Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So paź 04, 2025 5:50 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn mar 09, 2009 11:03 pm 

witam
Chciałbym opisać moje doświadczenia związane z tym sklepem ku przestrodze innych użytkowników forum.
adres sklepu:

http://www.lrp.pl/sklep_warszawa/

Przez 4 miesiące pisałem maile, pytałem co dwa tygodnie na GG i dzwoniłem do przedstawicieli wyżej wymienionego sklepu, ponieważ zamarzyłem sobie zakupić model karoserii z ich katalogu(wtedy jeszcze tam był). Fakt że jestem studentem i modelarstwo traktuję jako kolejne hobby zadecydował że kupiłem starą TL-01 i na niej zdobywałem pierwsze umiejętności i doświadczenie. Ale wracając do tematu, jak zapewne większość z was wie karoseria do TL-01 powinna mieć 190mm szerokości więc taką chciałem zakupić u dystrybutora HPI na Polskę, którym jest ów sklep (konkretnie model Peugeot 406 coupe).
W końcu odpuściłem bo tłumaczenie było cały czas jedno - brak takiej karoserii u europejskiego dystrybutora....
Przez prawie pół roku nie mogli jej sprowadzić... żałosne...
Kupiłem karoserię 200mm i lakier do lexanu w kolorze "biały perłowy" - myślałem że moje problemy z tym sklepem mam już za sobą... niestety chyba się na mnie uwzięli :P
Pierwsza paczka zamiast moich przedmiotów zawierała antenki i jakieś inne drobiazgi. Odesłałem zgodnie z regulaminem sklepu i załączyłem stosowne pismo z numerem konta na który mieli przelać kasę - w końcu to nie ja popełniłem błąd i czemu miałbym płacić za wysyłkę. Po 2 tygodniach otrzymałem paczkę z karoserią i tak się ucieszyłem że zaraz po przeczytaniu manuala jak malować itp. zabrałem się za lakierowanie - jako że to moja pierwsza karoseria zacząłem od spojlera ... lakieruje ale kolor coś mało biały mi się wydał... myślę za słabo rozmieszana farba ok po 10 min trząchania puszką zaczynam lakierować model... w połowie roboty sprawdzam jak tam spojler ale ona zamiast się rozjaśnić przybrał kolor "srebrny metalic" no to ja za telefon i dzwonie do sklepu. Tam Pan, który wysyłał paczkę zaniemówił...
Specjalnie wziąłem ten biały perłowy lakier żeby autko się prezentowało podobnie jak na stronce sklepu, a dodatkowo był opis, że do tej karoserii już ktoś go wcześniej kupił... :evil: No do ku***&@^@%#$&$!(!(@#&$^%
Sklep po 20 minutach oddzwonił po konsultacji z szefem uznano że to nie ich wina tylko producenta lakieru i że jakiś tam rabacik mi dadzą 5 % na kolejne zakupy u nich... NIGDY W ŻYCIU !
I tak oto po ponad 7 miesięcznej przeprawie ze sklepem, zakupie felg z offsetem i paru innych modyfikacjach prezentuję w awatarze efekty swojej pracy. Moje wymarzone 406 coupe co prawda nie 190mm ale 200mm i nie białe lecz srebrne. Ale co tam przecież w modelarstwie to sklep wie najlepiej co ma się nam podobać i jak ma wyglądać nasz model...

Dla zainteresowanych/niedowiarków udostępnię archiwum rozmów z GG. Niestety rozmów telefonicznych nie nagrałem ;)
Więcej zdjęć mojego obecnego modelu jak i wcześniejszej 406 w sedanie na stronie w mojej sygnaturce

pozdrawiam
Errtu

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt mar 10, 2009 3:05 am 

http://picasaweb.google.com/draxan1980/SilverCow# - to tez biala perla, tylko ze na koniec psiklem jeszcze czarnym bo buda byla pol przezroczysta mimo wypsikania prawie calej puszki sprayu na bude 1/18... Wiec dla Twojego i sklepowego info, chcesz miec Bialy Perlowy? Kup BIALA farbe + ten perlowy NABLYSZCZACZ, dowiedzialem sie tego na swoim bledzie i pozniejszym google.

GG:2247936

PostNapisane: Wt mar 10, 2009 4:00 pm 

Biały perłowy jest półprzeźroczysty i robi się nim ładne cukierkowe kolory (biała perła jako pierwsza farba).
Nie wiem jak było u ciebie, ale mogłeś pod złym światłem zobaczyć, że jest srebrne. Jeżeli był zły kolor naprawdę, to uważam, ze to nie do końca ich wina. Producent źle oznaczył, a ty powinieneś sprawdzić zanim zaczniesz malować czy dobrze rozmieszałeś farbę i czy masz napewno dobry kolor.
Możesz mówić, ze oni powinni sprawdzić, ale wtedy ludzie mogliby się czepiać, że sprzedają używane lakiery.
Tutaj uważam, ze bardziej ty zawiniłeś nie sprawdzając najpierw koloru przed malowaniem.

Co do reszty to ich wina

PostNapisane: Wt mar 10, 2009 4:13 pm 

Czy ja wiem czy tak ich wina ze europejski dystrybutor nie mial budy? Pretensje do sklepu kompletnie nie na miejscu.

GG:2247936

PostNapisane: Wt mar 10, 2009 4:59 pm 

oznaczenie puszki z farbą to:

"28600 PERMUTWEISS"

ok może i pomylił się w tym wypadku dystrybutor farby, czyli LRP naklejając złą naklejkę na wieczku

ale jeśli chodzi o resztę to i tak uważam że sklep nie jest bez winy ... zresztą napisałem co mi leży na wątrobie i tyle, ciekaw byłem po prostu czy traktują tak wszystkich klientów

no a skoro nie mieli akurat tej budy to po co umieszczali ją w swojej ofercie z dopiskiem "dostępna na zamówienie"?

PostNapisane: Wt mar 10, 2009 9:54 pm 

Errtu napisał(a):
oznaczenie puszki z farbą to:

"28600 PERMUTWEISS"

ok może i pomylił się w tym wypadku dystrybutor farby, czyli LRP naklejając złą naklejkę na wieczku

ale jeśli chodzi o resztę to i tak uważam że sklep nie jest bez winy ... zresztą napisałem co mi leży na wątrobie i tyle, ciekaw byłem po prostu czy traktują tak wszystkich klientów

no a skoro nie mieli akurat tej budy to po co umieszczali ją w swojej ofercie z dopiskiem "dostępna na zamówienie"?

Farba to na pewno Biały perłowy -wnioskując z tłumaczenia ,,PERMUTWEISS,,

PostNapisane: Wt mar 10, 2009 10:01 pm 

Też jestem szczęśliwym klientem lrp.pl/sklep, zamówiłem u nich pakiet i dostałem jedną celę na poziomie 0,00 v na dodatek wylaną... Zobaczymy jak profesjonalnie podejdzie do tego sklep, czekałem tydzień na podjęcie decyzji czy dostane samą cele czy mam przysłać cały pakiet... okazało się że mam wysłać cały pakiet, zobaczymy co dalej.

Pozdrawiam.

Mugen MBX7R & Alpha & Futaba- na sprzedaz
MBX7R ECO coming soon...

PostNapisane: Wt mar 10, 2009 11:01 pm 

karoseria w moim awatarze pomalowana jest właśnie tylko i wyłącznie owym lakierem "permutweiss" :P

PostNapisane: Śr mar 11, 2009 10:00 am 

tez dołożę swoje 3 grosze
obsługa klienta w tym sklepie jest tragiczna kiedyś pytałem o kilka części
pare z nich mieli na stanie reszte chcieli sprowadzać
czas oczekiwania przekroczył 3 tygodnie wiec już na starcie zrezygnowałem
poza tym ceny w nim nie są zbyt atrakcyjne a pan w telefonie nie sprawiał wrażenia osoby kompetentnej
co do farby to najpierw się sprawdza na kawałku leksanu jaki wychodzi kolor dopiero potem pryska całą karoserie
farby perłowe w sprayu dobrze jest tez wsadzić na 20 minut do ciepłej wody przed malowaniem
mamy wtedy pewność ze kolor będzie taki jak powinien być pewnie tego nie zrobiłeś
wiec się nie denerwuj ze odcień twojej perły może odbiegać od katalogu ...

PostNapisane: Śr mar 11, 2009 10:39 am 

Panie Errtu,

czy rozmawiałeś z RCWróblik (np. Pan Maciek Wróblewski?) czy z pracownikami HPI.pl ?

Bo to jest zasadnicza różnica, równie dobrze może być to sklep http://www.hpi.pl/sklep_abrama/ a towar i tak wychodzi z
Łodzi, z ichniego magazynu.

Więc jakbyś podał, tak dla ciekawości z imienia i nazwiska z kim załatwiałeś biznes było by fajniej,
bo moim zdaniem /sklep_warszawa/ nie miał tu dużo do załatwiania.

Poza tym jak już tak piszesz i się wypowiadasz to warto się podpisać z imienia i nazwiska,

pozdrawiam,

Michał Abramowicz, ciągły klient w sklepie RCWróblik i zadowolony z obsługi na 101%.

ps: www.hpi.pl/sklep to główna strona hpi, pozostałe to "partnerzy" którzy nawet na oczy nie widzą towaru który kupujesz

PostNapisane: Śr mar 11, 2009 10:41 am 

aspires napisał(a):
tez dołożę swoje 3 grosze
obsługa klienta w tym sklepie jest tragiczna kiedyś pytałem o kilka części
pare z nich mieli na stanie reszte chcieli sprowadzać
czas oczekiwania przekroczył 3 tygodnie wiec już na starcie zrezygnowałem

Cześć!

