Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz maja 21, 2026 11:44 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 07, 2004 4:31 pm 

-=ADA$=- napisał(a):
bez obrazy ale robisz to co mnie najbardziej bawi, w zwiazku z tym ze maja 2 amory na kolo to sa juz kopie T-maxxa, to tak jakby powiedziec ze wszystkie 1/8 on-road (albo buggy) sa kopia inferno. Na ten przyklad MGT rozni sie tym ze ma silnik ustawiony bokiem, nie ma plaskiej plyty tylko wycinana prostokatna "rure". A TNX tez ma wiele ciekawych rozwiazan.

Adas popatrz na rozlozenie wszystkich rzeczy na plycie TNX'a, czy nie wydaje ci sie, ze do czegos jest podobne? A co do MT GT to podobienstwo wedlug mnie to nie sa dwa amory, ale popatrz chocby na skrzynie biego, jest identyczna jak w Tmaxxie. Wiem ze to autko ma inaczej ulozony silnik, ale czy ja powiedzialem ze jest identyczny jak T-maxx? Ja powiedzialem, ze TNX to kopia, moze nie dokonca ale napewno duzo rzeczy ma bardzo podobnych do T-maxxa.
A co jest dobrym rozwiazaniem w TNX'ie, ktorego nie ma w innych monsterach?

Co do tego "malego" silnika, to ludzie nauczcie sie dokladnie czytac posty! :evil: Ja napisalem, ze TNX to skala 1/8 a w tej sklai silniki to minimum 3,5. A revo ma silniki 2,5 bo to skala 1/10 i nie porownujcie ze TNX czy SAVAGE maja wieksze silniki od REVO to sa ROZNE SKALE. Juz to nie raz walkowalismy na forum :evil:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 07, 2004 4:36 pm 

Za Savagem przemawiaja 2-wa słowa HPI Polska czyli części od ręki oraz service, Traxxas no cóz nic na ten temat nie słychac.

Savage'a SS 4,6 - gone
Nitro RS4 EVO 3 - gone
Xmods

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 07, 2004 4:59 pm 
-=ADA$=-

ze sa rzeczy podobnie na plycie ulozone to nie jest zaden wyznacznik, wczesniej taki uklad mial Kyosho QRC a nikt nie mowi ze maxx jest jego kopia, pozatym wcale nie jest to takie samo, trzeba patrzec na detale. A co do faktu ze MGT ma identyczna jak maxx to mnie rozbawiles, postaw jedna odok drugiej i obejrzyj wnetrznosci to sa dwa rozne systemy, a co najwazniejsze przekladnia z maxxa nie ma zembatek zeby przelozyc obroty z silnika ustawionego pod katem. A co do silnika w TNX to nie liczy sie skala tylko waga, jesli popatrzysz na revo (1/10) i np Team Losi XXX-NT to wedlug tych standardow .12 ktora jest w NT jest mala, ale przy dobrej .12 tym sie juz prawie jezdzic nie da, skale ustala sobie producent, jeden napisz ze auto jest 1/8 drugi ze 1/7 a w efekcie to jest to samo auto

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 07, 2004 4:59 pm 

A ma pytanie savage 25 jestw wywrotny czy ma wsytarczająca mocy i szybkosci.Po drugie wracam do tematu revo i tnx Revo jest podobne do Tnxa i ma silnik 2,5cm a niewiem dokładnie ile ale cos koło 4kg a tnx 4,6kg i ma silnik 3,0cm.Muwisz ze tnx ma za mały silnik wejdz na www.rcpics.net i tam jest pare filmików tnxa to sie grubo zdziwisz!!!!

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 07, 2004 5:00 pm 

Han_ napisał(a):
Za Savagem przemawiaja 2-wa słowa HPI Polska czyli części od ręki oraz service, Traxxas no cóz nic na ten temat nie słychac.
pytanie tylko czy maja takie zaopatrzenie jak TH ,oraz czy Polaka stan na kupywanie od Polaka?

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 07, 2004 6:13 pm 

To teraz tylko zastanawiem sie nad Savagem 25 lub tnxe!1 bo muwią ze dobry model ale napiszczcie czy nielepiej savaga 25 łyknąc!!!!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 07, 2004 6:37 pm 

Lokalizacja: Warszawa praga Auto: Academy SP3 1/12, Tunder Tiger TIGER4WDS Associated TC3 Team Kit HPI E10 Drift
Człowieku a sam wybrać nie mozesz??:| tysiące ludzi podejmuje decyzje bez konsultacji ;)

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 07, 2004 7:04 pm 

hpi/traxas napisał(a):
A ma pytanie savage 25 jestw wywrotny czy ma wsytarczająca mocy i szybkosci.Po drugie wracam do tematu revo i tnx Revo jest podobne do Tnxa i ma silnik 2,5cm a niewiem dokładnie ile ale cos koło 4kg a tnx 4,6kg i ma silnik 3,0cm.Muwisz ze tnx ma za mały silnik wejdz na www.rcpics.net i tam jest pare filmików tnxa to sie grubo zdziwisz!!!!

Ludzie nauczcie sie czytac dokladnie posty! Kto powiedzial ze TNX ma za maly silnik???????

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 07, 2004 7:06 pm 

cozmo napisał(a):
Han_ napisał(a):
pytanie tylko czy maja takie zaopatrzenie jak TH ,oraz czy Polaka stan na kupywanie od Polaka?

Dla mnie jest wystarczające to ze nie musze sprowadzać z zza wielkiej wody (i stac na kołkach po 2-3 tygodnie) (zresztą 2 urzytkowników revo na pytanie jak jest z cześciami odpowiedziało chórem ciężko) bo i tak bym częsci nie sprowadził bo nie moge przez TH :) polityka HPI i moze właśnie dlatego powstało HPI Polska abym miał to wszystko w zasiegu reki.

Savage'a SS 4,6 - gone
Nitro RS4 EVO 3 - gone
Xmods

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 07, 2004 8:11 pm 
-=ADA$=-

W takim razie wszyscy powinni kupowac HPI, albo Serpenta ( jedyni przedstawiciele prawdziwi), ale nowosc nie wszyscy chca MT a tym bardziej savaga, niektorych ciagna ST, albo inne MT

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 07, 2004 8:55 pm 

-=ADA$=- napisał(a):
W takim razie wszyscy powinni kupowac HPI, albo Serpenta ( jedyni przedstawiciele prawdziwi), ale nowosc nie wszyscy chca MT a tym bardziej savaga, niektorych ciagna ST, albo inne MT

dokaldnie sa tez inne fajne modele......
... a co do czesci i nie stac z nimi w kolejkach. kupic drugi model i miec go jako dawce :) :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 07, 2004 9:56 pm 

Bugi napisał(a):
-=ADA$=- napisał(a):

dokaldnie sa tez inne fajne modele......
... a co do czesci i nie stac z nimi w kolejkach. kupic drugi model i miec go jako dawce :) :wink:

Albo od razu cztery :) nie kazdego stać na 2-gi model.

Savage'a SS 4,6 - gone
Nitro RS4 EVO 3 - gone
Xmods

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 08, 2004 8:45 am 

Z tym kupowaniem drugiego modelu na części to troche przegięcie. Ale komplet podstawowych-zapasowych części do revo to koszt koło 50buksów (razem ze świecami), i jest coraz więcej tych modeli w Polsce. A tak na marginesie, ciekawe jest czy szybciej uda się kupić część przez HPI Polska (licząc to ze wszystko na stronie www mają w budowie i nie ma nawet cennika) - czy przez ludzi z USA którzy zajmują się profesjonalnie wysyłaniem części? (ponoć kurier idzie 3-5 dni) Nie jest to pytanie cyniczne - po prostu jestem ciekaw - bo ostatnio mam straszny uraz do polskich sprzedawców i ich podejścia do klienta.

pozdrawiam

Tytuł: revo
PostNapisane: Śr gru 08, 2004 3:04 pm 

Witam, terz mam ochote kupić za jakiś czas revo ale mysle terz nad savage ss albo 25 a ile revo ma KM -(moc) a ile savage ss albo 25. gg 9294942

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 08, 2004 3:53 pm 

Witam
Tak dla porządku.
Napisałem rano zapytanie do HPI Polska. Model Savage 25 będą mieli najprędzej w styczniu 2005. Czyli 3 tygodnie. Cena 2264 zł.
Jeśli chcę mieć szybciej to dopłacam 200-300zł i mam za 1-1,5 tygodnia.
Biorąc pod uwagę że są świeta i okres prezentów to bardzo profesjonalne podejście do interesu.

Pozdrawiam

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona