Już trochę szukałem i wydaje mi się, że tutaj muszę raczej poradzić się bardziej konkretnie, bo niestety w tematach, na które natrafiłem nie znalazłem interesujących mnie odpowiedzi...
Na razie projekt znajduje się w fazie planowania, więc jest to wizja plastyczna -> proszę o wskazówki, wyciągnięcie z błędu jeśli takowe się zdarzą

Sprawa podstawowa: pierwsza wersja będzie spalinowa, a przeznaczenie ... coś pomiędzy off a on -roadem

wielkość ok. 1/5
Części, które zamierzam zrobić sam to na pewno podwozie, szkielet samochodu i karoseria. Jest szansa na wykorzystywanie tokarek, więc wszystko, co można wytoczyć pewnie uda mi się zrobić
Silnik spalinowy to oczywiście jedna z tych rzeczy, którą będzie trzeba dokupić. Jak na kompletnego amatora przystało, zamierzam wykorzystać jakiś ciekawy silniczek 2-suwowy niededykowany do samochodów rc, czyli na razie rozmyślam o czymś od piły albo od kosy... Nie wiem w jaki sposób taki motor mógłby się sprawdzić, więc też proszę o odpowiedź.
Na zawieszenie mam swój własny patent. Nie wiem, czy mądry, ale w teorii i moich wyobrażeniach brzmi całkiem ciekawie

Przyznam się do niego dopiero kiedy zdobędę trochę wiedzy teoretycznej żeby już ograniczyć trochę swoje gafy wynikające z braku doświadczenia w temacie.
Układ napędowy musi być profesjonalny, tak samo jak serwa, radyjko i mechanizmy do silnika typu skrzynia biegów itp.
Na koniec mam jeszcze takie małe, niezobowiązujące do niczego pytanie

: czy w ogóle stosuje się w modelarstwie coś takiego jak napęd hybrydowy?
P.S. Gdzie mogę znaleźć wytyczne, które muszą spełniać samochody zgłaszane do zawodów?