witam
Chciałbym opisać moje doświadczenia związane z tym sklepem ku przestrodze innych użytkowników forum.
adres sklepu:
http://www.lrp.pl/sklep_warszawa/Przez 4 miesiące pisałem maile, pytałem co dwa tygodnie na GG i dzwoniłem do przedstawicieli wyżej wymienionego sklepu, ponieważ zamarzyłem sobie zakupić model karoserii z ich katalogu(wtedy jeszcze tam był). Fakt że jestem studentem i modelarstwo traktuję jako kolejne hobby zadecydował że kupiłem starą TL-01 i na niej zdobywałem pierwsze umiejętności i doświadczenie. Ale wracając do tematu, jak zapewne większość z was wie karoseria do TL-01 powinna mieć 190mm szerokości więc taką chciałem zakupić u dystrybutora HPI na Polskę, którym jest ów sklep (konkretnie model Peugeot 406 coupe).
W końcu odpuściłem bo tłumaczenie było cały czas jedno - brak takiej karoserii u europejskiego dystrybutora....
Przez prawie pół roku nie mogli jej sprowadzić... żałosne...
Kupiłem karoserię 200mm i lakier do lexanu w kolorze "biały perłowy" - myślałem że moje problemy z tym sklepem mam już za sobą... niestety chyba się na mnie uwzięli

Pierwsza paczka zamiast moich przedmiotów zawierała antenki i jakieś inne drobiazgi. Odesłałem zgodnie z regulaminem sklepu i załączyłem stosowne pismo z numerem konta na który mieli przelać kasę - w końcu to nie ja popełniłem błąd i czemu miałbym płacić za wysyłkę. Po 2 tygodniach otrzymałem paczkę z karoserią i tak się ucieszyłem że zaraz po przeczytaniu manuala jak malować itp. zabrałem się za lakierowanie - jako że to moja pierwsza karoseria zacząłem od spojlera ... lakieruje ale kolor coś mało biały mi się wydał... myślę za słabo rozmieszana farba ok po 10 min trząchania puszką zaczynam lakierować model... w połowie roboty sprawdzam jak tam spojler ale ona zamiast się rozjaśnić przybrał kolor "srebrny metalic" no to ja za telefon i dzwonie do sklepu. Tam Pan, który wysyłał paczkę zaniemówił...
Specjalnie wziąłem ten biały perłowy lakier żeby autko się prezentowało podobnie jak na stronce sklepu, a dodatkowo był opis, że do tej karoserii już ktoś go wcześniej kupił...

No do ku***&@^@%#$&$!(!(@#&$^%
Sklep po 20 minutach oddzwonił po konsultacji z szefem uznano że to nie ich wina tylko producenta lakieru i że jakiś tam rabacik mi dadzą 5 % na kolejne zakupy u nich... NIGDY W ŻYCIU !
I tak oto po ponad 7 miesięcznej przeprawie ze sklepem, zakupie felg z offsetem i paru innych modyfikacjach prezentuję w awatarze efekty swojej pracy. Moje wymarzone 406 coupe co prawda nie 190mm ale 200mm i nie białe lecz srebrne. Ale co tam przecież w modelarstwie to sklep wie najlepiej co ma się nam podobać i jak ma wyglądać nasz model...
Dla zainteresowanych/niedowiarków udostępnię archiwum rozmów z GG. Niestety rozmów telefonicznych nie nagrałem

Więcej zdjęć mojego obecnego modelu jak i wcześniejszej 406 w sedanie na stronie w mojej sygnaturce
pozdrawiam
Errtu