Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr cze 10, 2026 8:20 am

Autor
PostNapisane: Wt paź 21, 2008 12:39 pm 

Przejechane ok. 4,5 litra paliwa, silnik (Force 21R/ABC Blue Head 3,5ccm) regularnie konserwowany after run oil'em, w tej chwili zalany (Model Technics), jeżdżony na BigBang 20 (Model Technics). Normalne ślady użytkowania, nie połamany. Wymieniona zębatka odbierająca (nówka, bez "przebiegu") na oryginał Carson'a (a nie jakiś wynalazek po przeróbkach). Aparatura Sanwa Blazer (40MHz).
Serwa: Gaz - TowerPro SG-5010. Skręt - Hitec 475HB.
Odpalany rotostarterem.

Brak: Orczyka serwa gazu, kompletnego łożyska jednokierunkowego rotostartera. Łożysko miało być wymienione, ale z uwagi na brak czasu najzwyczajniej w świecie zapodziałem w/w elementy.

Dodaję: Klips z ładowarką, klucz m.in do świec (muszę poszukać), ok. 1,7 litra BigBang 20, prawie całą butelkę After-Run Oil, pakiet akku do odbiornika i rotostarter (bez akku, klapki muszę poszukać), pudełko.

Carson nie był przeze mnie maltretowany, jeżdżony głównie po asfalcie, trawie i szutrze. Nigdy nie miałem problemu z odpaleniem, chociaż po kilku miesiącach postoju silnik może wymagać drobnej regulacji (banalnie prostej).
Po skompletowaniu z pewnością pojeździ jeszcze kawał czasu.

Z uwagi na kłopoty z czasem, proponuję kontakt mailowy. Odbiór osobisty na terenie warszawskiego ursynowa. Jeżeli ktoś bardzo się uprze - mogę wysłać kurierem na koszt odbiorcy.
Nie wiem jakie są w tej chwili ceny, więc czekam na propozycje.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość