Witam,
Uprzejmie informuję, że wszystkie zdjęcia są real foto i starałem się jak najbardziej uchwycić wszelkie mankamenty aby później nie było niedomówień. Jeśli ktoś chce więcej zdjęć to nie ma problemu. Proszę pisać PW albo maila (
kozacs87@o2.pl) to z chęcią powiększę galerie.
Link do galerii ze zdjęciami :
http://www.fotosik.pl/u/kozacs87/album/1485097Jeśli coś nie działa to proszę o informację ale pierwszy raz korzystam z tego serwisu hostingowego.

Kod QR dla "mobilnych" do zdjęć

Na sprzedaż w dniu dzisiejszym idą:
1.
Podwozie 4WD TAMIYA TT01D (przystosowane do driftu).Podwozie bez żadnych modyfikacji więc daje pełne pole manewru. W podwoziu na tyle na ile było to możliwie wyeliminowałem wszelkie luzy, poprawiłem skręt oraz ustawiłem maxymalny camber na przednich kołach (coś około 2*). Oba dyferencjały zablokowane ale nie ma problemu aby je odblokować a zajmie to dosłownie kilka minut. Po modach można spokojnie uzyskać większy camber oraz zdecydowanie lepszy kąt skrętu co jest niezwykle przydatne w drifcie. Podwozie ma tyle samo sceptyków co entuzjastów

Daje dużo satysfakcji, ponieważ można je ciągle modyfikować i to nie tylko za sprawą jakiś masakrycznie drogich części ale dużo rzeczy można zrobić samemu przy naprawdę minimalnym wkładzie finansowym. Bardzo dużo zamiennych części na rynku (zarówno plastikowych jak i aluminiowych). W Polsce jest w czym wybierać a za granicą to już jest po prostu tego pełno.
Sprzedaję samo podwozie bez karoserii (do kupienia osobno) oraz kół. Hexy na koła zostają (oryginalne plastikowe).
Podwozie od spodu jest porysowane ale to normalne jeśli się modelu używa a nie tylko je pieści na półce w pokoju.
Były na nim montowane tylko silniki szczotkowe także nic nie jest porozlatywane i klejone na kropelkę. Wszystko elegancko się trzyma. Wszelkie śruby były zawsze wkręcane na specjalny klej do śrub także gwinty też nie są wyrobione.
W pełni ołożyskowane co zdecydowanie poprawia trakcję modelu. Aktualnie na przodzie jest zamontowane twarde zawieszenie (sprężyny oryginalne TAMIYA czerwone z podkładkami) a na tyle miękkie (również sprężyny TAMIYA jednak z innego modelu i lekko przerobione aby pasowały). W komplecie daje oczywiście sprężyny na tylne koła (czerwone) jak i te bardziej miękkie (srebrne jak na foto).
Dodatkowo dorzucam przedni zderzak wraz z mocowaniem. Na bokach podwozia naklejony został STICKERBOMB, który jest w każdej chwili do zdjęcia. Nie maskuje on żadnych pęknięć. Został naklejony dla estetyki i nic poza tym. Oba dyferencjały zablokowane jednak istnieje możliwość odblokowaniu w ciągu kilku minut. Skrócone zostały jedynie słupki mocowanie karoserii pod budę nissana S15 (również na sprzedaż). Po podcięciu płyty w miejscu pod wachaczami, podwozie to idealnie nada się do formuły Relly z racji tego , że jest bardzo mocno.
stan: używane, w pełni sprawne
cena: 180zł2. Karoseria Nissan SILVIA S15Karoseria przeze mnie używana do treningów więc lekko poobijana. W karoserii dziury na mocowanie TAMIYA w modelach 1/10. Karoseria posiada oczywiście ślady użytkowania. Największym atutem budy są oryginalne klosze więc wystarczy tylko podłączyć diody 5mm wraz ze sterownikiem albo koszyczkiem i bateria i można cieszyć się naprawdę fajnym wyglądem. Poprzedni właściciel pomalował od zewnątrz maske, dach i klapę bagażnika jednak zrobił to troszkę niedbale. Jest to jednak do zmycia lub można okleić. Ja okleiłem maskę samochodu stickerem i już wygląda lepiej. Lekko pęknięte są: przedni zderzak, lewe nadkole i lewy próg. Wszystkie szyby przyciemnione delikatnie (przyciemnione a nie zaklejone czarną folią). Wszelkiego rodzaju niedoskonałości widoczne na zdjęciach. Karoska do umycia i oczyszczeni z resztek kleju po naklejkach i na pewno odzyska drugą młodość
stan: używana, sprawna (do lekkiej renowacji)
cena: 60zł (do negocjacji)3. ESC Himoto.Kod produktu ze strony producenta: H03018
Wtyczka zasilania TAMIYA
stan: używany, w pełni sprawny
cena: 50zł (do negocjacji)4. Aluminiowy wałek centralny/napędowy do modelu TT-01Aluminiowy wałek centralny do Tamiya TT-01
Kod produktu: TT025
stan: używany, stan idealny (jeżdżony dosłownie kilka razy)
cena: 20zł5. Pakiet NiMH 7.2V ANSMANN RACING, wtyczka TAMIYAPojemność 2000, wchodzi ze spokojem pełna wartość czyli 2000.
Pakiet zadbany, raz na tydzień ładowany i rozładowywany porządną ładowarką.
Zdjęcia z procesu ładowania i końcowego wyniku mogę umieścić w galerii.
stan: używany, b.dobry (jeden wtyk czasami wypada z oprawki więc na siłę można wymienić ale nie sprawia to żadnego problemu)
cena: 55zł6. Pakiet NiMH 7.2V ANSMANN RACING, wtyczka TAMIYAPojemność 2000, wchodzi ze spokojem pełna wartość a nawet więcej bo 2083.
Zdjęcia z procesu ładowania i końcowego wyniku mogę umieścić w galerii.
stan: używany, idealny
cena: 55zł5. Pakiet NiMH 7.2V NO NAME, wtyczka TAMIYAPojemność ???, wchodzi do niego dokładnie 3424 (zdjęcia z ostatniego ładowania w galerii).
Wpisałem NoName ale nie jest to żadna samoróbka lub inny wynalazek. Po prostu została zdarta naklejka i nie znam firmy.
stan: używany,
cena: 75zł6. Ładowarka sieciowa Oriental Hero Ele. Fly do pakietów NiMHOUTPUT: 8. 5VDC 2A
Diodowy wskaźnik ładowania (dioda czerwona - ładuje, zielona - naładowano)
Do prawidłowego działania potrzebny jest kabel zasilający (taki jak przy monitorze od PC albo samym PC, można też przerobić i wpuścić przewód bezpośrednio do ładowarki)
Ładowarka zakończona wtykiem TAMIYA
stan: używana, w pełni sprawna
cena: 20zł7. Ładowarka sieciowa HJ-105 do pakietów NiMHOUTPUT: DC 9.6V 300mA
Sygnalizacja diodowa działania sprzętu.
cena: 15żł8. Ładowarka ANSMANN 6 Delta PRO do pakietów NiMh oraz NiCDOUTPUT: 8,4V 900mA
Sygnalizacja diodowa procesu ładowania (czerwona - ładuje, zielona - naładowana)
cena: 25zł
9. Aparatura TTU-01 dwukanałowa, + odbiornik + kwarceAparaturka dwukanałowa raz z odbiornikiem i kwarcami. Wszystko działa idealnie, Antena oryginalna, nie połamana. W odbiorniku również oryginalna antenka. Dodatkowo dorzucam rurkę na antenę odbiorczą żeby wyprowadzić poza auto. Apka posiada trymer serwa skrętu oraz gazu co ułatwia ustawienie modelu. Idealna dla początkujących. Pochodzi z zestawu RTR Tamiya TT-01D. Kwarce działają na częstotliwościach 27 Mhz sa oczywiście sparowane. Także tylko 8 paluszków i wszystko działa.
stan: używane, wszystko w pełni sprawne
cena: 60zł /komplet/, istnieje możliwośc rozbicia tego na poszczególne elementy
10. Podwozie 2WD Tamiya MAD FIGHTER wraz z karoserią oraz kilkoma zapasowymi częściami.Podwozie bardzo leciwe (stąd cena) ale wciąż w dobrej formie dzięki kilku wzmocnieniom o których niżej. Do podwozia dokładam:
- karoseria - nie połamana. Podrapana w kilku miejscach ale to oczywiste przy jeździe w terenie
- koła na przód. Koła oryginalne, takie jak na zdjęciu
- koła na tył. Bieżnik lekko zjechany, bez pianki w środku.
- zębatka atakująca
- trochę różnych części zapasowych; wszystko to co widać na zdjęciach
Podwozie zostało przeze mnie wzmocnione na końcach obudów dyferencjałów (tuż przed HEXami). Zrobiłem to za pomocą kleju dwuskładnikowego (okleiłem to miejsce grubą warstwą dookoła). Było to konieczne ponieważ jest to newralgiczne miejsce i przy skokach lubiło pękać. Niby po pęknięciu nic się nie działo ale nie chciałem aby jakiś syf leciał po oście do dyfrów więc wszystko pokleiłem. Nie wygląda to super estetycznie ale najważniejsze, że spełnia swoją funkcję i chroni model przed rozpadem od wewnątrz

Zębatka atakująca jak i odbierajaca w dobrym stanie. Wymieniona i od tego czasu przejechane może 5 pakietów. Super podwozie na początek kariery off-road w klasie 2 wd. Zmieniłem jeszczę pokrywę która służyła do montażu silnika. Wcześniej była wykonana z miękkiego plastiku który potrafił pękać w momencie zbyt mocnego przykręcenia silnika. Wymieniłem i teraz jest gruby plexiglass - również doskonale sprawuje swoją funkcję. Dla pewności dołozyłem jeszcze uszczelki w tym miejscu mimo iż nie było to konieczne.
stan: używane, w dobrym stanie
cena: 80złGeneralnie wszystkie ceny podlegają negocjacji, zwłaszcza przy większych zakupach.
Koszt wysyłki: nie będę podawał konkretnie ponieważ każda rzecz jest innej wagi i wielkości. Ale wysyłka wg cennika poczty Polskiej (wysyłam potwierdzenia nadania na maila). Przy większych gabarytach (np. podwozia) lub większe zakupy preferuję kuriera DPD - koszt 19zł i paczka jest w ciągu max. 2 dni u kupującego.
Pozdrawiam serdecznie,
W razie pytań jestem do dyspozycji.