paliwa pod świecę, silnik nawet zaskoczył, ale spalił tylko ową odrobinę.

Czy do tego samochodu pasowałby silnik R18ST(chodzi mi np. o to czy długość wału korbowego jest taka sama, jak w moim)?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość