Historia kolejna:
Sklep: TOWERHOBBIES - USA
Zamówienie: 1xSAVAGE 21 (w czasach kiedy model wchoził na rynek)
Oczekiwanie na paczkę: 1 miesiąc + 45 dni reklmacyjne (paczka zginęła w POLSCE na cle !! - przed świetami)
Załatwienie reklamacji: wysyłka drugiego modelu, który dotarł w całości do mnie w ciagu 7 dni od wysyłki
A teraz najciekawsze:
2 dni po otrzymaniu paczki reklamacyjnej - znalazła sie zguba : pierwszy SAVAGE (zaginiety na cle)
Żeby byc uczciwym napisałem e-mail i przedstawiłem cała sytuację.
Odpowiedź mnie zaskoczyła, a brzmiała mniej więcej tak:
Prosze zatrzymać oba modele - koszt zawartości paczki nr 1 pokryło ubezpieczenie.
Sytuacja taka jest ekstremalna. Nie ma co żądać od krajowych dystrybutorów takich gestów (ze zrozumiałych przyczyn)
Dla zrównoważenia podam inny przykład:
Swego czasu był sklep w niemczech handlujący płytami carbonowymi. Zamawiało się towar, przysyłali z fakturką w środku i dopiero potem płaciło sie kasę na ich konto.
Wszystko działało pieknie i ładnie do czasu jak zaczęli robić w tym sklepie zakupy "uczciwi" polacy

Sklep popłynął na zrealizowanych a nie zapłaconych transakcjach i skończyły sie fajne czasy

Piszę to aby dać pod rozwagę w jakim sklepie sie kupuje, tz. jak działają przekierowania skłądania zamówień.
W przypadku linka do HPI z RC-AUTO - kontakt e-mailowy dotyczący zamówienia jest ze mną a ja wyjaśniam wszelkie reklamacji i opóźnienia i informuję o tym końcowego Klienta. Chyba że Klient jest niecierpliwy i dzwoni bezpośrednio do centrali w Łodzi.