Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr cze 10, 2026 8:42 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn kwi 11, 2005 9:37 am 

Hobby
Witam.
Co można zrobić by wypromować i zachęcić troszkę ludzi w swojej okolicy do modelarstwa samochodowego.
Może macie doświadczenie jak zachęcić ludzi do wspaniałej zabawy i przygody z modelami.

I jak zorganizować tor do jazdy on-road. Na powietrzu i pod dachem?
Bo zmyśle że im więcej nas tym lepiej, i więcej zabawy i radości z tego co robimy.

Yokomo SD SSS
OFNA Blazer SST

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 11, 2005 10:19 am 

W Nysie jeszcze nie byliśmy . :D :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 11, 2005 10:45 am 

Ja mieszkam blisko gieldy samochodowej kolo poznania i w ten weekend jedziemy na tor samochodowy (gdzie odbywa sie ta gielda) z paroma modelami wszelkiej masci. jesli sie cos ciekawego wydazy to na pewno dam znac bo mysle ze to jest najlepsze miejsce w okolicy zeby wypromowac to hobby w dodatku w kazdym miescie latem odbywaja sie jakies pikniki czy cos takiego i warto tam bywac
co do toru to tez czekam na jakies pomysly bo tego jest ewidentnie za malo w Polsce

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 11, 2005 10:51 am 

Jest napewno jeden Ford Fokus, tylko jeszcze zczłowieczkiem się nie widziałem. Tak samo jak ja ma problem gdzie jeżdzić. Pozatym szukam modelu dla kolegi i bedzie już w sumie nasz 3 :)
Ponoć jest w Nysie więcej ale niestety nie znam tych ludzi dlatego trzeba wyjść na zewnątrz i zachęcić żeby się pokazali albo nowych ciągnąć.

Niestety wszystkie fajne turnieje są za daleko odemnie by pozwolić sobie na wypady po kilkaset kilometrów, Napewno nie przegabie tych w mojej okolicy no ale ich jest niewiele w porównanou do ogułu.
Dlatego dajcie wskazówki jak można rozwinąć, rozpowszechnić nasze hobby . :)

Yokomo SD SSS
OFNA Blazer SST

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 11, 2005 10:55 am 

jak juz was bedzie 3 lub wiecej to wyjdzcie na parking kolo supermarketu lub innego miejsca w miescie gdzie jest duzo ludzi w niedziele (moze kosciol :D ) i pojezcie troche, przyciagnie to ludzi na pewno no i moze ktos do was dolaczy w najblizszym czasie

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 12, 2005 9:07 am 

Jednak i tak by się przydało pare informacji o tym jak przygotować sobie tor do jazdy, bo jest ich niewiele.

Yokomo SD SSS
OFNA Blazer SST

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 12, 2005 4:31 pm 

Właśnie tu kolega dobrze mówi. Bo u mnie w mieście jest kilka fajnych placyków asfaltowych no i by się przydały jakieś instrukcje jak to zrobić :)

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 21, 2005 11:03 pm 

No i co z propozycjami i jakimiś wskazówkami ??
Ja wprawdzie zaczynam ale widze dość często na forum jak płacze się że jest nas mało (zaledwie 170 zawodników z tego co wiem od loku) i co tu się dziwić że jesteśmy traktowani przez lok jak malutcy - w porówaniu do hobby samolotów czy łodzi to my jesteśmy malutcy.

Zrubmu cos by być wiekszymi.

Prosił ym o wskazówki. Wiem że się fajnie gada ale może tak troszke incjatywe we własne ręce wziąść.

Wiec jak przygotowac tor do jazdy, wiadmom że na początku to nik nie ma super przygotowanego toru dakładnie pod modele, wiec prosze o proste a skuteczne rozwiązania.

Yokomo SD SSS
OFNA Blazer SST

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 21, 2005 11:16 pm 

to zalezy wszystko czym dysponujesz bo jezeli masz plac (co byloby wyczynem) to nie ma problemu wziasc dechy lub cos takiego i tor gotowy. jesli nie masz na stale :) to znajdujesz jakis plac gdzie jezdzi mało lub w ogole nie jezdza samochody bierzesz pare butelek lub innych rzeczy ustawiasz i przeciagasz miedzy nimi tasme jak maja do ograniczania placow budowy (grosze to kosztuje) i mozesz po zabawie zwinac

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 23, 2005 1:32 pm 

no ja jestem z Kędzierzyna-Koźla i mam podobny problem nie mam z kim pojeździć :( mamy modelarstwo ale papierowe i pływające,ale nie ma samochodowego :cry: wiec jakby ktos byl z okolic,połączmy sily :lol: trzeba modelarstwo samochodowe rozpowszechnić gdzie sie tylko da.Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 24, 2005 10:32 pm 

Mój pomysł na promowanie modelarstwa to zrobienie strony www.
Na takiej stronie mozna zamieszczać co sie dzieje w naszej okolicy,podstawowe informacje o modelarstwie,gdzie kupić itp.
Np. ja zbieram się to uruchomienia Zabrzanskiej strony.Narazie siedze nad grafiką i materiałami które zamiescic na stronie.Motto strony "strona prowadzina przez amatorów dla amatorów".

Pozdrawiam. 8)

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 25, 2005 2:54 pm 

a ja mam większy problem - samochody RC - moje hooby które musze "chować" bo wszyscy robią mi wyrzuty że to przesada (gadają że popadłem w nałóg itp.) i nie mam nawet z kim pogadać o modelach rc (muszę przez neta) a RC właśnie działa jak nałóg. Doszdłem do wniosku że jak promować modelarstwo w sposób jazdy obok hipermarketu to jak jush to spalinka bo elektrykiem to pomyśla że do zabaweczka za 50zł (no chyba że masz greena i neonki to uwieżą że to nie byle co(z greenem chodziło mi o to żeby dawać dobre prędkości)) - ja proponowałbym (albo by to niewyszło albo by to dało super efekty) - w TVN turob dać im program tylko o modelach RC - poradnik początkującego, filmy z zawodów, opisy modeli itp. - moim zdaniem to by wciągneło niejednego gościa co myślał że RC to tylko zabaweczki za 50zł. co o tym myślicie?? możemy napisac e-maila od "forum RCauto" z prośba o program o tym/jakieś raklamy przynajmiej i podpisy użytkowników - proszę o komentarze pomysłu

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 25, 2005 3:06 pm 

Pomysł dobry, ale TVN nie zrobi żadnego programu, no może póści jakiś kawałek o tym, albo z jedną reklame.

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 25, 2005 4:34 pm 

skąd wiesz - zrobił ostatnio wiele "bzdetnych" programów (np. adrenalina która trwa 15 min) to czeu nie zrobi np. "turbo RC" albo coś w tym stylu (chociaż sam wątpię żeby zrobił ale nadzieje trzeba mieć) - a gdyby napisac e-maila od forum rcauto (ja w poprzednim pomyśle) tylko ze z prośbą o puszcznia kawałka (materiał conajmiej 20 min.) w jakimś programie - tylko jakim?? w "meskim swiecie" było ale co tam było - tyle co popatrzec na to a nie żeby sie coś o tym dowiedzieć. Więc w jakim programie to pusicć?? - moja propozycja to reklamy www.rcauto.pl , www.rcmania.pl www.rcfan.pl i www.modelarskie.pl (moim zdaniem najlepsze stronki o samochodach RC) i materiał o samochodach RC w programie "czas tuningu" i materiał o najlepiej stuningowanych modelach RC (neonki, itp.)(to co że nie wyjdzie ale trzeba myśleć) - ale gdyby zrobili odrębny program to byłby wypas (sami przyznacie) albo w automaniaku albo czymś zrobić relacje z zawodów albo lepiej - podczas jakiegoś zlotu tuningowego zgadać się z organizatorami żeby to była impreza RC i tuningu w jednym - puscili by relacje na 100% w TVN turbo i zaraziło się wielu kolejnych (na zloty tuningowe przychodzi wele ludzi w naszym wieku)

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 25, 2005 4:50 pm 

a ja myśle, że taki program można by póścić w TVN Turbo Mni ;)
pokazują tam o różnych żeczach. Ale jak by stwożyć odrębny program o RC to już by był fuull wypasik ;)))
aa i jak coś to już nie ma programu męski świat jak mi się zdaje ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona