Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt kwi 03, 2026 12:04 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 23, 2004 2:30 am 

witam po przerwie technicznej -
wypalilem w sumie z 7 litrow paliwka i SWIECA OK !
byla mala kolizja z kraweznikiem - poszedl wachacz dolny i dwa uchwyty dyfra z przodu ale na szczescie mialem czesci
zalozylem na chwile roto ale mam chyba za slaby pakiet 1500" i niechcial "pociagnac"
( co o tym myslicie czy to pakiet za slaby do roto - jaki powinien byc )
albo byl tak zalany bo po zalozeniu szarpanki ledwo sobie poradzilem z odpaleniem a niechcialo mi sie wykrecac swiecy
- ledwo ciagnalem szarpanke ale wreszcie sie rozbujal
- a jak roto niedawalo rady podlaczylem WIERTARE :twisted: ale efekt taki ze lozysko one way niewytrzymalo
- na szczescie mialem zapas
- ogolnie z tym tlumikiem z SS jest okrutnie glosny
- zwlaszcza w porownaniu z trakzilla Promiana
- jego savage slychac jak osobowa limuzyne hehe a moj jak mysliwiec podczas nurkowania !!!!!
karoserja w strzepach - pozatym potworny brak czasu na jazdy

- NA MARGINESIE CZY KTOS JEDZIE NA TARGI MODELARSKIE DO LIPSKA 8,9,10 pazdziernika super imprezka
- nawet spalinki na jednej hali smigaja

znowu poprzynudzalem - ale starzy tak maja POZDRO

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 23, 2004 7:46 am 
-=ADA$=-

Heh, jedna jazda i az tyl wrazen :D:D Wyglada na to ze robi sie wesolo. A pakiet 1500 bez problemu powinno uciagnac jak jest naladowane do konca no chyba ze byl zalany to bedzie ciezko. A wiertarka to zwykla odpalales??

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 23, 2004 9:17 am 

Adas na naszych spotkaniach tez jest duzo wrażeń, zawsze cos sie dzieje :)

Janusz nie przejmuj sie glosnoscia, moj model tez jest glosny jak cholera :) ale przynajmniej go z daleka slychac hehe ;]

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 11, 2004 11:13 pm 

witammmm !!!! jestem w sumie zadowolniony !! dążę do mienia - sory mniamia dużej ilości części zamiennych do terraka i nadal go rasuję - lecą do mnie półosie metalowe ( mam dość ukręcania plastikow ) teraz mam nowe myśli - drugi silnik - mam nowy - wsadzić do terraka ??? ale w terra jest wypalony 3 litrami paliwa - jak wygląda różnica ????? miedzy 3 litrowyjazdem a nóweczką ???? oczywiście trzeba będzie plytę podłogową wymienić ???!!!! czy się porywam z motyką spalinową na słońce he ?????

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 21, 2004 12:35 pm 

Nowe wcielenie TerraCrushera.

Obrazek

Oczywiście to monster Janusza...nie mój ....chociaż może Janusz będzie się chciał wymienić ;)

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 21, 2004 9:43 pm 

Odnosnie budy Janusza mi sie podoba, fajnie wyglda i ten wlocik na masce, on byl seryjny :?: , jedyne do czego sie moge doczepic to te dwie male naklejki na plomieniach i tylko do tego..ogolnie buda na 5+

Tytuł:
PostNapisane: So paź 23, 2004 1:54 am 

witam ! dzieki ze umiesciles fotke - musze sie tego nauczyc az wstyd

nowa buda jest ! - "podrasowalem" ja na swoj sposob - i taka mi sie podoba - po ostatnich jazdach zoralem zebatke w skrzyni - wymienilem juz i zalalem poxipolem dyferencjal po zlikwidowanym wstecznym bo chyba przez to poszlo kolo zebate - zalozylem metalowe polosie i szybko musialem je naprawiac ( nowe polosie ) bo strzelil kolek w przegubie - musialem naprawic wsadzajac kolek z terraka z przegubu walu napedowego , naszczescie pasowal - ale chala ten oryginal po prostu pekl - no i wczoraj zerwalem szarpanke - naprawilem ja ale zalozylem roto !!!! i wreszcie nauczylem sie z niego korzystac - o niebo lepiej silnik zapala no ale w razie rozladowania pakietu ??!! ( zaloze szarpanke hehe ) przy zalanym silniku niesposob za pomoca roto przekrecic walem silnika trzeba wykrecac swiece - byl zalany wczesniej - teraz jak jest roto bedzie go chyba trudniej zalac . a jeszcze wpadlem na pomysl polepszenia jazdy na asfalcie monsterami ----- zalozylem opaski zaciskowe na wachacze i po sciagnieciu obnizylem nadwozie i jest maly skok zawieszenia i jezdzi sie na "twrdszych" sprezynach - zobaczymy jak bedzie sie zachowywal - oczywiscie do jazdy terenowej musze popsuc zaciski - ale nie sa drogie . pozdrawiam

PS czy na konkurs w Lodzi moge jechac z MT spalina bo to chyba na hali beda zawody - moze wiecie cos na ten temat ????

