Witam serdecznie szanownych kolegów i koleżanki.
Niestety z powodu braku czasu i wielu nowych obowiązków rodzinnych

jestem zmuszony sprzedać mój model.
Więc zacznijmy od początku co jest na sprzedaż:
Praktycznie cały komplet z wszystkimi możliwymi akcesoriami i narzędziami do eksploatacji i serwisowania modelu, wymienię wszystko od myślników z ewentualnymi dopiskami...
- W pełni sprawny model SAVEGE X 4.6 GT-3 w którym:
- silnik ma przepalone ok 4,5l paliwa Tornado CAR 16% został przeze mnie uszczelniony sylikonem termo we wszystkich punktach w których mógłby łapać lewe powietrze łącznie z łączeniami w gaźniku, pracuje równo i idealnie trzyma temperaturę (dobrze dobrana świeca to praktycznie ciągła jazda bez potrzeby czekania na ostygnięcie, najdłużej jeździłem 1,5h i cały czas 120-125 st.C) odpalany na rotostart (silnik nie posiada łożyska jednokierunkowego które lubi się uszkadzać jest w nim za to moim zdaniem lepsze rozwiązanie czyli talerzyk ślizgowy)
- wymieniono mocowanie silnika na tuningowe purpurowe (lepsze odprowadzanie ciepła)
- założono hartowaną wentylowaną zębatkę atakującą wraz z aluminiowymi purpurowymi klockami sprzęgła (3 szt. na twardych sprężynkach) stan ideał.
- założono hartowaną zębatkę odbierającą GPM wraz z układem podwójnego (dwustronnego) sprzęgła ciernego - jak nowa
- aluminiowy purpurowy wydech HPI
- aluminiowa purpurowa osłona baku
- stabilizatory poprzeczne HPI za miękkich prętach (w zestawie są też twarde do opcjonalnej podmianki)
- aluminiowe hexy 17 (kolor tytan) z dużymi nakrętkami i o-ringami samo-kontrującymi (totalnie nowe jeszcze nie jeżdżone)
- przewody paliwowe z grubego siliconu + purpurowy oplot (wygląda to bajer) oraz dodatkowy purpurowy filtr paliwa
- przy silniku zamontowano system gaszenia od HPI (nie trzeba zatykać wydechu itp. tylko przeciska się jeden popychacz dociskający klocek do koła pasowego silnika.
Karoseria w stanie dobrym ale widać na niej ślady użytkowania. Samochód na 4 dużych amortyzatorach.
Wymieniono też serwo skrętu na 13kg.
W zestawie piramidka 6V 1600mAh; grzałka do świecy 1800mAh; rotostart + akumulator 7,2V 3000mAh; 3 świece O.S. na różne temperatury (R5 i No. 8 nowe)
Dodatkowo ok 1,5l paliwa CAR 16% i 2,5l jeszcze nie otwartego CAR 25% TORNADO
Cały model w torbie czarno zielonej Asmannracing.Dodatkowo pomarańczowa duża torba narzędziowa a w niej:
Wszystkie klucze i narzędzia kupione przeze mnie do serwisonania modelu. W tym blokada tłoka do silnika wkręcana zamiast świecy, ściągacz do koła pasowego, aluminiowe długie śrubokręty imbusowe, klucze do świec, aluminiowy klucz do kół (anodyzowany na czerwono), zapasowe nowe servo skrętu 13kg, dużo części zamiennych, łożysk, podkładek, nakrętek, wałki napędowe kół havy duty na późniejszą wymianę, zapasowe sprzęgła cierne, butelka do tankowania i wiele wiele więcej. Dla zainteresowanego mogę podesłać zdjęcia.
Model sprawny i gotowy do jazdy zaraz po odebraniu. W zestawie nie ma tylko ładowarki do pakietów bo zostawiam ją sobie.
Cena jaka mnie interesuje to 1300 zł. Odbiór tylko osobisty Rybnik i okolice (do 25km mogę dostarczyć gratis, jak dalej to na paliwko tam i z powrotem

)