-=ADA$=- napisał(a):
silnik .46 nie moze byc zrobiony jak ten w autku, sa zbyt duze roznice w rozmiarze, i dlatego wydaje mi sie ze to jest helikopterowy.
Ada$ - zapewniam Cie, ze TruckZilla ma duzo wieksza moc niz seryjny silnik .25. Mozliwe, ze nie ma 4.8KM ale okolo 3,5 lub wiecej to ma na pewno. Moment obrotowy jesli nie ma mocy to duzo by nie zdzialal. Autko moze byc zrywniejsze ale jak silnik slaby to nic nie da. I jeszcze jedno... Nie wiem kto o tym wspominal ale byl smieszny piszac, ze taki silnik helikopterowy pije niesamowite ilosci paliwa. Ciekawe stwierdzenie i dam sobie uciac reke, ze tak napisal bo po prostu nie mial co robic a prawdzwiego silnika helikopterowego nigdy nie widzial na zywo. Moja TruckZilla jezdzi na seryjnym zbiorniku okolo 10-12 minut wiec w zasadzie tak samo dlugo jak na silniku .25.
p.s i jeszcze jedna bardzo wazna wiadomosc. Silniki helikopterowe lataja w wiekszosci przypadkow na mieszance metanolu z olejem a dodatek nitro siega czasami 5%. Te silniki cechuje ogromna bezawaryjnosc pracy i nie musza miec hiper osiagow liczonych w koniach mechanicznych. Silniki do autek jezdza na nitro 20-30% wiec nie dziw sie, ze i moc jest inna. Przeciez im wiecej nitro tym wzrasta moc silnika. Oj Ada$, Ada$...