Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn lip 27, 2026 12:11 am

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 25, 2006 3:51 pm 

Bugi, czytalem Twoj post i nie pisalem ze reklamujesz Tornado, ale go bronisz.

Nie chce mi sie rozpisywac, ale pare postow wyzej napisalem jak jezdzil sav 25 na jednym i na drugim paliwie. Byl mocniejszy i jesli nie jest to kwestia ilosci dodanego oleju to znaczy ze Tornado oszukuje na ilosci nitro.

Ps. troche mnie ponioslo, ale dzis mam w pracy nerwowy dzionek. Mam nadzieje no hard feelings.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 25, 2006 3:57 pm 

Zadymy nie wywołałem ja, tylko ludzie z imieniem i nazwiskiem w nicku (a tacy ponoć są tu najpoważniejsi).

Jeśli chodzi o mnie. W dwóch moich modelach wypaliłem 10 litrów Tornada 16 % (jeden 7l, drugi, 3l), danego mi w promocji do modelu na ofna.pl
Później z racji ceny Tornada, zaryzykowałem i przeszedłem na BB 16%.
Wrażenia ? Mało doświadczony modelarz nie będzie potrafił wykorzystać możliwości Tornada w 100% z racji tego, że nie potrafi jeszcze dobrze wyregulować silnika.
Cena ? Tornado kosztuje około 150 zł za baniak, a BB około 80 zł. Różnica jest duża . Po co mi do jazdy rekreacyjnej paliwo za 150 zł, gdy na tańszym jest prawie ten sam efekt.

Będąc na zawodach w Niemczech, nie widziałem ani jednego zawodnika, który jeździł by na paliwe RT lub Tornadzie. Tylko paliwa GM Titan (dostępne na rojnie) i kilka innych rodzajów. Zastanawia mnie jedno, czemu nasi Polscy zawodnicy nie czerpią z różnych źródeł, tylko korzystają własnie z Tornada i RT (nie chodzi mi tylko o BB, ale inne paliwa dostępne na zagranicznych rynkach, chociaż także i w Polsce)

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 25, 2006 4:15 pm 

Ja zdecydowanie jestem za Tornadem i tylko tyle napisze w tej dyskusji :)

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 25, 2006 4:40 pm 

Nie chcialem się wypowiadać w tym temacie ale ***** jakie co niektórzy z was wypisują wolają o pomstę do nieba .

Najpierw odpowiem dla kolegi ,,byro,,
Jak wielu jest zawodników ale takich przez duże Z , tak wiele jest teorii na temat paliw. Nawet gdybym dostawal 100 L BB gratis na sezon to nie startowalbym na tym paliwie bo na nim nie da się wygrać. To że w danym regionie startują na paliwie ,,A,, to nie oznacza że inne są niedobre . Jako jedyny napisaleś prawdę że z racji swojego doświadczenia nie poczuleś różnicy i tutaj calkowicie się z Tobą zgadzam- różnice są wyczuwalne dla bardziej doświadczonego zawodnika.Ja również wielu rzeczy nie czuję i nie jest to dla mnie ujmą.

Teraz dla ogólu.
Jeżeli wierzycie ze BB jest super to bardzo dobrze, tylko proszę nie piszcie że jest lepsze od Tornado czy RunnerTime bo wychodzi na to że tylko wy jesteście mądrzy bo inni to frajerzy bo przeplacają za niższą jakość. Różnica pomiedzy tymi paliwami jest wyczuwalna nawet po dzwięku silnika .
Jeżeli chcecie naprawdę poznać jakość swojego paliwa to jedyną namacalną szansą jest dobry asfalt. Na takim torze poczujecie jaki jest spadek mocy w zakręcie, temp. pracy, przyspieszenie, obroty i wiele innych parametrów których na torze off-road nie wyczujecie.Nie jest miarodajne to czy model staje dęba , jedzie na dwóch , czy trzech kolach.
Są paliwa do zabawy i do startów zawodniczych. Chcecie poczytac więcej to poszukajcie na tym forum, bylo o ilości oleju w paliwach, zaletach i wadach olei syntetycznych i naturalnych.

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 25, 2006 4:59 pm 

Artur nie tylko na asfalcie widac spadki mocy, ja je najbardziej odczuwam na wysokoobrotowych silnikach takich powyzej 40000 RPM. Ale zaraz powiedza ze sie i tak nie znasz i po co przeplacac. I koniec koncow znowu za kare dostaniesz savem napedzanym BB w kolanko.

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 25, 2006 6:06 pm 

Jakub Mazur napisał(a):
Artur nie tylko na asfalcie widac spadki mocy, ja je najbardziej odczuwam na wysokoobrotowych silnikach takich powyzej 40000 RPM. Ale zaraz powiedza ze sie i tak nie znasz i po co przeplacac. I koniec koncow znowu za kare dostaniesz savem napedzanym BB w kolanko.

:lol: To byl mój piszczel :lol:
Ja nawet nie wiem że to byl Savage, wiesz kto to mi grzmotnął w kulasa? :lol:

Bardzo możliwe że jest tak jak piszesz, ja w off-road nie czulem tego. Pewnie dlatego ze mam skrzywienie asfaltowe :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 25, 2006 7:10 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Ja nawet nie wiem że to byl Savage, wiesz kto to mi grzmotnął w kulasa?

Wiedzialem ale juz nie pamietam, zielony savage, pewnie ktos z ekipy rcmonster bo to oni lubuja sie w Hardcore Racing.

Ostatnio edytowano Cz maja 25, 2006 7:25 pm przez Jakub Mazur, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 25, 2006 7:23 pm 

Paweł Rzedzicki napisał(a):

Nie chce mi sie rozpisywac, ale pare postow wyzej napisalem jak jezdzil sav 25 na jednym i na drugim paliwie. Byl mocniejszy i jesli nie jest to kwestia ilosci dodanego oleju to znaczy ze Tornado oszukuje na ilosci nitro.

Ps. troche mnie ponioslo, ale dzis mam w pracy nerwowy dzionek. Mam nadzieje no hard feelings.

ja nie pisze czy Tornado czy BB ma wiecej nitro, czy jedna czy druga firma oszukuje, ale w kwesji ilosci oleju nie masz racji i w kwestii ze po Tronado model kopci jak lokomotywa, po dymie z wydechu nie wywnioskujesz ze jest wiecej oleju. Najwyrazniej Cie poniosło i czekam na jedno słowo.

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 25, 2006 7:36 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Najpierw odpowiem dla kolegi ,,byro,,
Jak wielu jest zawodników ale takich przez duże Z , tak wiele jest teorii na temat paliw. Nawet gdybym dostawal 100 L BB gratis na sezon to nie startowalbym na tym paliwie bo na nim nie da się wygrać. To że w danym regionie startują na paliwie ,,A,, to nie oznacza że inne są niedobre . Jako jedyny napisaleś prawdę że z racji swojego doświadczenia nie poczuleś różnicy i tutaj calkowicie się z Tobą zgadzam- różnice są wyczuwalne dla bardziej doświadczonego zawodnika.Ja również wielu rzeczy nie czuję i nie jest to dla mnie ujmą.

Paliwo BB jest do rekreacyjnego śmigania. Dlatego ja na nim aktualnie jeżdze. W przyszłym sezonie, który będzie moim zawodniczym, będe lał paliwo lepsze jakościowo np. Tornado lub inne, bo i silnik będe miał typowo zawodniczy. A narazie do rekreacyjnej jazdy po torze nie potrzeba mi mieć psychicznej "wolności", że jeżdze na lepszym paliwie.
Wolę zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na modyfikacje w modelach, niż wydać na droższe paliwo (przy moich słabych umiejętnościach i małego doświadczenia, nie ma to absolutnie żadnego znaczenia na jakim paliwie jeżdze).

Nie mam nawet zamiaru poprawiać zawodników i twierdzić, że BB jest lepsze od RT lub Tornada (bo to bzdura jednak jest). Jeszcze nie teraz.

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 25, 2006 7:40 pm 

Michał Bugajski napisał(a):
Paweł Rzedzicki napisał(a):

ja nie pisze czy Tornado czy BB ma wiecej nitro, czy jedna czy druga firma oszukuje, ale w kwesji ilosci oleju nie masz racji i w kwestii ze po Tronado model kopci jak lokomotywa, po dymie z wydechu nie wywnioskujesz ze jest wiecej oleju. Najwyrazniej Cie poniosło i czekam na jedno słowo.

Abrakadabra.

Koniec rozmowy.

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 25, 2006 9:24 pm 

normalnie Panowie, Monty Python to czasami przy was wysiada.... :D

a tak na powaznie to gdyby firma Model Technics w Polsce sponsorowala zawodnikow to zdecydowanie mniej bylo by na tym forum malkontentow... ;)

chociaz rozumiem niektorych osob broniacych swojego zdania.... tez mam swoje ulubione marki niektorych produktow motoryzacyjnych i za nic w swiecie nie wymienie na inne... :) ale nie dajmy sie zwariowac... kazde z tych paliw o ktorych byla mowa jest dobre...
to tak samo jak z proszkami do prania... obecnie kazdy na rynku proszek pierze idealnie... i ten tani i ten drogi... :)

pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 25, 2006 11:08 pm 

Gr4N4c1K napisał(a):
a tak na powaznie to gdyby firma Model Technics w Polsce sponsorowala zawodnikow to zdecydowanie mniej bylo by na tym forum malkontentow... ;)

Widze, żę bardzo dużo wiesz o sponsoringu i o umowach sponosrskich :D
Możesz być pewien, że ŻADEN ale to absolutnie ŻADEN liczący się zawodnik nie podpisał by takiej umowy za ŻADNE skarby nie jeździł by na tym, dla wielu cudnym, paliwie jakim jest BB. Tylko eksperci rangi promiana moga jeździć na BB lub F1 champion i zachwalać je strasznie :D

Do Paweł Rzedzicki troche pokory chłopcze, jeszcze nic nie pokazałeś a zachowujesz się jak byś wszystkie rozumy pozjadał.

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 25, 2006 11:10 pm 

Maciek, nie rozumiem co mam pokazac. Zycie to nie tylko modele, a z Waszych wypowoedzi wynika jedno- mania mania i jeszcze raz mania. Z takiego czegos nic dobrego nie wynika.

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 25, 2006 11:14 pm 

Widze w avatarze mgt, wiec przyjedź na zawody i pokaz jak się wygrywa na BB. Modele to hobby więc nie rozumiem Twojego problemu. Pozatym chyba coś umkneło Twojej uwadze to jest właśnie forum o modelarstwie.

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 26, 2006 8:04 am 

Gr4N4c1K napisał(a):
ale nie dajmy sie zwariowac... kazde z tych paliw o ktorych byla mowa jest dobre...

Może i są dobre, ale są i lepsze. Nie chce wchodzić w tą kłutnię, pragnę tylko przypomnieć, że Artur już kiedyś zamieścił zestawienie paliw na jakim jeździli "asfaltowcy" na mistrzostwach Europy i jakoś MT tam nie widziałem. Sponsoring? Szczerze wątpię, żaden liczący się zawodnik, który pragnie wygrać nie będzie brać gorszego paliwa tylko dlatego, że dostanie go trochę więcej. To tyle ode mnie, kłućcie się dalej bo przynajmniej kabaretów nie musze ogładać ;) :lol:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona