Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 27, 2026 3:17 am

Autor
PostNapisane: N paź 01, 2006 9:42 am 

witam

Na torze w Chinach bylo dzis troche mokro wiec wystartowali na oponach przejsciowych.
Robert spisywal sie bardzo dobrze i startujac z miejsca 9 byl 5 ale tor zaczynal przesychac wiec team BMW-Sauber postanowil aby Kubicy zmienic opony na slicki. Okazalo sie ze to byla zla decyzja. Prawie na kazdym zakrecie nie dalo sie opanowac bolidu i wypadal z trasy.
Po przejechaniu jednego okrazenia zostaly zalozone spowrotem stare opony przejsciowe ktore nie mialy juz prawie bieznika. Nie bylo innych opon poniewaz na caly weekend maja do wykorzystania 4 komplety opon a na sam wyscig zastal im jeden. Przez ten blad Robert spadl na 18 miejsce i mial ponad okrazenie straty do pierwszego.
Po kilkunastu okrazeniach inni zaczeli zmieniac opony na slicki ale warunki byly juz takie ze te opony mialy przyczepnosc.

Kubica zakonczyl wyscig na miejscu 13 i mial na koncie 3 pitstopy. Wg. mnie to jest kolejna porazka teamu BMW-Sauber jesli chodzi o opony. Tak jak w pierwszym wyscigu Kubicy za dlugo jechal na jednych oponach i zostal zdyskalifikowany za za lekki bolid. Tak teraz pospieszyli sie z wymiana opon i Robert stracicl dobra pozycje.
I w jednym i w drugim przypadku Robert nie byl winny bo jechal bardzo dobrze tylko team zawinil.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: N paź 01, 2006 2:21 pm 

Przecież wiadome było że nie będzie od razu wygrywał. Dobrze że ukończył kolejny wyścig i nie rozwalił bolidu. Niech się chłopak uczy.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N paź 01, 2006 2:34 pm 

Feniks napisał(a):
Przecież wiadome było że nie będzie od razu wygrywał. Dobrze że ukończył kolejny wyścig i nie rozwalił bolidu. Niech się chłopak uczy.

Jesli team dobrze by rozplanowal taktyke to mialby szanse na duzo lepsza pozycje !

Tytuł:
PostNapisane: N paź 01, 2006 4:54 pm 

Nie możemy wieszać psów na kierownictwie teamu, kiedy słuchałem komentatorów w TV robiło mi sie nie dobrze ("wg mnie jest jeszzce za mokro" itp), to jest duza loteria gdyby okazalo sie ze trafili ze zmiana opon w idealnym momencie to Robert moglby nawet wygrac wyscig, niestety nie udalo sie. To jest dopiero jego 4 wyscig (jesli sie myle poprawcie mnie) nie mozna miec wszystkiego od razu, Robert zdobyl juz wysokie 3 miejsce na jednym z trudniejszych torow jakim jest Monza, na kolejne sukcesy przyjdzie jeszcze czas.

Tytuł:
PostNapisane: N paź 01, 2006 6:26 pm 

Maciej Pożycki napisał(a):
Nie możemy wieszać psów na kierownictwie teamu, kiedy słuchałem komentatorów w TV robiło mi sie nie dobrze ("wg mnie jest jeszzce za mokro" itp), to jest duza loteria gdyby okazalo sie ze trafili ze zmiana opon w idealnym momencie to Robert moglby nawet wygrac wyscig, niestety nie udalo sie. To jest dopiero jego 4 wyscig (jesli sie myle poprawcie mnie) nie mozna miec wszystkiego od razu, Robert zdobyl juz wysokie 3 miejsce na jednym z trudniejszych torow jakim jest Monza, na kolejne sukcesy przyjdzie jeszcze czas.

a ja uważam ze team lekko zawalił sprawe, powinien jeszcze poczekac kilka okrazen i wtedy zmiana..

o.t
Kupiles maciek juz Asso ?? odezwij sie na GG bo nie ma Cie od dawna

Tytuł:
PostNapisane: N paź 01, 2006 6:41 pm 

Michał, jak uważasz, czy starczyło by jeszcze paliwa na te kilka okrążeń ? Wątpię. Jedyny błąd według mnie jaki popełniono to pozostawienie zaledwie jednego kompletu opon na deszcz (jak wiadomo są limity, tylko 4 komplety na cały weekend). Gdyby pozostał jeszcze jeden komplet opon to nie trzeba byłoby zakładać slicków, na to przyszłaby pora później. A tak nie było wyjścia, zresztą widzieliście w jakim stanie były opony deszczowe, które ponownie założono ?
Co by jednak nie mówić to w pierwszej części wyścigu Robert pokazał klasę, przebijając się do przodu z 17 pozycji.

Tytuł:
PostNapisane: N paź 01, 2006 7:25 pm 

Niestety jeszzce nie, ale niemartw sie Michał powalczymy jeszcze na hali :P

Tytuł:
PostNapisane: N paź 01, 2006 7:41 pm 

Przemek Morawski napisał(a):
Michał, jak uważasz, czy starczyło by jeszcze paliwa na te kilka okrążeń ? Wątpię. Jedyny błąd według mnie jaki popełniono to pozostawienie zaledwie jednego kompletu opon na deszcz (jak wiadomo są limity, tylko 4 komplety na cały weekend). Gdyby pozostał jeszcze jeden komplet opon to nie trzeba byłoby zakładać slicków, na to przyszłaby pora później. A tak nie było wyjścia, zresztą widzieliście w jakim stanie były opony deszczowe, które ponownie założono ?
Co by jednak nie mówić to w pierwszej części wyścigu Robert pokazał klasę, przebijając się do przodu z 17 pozycji.

uważam ze na kilka kółek (3-5) jeszcze by wystarczyło (osobiste zdanie), ale nie bede sie wdawal w polemike, wkoncu sie nie znam i od tego sa fachowcy BMW, ale jak widać musze jeszcze dograc sprawy servisu, po poprzednio tez servis zawalil (niedowaga Węgry i zbyt wolna zmiana we Włoszech), choc Robert tez musi jeszcze sie wiele wiele nauczyc. Ja sie ciesze ze on jezdzi w F-1 i idzie mu bardzo dobrze, kazdy wynik jest super, no i ciesze sie ze kiedys miałem okazje go poznac osobiscie w Kraku ;)

Tytuł:
PostNapisane: N paź 01, 2006 10:04 pm 

głupoty piszecie, gdyby team nie nawalał to kubica miałby juz około 15punktów a nie 6. Niewiem co sie tam dzieje ale to jest totalna porazka ze poraz drugi popełnili prawei ten sam błąd, chyba nie zatrudnili pierwszych lepszych do teamu wiec oni bez problemu powinni mieć dopracowana taktyke.

Dlaczego np. team Ferrari niema takich problemów??? odpowiedz chyba jest logiczna, bo mają poprostu świetnych fachowców w teamie!!!

1.Team Losi 8IGHT-T with SH P6

2.XRAY XT8 with SH P3

SPRZEDAM TE MODELE!
RcMonster TEAM POLSKA

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 02, 2006 7:41 pm 

Dziś przchodziłem obok kiosku i wisiala gazeta fakt.
Na pierwszej stronie było o Kubicy wiec rzuciłem okiem, o tóż co przeczytałem było dla mnie wielkim szokiem. Fakt donosi że to spisek konstrktorów na Kubicę, ze wszystkie wypadki jakie sie dzialy byly niby zaplanowane. Zbyt wiele nie bylo napierwszej stronie, a gazety nie kupiłem.
Jesli ktoś kupuje fakt to moze by nam dopisał co tam dalej pisali.
Pozdrawiam. :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 02, 2006 7:49 pm 

EE akurat faktem bym się nie sugerował... :lol:

Tak czy inaczej BMW na pewno jest dumne z kubicy, że mimo błędu serwisu ma takie dobre miejsce.

Pozdrawiam

Wojtek Forysiak