Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt kwi 03, 2026 12:47 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: So paź 23, 2004 8:01 am 

Napewno musiz my dodać Low speed, i pokręc na troszkę bogatszą mieszankę hight speed :D Tez maiłem to soamo u siebie nei chchiał właczyć dwójki :wink:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N paź 24, 2004 10:09 am 

ok , to z moim revozałrem juz prawie wszystko ok. dostalem kilka rad i wrescie chodzi jak trzeba.zmienilem paliwo i zaczolem go regolowac od ustawien fabrycznych.temperatura silnika oscylowala w okolicach 120-135C wiec jest super.zaczol natomiast pojawiac sie problem ze skzynia biegow,albo ze sprzeglem-czasami obroty nie sa przekazywane na kola,po prostu silnik sie kreci a model stoi. jedyne co zmienialem w skrzyni to lekko przekrecilem w lewo tą srobke co jest na samej gorze
zeby dwojka sie szybciej wlanczala,czy to mogla wplynac na zaistnialy problem?

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 26, 2004 5:52 pm 

sorki, że tak nie w temat, ale skąd wziąść taki termometr do mierzenia temp. silnika, chyba że jest w zestawie (chodzi mi o Revo)

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 26, 2004 8:04 pm 

Jeśli nie przekazuje mocy na koła to mogła pujść ta większa śrubka scalająca w sprzęgle odśrodkowym (w skrzyni biegów).Mała reguluje moment przełączania na 2 bieg a duża scala ze sobą "walec" na łożysku i jak śruba poleci to walec nie kreci sie bo nie obejmuje łożyska.

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 26, 2004 8:13 pm 

bar2020 napisał(a):
sorki, że tak nie w temat, ale skąd wziąść taki termometr do mierzenia temp. silnika, chyba że jest w zestawie (chodzi mi o Revo)

Mozesz kupić tutaj specjalny http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33397251
:D

Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 27, 2004 2:12 pm 

moja zabawa z revo narazie dobiegla konca. rozwalilem w nim dwa wachacze ,kilka trzymakow tych co lancza sie zdrozkami i to co najgorsze-amortyzator i skrzynie biegow. teraz musze czekac na czesci. moze to i dobze ,przynajmiej nie wydam kasy na paliwo :) :(

Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 27, 2004 2:41 pm 

A co zrobiles, z tak popsules?

Mam go i pcham go :P

Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 27, 2004 3:29 pm 

to jest moj pierwszy monster i ucze sie nim jezdzic, a co grozniejsze dla niego to to ze niedaleko mam tor motocrosowy :D i uczylem sie skakac, wsumie wyjezdzielm z 5L paliwa przez 2 tygodnie.

Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 27, 2004 10:58 pm 

Mam pytanie do Cozmo.W których miejscach uszczelniałeś gażnik i za pomocą czego.Jakie miałeś objawy brania lewego powietrza oprócz grzania.Jak model spadł że takie szkody powstały??Ja jestem po 3L paliwa i narazie nic no poza urwaniem gwintu w gażniku tam gdzie się przykręca high speed nedle no ale poxipol zdał egzamin.Co poszło ci w skrzyni??Bawiłeś się ustawianiem slipper clutch.Ja ustawiłem bardziej na sztywno aby częściej robił wheeli ale jeszcze nie śmigałem.

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 28, 2004 5:16 pm 

wkoncu chyba nie bral lewego powietrza,ale zywica zostala dla uszczelnienia,a kleilem tam gdzie sie gaznik styka z silnikiem i gdzie sa dwie takie srebrne srubki na maly klucz ampolowy. gadalem z takim gosciem ze sklepu modelarskiego na Conrada i powiedzial ze to sa wmiare normalne temperatury dla tych silnikow. moj silnik nie przekracza teraz 150C, a zregoly pracuje kolo 130C.chodzilo mu o to ze Big bloki maja nizsze temperatury a te male i to do tego tak wyzylowane jak trx 2.5 grzeja sie bardziej. cos w tym mosi byc bo jezdzimy na wysokich temperaturach i silniki chodza jak narazie.A co do upadku to byl jeden taki nie fortuny-wtedy poszly 3 rzeczy na raz, a skrzynia to jakos tak zaczela powoli szwankowac.sliper kluczem sie nie bawilem. tylko ta srobka co jest na skrzyni pod kawalkiem gomki.

Tytuł:
PostNapisane: N lis 21, 2004 7:55 pm 

Mam proźbe czy by mógł mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi z tą bogatą mieszanką i ubogą i jak to sie reguluje czyli czy sie śrube wkręca czy wykręca i jak wygląda sprawa zakupów za garnicą jak to załatwic żeby paczke przysłali mi do domu do polski i ile to kosztuje i gdzie można dośtać paliwo 20% nitro z olejem i jak dotrzeć silnik savage 25 i prosze o szczegółowy opis bo jestem początkującym i nie wiem co gdzie i jak a więc prosze o dokładne i w miare proste wyjaśnienie. Za odpowiedź z góry dziękuje.

Tytuł:
PostNapisane: N lis 21, 2004 8:24 pm 
-=ADA$=-

zaczne od tego zawsze uszczelnialem autosil'em ( taki czerwony silikon wysokotemperaturowy sprzedawany w sklepach motoryzacyjnych)
Mozesz sam sprawdzic czy bierze lewe powietrze, uzyj WD-40 z rurka, i popsikaj jak dziala troche kolo HSN, LSN, i w okol gardla silnika (gdzie gaznik wchodzi), dalej mozesz troche dookola backplate i przy swiecy. Jesli silnik zgasnie, lub wyraznie go zdlawi mozesz uwazac ze jest tam przeciek.
A co do mieszanki to sa 2 (czasami 3 iglice) wkrecajac ja zgodnie z kierunkiem wskazowek zegara powoduje ze mieszanka jest ubozsza, przeciwnie i jest bogatsza. Paliwa mozesz szukac www.riku.com.pl albo www.schmeissner.com.pl (chyba, nie pamietam dokladnie)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2