W którym sklepie ? z hpi.pl ? czy w RcWróblik ?

Pisząc tak ogólnikowo niestety wprowadzasz zamieszanie.

Pozdrawiam,
michał abramowicz
edit: trzeba być świadomym faktu, że część towaru (najpopularniejsze części) sklepy trzymają na swoim magazynie, nie ważne
czy to RCWróblik, czy HPI czy inny sklep, część towaru jest na zamówienie. Czasem jest tak, że Wróbliki ściągają
towar z hpi, a tam go niema, i nie jest to wina Wróblika. W mej branży jest podobnie, ktoś zamawia konkretny serwer,
a ja odpowiadam, jest albo na zamówienie, określam warunki i czekamy na dostawę w hurtowni (w mym przypadkiu 100% skuteczności).

PostNapisane: Śr mar 11, 2009 11:11 am 

Michał Abramowicz napisał(a):

Poza tym jak już tak piszesz i się wypowiadasz to warto się podpisać z imienia i nazwiska,

Pytanie tylko po co? czy to coś zmienia? kolego to jest internet, tu się co najwyżej można ip podpisać :lol: klient jest niezadowolony i nie ma znaczenia czy nazywa się Jaś Jasola czy Kasia Cichopek. (Po co ci te dane?? w sb się bawisz :lol: widzę, ze fani sklepów hpi idą śladem wodza, bo pan F. także jak już nie miał argumentów cała rozmową sprowadzał do braku imienia i nazwiska) Zauważ że jak jestem niezadowolony z zakupów w Tesco to idę tam, robię zadymę i nikt nie nie pyta o nazwisko, więc nie wiem dlaczego pytasz o to ty? Jeszcze raz przypominam o ochronie danych osobowych, nikt tu nazwisk podawać nie musi i raczej warto tego nie robić.

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

PostNapisane: Śr mar 11, 2009 11:17 am 

Ja jestem zawsze w 100% zadowolony z zakupów u Wróblika. Jak nie ma jakiejś częsci to w tygodniu są 1-2 dostawy. A że czesci nie ma w centrali HPI to nie wina sklepu. Ja czekam na zębatkę do serwa SFL od 1stycznia :lol: :mrgreen: więc różnie to bywa :wink: .

Jak w sklepie nie znalazłem interesującej mnie czesci to dzwoniłem i była zamawiana w sklepie - i przy następnej dostawie była.
Nie mam nic do zarzucenia fachowości obsługi tego sklepu.

PS: a ogólnie to HPI nie lubię :mrgreen: :wink:
Pozdrawiam

PostNapisane: Śr mar 11, 2009 11:24 am 

Gieroll napisał(a):

Pytanie tylko po co? czy to coś zmienia? kolego to jest internet, tu się co najwyżej można ip podpisać :lol: klient jest niezadowolony i nie ma znaczenia czy nazywa się Jaś Jasola czy Kasia Cichopek. (Po co ci te dane?? w sb się bawisz :lol: widzę, ze fani sklepów hpi idą śladem wodza, bo pan F. także jak już nie miał argumentów cała rozmową sprowadzał do braku imienia i nazwiska) Zauważ że jak jestem niezadowolony z zakupów w Tesco to idę tam, robię zadymę i nikt nie nie pyta o nazwisko, więc nie wiem dlaczego pytasz o to ty? Jeszcze raz przypominam o ochronie danych osobowych, nikt tu nazwisk podawać nie musi i raczej warto tego nie robić.

Kolego,
z prostej przyczyny, mi moja wysoka kultura osobista każe podpisywać się pod tym co wypowiadam.
Równie dobrze mogę zrobić sobie login aaa123 i napisać, że Ty, lub ktokolwiek inny, albo nawet sklep to tępe itp ...
Ochrona danych osobowych nie ma tu nic do znaczenia, oczywiście, pytałem z czystej ciekawości, wypowiedź podpisana
ma dla mnie ciut większą wartość od pseudonimu (chyba że pseudonim znam ;-) ).

Dodatkowo nie jestem fanem sklepu hpi (mają swoje wady i zalety które warto znać), podzespoły z hpi pasujące do innych modeli kupuję u Wróblika.

Pozdrawiam,
m.a.

ps: moje ip to 127.0.0.1 ;-)

ps1:EOT, Maciek już wie, że jakiś smród powstał ;-)

PostNapisane: Śr mar 11, 2009 11:36 am 

Ochrona danych osobowych nie ma tu nic do znaczenia, oczywiście, pytałem z czystej ciekawości, wypowiedź podpisana
ma dla mnie ciut większą wartość od pseudonimu

Czyli jak kolega podpisał by się Maryla Rodowicz to post miałby dla Ciebie większą wartość tak?

Spójrzmy na to z innej strony, skąd ja mam wiedzieć że "Michał Abramowicz" to jest Twoje imię i nazwisko czy pseudonim?? rozumiesz o co mi chodzi?

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona