Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr kwi 22, 2026 11:50 pm

Autor
PostNapisane: Pt sty 26, 2007 9:24 am 

ma ktos ten tel, jakie wady zalety ??

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 26, 2007 9:27 am 
PSVADEK

Lokalizacja: Rzeszów Auta: ...TRAXXAS REVO 3,3... .ASSO TC3 BRUSHLESS.
na + jeden z najlepszych aparatów wśród komórek

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 26, 2007 10:09 am 

Adrian Kopeć napisał(a):

Troche się mylisz... 2 mpex posiada już dużo telefonów, K750i, W800i, W810i, Motorola V3x, Samsung D600, Nokia N70, N90. Ale akurat K750i zdjęcia zrobione K750i są dość ładne (jak na telefon). Oczywiście istnieje wiele telefonów z lepszymi aparatami (więcej mpex, nie wiem jak z jakością), K800i, Nokia N95 (cudo ;o), Samsung D900..

Dobra, o telefonie powiem tyle, że telefon ma swoje wady i zalety, zalety to radio z rds, mp3 (po dokupieniu słuchawek z W800, W810i mamy taką samą jakość dźwięku jak w W800 czy W810i), aparat z osłoną co skutecznie chroni soczewkę przed zarysowaniem. Telefon nie posiada niestety systemu typu Symbian, a szkoda. Wady, jeżeli wgramy na kartę pamięci 512 mb np. 400 mb empetrójek, 50 tapet i 50 krótkich dzwonków to otrzymamy telefon szybki jak 386. Dodatkowo aparat posiada optykę Zeiss'a, niestety soft tego nie obsługuje.

Telefon ma cholernie dużo funkcji, niestety SE zepsuł trochę to softem. Ogólnie za taką cenę można brać.

(Ale się rozpisałem ;-))

Nowy model in soon...

http://www.rcpics.net/member/Kai11

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 26, 2007 10:31 am 

Michał Olech napisał(a):
Adrian Kopeć napisał(a):

Troche się mylisz... 2 mpex posiada już dużo telefonów, K750i, W800i, W810i, Motorola V3x, Samsung D600, Nokia N70, N90. Ale akurat K750i zdjęcia zrobione K750i są dość ładne (jak na telefon). Oczywiście istnieje wiele telefonów z lepszymi aparatami (więcej mpex, nie wiem jak z jakością), K800i, Nokia N95 (cudo ;o), Samsung D900..

Dobra, o telefonie powiem tyle, że telefon ma swoje wady i zalety, zalety to radio z rds, mp3 (po dokupieniu słuchawek z W800, W810i mamy taką samą jakość dźwięku jak w W800 czy W810i), aparat z osłoną co skutecznie chroni soczewkę przed zarysowaniem. Telefon nie posiada niestety systemu typu Symbian, a szkoda. Wady, jeżeli wgramy na kartę pamięci 512 mb np. 400 mb empetrójek, 50 tapet i 50 krótkich dzwonków to otrzymamy telefon szybki jak 386. Dodatkowo aparat posiada optykę Zeiss'a, niestety soft tego nie obsługuje.

Telefon ma cholernie dużo funkcji, niestety SE zepsuł trochę to softem. Ogólnie za taką cenę można brać.

(Ale się rozpisałem ;-))

Prawda Co do aparatu w K750i nie ma się co czepiać. Robi bardzo ładne zdjęcia, trzech formatach wielkości. Płyny cztorokrotny zoom. Ruchomy obiektyw. Co do samego telefonu Bardzo Fajny. Wady tego telefony: lubi sie zawieszać. Ale jak wyłączy sie go raz w tygodniu to normalnie chodzi. Bateria też długo trzyma. Dużo funkcji i możliwości Mp3, radio, internet, Irda, Bluetooth. To tego telefonu odrazu radził bym zapodać pamieć o pojemność 512mb. Na 64mb wejdzie 10 piosenek i nie ma już miejsca na zdjęcia. Polecam ten telefon. ;) Zadowolony właściciel :P ;)

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 26, 2007 11:27 am 

Nie bede sie tu rozpisywal na temat tego co on ma, bo kazdy kto chce kupic telefon wchodzi na strone sonego i wszystko to juz wie...

lepiej napisac o rzeczach ktore wychodza w praniu:
na + świetna bateria. mam telefon ponad rok, po naladowaniu spokojnie 5-6dni trzyma (ale dbalem o nia, nie DOladowywalem). bdb jak na telefon zdjęcia (nie sugeruj sie ze cos ma wiecej pizeli, to ma lepszy aparat - widzialem pewien odcinek Gadżetu, i uduwodnili ze w telefonach nei pixele sie licza)

dla jednych plus, innych minus - brak symbiana (mi to akurat pasuje :D )

na - gdy w jednym folderze (np. muzyka) mamy zbyt wiele plikow, aparat sie zacina (ale nie zawiesza kompletnie). poprostu po 2-3sek reaguje na jakas komende. posegregowanie plikow do folderow zmniejsza lub usuwa ten problem. SPRAWDZONE NA 2 TELEFONACH.
BARDZO kiepski joystick (o czym nikt z Was wczesniej nie wspomnial) ale to juz domena wiekszosci nowych SE z youstickeim. poprostu sie psuje, po pewnym czasie zaczyna nie reagowac na ruchy palcem, trzeba sie nameczyc zeby cos zrobic (na allegro sprzedaja takie nowe yousticki po 10zl ze specjalnym srubokretem i instrukcja jak wymienic)

i proponuje nie zachwycac sie zoomem, bo po pierwsze zmniejsza jakosc, a po drugie dokladnie to samo mozemy zrobic sobie w komputerze... (gdyby to byl zoom optyczny to inna sprawa, ale cyfrowy to ***)

mam nadzieje ze troche pomoglem
Piotrek

P.S wyszlo wiecej - niz +, ale gdybym zaczal opowiadac o funkcjach to minusy niemialby szans :lol: :lol:

gg 2102790

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 26, 2007 11:46 am 

Piotr Krzyżanowski napisał(a):
na - gdy w jednym folderze (np. muzyka) mamy zbyt wiele plikow, aparat sie zacina (ale nie zawiesza kompletnie). poprostu po 2-3sek reaguje na jakas komende. posegregowanie plikow do folderow zmniejsza lub usuwa ten problem. SPRAWDZONE NA 2 TELEFONACH.
BARDZO kiepski joystick (o czym nikt z Was wczesniej nie wspomnial) ale to juz domena wiekszosci nowych SE z youstickeim. poprostu sie psuje, po pewnym czasie zaczyna nie reagowac na ruchy palcem, trzeba sie nameczyc zeby cos zrobic (na allegro sprzedaja takie nowe yousticki po 10zl ze specjalnym srubokretem i instrukcja jak wymienic)

Co do tego zawieszania, właśnie o tym mówiłem, poprostu kiepski soft.

Z joystickiem też racja, tak samo jest w W800i, w W810i dopiero jest już inny, lepszy joystick.

Nowy model in soon...

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 26, 2007 11:50 am 

dzieki za info, taki tel zaproponowali mi przy konczacej sie umowie, teraz mam 6600, i pobawie sie k750i i zdecyduje ktory zostawic sobie, a jeszcze jedno pytanko, ile tam sie miesci smsow w skrzynce, bo w 6600 mam juz ok 1300 i miejsca dalej mam mase :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 26, 2007 11:52 am 

Michał Bugajski napisał(a):
dzieki za info, taki tel zaproponowali mi przy konczacej sie umowie, teraz mam 6600, i pobawie sie k750i i zdecyduje ktory zostawic sobie, a jeszcze jedno pytanko, ile tam sie miesci smsow w skrzynce, bo w 6600 mam juz ok 1300 i miejsca dalej mam mase :)

oj napewno w k750i nie wejdzie 1300 :lol: tak na oko to przy 200-300 musze usuwac bo pisze ze pamiec sms zapelniona w ponad 95%... (pisze na oko bo nigdy nie sprawdzalem-bylo pelne to usuwalem niepotrzebne)

gg 2102790

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 26, 2007 12:40 pm 
PSVADEK

Lokalizacja: Rzeszów Auta: ...TRAXXAS REVO 3,3... .ASSO TC3 BRUSHLESS.
Jezeli chcesz telefon z dużą pamięcią do SMSów to kup jakiegoś PDA - mi w MDA compacie przy 2000 smsów w skrzynce sie nie pluł :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 26, 2007 1:23 pm 

Adrian Kopeć napisał(a):
Jezeli chcesz telefon z dużą pamięcią do SMSów to kup jakiegoś PDA - mi w MDA compacie przy 2000 smsów w skrzynce sie nie pluł :)

200 sms tona 1.5-2 miesiace wystarczy, wiec luzik :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 26, 2007 6:50 pm 

Zawsze gdy kupuje telefon sugeruje sie jakas baza opini uzytkownikow (usenet oraz mobile.inspiracja.com).
Tutaj masz takie wlasnie opinie
http://www.mobile.inspiracja.com/Sony_E ... ,phone.php

E Maxx BL
galeria modeli, modów i czesci

Tytuł:
PostNapisane: So sty 27, 2007 10:18 am 

wrzech napisał(a):
Zawsze gdy kupuje telefon sugeruje sie jakas baza opini uzytkownikow (usenet oraz mobile.inspiracja.com).
Tutaj masz takie wlasnie opinie
http://www.mobile.inspiracja.com/Sony_E ... ,phone.php

Owszem, specyfikacja jest tam dobra, ale na komentarze nie polecam patrzeć, część z nich to głupoty.

Nowy model in soon...

Tytuł:
PostNapisane: So sty 27, 2007 10:34 am 

mam takie pytanie, czy ten przycisck nad joystickiem taki z dwoma prostokatami i strzałka da sie jakos zaprogramowac, bo teraz jak go naciskam to laczy mnie z netem, a chcialbym miec cos innego pod nim ?? np odtwarzacz mp3

Tytuł:
PostNapisane: So sty 27, 2007 8:22 pm 

Michal daj cynk jak bedziesz potrzebowal czegos,mam manuala do tego telefonu. Btw nie chcesz w810i ? :D

Tytuł:
PostNapisane: N sty 28, 2007 9:07 am 

Maciej Pożycki napisał(a):
Michal daj cynk jak bedziesz potrzebowal czegos,mam manuala do tego telefonu. Btw nie chcesz w810i ? :D

Maciek puśc mi na emila jak możesz ten manual, a co do tel, to musze zdecydować czy zostawic sobie 6600 czy k750i :) bo jeden musze sprzedac.