Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 06, 2026 1:41 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz maja 05, 2011 10:56 am 

Ja mam 28 lat, prowadzę wspólnie gospodarstwo domowe z przyszłą żoną i obciach czy nie obciach, już podczas ładowania pakietów mam uśmiechniętą michę, że za chwilę wyjdę trochę poszaleć :) Patrząc po wieku obserwatorów to pewnie nie jeden pan po 50-tce kupił by sobie taki czasoumilacz gdyby tylko mógł. I wolę wieczór spędzić na dłubaniu w modelu niż na piciu piwa i paleniu blantów pod blokiem z czego już wyrosłem :D

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt maja 06, 2011 1:45 pm 

A ja mam 15 lat i nie pale blantów pod blokiem :wink: Modelarstwo to piękne , ale niezrozumiałe przez wielu hobby :(

PostNapisane: Pt maja 06, 2011 4:32 pm 

Witam mam 25 lat , mieszkam w norwegi na wsi na forum ze 2 lata spędziłem , wybór padł na e-revo w wersji bezszczotkowej i nie żałuje że tyle szmalu poszło na model , i jeszcze więcej pójdzie jak będzie a banan na gębie to coś co lubię , ale jest tego też minus , zakup ściągacza do gęby aby banan zniknoł heheheheh 8)

PostNapisane: Pt maja 06, 2011 4:53 pm 

Na podwórku staram się nie jeździć. Czasami odpalę model nitro i sąsiedzi nie mają pretensji, gorzej jest jak uruchomię baje :D dlatego też przeniosłem się na pobliski plac. Jest tam naprawdę sporo ludzi, ale jeszcze więcej kiedy jeżdżę modelem. Jeden dzwoni do drugiego aby przyszedł i zobaczył to "ciekawe zjawisko". Nie dadzą spokojnie pośmigać, co chwila ktoś zaczepia i się dopytuje. Podczas jazdy staram skupić się tylko na modelu, gdy się odwrócę widzę grupkę ok.30 osób (głównie dorośli) które robią fotki, filmy i tak jest podczas każdej jazdy, ludzie w jadących samochodach także się zatrzymują na środku ulicy i nikt na nikogo nie trąbi co świadczy, że są zainteresowani. Dla każdego modelarza i nie tylko mieć taką widownie (bez zaproszeń) jest miłe :D .

PostNapisane: Pt maja 06, 2011 5:39 pm 

To ja kiedyś docierałem silnik w jakiś wolny dzień w środku lasu i zobaczyłem jadący patrol miejskich.
Niestety, tak jak myślałem, nie chcieli popatrzeć. Dostali podobno skargi z okolicznych domów, że zakłócam spokój.
Ale spaliłem jana, że taka jest moja praca i muszę to zrobić - powiedzieli, żebym się przeniósł kawałek dalej i tam kontynuował.
Dokończyłem 4 ostatnie zbiorniki 10m dalej i wróciłem do domu :mrgreen:

PostNapisane: Śr lip 20, 2011 11:50 pm 

To ja może odkopię trochę temat bo jest dosyć ciekawy...

Ja w modelarstwie stawiam pierwsze kroki ale zachorowałem na to już dawno temu kiedy to pierwszy raz zetknąłem się z modelem mojego kuzyna który nigdy nie dał mi ani na chwilę swojej apki, więc mogłem tylko sobie popatrzeć, wtedy obiecałem sobie że choćby nie wiadomo ile bym miał lat i tak kiedyś zacznę się w to bawić, wcześniej czy później, niestety czas leciał po szkole poszło się do pracy, zaznało trochę imprezowego życia, a potem sielankę urwała szara rzeczywistość i byłem zdany sam na siebie, wtedy pomyślałem sobie "taaa to już sobie kupiłeś" w sumie też dręczyło mnie to czy aby nie jestem na to za stary?, albo czy w mojej okolicy są w ogóle jacyś modelarze? ale kiedyś jadąc do pracy na noc zauważyłem gościa z aparaturą i śmigający truggy na placu obok szkoły.
Zaczęło się czytanie for internetowych,youtube, a moja dziewczyna widząc że już totalnie zbzikowałem powiedziała żebym wreszcie przestał "truć" nawet mi dołożyła parę złotych, i zaczęło się.
Jeśli miałbym sobie coś do zarzucenia to to że nie zacząłem tego wcześniej kiedy miałem większe możliwości, ale mam nadzieje że mnie to wciągnie i kiedyś sprawię sobie coś lepszego a to że sąsiedzi patrzą na mnie jak na jakiegoś wariata mam w poważaniu bo w przeciwieństwie do nich wolę bawić się autkiem mając 24 lata niż siedzieć z piwskiem na placu i narzekając jakie to życie nie jest do bani.

Pozdrawiam !

Tamiya DB01 / FLUX MOTIV / CC 4600kv Motor / Turnigy 5000mAh 2S/20C
TA B44 - czeka na remont.

https://picasaweb.google.com/1045638164 ... 6420718514

PostNapisane: So lip 23, 2011 7:10 pm 

Nie ma co sie przejmowac,mam 19 lat i jezdze samochodzikiem a rodzice mi muwili i reszta moich znajomych ze to badziewie ale jak zobaczyli to im sie spodobało.Nawet teraz., mnie gnebiam rodzice ze to forsa wyrzucona w błoto non stop ale to olewan.Akurat mam wiele innych hooby jak sport ale rc rządzi.

PostNapisane: Pn lip 25, 2011 5:25 pm 

Powoli z tematu "czy te hobby to nie obciach" zaczyna się tworzyć "mój pierwszy raz z RC" :D

http://allegro.pl/megap-mxb-5-1-5-petrol-jak-nowy-nie-baja-i3821921488.html

PostNapisane: Pn lip 25, 2011 8:24 pm 

Bo to wtedy jest największy obciach. Później się człowiek przyzwyczaja.

PostNapisane: Pn lip 25, 2011 8:45 pm 

Obciach ? Ja sobie mój pierwszy model kupiłem na 34-te urodziny :). Na początek kupiłem coś taniego - Himoto EMXT-1 - jak nabiorę trochę doświadczenia to kupię sobie coś bardziej zaawansowanego, a tym modelem będzie jeździł mój synek (6 lat). Młody strasznie się cieszy gdy idzie ze mną pojeździć, a przy okazji jest to fajny sposób na spędzanie czasu razem z dzieckiem :).

PostNapisane: Pn sie 08, 2011 9:13 am 

U mnie dokładnie jak u reszty, mam 23 lata, dla nie których młody dla nie których już stary. Reakcje były identyczne jak u Was, ale to wszystko do czasu jak robisz pierwszą jazdę i pokazujesz co te modele potrafią. Wciągnęło mnie strasznie to hobby, oczywiście najlepsze jest samo grzebanie w modelu, jazda też cieszy czasami aż zaskakuje ale to dłubanie jest super :) Tu pokręcić, to zmienić byle lepiej jechał :) Nie mam nie wiadomo jakiego modelu ale to co on potrafi to normalnie zaskakuje. Ja to z grubsza ogarnąłem tak że mam wyjebke na to co inni gadają. Myślę że najważniejsze jest to że człowiek ma zajęcie i pasje, a nie siedzi przed sklepem i wali browary cały dzień.

Pozdrawiam wszystkich którzy mieli i mają kontakt z RC :)

PostNapisane: Pn sie 08, 2011 9:31 am 

Chłopaku ja mam 33 lata i kupiłem sobie e-revo. Zajebista zabawa.
Kupuj i się nie przejmuj opiniami.

PostNapisane: Wt sie 09, 2011 2:48 pm 

Zdecydowanie obciach :) ja taki obciachowy prezent dostałem od żony na 30-te urodziny i dobrze mi z tym.
A serio to obciach był jak mój teść się dorwał do apki :lol:

PostNapisane: Wt sie 09, 2011 11:37 pm 

Obciach to zalicvzyłem jak zerwałem wahacz w Savage X 4,6 i swoje zapasowe E-Revo wyciągnełam żeby pojeździć bo koledzy spalinami dalej śmigali. Pokręciłem się5 minut i przyjemności nie było. Spojrzałem w prawo a przy mnie stoi 2 młodych chłopaków i oczami połyka latające auta. Mówię do najbliżej mnie stojącego: - Chcesz pojeździć ? A on mi na to: - Elektrykiem ? Nie!

Nie chcę tutaj rozdmuchać dyskusji co lepsze tylko żebyć porozmawiał z ludzmi, którzy już jeżdzą i dobrze się zastanowił nad zakupem modelu.

PostNapisane: Śr sie 10, 2011 7:12 am 

Racja, szczotkowym e-revo to nie ma frajdy, ale na bezszczotce radość można czerpać wiadrami, spalina poza tym, że robi brum i dym nie jest w niczym lepsza 8)

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona