Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr cze 10, 2026 1:45 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz cze 23, 2005 3:07 pm 

Witam !

Chcialem przestrzec wszystkich przed cenami w tym sklepie :

http://www.zabawki-modele.pl/

Prawie kazdy model RC ktory przegladalem jest o około 200 zł drozszy niz w innych sklepach !!!!

Te ceny to chyba pomyłka :?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 23, 2005 6:15 pm 

No modele są droższe ale akcesoria mają w dośc dobrych cenach choć zależy też co kogo interesuje

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 23, 2005 6:19 pm 

Tak, faktycznie maja akcesoria niedostepne w innych sklepach .... ale ceny modeli to jest PRZEGIĘCIE ! :?

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 23, 2005 7:00 pm 

Duży tuning do TL-ki. :P POLECAM! :wink:

PostNapisane: Cz cze 23, 2005 7:26 pm 

MC-Maxim napisał(a):
Witam !

Chcialem przestrzec wszystkich przed cenami w tym sklepie :

http://www.zabawki-modele.pl/

Prawie kazdy model RC ktory przegladalem jest o około 200 zł drozszy niz w innych sklepach !!!!

Te ceny to chyba pomyłka :?

Nikt nikogo nie zmusza do zakupów w ATA.
Zawsze można kupić u konkurencji w Tower Hobbies, Chinach, przy ul. Bitwy Warszawskiej u Pana Rojna …

Ceny mają niższe. A w niektórych przypadkach sprzęt lepszy.

Niebawem poważnie zabiorę się za składanie zamówień u dostawców. Będziemy mieli w ofercie bardzo dużo rzeczy.
Zamierzamy walczyć z konkurencją, czasem realizacji zamówień, dostępnością towaru, profesjonalną obsługą posprzedażną. Dla zawodników przewidziana jest zniżka 10 albo 20 % (nie pamiętam jak ustalałem z szefem). Każdy z klientów który przedstawi się jako zawodnik będzie przeze mnie osobiście sprawdzany. Jeżeli znam człowieka dostanie rabat bez większych komplikacji.
W chwili obecnej przestaliśmy się bawić w drobnice taką jaką ma konkurencja w Polsce. ATA to hurtownia która zaopatruje ponad 100 sklepów w całej Polsce. Aby towar się sprzedawał w sklepach, cena w Internecie musi być odpowiednio wysoka. Budujemy sobie rynek sklepów, nie koncentrujemy się na Internecie, tak jak to robi konkurencja. Raz w tygodniu przychodzi do nas kontener ze sprzętem. Jak zaczniemy zamawiać modele Tamiya bezpośrednio w Japonii to cena zjedzie tak nisko, że nigdzie w Polsce nikt nie będzie mógł powiedzieć, że ma taniej. W przypadku obecnej oferty jeżeli znajdziesz gdzieś w sklepie towar marki Carson, Nikko taniej niż w ATA to sprzedamy Tobie towar w takiej cenie jak nam wskażesz. ATA jest generalnym dystrybutorem w Polsce wielu firm.

Jeżeli masz jakieś sugestie co do części zapasowych, tunningowych do Tamiya, Carsona to podaj mi proszę. Postaram się uzupełnić stany magazynowe o wszystkie pozostałe produkty.

Rozumiem, że Twój post to forma wyrażenia zazdrości, że jest sklep w Polsce który ma duży asortyment, ale niestety nie masz na niego pieniędzy. Każdy poważnie zainteresowany klient kupi model drożej jak tylko dostanie go od razu do ręki. Może nawet przepłacić 200 – 300 PLN. Tylko malkontenci, ciułacze pieniędzy, dyskutanci na forum narzekają, że jest drogo. Sklep internetowy ATA ma właśnie taką politykę.

Pozdrawiam
ADMINISTRATOR

p.s. moja skromna osoba pomaga klientom ATA w zakupie i regulacji. Nie każdy sklep oferuje takie usługi.

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 23, 2005 8:51 pm 

Tak ... zeczywiscie ATA ma bardzo dobre wyposazenie miedzy innymi amortyzatory olejowe ktore napewno w przyszlosci zakupie.

Zazdrośc ? No chyba zartujesz. A o co mam niby byc zazdrosny. Widze że mnie nie zrozumiales. Mnie dziwi tylko to, ze ceny niektorych modeli RC sa drozsze o około 200 zł niz w innych sklepach internetowych. Poszukajcie a znajdziecie i nie mowie tutaj o Rojnie. Przykładowo Clodbuster ktorego kupnem jestem zainteresowany kosztuje a ATA 932 zł. A ja znalazlem go za 780 zł i tez moge go miec od ręki ...

Pozatym dziwna sprawa bo gdy ATA zaczela sprzedawac Cloda jakis czas temu to jego cena wynosila 750 zł, a po okolo tygodniu nagle wzrosła na 932. Jak to zobaczylem to spadlem z krzesła.

Fajnie ze pomagasz przy zakupie i regulacji :wink: Podsumowujac w sklepie ATA jest naprawde DUZO ciekawych elementów niedostepnych w innych sklepach i za to gratulacje ! Ale ceny niektorych modeli to niestety przesada.

Pozdrawiam ! :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 23, 2005 10:19 pm 

z czegoś trzeba żyć 8)

nad cenami się zastanawiamy bardzo poważnie
moze cos z nimi niebawem zrobimy

narazie:
- dla posiadaczy karty rabatowej jest zniżka 10% na starcie
- zawodnicy też mają zniżki

co do reszty klientów coś wymyślimy

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 23, 2005 10:24 pm 

MC-Maxim napisał(a):
Poszukajcie a znajdziecie i nie mowie tutaj o Rojnie.

Grzegorz Rojna nie jest dla Nas konkurencją. Znamy się długo i wyjaśniliśmy sobie na starcie kto czym się zajmuje.
On ma profesjonalny sprzęt dla zawodowców, a ATA ma zabawki Tamiya, Carson, Nikko. Czasami trafi się model Tamiya TNX, TT01, TRF 415 MS, ale są to sporadyczne przypadki. Większość aut to modele z pogranicza profesjonalizmu. Tanie DOBRE podróbki drogich markowych firm.

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 24, 2005 11:47 am 

witam
mnie też troszke zaskoczyły ten cenki ale jest OK
pierwsze co mi sie podoba w ATA to dostepnosc zadkich czesci Car$ona :) sam posiadam ce-4 i zauważyłem tam dużo części do niego.....

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 24, 2005 7:24 pm 

Zamówiłem co nieco z ata i dość szybko przyszło kurierem i porzonnie zapakowane a z riku to się w paczce troche aro wylało.

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 24, 2005 10:42 pm 

Pod koniec 2004 roku, jak szukałem modelu do zawodów i w końcu zdecydowałem się na TT-01 chciałem ja zakupić właśnie w firmie ATA. Było jak napisał p. J.Ź drożej, ale za to blisko (Warszawa). Mogłem złożyć zamówienie tylko przez internet - taka polityka firmy. OK, chciałem odebrać osobiście (tak było szybciej i wygodniej) - nie mogłem - taka polityka firmy. Oczekiwałem porady, jaki model wybrać (firma podobno takich specjalistów-modelarzy posiada) - mailowałem TRZY razy - ZERO ODPOWIEDZI (jakiejkolwiek). Dzwoniłem DWA razy, ale za każdym razem udało mi się porozmawiać z miłą panią prawnik, która właśnie była tam gościnnie.
Zignorowano mnie totalnie jako ewentualnego klienta - może to takze taka polityka firmy.
W rezultacie dałem zarobić (i to nie mało) Grześkowi - no i dobrze.
Może gdybym chciał kupić cały kontener TAMIJI to ktoś z ATA raczyłby się do mnie odezwać.
Od tamtej pory zapomniałem o firmie ATA i nikomu jej nie polecam i napewno nie polecę.

Tytuł:
PostNapisane: So cze 25, 2005 7:51 am 

a ja nie mogłem nigdzie dostac zębatek atakujących, ale"kto szuka nie błądzi" ;) http://www.ehobby.pl/

Tytuł:
PostNapisane: So cze 25, 2005 11:07 am 

Krzysztof Rafalski napisał(a):
Pod koniec 2004 roku, jak szukałem modelu do zawodów i w końcu zdecydowałem się na TT-01 chciałem ja zakupić właśnie w firmie ATA. Było jak napisał p. J.Ź drożej, ale za to blisko (Warszawa). Mogłem złożyć zamówienie tylko przez internet - taka polityka firmy. OK, chciałem odebrać osobiście (tak było szybciej i wygodniej) - nie mogłem - taka polityka firmy. Oczekiwałem porady, jaki model wybrać (firma podobno takich specjalistów-modelarzy posiada) - mailowałem TRZY razy - ZERO ODPOWIEDZI (jakiejkolwiek). Dzwoniłem DWA razy, ale za każdym razem udało mi się porozmawiać z miłą panią prawnik, która właśnie była tam gościnnie.
Zignorowano mnie totalnie jako ewentualnego klienta - może to takze taka polityka firmy.
W rezultacie dałem zarobić (i to nie mało) Grześkowi - no i dobrze.
Może gdybym chciał kupić cały kontener TAMIJI to ktoś z ATA raczyłby się do mnie odezwać.
Od tamtej pory zapomniałem o firmie ATA i nikomu jej nie polecam i napewno nie polecę.

pod koniec 2004r. mnie tam jeszcze nie bylo, a wszystkich klientów jak zwykle odsyłałem do Rojny
Teraz tez tak robie jezeli ktos chce cos czego nie mamy np. REVO

co do odbioru wlasnego mozna zrobić to w sklepach w Warszawie
zaopatrujemy kilka w roznych miejscach.
moze nie maja kontenerów ze sprzetem na zapleczu ale zawsze moga u nas uzupelnic zapasy

jak teraz cos chcesz to zapraszamy
telefon do mnie +48693123456
telefon do Niko +48601333338

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 30, 2005 2:28 pm 

Szkoda ze poczatkujacy w biznesie INTERNETOWYM nie doceniaja sily handlu przez internet bo jest ona zdecydowanie wysoka i przede wszystkim sprzedaz w necie jest tansza z uwagi na male koszty wlasne co powoduje ze wiele firm ma nizsze ceny w necie niz w placowkach handlowych.

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 30, 2005 5:28 pm 

Krzysztof Trella napisał(a):
Szkoda ze poczatkujacy w biznesie INTERNETOWYM nie doceniaja sily handlu przez internet bo jest ona zdecydowanie wysoka i przede wszystkim sprzedaz w necie jest tansza z uwagi na male koszty wlasne co powoduje ze wiele firm ma nizsze ceny w necie niz w placowkach handlowych.

wszystko zalezy od strategii biznesu

hurt - siec sprzedazy
detal - internet

wwybor nalezy do ciebie

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona