Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn lip 27, 2026 12:11 am

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 25, 2006 9:14 am 

Paweł Rzedzicki napisał(a):
Na temat Runner Time nie wypowaidam sie, ale wiem ze wersja TOP rozni sie od zwyklej mniejszym procentem oleju w paliwie,

A ja tylko dodam, że do normalnej, niewyczynowej jazdy wystarcza zwykła wersja RT. Osoby nieumiejące sprawnie regulować silników mogą mieć z wersją TOP problemy.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 25, 2006 11:22 am 

Piotr Michalski napisał(a):
Na temat Runner Time nie wypowaidam sie, ale wiem ze wersja TOP rozni sie od zwyklej mniejszym procentem oleju w paliwie,

A ja tylko dodam, że do normalnej, niewyczynowej jazdy wystarcza zwykła wersja RT. Osoby nieumiejące sprawnie regulować silników mogą mieć z wersją TOP problemy.

BB20 105zł
RT20 ok 180zł
tornado20 ok 180zł

jeśli mówimy o jeździe rekreacyjnej to chyba nie ma sensu płacić 75zł więcej

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 25, 2006 11:33 am 

Toost napisał(a):
[jeśli mówimy o jeździe rekreacyjnej to chyba nie ma sensu płacić 75zł więcej

Zależy kto co lubi. Ja np. planuje użytkować swój model w celach rekreacyjnych, czytaj jazda po torze nie na zawodach, i branie udziału w zawodach. Wole kupić jeden baniak do wszystkiego :lol: Co do paliw model technic to trochę się już sparzyłem do nich i narazie wole ich nie próbować, ale jak komuś one dobrze służą to się cieszę.

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 25, 2006 11:39 am 

Toost napisał(a):
BB20 105zł
RT20 ok 180zł
tornado20 ok 180zł

Tomeczku.. gdzie Ty tak drogo kupujesz BB?? w RIKU 95 zeta za 5L... :D
105zl kosztuje 5L BB25%...

zreszta zaraz tam jade odebrac zapas paliwka dla nas na weekend... :)

pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 25, 2006 11:54 am 

Gr4N4c1K napisał(a):
Toost napisał(a):
BB20 105zł
RT20 ok 180zł
tornado20 ok 180zł

Tomeczku.. gdzie Ty tak drogo kupujesz BB?? w RIKU 95 zeta za 5L... :D
105zl kosztuje 5L BB25%...

... hmm ... znaczy wisisz mi 10 złociszy :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 25, 2006 12:17 pm 

Witam!!!

Po pierwsze nie Big Bang cieszy sie zla opinia, a firma MOdel Technics. Przez dlugi czas nie mieli porzdanego paliwa do offroadu. Ludzie jezdzili na samolotowym Championie F1 ktory ma za duzo oleju do samochodowych silnikow. Do samochodow mieli i maja nadal badziewiacki Quick Fire, ktory rzeczywiscie przegrzewa silniki. Big Bang to stosunkowo swieze paliwo i na razie nie dalo rady zmienic opinii o Model Technics'ie, ale mysle ze to sie zmieni.

A teraz porownanie do Tornada 20%. Savage 25 na tornadzie nie robil wheelie, natomiast na BB 20% robil. Temperatura pracy byla taka sama, a z tego co pamietam silnika nie okrecalem po przejsciu na BB a wrecz musialm ostro skrecic. Tornado ma za duzo oleju i nie ma mozliwosci zeby silnik mial na nim takie osiagi jak na BB. Mozliwe, ze olej w nim stosowany jest lepszy, ale po 15 litrach sava sprzedalem w idealnej kondycji. A jesli poloczyc roznice w kosztach zakupu paliwa, to po 20 litrach nieduzo trzeba bedzie dolozyc, zeby kupic nowy silnik. Nadmiar oleju nigdy nie wplynie dobrze na osiagi silnika, a Tornado ma jego nadmiar- widac to chociazby po ilosci dymu w spalinach- nawet za ubogo ustawiony silnik smrodzi jak lokomotywa.

Na temat Runner Time nie wypowaidam sie, ale wiem ze wersja TOP rozni sie od zwyklej mniejszym procentem oleju w paliwie, wiec droga ktora poszedl Model Technics tworzac BB jest jak najbardziej sluszna. Dali mniej oleju, za to nowej generacji, bardziej wydajnego.

Mogę się z Tobą zgodzić,jednak pamiętaj im mniej oleju tym mniejsze smarowanie,wiadomo osiągi większe...ale.. szakoda by było pozbyć się silnika który kosztuję 1000zł. .. chyba wiesz co mam na myśli.

