Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz cze 04, 2026 3:17 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 54  Następna strona
Autor
PostNapisane: N sty 25, 2009 10:38 pm 

Mateusz Długoszewski napisał(a):
Fakt faktem napisałem że regulator jest sprawny, jednak nie miałem jak go sprawdzić technicznie. Podłączyłem regulator pod moje 4 sezonowe intellecty, i silnik się kręcił. Przed i po transakcji byłem w kontakcie z Mateuszem i nie miałem wątpliwości że regulator może być nie sprawny. Jednak kiedy go wczoraj podłączyłem pod nowe pakiety okazało się co innego. Włączyłem model model przejechał 30 m i stanął... zabrałem model do domu i chciałem sprawdzić o co chodzi. Znalazłem przyczynę- regulator. Złe podłączenie nie wchodzi w gre na pakietach są deansy, silnik tak samo dobrze podłączony a wtyczki w odbiorniku też ok. Chciałem znaleźć przyczynę tego uszkodzenia co było na korzyść Mateusza bo równie dobrze mogłem mu odesłać regulator i żądać zwrotu kasy, jednak wolałem sam znaleźć przyczynę i ją znalazłem. Na płytce regulatora zastałem wiszący kabel oraz dwa pozostałe postrzępione- doszło do zwarcia biegunów pod wpływem wstrząsów. W regulatorze już ktoś grzebał, na płytce były ślady spływającej kalafonii. Nie wiem kto grzebał może to byłeś może Ty może ktoś inny. Na życzenie mogę zrobić fotki. Z tego co mi wiadomo nie widzisz w tym ŻADNEJ swojej winy, bo przecież ty też go od kogoś kupiłeś

Mateusz zx-5 (24-01-2009 22:08)
sory jak cos tam jest nie tak nie jest to moja wina!!
ja nic nie grzebalem
sprzedaem taki jaki kupilem z modelem!

Co do twojego postu Tomku... jeżeli nie znasz sprawy, to milcz. Cwaniaczka możesz sobie szukać pod knajpą. Ja chciałem załatwić z Mateuszem sprawę polubownie jednak on woli pisać na forum więc ja napisałem wszystko od siebie.

Pozdrawiam.

Mugen MBX7R & Alpha & Futaba- na sprzedaz
MBX7R ECO coming soon...

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N sty 25, 2009 10:48 pm 

matick7 napisał(a):
Tyle, że jeżeli zajrzymy na moją strone o mnie pisze jak wół
"UWAGA !! Z powodu przepisów prawa Unii europejskiej (01.08.03) O zakupie towaru od osób prywatnych INFORMUJE ! Przedmioty wystawione na moich aukcjach nie podlegają :gwarancji, rekojmi ani zwrotowi po dokonaniu transakcji. Jezeli bierzecie w nich udzial tzn. ze sie z tym zgadzacie !! Zgodnie z prawem EU dodatek ten powinien znajdowac sie w aukcjach on-line"

Jeżeli kupujesz coś w sklepie to masz dwa tygodnie na zwrot. Nie może być też nic uszkodzone/zerwane (w tym przypadku grzebane).
Jak mówiłem ja nic nie grzebałem, pytałem się Jakuba W. (od tego co kupiłem lazera) mówił, że nic nie grzebał.
Poza tym komentarz został wystawiony więc dla mnie sprawa wyjaśniona.

Dla mnie koniec tematu!!!

PostNapisane: N sty 25, 2009 11:04 pm 

hehe wiesz generalnie podpierając sie tym prawem mogłeś tez świadomie sprzedać wadliwy towar i na jego podstawie powiedzieć pocałuj mnie teraz w dupę bo zgodnie z prawem kupujacy kupuje na wlasna odpowiedzialność a co tam napiszesz czy dobre czy złe to rybka :)

Wiesz sa tez paragrafy na np wyłudzenia ktore mogło mieć tu miejsce więc nie świeć tu tak paragrafami bo wszystkich widać nie znasz.

pzdr. Łukasz

PostNapisane: N sty 25, 2009 11:09 pm 

"Jeżeli kupujesz coś w sklepie to masz dwa tygodnie na zwrot." z tego co wiem, to nie prowadzisz sklepu... dobrze wiedziałeś że nie mam sprzętu żeby regiel sprawdzić więc po co piszesz ? Regulator leżał sobie 2 miesiące w szafce co może potwierdzić wiele osób. Mnie to osobiście nie interesuje czy ty w nim grzebałeś czy poprzedni właściciel, wiem że grzebał w reglu ktoś kto nie ma o tym zielonego pojęcia a wy nawet nie wiecie jak wygląda kondensator który także miałem dostać. Ja wiem że dostałem od ciebie naruszony sprzęt, przez co uległ uszkodzeniu.

Pozdrawiam.

MBX7R ECO coming soon...

PostNapisane: Pn sty 26, 2009 12:10 am 

matick7 napisał(a):
matick7 napisał(a):
Tyle, że jeżeli zajrzymy na moją strone o mnie pisze jak wół
"UWAGA !! Z powodu przepisów prawa Unii europejskiej (01.08.03) O zakupie towaru od osób prywatnych INFORMUJE ! Przedmioty wystawione na moich aukcjach nie podlegają :gwarancji, rekojmi ani zwrotowi po dokonaniu transakcji. Jezeli bierzecie w nich udzial tzn. ze sie z tym zgadzacie !! Zgodnie z prawem EU dodatek ten powinien znajdowac sie w aukcjach on-line"

Jeżeli kupujesz coś w sklepie to masz dwa tygodnie na zwrot. Nie może być też nic uszkodzone/zerwane (w tym przypadku grzebane).
Jak mówiłem ja nic nie grzebałem, pytałem się Jakuba W. (od tego co kupiłem lazera) mówił, że nic nie grzebał.
Poza tym komentarz został wystawiony więc dla mnie sprawa wyjaśniona.

Dla mnie koniec tematu!!!

wtrącę sie mimo ze mnie to nie dotyczy -mianowicie kolego jeśli podajesz jakieś odniesienie sie do przepisów to powinieneś podać na jakiej podstawie prawnej (czyli podać dziennik ustaw, paragraf itp.)
dopiero wtedy ma to zastosowanie. i tak z ciekawości mógłbyś podać źródło tego przepisu, na pewno pozwoliło by to rozwiązać ten czy tez inne podobne problemy .

pozdrawiam

FLOTA:
Hovawart Enormous Dolce Vita zwana Dolly
Napędzana na 4 kudłate Łapy
dodatkowo w zestawie kilkadziesiąt małych szpilek gryzących wszytko na swej drodze:)

PostNapisane: Pn sty 26, 2009 12:14 am 

Mateusz troche czegos tutaj nie lapie w jednym poscie piszesz ze sprawdziles i chodzil a w drugim piszesz do kolegi ze cyt:".. dobrze wiedziałeś że nie mam sprzętu żeby regiel sprawdzić więc po co piszesz ?" Wiec jak to jest.
Jesli sie cos kupuje to sprawdza sie to od A do Z a sam napisales "Fakt faktem napisałem że regulator jest sprawny, jednak nie miałem jak go sprawdzić technicznie. Podłączyłem regulator pod moje 4 sezonowe intellecty, i silnik się kręcił."
A to ze masz kilku swiadkow ze regiel przelezal w szafie 2 miechy to nic nie znaczy to bo ja moge dac ci kilku swiadkow ze wczoraj zawitalo do nas UFO. :lol:

Takie jest moje zdanie, ja jak kupilem zasilacz od kolegi ..........(bez nazwisk, czyt.kilka postow wczesniej) i po otwarciu paczki zobaczylem jedna wielka lipe to od razu zrobilem zdjecia zeby pozniej nikt mi nie wmowilem ze sam doprowadzilem do takiego stanu.

x2 crt

Kupie Jammin x2 crt w dobrej cenie, samo podwozie.
GG: 4743873

PostNapisane: Pn sty 26, 2009 1:54 am 

Takie jest moje zdanie, ja jak kupilem zasilacz od kolegi ..........(bez nazwisk, czyt.kilka postow wczesniej) i po otwarciu paczki zobaczylem jedna wielka lipe to od razu zrobilem zdjecia zeby pozniej nikt mi nie wmowilem ze sam doprowadzilem do takiego stanu.[/quote]

nie broniąc tu nikogo ale twoim rozumowaniem mogłeś zrobić fotki zasilacza "po doprowadzeniu" go do takiego stanu bo ciekawe jakbys udowodnił ze bylo inaczej :)

pzdr. Łukasz

PostNapisane: Pn sty 26, 2009 7:22 am 

Sprzedałem dobry towar który u mnie śmigał.
Kolega straszy mnie teraz allegro ...Tyle co mu to da jeżeli wystawił mi komentarz pozytywny.

Co do przepisów, to przepis dotyczący zwrotu "wisi" na stronie "O mnie" na allegro.
http://allegro.pl/my_page.php?uid=4354773

Na prawdę nie można normalnie porozmawiać z Mateuszem D.

Poza tym z czym ty chesz tą sprawę zgłaszać? Chyba, żeby się upokorzyć, mam wszystkie rozmowy z tobą świadczące że regiel był sprawny.

PostNapisane: Pn sty 26, 2009 7:55 am 

no cóż Matick7 dziwi mnie twoja postawa i post na forum nabiłes chłopaka wręcz dzieciaka w balona i jeszcze masz z tego powodu jakies problemy ale do rzeczy

dla mnie człowiek wystawiający taka UWAGĘ o przepisach uni byłby już wysoce podejrzany poprostu zabezpieczasz się przed sprzedażą złomu i naciąganiem innych tak zabezpieczasz bo nie ma takiego przepisu w UE ale jest za to przepis o rękojmi przy sprzedaży rzeczy używanych pod który podlegasz

następna sprawa silnik przeleżał prawie dwa miechy w szafie no i po tych dwóch miesiącach postanowił go Mateusz wsadzić w model poprosił o to kolegów z klubu szczecińskiego aby podpowiedzieli mu jesli cos będzie robił nie tak czemu tak późno a no tyle czasu kompletował to wszystko i co z tego wyniko regiel po 40 s pracy padł po rozkręceniu okazało sie że był grzebany a przez kogo nas to nie ineresuje napewno nie przez nas a myslę że kol.Matick7 wie przez kogo.

Płęta tego wszystkiego jest jedna przez takie pseudo tranzakcje tracimy my wszyscy ponieważ coraz więcej kol.modelarzy traci zaufanie do uczciwych modelarzy którzy sprzedają naprawdę wartosciowy sprzęt.

pozdrawiam
krzysztof skrzypiec

PostNapisane: Pn sty 26, 2009 8:04 am 

gelo napisał(a):
Takie jest moje zdanie, ja jak kupilem zasilacz od kolegi ..........(bez nazwisk, czyt.kilka postow wczesniej) i po otwarciu paczki zobaczylem jedna wielka lipe to od razu zrobilem zdjecia zeby pozniej nikt mi nie wmowilem ze sam doprowadzilem do takiego stanu.

wyspiarz napisał(a):

nie broniąc tu nikogo ale twoim rozumowaniem mogłeś zrobić fotki zasilacza "po doprowadzeniu" go do takiego stanu bo ciekawe jakbys udowodnił ze bylo inaczej :)

pzdr. Łukasz

Masz zupelna racje dlatego nie da sie udowodnic w przypadku Mateusza czy regiel byl u popsuty jak go dostal czy sam go zepsul ale on ma na to swiadkow ze regiel przelezal 2 miesiace a on nie mogl go sprawdzic, takie gadanie nikogo nieprzekonuje.

Patryku male pytanie: jesli w sklepie np: MediaMarkt bylby wywalony taki napis to bys u nich nic nie kupil?(chyba kiepskie porównanie)

Ale jesli matick7 ma cala rozmowe gg z gosciem z ktorej jednoznacznie wynika ze ów Pan stwierdza iz towar jest dobry wiec czego tu chciec wiecej.
Dla mnie to najwiarygodniejszy dowód.
Pozdrawiam i nie kloccie sie zawsze jakies rozwiazanie sie znajdzie

x2 crt

Kupie Jammin x2 crt w dobrej cenie, samo podwozie.
GG: 4743873

PostNapisane: Pn sty 26, 2009 8:25 am 

matick7 napisał(a):

Co do przepisów, to przepis dotyczący zwrotu "wisi" na stronie "O mnie" na allegro.

To ze wisi, to nie znaczy że to jest przepis UE, jest to bzdura przepisana od jakieg0oś innego użytkownika, nie potwierdzona żadnym przepisem.

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

PostNapisane: Pn sty 26, 2009 9:19 am 

Cytuj:

Patryku male pytanie: jesli w sklepie np: MediaMarkt bylby wywalony taki napis to bys u nich nic nie kupil?(chyba kiepskie porównanie)

akurat trafiłes idealnie w ten media martk nie zapomnę tej walki o aparat fotograficzny do dzis z media markt i powiem ci że do dzis nic nie kupuje u nich poprostu są problemy z gwarancją nie wywązują się z niej i tyle dopiero jak trafiła sprawa do sądu nagle polubownie chcieli załatwić sprawę :D
i mam nadzieję że chłopaki również się dogadają i nie będzie trzeba walczyć............ czego im życzę

krzysztof skrzypiec

PostNapisane: Pn sty 26, 2009 10:23 am 

matick7 napisał(a):
Sprzedałem dobry towar który u mnie śmigał.
Kolega straszy mnie teraz allegro ...Tyle co mu to da jeżeli wystawił mi komentarz pozytywny.

Na prawdę nie można normalnie porozmawiać z Mateuszem D.

Poza tym z czym ty chesz tą sprawę zgłaszać? Chyba, żeby się upokorzyć, mam wszystkie rozmowy z tobą świadczące że regiel był sprawny.

Równie dobrze mogłem ci tego komentarza nie wystawiać a że miałem do ciebie zaufanie a na dodatek zawracałeś mi 4 litery praktycznie CODZIENNIE to wystawiłem komentarz i tu był mój błąd. Jak pisałem wyżej regulator był sprawdzany na praktycznie niesprawnych pakietach, gdy podłączyłem pod normalne zasilanie i obciążenie stało się z nim co stało, a wynikło to z tego że ktoś już się nim bawił... Nie interesuje mnie to czy grzebał w nim jakiś tam sprzedawca z USA czy ktoś inny, ja kupiłem towar od ciebie który był "modyfikowany" przez co teraz uległ uszkodzeniu. Wydaje mi się że wiedziałeś o tym dlatego tak szybko przesiadłeś się na co innego. Co do dogadania, jak miałem się z tobą dogadać skoro ty z góry założyłeś że to nie twoja wina i miałeś to gdzieś ?

MBX7R ECO coming soon...

PostNapisane: Pn sty 26, 2009 12:46 pm 

matick7 napisał(a):

oki napisales sobie cos tam na allegro
ale prosilem Cie abys podparl to odpowiednim artykulem prawnym. skoro nie masz podstawy prawnej to mozesz sobie taki przepis wsadzic miedzy buty. on niema zastosowania.
wiec w żaden sposób to cie nie usprawiedliwia.

FLOTA:
Hovawart Enormous Dolce Vita zwana Dolly
Napędzana na 4 kudłate Łapy
dodatkowo w zestawie kilkadziesiąt małych szpilek gryzących wszytko na swej drodze:)

PostNapisane: Pn sty 26, 2009 1:46 pm 

matick7 napisał(a):

Wiesz zrobić sztukę dla sztuki i cos na szybko byle jak zlapać zeby tylko odpaliło ze niby działa to wiesz nie koniecznie świadczy ze cos bylo i jest oki. Skoro tak lubisz przepisy unijne ( czytaj wymyślane przez kanciarzy robiących sobie przykrywkę ) to zacytuje ci art. 286 par. 1 kodeksu karnego, który przewiduje „ Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8”.

nie twierdze ze pójdziecie do sądu za regla za 150zł ale żebyś miał jasność ze świadomie bądź nie świadomie dopuścileś sie przestępstwa to albo to należny wyjaśnić albo zgłosić ta sprawę. Skoro on kupił to od ciebie to ma prawo żadać od ciebie wyjaśnien zwrotu itp. Jeśli ty twierdzisz ze nic z tym nie zrobiles a kupiles to używane z ukrytą wadą to mozesz ta droga dociekać do sprzedawcy ktory ci to sprzedal itd. Puki co to ty jemu a potem ktoś tobie jeśli jesteś swiecie przekonany ze tego nie ruszałeś, co przy twoich miganiach i artykułów prawnych bez pokrycia wcale nie wzbudza w tobie zaufania jesli chodzi o sprzedawce.

pzdr.Łukasz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 54  Następna strona