Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 19, 2026 12:53 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt lut 21, 2006 10:19 pm 

Traxxas pokazał własnie nowy silnik TRX 3,3ccm a także nowe Revo i T maxxa z tym silnikiem.
Zmiany po za silnikiem aż takie duże nie sa.Oba auta sa wydłuzone o 30mm,maja zmienione przekładnie, a T maxx ma dodatkowo Wheelie Bar.

Wiecej informacji na jest na stronie Traxxasa i tutaj:http://forums.radiocontrolzone.com/showthread.php?t=215098

Czyżby Traxxas szedł w stronę HPI i wprowadzał ulepszone modele swoich aut nieznacznie je zmieniając??Mnie na pierwszy rzut oka spodobały sie te zmiany.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 21, 2006 10:57 pm 

No plotki na forum Traxxasa nad małymi zmianami w tym nowym silniku TRX już trwały od 6 miesięcy jak się nie myle odkąd śledze forum Traxxasa. Ciekawa rzecz to może nie sam dyfer centralny ale regulacja hamowania osobno przedniej osi i tylniej no a co do silnika jeżeli TRX 2.5R jest naprawdę już bdb silnikiem to mam nadzieje że nowy TRX 3.3 podtrzyma ten trendzik :)
Zmiany w Revo kosmetyczne no ale po co aż go tak zmieniać jak pracowali nad nim 4lata zanim go wypuścili na rynek....

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 21, 2006 11:52 pm 

Teraz czekam na opinie kolegow z USA co powiedza o nowym silniku. Ale silnik nie jest tu najbardziej zadziwiajacy, ani tez revo bo takie przerbki to samemu sobi mozna bylo zrobic jakie teraz traxxas proponuje. Najwieszka innowacja o jakiej inne firmy moga sobie pomazyc i tu widac ze traxxasowi do piet nie dorastaja jest dyfer srodkowy wmontowany w skrzynie i tylni hamulec.
Najbarziej mi sie podoba jednak T-MAXX poniewaz ma skrzynie z REVO oski, drazki itd, wszystkie slabe pkt wyeliminowane a pozostaje monsterkiem z klasycznym zawieszeniem. no ijest to jedyny monster z wheelie barem w standardzie :twisted:
Innowacje traxxasa to nowy silnik ktory ma 60% wiecej mocy a nie jakies tam 10% jak np w savie X, revolucja jest ten wyzej wspomniany dyfer srodkowy a nie dyferencjal odkrecany na 6 srub (niby po co?? bo jest lipny i trzeba go zmieniac co wyscig, albo nie wiadomo kiedy padnie?? nonstens).

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 22, 2006 4:02 pm 

Witam
cena Traxxas Revo 3.3 RTR na th to 550$
Traxxas T-Maxx 3.3 RTR 490$
Traxxas T-Maxx 2.5R 4WD RTR 460$

Pozdrawiam Paweł Waluś

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 22, 2006 6:30 pm 

Lokalizacja: Warszawa ; Samochody :Traxxas E-MAXX , HPI Savage SS 4,6 , HPI Hellfire, Xray m18
No to teraz sie zaczna dopiero dyskusje na temat ktory monster .... :wink:
Fajnie wyglada ten nowy t-maxx

http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1735509

SPRZEDAM SAVAGE 4,6SS za 1000pln

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 22, 2006 10:41 pm 

powiem to tak :
JESTEŚ MÓJ :)
JA juz mam wiekszoc kasy tyeraz tylko uzbieram i odrazu jak bedzie dostępny zamawiam nówke ze stanów :)
JAk bede maiłto napsize co i jak :)

ofna hyper racing pcr ( 4,6 ccm) :D:D :)
TQ3-27.195
------->OFNA RACING TEAM<---------
Jak cos to moje gg - 3174887

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 23, 2006 12:49 am 

TRAXXAS poprostu wypalił z grubej armaty 8) :D HPI spanikowało i szeszło szybciej w saVem X bo pewnie icz czujki doniosły ze traxxas kombinuje połączeni2 najlepszych sprzętów czyli właściwości i technologii zastosowanej w REVO i klasycznym podwoziem MT T-MAXXA :) MAXX dostał półosie i zwrotnice takie jak w REVO z osłonkami gumowymi no i to co koledzy wcześniej pisali. Wygodna puszka na odbiornik na spinkę i opti drive :) I sporo innych innowacji , jak i starszych sprawdzonych przez lata czesci poprawionych co do wytrzymałosci :D Ja mam w maxxie silniczek od REVO hehe to wychodzi ze mam model przejsciowy z T-maxxa na T-maxxa 2,5 i na T-maxxa 2,5R hiehie mieszanka piorunująca :twisted: Juz sie nie moge doczekac postetowania na prostej z modelami znajomych :twisted: 8) Powiem któtko firma pokazała cos powazniejszego o wiele niz typowy face lifting Skrzynia biegów to podstawa no i silnik :D i własnie sie tym zajeli głównie Niezawodność REVO w połączeniu z podwoziem T-maxxa do tego troche poprawek konstrukcji najsłabszych punkrów i wyszedł porpstu SZATAN :twisted:

Hardcore Custom UE SuperMaxx UE SuperMaxx BigBlock Chassis, GH exhaust Pro-Line wheels,all UE Custom prats, MX 3 Radio system i wiele wiecej! Za duzo modów zeby opisać ;) UE SuperMaxx to kult i ja go wyznaję :) GG: 4899057

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 23, 2006 4:08 pm 

wow. niesamowita sprawa to nowe revo. bardzo fajnie ze podloga w 3,3 jest teraz dluzsza i mozna bez problemu z mala iloscia miejsca zalozyc wiekszy silnik :) druga ekstra sprawa jest ten centralny dyferencjal, ktory idealnie przenosi moc na podloze bez odrywania przodu. teraz revo jest jeszcze lepsza maszynka do wyscigow :) niech savage sie schowa :)

Xray XB808 2011 specs - RB Killer 10 .21
--było:
Ofna Hyper 7 Team PCR

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 23, 2006 6:30 pm 

powiem szczerze, ze jak dotad nie przepadalem za revo, to to, co pokazal traxxas najlepiej przedstawia, jaka jest firma. nikt z konkurencji nie jest w stanie zrobic skrzyni biegow i dyfra centralnego... naprawde jestem pod wrazeniem traxxasa.

pzdr

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 23, 2006 8:01 pm 

Tak na dobrą sprawę to Revo ma w sobie wiele ciekawych rozwiązań, ale żeby je wszystkie poznać należy rozebrać model na części pierwsze a nie tylko oglądać obrazki. One tego nie oddadzą. Przykład: wielofunkcyjne narzędzie do amortyzatorów i zawieszenia. Jeszcze nie widziałem modelu ze specialnymi narzędziami do skręcania amortyzatorów. Więc Traxxas naprawdę dał popis możliwości przy modelu Revo.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 23, 2006 8:23 pm 

no ale widzicie...

REVO jest taki wypasiony, traxxas taki super, ma narzedzia specjalne do amorkow, jest tak dopracowany, ze 4 lata sie nad nim meczyli...

A NIE WSZEDL DO TOP3 MP. WYGRAŁ OKROPNY, NIE JEZDZACY, PRZEWRACAJACY SIE NA ZAKRETACH SAVAGE.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 23, 2006 8:28 pm 

Horus napisał(a):
no ale widzicie...

REVO jest taki wypasiony, traxxas taki super, ma narzedzia specjalne do amorkow, jest tak dopracowany, ze 4 lata sie nad nim meczyli...

A NIE WSZEDL DO TOP3 MP. WYGRAŁ OKROPNY, NIE JEZDZACY, PRZEWRACAJACY SIE NA ZAKRETACH SAVAGE.

A ile osob revo jezdzilo regularnie na zawody?? - jedna, a savem ponad 10 wiec kto ma wieksze prawdopodobnienstwo wygrac :) Sie nie martw w tym roku Revo bedzie na podium regularnie.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 23, 2006 8:33 pm 

pozyjemy-zobaczymy :)

jak ja wyskocze juz 29.04 w Nowym Sączu to objade wszystkich... :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 23, 2006 8:49 pm 

Fajnie będe tuż za Tobą - mogę :)

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 23, 2006 8:51 pm 

w ostatecznosci moge sie na to zgodzic... :lol: :lol: :lol:

ale TUŻ za mna to i tak troche za blisko :lol: :lol: :lol:

ok koniec ot :lol:

Jasiek; No koniec wygłupów - najeżdżamy na Traxxasa, a nie na siebie

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona