Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 23, 2026 4:05 am

Autor
 Tytuł: SAVAGE SS 4.6
PostNapisane: Śr maja 24, 2006 9:38 am 

Do sprzedania mam wyczynową wersję bardzo popularnego modelu ze stajni HPI - savage. Jest to model z niebanalnym silnikiem 4.6 centymetra sześć. rozwijającym ogromną moc - model staje na tylnych kołach prawie na zawołanie, wspaniale przyspiesza i osiąga prędkość max rzędu 70km/h - to wielkie plusy tej wersji modelu.
Oprócz silnika, (który wg. specjalistów jakością i osiągami konkuruje z silnikami nie montowanymi seryjnie w modelach - 'z wyższej półki') model ma tuningowe części takie jak układ skrętny z tzw. serwo-saverem, wzmacniane pólosie napędowe, wyczynowy układ wydechowy, bardzo dobry filtr powietrza, podwójna tarcza hamulcowa.

W modelu zainstalowany mam własnego wykonania nowy układ cięgien gazu(foto) typowy dla wyczynowych modeli. Oprócz tego zainstalowany jest również bardzo wysokiej jakości filtr paliwa z granulatowym sitkiem o kształcie walca - doskonale filtruje - absolutnie żadne zanieczyszczenie nie znajdzie się w silniku.
Amortyzatory są skrócone specjalnymi wkładkami silikonowymi aby obniżyć model - a co za tym idzie środek ciężkości - wszystko po to żeby model jeszcze lepiej się prowadził. Aby wydłużyć żywotność i zapewnić czystość na amortyzatory założone są 'skarpety' - skutecznie chronią przed brudem.

Silnik był dotarty wzorcowo - pracuje bezawaryjnie, nie był przegrzany, jest poporstu w bardzo dobrym stanie. Po każdej jeździe zalewany specyfikiem do koncerwacji silników - after-run renomowanej firmy Runner Time. Po wypaleniu litra paliwa układ jezdny modelu został rozebrany w celu sprawdzenia stanu elementów - wszystko wyglądało idealnie - przy ponownym składaniu wszystko zostało wyczyszczone i nasmarowane specjalnym smarem. Silnik wypalone ma obecnie około 2 litrów paliwa Runner Time25 %(mistrzowskie paliwo - doskonała jakość)- jeszcze dłuuuugie życie przed nim jeżeli będzie nalezycie używany - ja dbałem o niego ogromnie :D
Do tegoz modelu dodaję jezcze 4 kompletne amortyzatory w częściach - napewno przyda się w razie awarii, oraz pakiet akumulatorów do odbiornika 6.0V(5 cell) 1400mAh, oprócz tego oczywiście sporo drobnych części zamiennych i opcjonalnych.
Cena wstępna 1700pln - do negocjacji.
w razie jakichkolowiek pytań proszę
GG - 5193847
kom - 503-80-93-34
dom - (058) 303-06-14
private message
karolsworek@poczta.fm (zdjęcia hętnym wysyłam na maila)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 05, 2006 7:42 am 

informuję, że do modelu dorzucam jeszcze serwo skrętu TOWER PRO MG 995 - silne i mocne serwo - 15kg uciągu, naprawdę idealnie nadaje się do takiego modelu. Zapraszam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość