Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N cze 14, 2026 10:22 am

Autor
PostNapisane: Pt sie 23, 2013 7:49 pm 

Witam, mam do zaoferowania zestaw dwóch podwozi: HB Cyclone D4 WCE oraz HB Cyclone D4. Komplet ten został kupiony z myślą o zawodach i tak też był użytkowany. Bazowym podwoziem był D4 WCE, w którym zastosowałem szereg zmian mających na celu poprawienie właściwości jezdnych, są to miedzy innymi tylnie aluminiowe zwrotnice pochylone pod katem 1 stopnia, mocowanie tylnych górnych wahaczy wykonane z włókna węglowego, mocowanie pakietu Lipo również z włókna węglowego. Podwozie ustawione pod tor na Nowej Gadce, gdzie sprawuje się wyśmienicie. Jest to wersja WCE, w której zastosowano nowe sprzęgło, amortyzatory oraz wyeliminowano problem pękających wahaczy. Stan modelu oceniam na dobry, nic nie jest połamane, wybrakowane czy tez klejone. Jedyną rzeczą jaką należy zmienić jest łożysko w sprzęgle (koszt ok. 4zł) oraz w najbliższym czasie zębatki atakujące dyferencjału gdyż są już troszkę wyślizgane ( koszt ok. 25zł) ale na obecnych da się jeszcze troche pojeździć. Podwozie Cyclon D4 służyło mi natomiast jako dawca części, z tego też powodu brakuje w nim paru śrubek, oraz kulek w dyferencjale. Półosie napędowe mają już luz, a jedna z nich pękła i została zastąpiona nową wykonaną przeze mnie. Mocowanie przedniej wieżyczki uległa złamaniu, jednak wykonałem mocowanie z aluminium, które sprawdza się w 100%. Do dwóch podwozi dokładam 3 budy ( jedna typowa treningowa, 2 w stanie dobrym -), skrzydło już troche połamane, oraz 2 osłony podwozia w stanie dostatecznym. Poza tym w zestawie znajdują się jeszcze dodatkowe części zamienne takie jak komplet przednich i tylnych zwrotnic, 2 komplety przednich c-hubów, konwersja na mocowanie przednich felg losi, kilka kompletów shaftów do wahaczy i zwrotnic, tylnia i przednia wieżyczka, 2 tylnie wahacze, komplet tylnich sprężyn, używaną zębatkę odbiorczą i kilka łożysk. Zestaw idealny na zawody z uwagi na gigantyczny serwis, który spokojnie wystarczy na cały sezon, części dostępne na stronie hpi oraz wielu znanych zagranicznych sklepach. Więcej informacji pod nr telefonu 609 22 34 49, pzdr, Konrad

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość