Nie jesteś miłośnikiem allegro ale jak wystawiasz aukcję, wybierając opcję wystaw przedmiot jesteś świadom tego że ponosisz koszta za wystawienie przedmiotu. Jeśli zrobisz na aukcji zbyt ubogi opis, kiepskie zdjęcia i za wysoką cenę to nie dziw się że nie sprzedajesz

Na rynku są tak naprawdę dwa serwisy aukcyjne które są bezpieczne dla kupujących: allegro oraz ebay i ludzie szanujący swoje pieniądze nie będą kupowali na gównianych portalach aukcyjnych typu świstak itp gdzie nie ma gwarancji że w przypadku nieuczciwości sprzedającego nie odzyska kasy. Ja kiedyś straciłem pieniądze na takim sewisie aukcyjnym i będę odradzał każdemu kupowanie na nich.
Jeśli masz problemy ze sprzedawaniem rzeczy na allegro to po googlaj za jakimś poradnikiem. Ale powiem Ci jedno, jeśli masz bardzo ubogi opis, kiepskiej jakości zdjęcia na aukcji (małe, nie wyraźne, bez ostrości), zbyt wysoką cenę, cenę minimalną to nie sprzedaż nic. Sprzedaję na allegro dosyć sporo rzeczy i często uzyskuję lepszą cenę niż oczekiwałem głównie przez brak ceny minimalnej, wyczerpujące opisy i dobre zdjęcia przedmiotów.