Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 11:23 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 27, 2004 10:07 pm 

latwo powiedziec a trudniej zrobic. Nie wszyscy modelarze maja taki super-hiper sprzet jak Ty Jacku Zurku... Moze kolegi nie stac na nowego one-way'a? Czy nie moglbys jako tak powazny czlowiek z tak powaznej modelarni przyjac go pod swoje skrzydla i pomoc??

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 27, 2004 10:07 pm 

juz wymienilem zaraz jak tamto zaczelo sie slizgac teraz mam w srodku nowiutkie lozysko One Way, ale nie chce zapalic tak jak na poczatku czyli kreci walem ze tak nie ladnie powiem ***** ale silnik nie startuje czuc ze juz mu nie wiele brakuje ale jeszcze jakos nie moze wskoczyc....

Terra Crusher! i wszystko jasne :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 28, 2004 8:19 am 

Już pisałem kolego Promian.
Koszt łożyska jednokierunkowego to 30PLN. Każdego na to stać kto ma model za 5000PLN.
Mały problem jest z wymianą, ale i z tym każdy kto ma trochę oleju w głowie sobie poradzi. W razie czego zawsze się znajdzie ktoś kto pomoże.
Nie trzeba inwestować $$$$$ aby się dobrze bawić. Można kupić sprzęt średniej klasy który dorównuje najlepszym marką.

Kolego Demon wpadnij do Nowego Sącza na najbliższe zawody w sobotę to pomogę ci to naprawić. Jeżeli nie ja to ktoś na pewno Ci pomoże.
Masz w miarę blisko.

Jeszcze jedna rzecz o której nikt jeszcze nie napisał. Na zawody przyjeżdżają handlarze ze sprzętem.
Wszystko jest nowe i dobrej klasy. Można od ręki kupić towar tanio i bardzo dobry. Nie ma konieczności zamawiania w USA, Hong Kongu, Australii ….

Dziś wyjeżdża do Niemiec do producentów Grzegorz Rojna, który będzie miał towar z takich firm jak: Graupner - GM, LRP, MUGEN, Team Associated, Jonker, Pro Tech, Academy ...
Prawdopodobnie będzie też Anatol z Ukrainy, który jest naprawdę bardzo dobrze zaopatrzony, a jego ceny bardzo atrakcyjne (dosłownie kilka procent marży).
Ceny sprzętu są niższe od sklepowych.

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 28, 2004 8:40 am 

Napisze jeszcze ostatnio slowo przed odlotem... - Z tego co wiem to DEMON posiada model Terra Crusher a ten nie jest wart 5000 PLN - za 1,200 mozna go spokojnie kupic.

p.s lozysko rozruchowe 30PLN??? Powiedz gdzie i u kogo... Po prostu robi sie tu smiesznie.

Nie ma koniecznosci zamawiania z USA, Australii albo Hong-Kongu??? Pokaz mi chociaz jedno miejsce gdzie kupie specjalistyczne czesci do Savaga albo innych modeli MT.

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 28, 2004 9:05 am 

promian napisał(a):
Napisze jeszcze ostatnio slowo przed odlotem... - Z tego co wiem to DEMON posiada model Terra Crusher a ten nie jest wart 5000 PLN - za 1,200 mozna go spokojnie kupic.

To nie znaczy, że można się z niego naśmiewać. Mówię o Twoich zabawkach za $$$$$$.

promian napisał(a):
p.s lozysko rozruchowe 30PLN??? Powiedz gdzie i u kogo... Po prostu robi sie tu smiesznie.

Mam trzy adresy. Nie pamiętam w tej chwili gdyż jestem w pracy, pod którym mają, ale jak się upewnię to dam znać.
ul. Gagarina 159 - nie dam głowy
ul. Stępińska 22/30
ul. Sielecka 39A

Śmieszny to Ty jesteś.

promian napisał(a):
Nie ma koniecznosci zamawiania z USA, Australii albo Hong-Kongu??? Pokaz mi chociaz jedno miejsce gdzie kupie specjalistyczne czesci do Savaga albo innych modeli MT.

Grzegorz Rojna - oficjalny dystrybutor HPI.
Składnica Modelarska przy ul. Bitwy Warszawskiej, z tego co rozmawiałem z Panem Ryszardem Oni też mają części zamienne.

Ty jesteś na tyle bogaty, że możesz pozwolić sobie na zakup w USA i zapłacenie cła za części które zamawiasz.

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 28, 2004 11:23 am 

hymmm w najblizsza sobote? obecnie jestem w ZG ale w sobote rano bede juz w Nowym Targu... :) jak mozecie to napiszcie o ktorej i jaki jest adres no i jak Was zlokalizuje :) Pozdrawiam!!

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 28, 2004 11:49 am 

Demon napisał(a):
hymmm w najblizsza sobote? obecnie jestem w ZG ale w sobote rano bede juz w Nowym Targu... :) jak mozecie to napiszcie o ktorej i jaki jest adres no i jak Was zlokalizuje :) Pozdrawiam!!

Termin zawodów 01-03.05.2004r.
Miejsce zawodów Tor modelarski, ul. Nadbrzeżna, Nowy Sącz

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 28, 2004 11:59 am 
-=ADA$=-

jesli doszlo sie do momentu kiedy one-way jest do wymiany ( i nie jest pekniety) to trzeb tez wymienic wal na ktorym siedzi, bo on tez sie zuzywa. A osobiscie nie wiem co macie z tymi one-way'ami bo ja mam silnik od 8-10 miesiecy i ani razu go nie musialem czyscic, i zawsze chwyta ( bo jest w srodku silnika :D)

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 28, 2004 1:27 pm 

kiedy lepiej przyjechac? sobota czy niedziela? i jak Was zlokalizowac?

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 28, 2004 1:32 pm 

Demon napisał(a):
kiedy lepiej przyjechac? sobota czy niedziela? i jak Was zlokalizowac?

Sobota - elektryki
Niedziela - spalinówki

Takie są terminy startów.
Jak będziesz w sobotę to będzie czas. W niedziele ludzie kierowcy będą zajęci swoimi modelami.

Jak będziesz już w Sączu na ulicy Nadbrzeżnej to zapytaj się gdzie jest tor modelarski, miasteczko ruchu drogowego albo parasolki z piwem. Każdy CI powie.
Na dodatek wszystko widać z ulicy.

Nie można nie trafić.

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 28, 2004 4:56 pm 

Gdzie jest ten sklep na gagarina bo mieszkam na skrzyżowaniu gagarina i belwederskiej :?

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 29, 2004 9:44 am 

Jacek Zurek - mowisz mi o Rojnie, ze jest dystrybutorem HPI??? On ma podstawowe czesci i do Savaga to tylko karoserie mozna u niego nabyc.

Jesli chodzi o Skladnice na Bitwy Warszawskiej to prosze nie wspominaj mi nic o nich - wszystkie czesci do Savaga kupowali ode mnie wiec sorry ale nie moge ich uznac za dobre zrodlo. Na dodatek takich zdziercow jak oni to szukac ze swieca.

Sklepy, ktore podales na pewno po powrocie odwiedze i jesli jest tak jak mowisz to kupie u nich lozyska rozruchowe.

Moze juz czas skonczyc ta cala dyskusje zmierzajaca w slepy zaulek?STOP. STOP. STOP. Juz mam dosc odpisywania na te Wasze ataki. To nie jest normalne. Strona, forum sluza do komunikacji miedzy modelarzami a nie klotni. To jest absurd. Prawie wszyscy opisywali juz tu swoje modele to robilem to i ja... Szkoda, ze niektorych razi iz model moj nie jest w standardzie cenowym. Ale co sie dziwic. Zawisc ludzka nie zna granic a przyklady mozna mnozyc na kazdym kroku. POST ten jest jednym z ostatnich jakie na lamach tego forum umieszcze. Nawet wsrod "modelarzy" i to o zgrozo tych "profesjonalistow" takze pojawiaja sie osoby, ktore bardziej zajmuja sie bredniami, bzdurami, plotkami i wszystkim co nie jest zwiazane z modelastwem. Zyja tylko tym aby komus "obrobic" dupe. Dlatego wlasnie odcinam sie od tego raz na zawsze i po prostu mam to w dupie. NARA! Wiecej pisac nie bede bo szkoda na Was czasu.

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 29, 2004 10:25 am 

Nie chce stawac po zadnej stronie, ale nawet jakbym chcial to ciezko by bylo bo nie znam calej sytuacji....
Promian uwazam ze Twoje rady, doswiadczenie i pomoc sa bardzo pomocne zwlaszcza dla tych poczatkujacych ktorzy tak jak ja wchodza dopiero w caly ten swiat, jezeli popatrzysz na tych ludzi ktorym mozesz pomoc zreszta wszyscy pomagacie to mysle ze dojdziesz do podobnego wniosku co ja... jak dostalem mojego Crusherka to bardzo sie ucieszylem ale kiedy nie chcial odpalic zalamalem sie niewiedzialem co zrobic i gdyby nie pomoc Tomalo i to forum, wszyscy ludzie ktorzy odpisuja i pomagaja wlasciwie nie znajac sie to nie wiem jakby to bylo... Caly czas to powtarzam a teraz napisze - od samego poczatku od kad zagladnalem na to forum uzeklo mnie jedno - UPRZEJMOSC I BEZ INTERESOWNOSC Was wszystkich, wszyscy zjednoczeni w jednym pomagajacy sobie i innym ludziom, dla mnie to jest piekne....
Dla tego Promian uwazam ze nie powinienes sie odcinac chciazby ze wzgledu na takich ludzi wchodzacych na to forum z nadzieja uzyskania pomocy.... co z tego ze masz wiecej pieniedzy i mozesz sobie pozwolic na drozsze modele, ja nie widze zadnego problemu... przemysl to wszystko jeszcze raz:)
Pozdrawiam Wszystkich :!: I do zobaczeniu w Saczu :) (juz niemoge sie doczekac)

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 29, 2004 10:36 am 

Aha... i jeszcze jedno. Uzylem slow "szkoda na Was czasu"... To stwierdzenie dotyczy tylko kilku osob, ktorych nie bede teraz wymienial z nicka czy z nazwiska.

Demon - dzieki za to co napisales. Faktycznie forum bylo ok ale odkad dolaczylo pare "dziwnych" osob zaczelo sie dziac to co sie dzieje... Szkoda slow... Moze i nie zrezygnuje definitywnie ale dam sobie troszke czasu aby odpoczac.

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 29, 2004 11:44 am 

promian napisał(a):
Jacek Zurek - mowisz mi o Rojnie, ze jest dystrybutorem HPI??? On ma podstawowe czesci i do Savaga to tylko karoserie mozna u niego nabyc.

Jesli chodzi o Skladnice na Bitwy Warszawskiej to prosze nie wspominaj mi nic o nich - wszystkie czesci do Savaga kupowali ode mnie wiec sorry ale nie moge ich uznac za dobre zrodlo. Na dodatek takich zdziercow jak oni to szukac ze swieca.

Sklepy, ktore podales na pewno po powrocie odwiedze i jesli jest tak jak mowisz to kupie u nich lozyska rozruchowe.

Jeszcze jedno
Są to sklepy z łożyskami, a nie modelarskie.
Abyś nie palną jakiejś głupoty.

Przy ul. Gagarina nigdy nie byłem. Trzeba to sprawdzić. Jeżeli ktoś mieszka w pobliżu i mu się chce podejść to był bym wdzięczny. Wszyscy możemy na tym skorzystać.

Wchodzisz do sklepu, podajesz wymiary łożyska i typ. Oni sprawdzają w katalogu numer, a następnie sprawdzają czy jest w magazynie.

Co do dystrybutorów HPI w Polsce.
Rojna Modelsport to oficjalny dystrybutor. To czy sprzęt ma czy nie to innna historia.

Na Bitwy widzialem jakieś części. Nie wiem gdzie Oni się zaopatrują, jeżeli chodzi o topowych porducentów samochodów to na pewno biorą przez pośredników.

Poza tym są inne możliwości aby kupić cześci i modele. Ty masz kase wiec możesz sobie pozwolić na zamawianie drogiego sprzetu w TowerHobbies z terminem dostarczenia za tydzień.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona