Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt kwi 03, 2026 12:08 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 23, 2005 4:14 pm 
Raflee

Ale jednym z sybciej obracajaych sie elementow jest tez zebatka odbierajaca - wiec przy odslonietym przeniesieniu napedu kudly moga sie tam spokojnie dostac... a np. w Yokomo dyfry sa zasloniete... jak jezdzilem micrem to pamietam ze na zebatki od paska wciaglo mi kudly... nie wiem czy w x-rayach tez tak jest, ale wkazdym razie tez jest to mozliwe... wiec wydaje mi sie ze jezsli chodzi o prace "w czystosci" to wydaje mi sie ze walki maja ja lepsza... choaciaz teraz np. replica SD, czy Barracuda maja odsloniete dyfry i z tego co widzilem nie jest to przemyslane rozwiazanie... - to samo chyba moze powiedziec Enzo ktory ma R3 :) A jesli chodzi o pasko to wydaje mi sie ze modelami lepszymi od X-rayow moga byc np. Corally RDX, Yokomo BD, lub Tamiya TRF (ale ich ceny niestety sa troszke wziete z kosmosu...) Zobacz jak zbudowany jest Yokomo BD - niby bardzo podobny od nowego x-raya (zreszta jak kazdy model robiony po MŚ wyglada prawie tak samo - a'la TRF 515 :) ) ale ma on seryjnie aluminiowe zebatki dyfra i wolnobiegu, oraz atakujace od paskow... narazie jego cena przed pojawieniem sie w sklepach wynosi prawie tyle ile przewiduje produceny, ale sadze ze niedlugo bedzie ona wynosila max 350$ wiec stanie sie on przystepny cenowo.... mam w planach kupic go, pojezdzic nim np. jeden sezon i ocenic, czy lepszy jest model tej samej firmy z walkiem, czy paskiem... wiec zobaczymy za jakis czas...

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 23, 2005 4:21 pm 

Panowie bo zaraz wybuchnie tu święta wojna - PASKI NA WAŁKI ! ! !
Oba rozwiązania są równie dobre i sprawdzają sie w praktyce, a już od indywidualnych upodobań zależy kto się na co decyduje !

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 23, 2005 4:27 pm 

Zainteresowanym proponuję też spojrzeć na http://www.rcauto.pl/forum/faq.php#4

Tomek Massalski

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 23, 2005 7:19 pm 

Rafał Malczyński napisał(a):
... wiec wydaje mi sie ze jezsli chodzi o prace "w czystosci" to wydaje mi sie ze walki maja ja lepsza... choaciaz teraz np. replica SD, czy Barracuda maja odsloniete dyfry i z tego co widzilem nie jest to przemyslane rozwiazanie... - to samo chyba moze powiedziec Enzo ktory ma R3 :)

Hmmm może nie tyle "nie przemyslane" co niepraktyczne rozwiązanie.

Pozdrawiam :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2