[b]Witam!
Dzisiaj pod młotek idzie zawodnicze podwozie amerykańskiego producenta- Jammin X1 CRT.
Jestem właścicielem modelu od dwóch lat i kupiłem go w sklepie w Polsce. Od tamtego czasu jeździłem nim tylko w wakacje, ze względu na naukę i brak czasu podczas roku szkolnego. Podwozie oceniam na stan bdb-, z powodu (niewidoczne dla oka) lekkiego wygięcia tylnego, centralnego wałka.
Nigdy nie latałem nim na jakichkolwiek hopkach, co wskazuje, na mniejsze zużycie amortyzatorów. Dyferencjały, jak i amortyzatory na koniec sezonu zostały zalane nowymi olejami. Dodatkowo na zdjęciach można zauważyć osłony na sprężynach, zrobione przeze mnie. Chronią trzpienie amortyzatorów oraz zapobiegają dostawaniu się brudu do tłoczków.
Płyta podwozia, wiadomo posiada rysy, co jest normalne podczas użytkowania modeli, ale oczywiście w żaden sposób nie "osłabia" to jej konstrukcji.
W modelu siedzi silnik SH o pojemności 4.6 . Jest to silniczek 8 portowy, a więc najmocniejsza wersja tej serii. Ma naprawdę dużą moc i trzyma kompresję. Po każdej jeździe był zalewany ARO.
Model jest wytrzymały, lecz gdyby coś się stało możemy bez problemu dostać części w Polsce.
PRZY ZAKUPIE "KUP TERAZ" dodaję do zestawu roto start widoczny na zdjęciach!
Skład zestawu:- Podwozie Ofna Jammin x1 crt
- silnik SH 4.6 p8
- trzy karoserie (w tym jedna Pro Line'a)
- koła z dobrym bieżnikiem (ok. 80%)
- kompletna elektronika
AUKCJA