Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz cze 04, 2026 5:47 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 54  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn lut 02, 2009 4:19 pm 

Ze jak? Postawil TOBIE WARUNEK ze zamieni Ci silnik na SWOJ UZYWANY jak usuniesz zarzuty ze mial Ci sprowadzic nowy silnik a dal Ci uzywany i naciagnol na clo? To jakis zart z jego strony czy jak?

GG:2247936

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn lut 02, 2009 4:34 pm 

Do oszukanych przez karolka.

Podaję poniżej jego gg. Być może komuś się przyda :)

1270032 - nie wiem czy jest to aktualny numer ale jeszcze 01.02.2009 był dostępny pod tym numerem :D :D :D

pozdrawiam

JAMMIN X1X CRT
XRAY M18
GG 6022429

PostNapisane: Pn lut 02, 2009 10:44 pm 

No a te silniki co sprzedaję na Allegro to może po to sprzedaje i chce z góry zaliczki żeby mieć za co je kupić na hobbycity a potem zarobione na nich pieniążki poszkodowanym pooddawać :lol:

PostNapisane: Pn lut 02, 2009 11:04 pm 

Witam

Właśnie przed chwilką kolega oszukany przez użytkownika TERMOS podesłał mi rozmowę właśnie z Panem TERMOSEM gdzie czarno na białym słychać że model sprzedał za 2000zł.
http://www.wrzuta.pl/audio/uryUMQZyXR/monster_truck
Niestety trzeba było użyć do inteligentnej rozmowy innego kolegi ale efekt jest.

Kluczowy dowód rzeczowy w sprawie.

Gorąco pozdrawiam

p.S Dodałem linka aby było wiadomo o co kaman http://www.allegro.pl/item544026808_fg_ ... etrol.html

Madzia TT-01 DRIFTSPEC

www.tanieelektro.pl

PostNapisane: Pn lut 02, 2009 11:25 pm 

Czołówka z Faktu:

'Sprytny 14-latek mieszkający na warszawskich Bielanach(?) oszukał kilkadziesiąt modelarzy, jego głównymi metodami działania była podmiana produktów fabrycznie nowych na używane, wyłudzanie pieniędzy na rzecz podatku VAT i cła oraz późniejsze zastraszanie poszkodowanych. Opis 'O mnie' zamieszczony w serwisie aukcyjny Allegro.pl świadczy o twardych regułach gry tego niezwykle przedsiębiorczego młodzieńca tu cyt. "Uwaga dla tych, co płacą mniej za przesyłkę niż potrzeba. Wprowadzam nową zasadę: 1 zł mniej za przesyłkę to 2 dni później wysyłam!!! Jeśli jest mniej niż 50% kosztów wysyłki czekam na dopłatę." [poniosła mnie fantazja :lol: ]

Nie wiem czy z tej sytuacji się śmiać, czy płakać, zamiast zebrać się i wspólnie jak najszybciej załatwić sprawę to Wy się tutaj użalacie i nie wiecie co zrobić. Sprawę jak najszybciej załatwić, wyjaśnić, odebrać pieniądze i po problemie.

Dramat...

Domeny modelarskie na sprzedaż:
gsracing.pl robitronic.pl etamiya.pl corally.pl castlecreations.pl duratrax.pl

PostNapisane: Wt lut 03, 2009 12:06 am 

No normalnie swoj chlop ! Swoj chlop ! :D
Btw pomysl moze o jakims dorabianiu jako dziennikarz ;) :)

GG:2247936

PostNapisane: Wt lut 03, 2009 12:15 am 

Marcin Napierała napisał(a):
Witam

Właśnie przed chwilką kolega oszukany przez użytkownika TERMOS podesłał mi rozmowę właśnie z Panem TERMOSEM gdzie czarno na białym słychać że model sprzedał za 2000zł.
http://www.wrzuta.pl/audio/uryUMQZyXR/monster_truck
Niestety trzeba było użyć do inteligentnej rozmowy innego kolegi ale efekt jest.

Kluczowy dowód rzeczowy w sprawie.

Gorąco pozdrawiam

p.S Dodałem linka aby było wiadomo o co kaman http://www.allegro.pl/item544026808_fg_ ... etrol.html

Wiesz generalnie to jest G... nie dowód :) bo mogliście sobie nagrać tą rozmowę obojętnie z kim z ojcem kolesiem sąsiadem :) nie że gościa bronie bo wręcz przeciwnie ale to słaby dowód i raczej na nic sie nie zda z :) lepsze by były maile gg itp.

pzdr. Łukasz

PostNapisane: Wt lut 03, 2009 8:45 am 

Wiesz, tak naprawde to żadne dowody nie są nam potrzebne. Sprawe mam wygraną z góry mówić przed sądem tyle, że towar w świetle prawa kupiłem, a sprzedający odmawia sprzedaży. Rozmawiałem już z prawnikiem i sprawa dla Pana Termosa skończy się niestety nie przyjemnie. Mało, że zapłaci za cały proces sądowy, musi sprzedać mi model w kwocie 1500zł oraz jeżeli sobie zażycze to moge rządać "zadośćuczynienia.

Pozdrawiam Radek :wink:

PostNapisane: Wt lut 03, 2009 9:26 am 

no tak wiec dalej nie rozumiem po co te nagrywania :)

pzdr.Łukasz

PostNapisane: Wt lut 03, 2009 9:32 am 

Lepiej mieć jakieś "podkładki" typu wydruki aukcji, meili, nagrania itp. :wink:

A tak wogóle to ten wasz Karolak czy jak mu byo to chłopak nie ma 14lat tylko ponad 18lat. Dlaczego tak wnioskuje?? bo na swojej stronie pisze, że ma model swifta, którym jeździ na codzień i jest nawet zdjęcie :)

PostNapisane: Wt lut 03, 2009 10:44 am 

Radek-2008 napisał(a):

że ma model swifta, którym jeździ na codzień i jest nawet zdjęcie :)

Pytanie, na którym fotelu jeździ?

A jego konto na allegro dalej jest, silnik wystawiony...eh. Szkoda mi tych ludzi którzy coś u niego kupili.

PostNapisane: Wt lut 03, 2009 11:04 am 

No własnie szkoda nie szkoda ale dziwne jest to że tyle kupiło i ma generalnie same pozytywy a negatywa za jakas drukarke i coś tam :)

pzdr. Łukasz

PostNapisane: Wt lut 03, 2009 11:47 am 

Słuchajcie, do kiedy sprawa z Karolem się nie zakończy nie komentujmy tego wszystkiego.

Daliście namiary na jego mamy konto na naszej klasie, ok teraz patrzę pupa, konta nie ma, stracimy z nim wszelki kontakt i będzie źle!! Jeszcze nazwisko zmieni... :twisted:

Ostatnio edytowano Wt lut 03, 2009 11:51 am przez Mateusz Ś, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Wt lut 03, 2009 11:50 am 

Niestety sami karmicie takich cwaniaków, kupujecie towar od byle kogo bo taniej... a później płacz. A jeśli delikwentem zainteresuje się policja to będą was ciągać po komendach w charakterze świadka/podejrzanego bo jaką macie pewność, że towar nie jest kradziony? A jeśli świadomie dokonaliście zakupu o przemytnika, handlującego nielegalnie to i pewnie na was znajdzie jakiś paragraf. Trochę rozumu i więcej wyobraźni na przeszłość życzę wszystkim. Żeby nie było, że wymyślam głupoty, sam byłem na komendzie w charakterze świadka bo zadziwłem na jakiś numer z ogłoszenia a okazało się że to był telefon pasera. Gdybym dokonał z nim transakcji to miałbym problemy, na szczęście w porę się zorientowałem że to przekręt.

Ostatnio edytowano Wt lut 03, 2009 11:56 am przez Przemek Morawski, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Wt lut 03, 2009 11:52 am 

Jak możesz powiedzieć"u byle kogo" wchodzisz na konto Karola "oooo super uczciwy" - i kara jest. Nikt nic na to nie poradzi, konto na allegro ma czyste.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 54  Następna strona