koszt takiej centralki 1 linia miejska - 3 do 5 lini wewnetrznych to kosz paru ladnych stowek...
nie najtanszy ale najwygodniejszy jest zakup telefonow bezprzewodowych w systemie DECT... kupujesz jeden telefon z stacja do ktorej podlaczasz linie tel i kilka sluchawek tylko z ladowarkami.... pelna mobilnosc.. zasieg min 100m od centralki... w domach polozonych w mniej zurbanizowanych okolicach odleglosc ta moze nawet wynosic 400m (i wiecej)... dodatkowo dwie (i wiecej) sluchawki zaprogramowane z ta sama centralka, ale bedace poza jej zasiegiem, moga sie porozumiewac miedzy soba w odleglosci tez okolo 400m... np jadac w dwa smochody mozna sobie ucinac pogawedki miedzy nimi.. oczywiscie dotyczy to pasazerow tych pojazdow a nie kierowcow

... takie ulepszone walkie-talkie fullduplex... no i oczywiscie wszystkie funcje typu przekazanie rozmowy i konferencja z linia miejska dostepna w obrebie zasiegu centralki....
polecam zakup aparatow jednej firmy, choc DECT jest standardem to roznie to bywa.... ja mam firmy Siemens... fajne sa Panasonic'i...
koszt 2 aparatow z centralka i dodatkowa ladowarka mysle, ze bedzie nizszy od zakupu centralki przewodowej...
maly update: nie wiem jak to w innych markach ta funkcja walkie-talkie wglada.... u mnie byla testowana na Gigaset'ach Siemens'a... i dziala...
pozdrawiam