Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 12:39 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: So sty 29, 2005 12:21 am 

Masz racje Rafale pisze to w sposób czysto ironiczny :). Ale wiemy o co chodzi wiec zamknijmy temat co jest zabawka a co nie :) z ta półką to troche pojechałeś :)

Savage'a SS 4,6 - gone
Nitro RS4 EVO 3 - gone
Xmods

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So sty 29, 2005 12:33 am 

Rafale zawsze bedzie podzial na zabawki i modele, oby nie tak jak niektorzy sie wypowiadaja.
Dla mnie roznica miedzy modelem a zabaka jest zasadnicza i nie jest to rodzaj/przeznaczenie.

Zabawka to jest cos, cos takiego gdzie nie ma aparatury, serw tylko jest wszysto wrzucone na plytke. To jest dla mnie podstawowe rozroznienie.
Jesli widze, ze jest aparatura, cala reszta sprzetu to wiem, ze to juz mozna nazwac modelem, niewazne czy zawodniczym, czy do zabawy dla mnie to jest model (czy to jest TL, monster, czy serpent nie ma juz takiego znaczenia)

Tytuł:
PostNapisane: So sty 29, 2005 9:38 am 

RafalPie napisał(a):

jesli ktos lubi szufladkowac wszystko i chcialby koniecznie jakies podzialy powprowadzac to niech podzieli modele wg ich zastosowan: na modele zawodnicze, modele do jazdy gdziekolwiek, i modele na polke - kazdy z tych rodzajow modelarstwa znajduje swoich, zadowolonych ze swoich modeli lub nie, przedstawicieli :-)

dobra ale powiedz mi czym tak dokladnie rozni sie model zawodniczy od niezawodniczego....zakaldajac ze mam buggy 1/8 z silnikiem .21 .... wiec to moze byc i zabawka do jazdy na codzien i model zawodniczy...wszystko zalezy od pkt widzenia posiadacza danego modelu... jezeli model miescie sie w normach przepisowcyh danej klasy to dla mnie jest to model zawodniczy, jezeli sie nie miescie to nie, a wiekszosc modeli dostepnych na rynku to modele mieszczace sie w jakis klasach...mialem kiedys model yokomo i mozna bylo powiedziec ze to model zawodniczy ale sprzed kliku lat, ale dla mnie on byl dobra zabawka...podsumujac..kazdy kupuje taki model na jaki go stac, a jezeli uzana ze chce pojezdzic w zawodach to bedzie to wtedy model zawodniczy :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: So sty 29, 2005 10:02 am 

wisz nieraz chce sie cos kupic do jezdzenia po domu niewiem czy tlką by mozna jezdzic po domu (chodzi o wielkosc)ale nie wiem

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 31, 2005 7:39 pm 

Lokalizacja: Warszawa............ Auto: Yokomo MR4-TC Black Edition
Ja mam samchodzik nikko i nipowiem zeby daleko odbiegal od TLki czy tez TT-01 (tu juz troche przesadilem :wink:) poniewaz jezdzi okolo 40 km/h , silnik Mabuchi RS 540 ... niewiem co mam jeszce napisac ... Kola mocowanie na 6ciokat .... Felgi 24mm ... Oponki jak w tlce .. wkladki tez sa :D ... karoseria z lexanu ... Ogolnie ludzie sie mnie pytaja co to za model a nie jaka to zabawka ... niektorzy nawet myla z tamiya na pierwszy zut oka...

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 01, 2005 4:06 pm 

eheh 40km/h na mabuchi 540.. fajnie masz w domu

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 01, 2005 5:59 pm 

Lokalizacja: Warszawa............ Auto: Yokomo MR4-TC Black Edition
A ty masz jeszcze lepiej jezeli niewiezysz :D 9napisalem okolo czyli 38 , 39 .40) to zalezy od humoru :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2