Tytuł:
PostNapisane: So paź 23, 2004 7:48 am 

Btw ladne fotki monstera januszc sa w tym topicu http://www.rc-auto.ng.pl/forum/viewtopic.php?t=3583 nawet film jest :)
Jezeli chodzi o roto to nalezy uwazac - jak sie zaleje silnik to nie krecic bo mozna zebatki rozwalic te ktore przenosza "naped" z szafta od roto na one waya (przynajmniej w roto do silnika savage)

Tytuł:
PostNapisane: So paź 30, 2004 2:21 am 

Janusz - jak zrobiles ta bude? Malowales ja od zewnatrz? Skad naklejki i ten odjechany wlot powietrza?

Tytuł:
PostNapisane: So paź 30, 2004 10:53 pm 

witam !
odjechany wlot powietrza ???!!! seryjny TNX - buda i lakier też seryjne !!!!!
kupilem nowa bude bo terraka jest w strzepach !!!! ta juz ma dobry poczatek po dzisiejszej jezdzie na torze rowerowym na ursynowie !!!! a i jeszcze zdjete 96,5% oryginalnych naklejek z TNX zmienia wyglad na bardziej "powazny" a i dorobiony spojler z przodu - takie tam

progi zrobione z folii przezroczystej i oklejone folią metaliczna troszke już zdemolowane z przodu - przy 6cio metrowych skokach koła tak dobijają ze już nieco popekane sa !!!!!!!!!!!

ale zaczynam sie uczyc "latac" i sterowac w powietrzu - super zabawa i widzowie byli wstrzasnieci hehehe nasza lotnoscia ( bylismy niezadlugo z Goonie - szczesliwym nowoposiadaczem savage !!!. )

po dzisiejszym musze wykonac oslone serwa gazu - juz drugi raz trzaslo bo tylne kolo sie wypielo po super ladowaniu i walnelo w ramiona serwa .

wymienilem dyfer z tylu a ścislej talerz i kolo atakujace - za duza moc i ciezar kol ( sa duuuzo ciezsze niz savagowe ) bo sam dyfer seryjny jest bez zazutu ( 3 satelity )
ciekawe na jak dlugo starczy ( odlew wydaje mi sie "miekki" ) moze wiecie gdzie znalesc jakies LEPSZE - twardsze pasujace do tamyia .

no i chyba musze juz myslec o nastepnej budzie bo czuje ze ta dlugo niewytrzyma !!!! lub o klatce - ale zewnetrznej ( chociaz moze i wewnetrzna bylaby dobra ???!!!!

podsumowujac byloby wrecz extra ale ten tylny dyfer - ma naprawde ciezko !!!! albo kupie z piec i sprawa na miesiac zalatwiona hehehe

co do roto - albo nie umiem ............ albo nie umiem !!!!!! hmmm chyba go przelewam bo dzis sie meczylem z piec minut zeby odpalic bo dwuch jazdach - swieca dobra i klips tez !!! na szarpance jeszcze nigdy niemialem takich problemow - chyba wruce do niej ( szarpanki )

pozdro - jezdzi ktos jutro gdzies ????

Tytuł:
PostNapisane: N paź 31, 2004 12:57 am 

jak tylko wroce do Warszawy (wtorek) to sie koniecznie zdzwaniamy i umawiamy na jakies chociaz male jezdzonko... Nie ukrywam, ze ostatnimi moj Savage wiecej lezy na szafie niz na torze i czas najwyzsze ten fakt zmienic!

Tytuł:
PostNapisane: N paź 31, 2004 5:22 pm 

Aparatura już naprawiona więc ja też bym się zjawił :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 01, 2004 9:54 am 

to na kiedy sie ustawiamy? Hansio i Amar?? Kiedy mozecie??

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 01, 2004 10:03 am 

Ja to tam moge w roli widza :D narazie opracowywuje strategie zakupow. Te nowe dyfry od hpi popsuly mi szyki :) narazie nie ma ich w sprzedazy na th wiec nie zamawiam calej reszty :D A ze potrzebuje kilku rzeczy to savvik siedzi na poleczce pozatym uczelnia daje znac o sobie w malo wyszukany sposob :cry:

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 01, 2004 1:18 pm 

hansio napisał(a):
Ja to tam moge w roli widza :D narazie opracowywuje strategie zakupow. Te nowe dyfry od hpi popsuly mi szyki :) narazie nie ma ich w sprzedazy na th wiec nie zamawiam calej reszty :D A ze potrzebuje kilku rzeczy to savvik siedzi na poleczce pozatym uczelnia daje znac o sobie w malo wyszukany sposob :cry:

hasnio - gdybys chcial to mam w szafce 4 komplety nowych zebatek do Savaga (dyfry). Mam rowniez piny Kyosho. Daj znac bo mam jednego goscia co chce to wziac. Sprzedam po kosztach.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8