Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz lip 02, 2026 5:55 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 31, 2005 2:22 pm 

Z tymi temperaturami to jest tak: jeden termometr pokazuje tyle a inny tyle- sam sie o tym przekonalem. Jak mialem termometr Duratraxa to ponizej 120 stopni silnik nie byl w stanie przepalic mieszanki- na gazie na maxa jechal coraz wolniej az do zalania. Prychal przy tym i w ogole. A sprobowalem termometra kolegi, niby identycznego ale kupionego duzo wczesniej i u mnie bylo np 146 stopni a u niego 125.
Wiec sie pozbylem tego wynalazku i wrocilem do starej zbojeckiej metdoy na line :D

Na gorze glowicy slina ledwo odparowuje, a jak paluchem ja do wnterza glowicy wsune to lekko wrzy. I to mi wystarczy. Termometra wiecej nie kupie :)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 31, 2005 2:39 pm 

PawcioGd napisał(a):
Z tymi temperaturami to jest tak: jeden termometr pokazuje tyle a inny tyle- sam sie o tym przekonalem. Jak mialem termometr Duratraxa to ponizej 120 stopni silnik nie byl w stanie przepalic mieszanki- na gazie na maxa jechal coraz wolniej az do zalania. Prychal przy tym i w ogole. A sprobowalem termometra kolegi, niby identycznego ale kupionego duzo wczesniej i u mnie bylo np 146 stopni a u niego 125.
Wiec sie pozbylem tego wynalazku i wrocilem do starej zbojeckiej metdoy na line :D

Na gorze glowicy slina ledwo odparowuje, a jak paluchem ja do wnterza glowicy wsune to lekko wrzy. I to mi wystarczy. Termometra wiecej nie kupie :)

wiesz termomtery maja swoja kalibracje i moze mieliscie inaczej skalibrowane i dlatego te rozbierznosci...

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 31, 2005 3:02 pm 

Tak jak Bugi mówi termometry mają kalibracje taką jak dla termometrów Duratraxxa standardowe ustawienie do pomiaru aluminium 95E no ale widać nie każdy o tym wie a wystarczy instrukcje przeczytać....

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 31, 2005 5:55 pm 

Marcin Jasiński napisał(a):
Tak jak Bugi mówi termometry mają kalibracje taką jak dla termometrów Duratraxxa standardowe ustawienie do pomiaru aluminium 95E no ale widać nie każdy o tym wie a wystarczy instrukcje przeczytać....

:D skonczylo sie studia to sie umie czytac :D

Ale tak powaznie: oba mialy 95E ustawione a pokazywaly tak jak wczesniej pisalem.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 31, 2005 6:12 pm 

Tiaa a mierzenie palcem jest dokładniejsze niż termometrem, nie jednego znam co tak mierzył, a potem beczał nad wymianą silnika.......

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 31, 2005 10:02 pm 

Mam nadzieje ze nie bedzie zle. Skoro slina na gorze glowicy nie wrzy to raczej silnik nie jest przegrzany. Konsultowalem to z wieloma osobami, a z reszta tez sprawdzalem po ustawieniu silnika na dobrze dzialajacym termometrze.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 31, 2005 10:35 pm 

Silnik ma swoja temerature pracy, sliną możesz tylko sprawdzić górne a jak sprawdzisz dół ?? jak slina wyparuje po minucie ?? :lol:
Jak będzie za niska temp to też nie jest dobrze.

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 01, 2005 10:51 am 

Za zimny raczej nie jest skoro tak pieknie zapierdziela.
A ten temat zalozylem zeby paliwo pochwalic a nie gadac o regulcji.

Pozdro!!!!!!!!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 05, 2005 3:38 pm 

klima napisał(a):
kórde co wy?????????????????
140 stopni i silnik chodzi ja w to nie wierze :o :lol:
Ja mam big bang 20% nitro i model sobie w miare jeździ tempratura 110stopni i nie bede go juz podkręcał bo po "podwórku" nie musze aż tak szaleć i tak wszyscy podziwiają jak savek wyrzuca kamienie (kamole) spod kólek :o :lol: :) :D :shock: 8) 8) 8)

Jak chcesz to mozesz nieuwierzyc ale Gruby świadkiem . Na ostatnim spotkaniu wypadł mi wężyk który prowadzi część gazów spalinowych do zbiornika paliwa aby pomóc troche w tłoczeniu paliwa do gaznika. Przez to ze się odczepił model dostawał za mało paliwa czyli mieszanka była za uboga. Zauwazyłem ze cos jest nie tak. Zatrzymalem model obok siebie. Zgasiłem silnik i zobaczyłem sie sie z silnika dymi. Oplółem głowice i slina wyparowala w oka mgnieniu. Zawołałem o termometr i wyszlo na nim ponad 180*C !! Jak juz ochlonał jeździlem nim dalej bez najmniejszych problemów , robił wheelie po skoku i nic mu sie nie dzialo dziwnego. Więc nie opowiadaj głupot ze 140*C to jakis niewyobrazalny limit. Pomyśl ile mój mial stopni zanim go zgasiłem !

Śmigam na Big Bang 20% i nie uwazam zeby to paliwo mialo cos w sobie super bo wiele lepiej śmigał mi sav na runnertime 25% Pro.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2