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 25, 2006 12:24 pm 

A teraz porownanie do Tornada 20%. Savage 25 na tornadzie nie robil wheelie, natomiast na BB 20% robil. Temperatura pracy byla taka sama, a z tego co pamietam silnika nie okrecalem po przejsciu na BB a wrecz musialm ostro skrecic. Tornado ma za duzo oleju i nie ma mozliwosci zeby silnik mial na nim takie osiagi jak na BB. Mozliwe, ze olej w nim stosowany jest lepszy, ale po 15 litrach sava sprzedalem w idealnej kondycji. A jesli poloczyc roznice w kosztach zakupu paliwa, to po 20 litrach nieduzo trzeba bedzie dolozyc, zeby kupic nowy silnik. Nadmiar oleju nigdy nie wplynie dobrze na osiagi silnika, a Tornado ma jego nadmiar- widac to chociazby po ilosci dymu w spalinach- nawet za ubogo ustawiony silnik smrodzi jak lokomotywa.

Chłopcze drogi dlaczego piszesz ze Tornado ma duzooo oleju :?: wiesz ile ma :?: Ile oleju ma BB :?: Slucham :?: Głupoty piszesz, ale pewnie modelami bawisz sie kope lat wiec wiesz lepiej :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 25, 2006 1:01 pm 
IWAN

Jeszcze nie widziałem, żeby prodducent ujawnił ilośc oleju jaką wlewa do paliwa a takze stosunku mieszanki olejowej.
A po kolorrze "dymka" z wydechu to se można..."

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 25, 2006 1:02 pm 

Mateusz Sworobowicz napisał(a):
Jeszcze nie widziałem, żeby prodducent ujawnił ilośc oleju jaką wlewa do paliwa a takze stosunku mieszanki olejowej.

to ja Ci powiem ze Tornado ma ok 8-9% oleju

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 25, 2006 1:34 pm 

Michał Bugajski napisał(a):
Mateusz Sworobowicz napisał(a):

to ja Ci powiem ze Tornado ma ok 8-9% oleju

podobnie RT, dochodzą jeszcze skąłdniki uszlachetniające, o których już ciężko cokolwiek powiedzieć.
BB ma ok 10% EDLa

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 25, 2006 2:59 pm 

Bugi gowniarzu stul pysk albo szacunku troche okaz. 8-9% to moze ma ale jednego z dwoch olejow dodanych do tej zupy. To ze jestes w jakims tornado team nie znaczy ze mozesz mnie od chlopcow wyzywac.
Jest to paliwo do dupy i przereklamowane, kazdy obiektywnie je oceniajacy to samo stwierdzi. Nara!!!!

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 25, 2006 3:10 pm 

Bugi gowniarzu stul pysk albo szacunku troche okaz. 8-9% to moze ma ale jednego z dwoch olejow dodanych do tej zupy. To ze jestes w jakims tornado team nie znaczy ze mozesz mnie od chlopcow wyzywac.
Jest to paliwo do dupy i przereklamowane, kazdy obiektywnie je oceniajacy to samo stwierdzi. Nara!!!!

Sam jesteś chłopiec, i ***** piszesz.......

A po kolejne, nie mieszaj do tego Tornado-team, bo o juz nie tylko sie mnie tyczy ale całego Teamu....
a jak nie umiesz czytac przeczytaj moj post drugi raz i trzeci i czwarty i tak do skutku moze zrozumniesz tresc i nigdzie nie reklamuje paliwa Tornado..

Ostatnio edytowano Cz maja 25, 2006 3:21 pm przez Michał Bugajski, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 25, 2006 3:13 pm 

Ha Tornado przereklamowane :) Dobre :) A czy Bugi je tutaj reklamował :)

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 25, 2006 3:26 pm 

Panowie, co prawda jestem laikiem w sprawach modeli spalinowych ale dodam swoje 3 grosze. To, co piszecie jest co najmniej smieszne. Porówujecie paliwa, w porządku, ale gdy czytam, ze Tornado jest podobne wzlędem jakości do paliwa big bang czy big bum czy cokolwiek innego z Model Technics - delikatnie mówiąc przesadzacie. Jak wam się wydaje - dlaczego cena paliwa BB jest nieporównywalnie niższa od Tornado lub Runner Time? Albo inaczej - dlaczego tego paliwa nie używa nikt w on roadzie? Jeżeli ktoś uzywa - przepraszam najmocniej, ale nie zauważyłem do tej pory. Twórca tematu prawdopodobnie nieświadomie zaczął kolejna zadymę na forum. Z drugiej strony - przecież ja sie nie znam :roll:

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 25, 2006 3:50 pm 
IWAN

Dawid Dawid, może to my robimy błąd, jezdzimy na jakiś Runner Time-ach, Tornadach, a tu pod nosem jest połowę tańsze super paliwo.
Ale jak nadmieniłeś my się nie znamy :D

Widze, że zaczyna się rzucanie mięchem, ja się wstrzymuje od głosu na wszelki wypadek. Będe jezdził na Starogardzkiej pomieszanej z Kujawskim.

Ostatnio edytowano Cz maja 25, 2006 3:52 pm przez Mateusz Sworobowicz, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona