Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 11:23 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 10, 2004 3:44 pm 

Nie przesadzaj ze skromnoscią. W pierwszej chwili pomyslałem , ze zostały zassane z netu i wklejone.
Gratuluję wyczucia perspektywy, nawet jesli to przypadek, inni uczą się latami pstrykać foty i za chiny im nie wychodzi.
Jeszcze raz zdjęcia rewelka, wszystko co jest potrzebne , jest widoczne , a tło które byc musi , jest rozmyte i nie odwraca uwagi od elementów istotnych

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 10, 2004 4:05 pm 

ja tez chce takiego !!!
a co do fotek sa wyczepiaste !

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 10, 2004 7:43 pm 

czarodziej1 napisał(a):
Nie przesadzaj ze skromnoscią. W pierwszej chwili pomyslałem , ze zostały zassane z netu i wklejone.
Gratuluję wyczucia perspektywy, nawet jesli to przypadek, inni uczą się latami pstrykać foty i za chiny im nie wychodzi.

No to mały poradnik jak zrobić take fotki:
Bierzemy jakiś aparat cyfrowy (ja posiadam Nikona CoolPix 5700), autko i jedziemy na podziemny parking jakiegoś centrum handlowego.
Stawiamy model gdzieś na środku mało uczęszczanej uliczki, aparat 1.0 - 1.5 metra od autka i przystępujemy do pstrykania.
Ja zwykle używam trybu manualnego. Jak wiadomo oświetlenie na takich parkingach jest słabe, więc sugeruję przysłonę F/5.0 i czas 1/2 sek. Czułość: ISO 100 - żeby nie było szumów. Warto ustawić ręcznie balans bieli (ja leciałem na automacie bo nie miałem czasu).
Przy tak długim czasie wymagany jest statyw lub postawienie aparatu na ziemi. Ja nie miałem przy sobie statywu więc musiałem położyć aparat - na szczęście miałem przykręconą stopkę od statywu co sprawiło że zyskałem ok. 1 cm wysokości (przydałoby się jeszcze ciutkę wyżej).
A potem pstrykać, pstrykać i jeszcze raz pstrykać...

Pochwalcie się Waszymi dziełami.

Tytuł:
PostNapisane: N lis 14, 2004 10:37 am 

Sorki ale mala pomylka jak zrobiles te swiatla a nie neony :?:

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 15, 2004 4:56 pm 

**************************************************************- było to tak głośne że nie było sposobu żeby to napisać. POwtórzye ciszej. Zdjęcia są ZARĄBISTE (dalsze plusy są i tak zbyt głośne) mnie się wydaje żę ty jesteś fotografem. Próowałęm takie cuś zrobić. Nigdy mi się nie udało tak wykadrować. Postaram się wrzucić zdjęcia mojego sprinta EP zrobione (ahh będe tak samo proffesjonalny) Canonem A80 (oczywiście według twojego wzoru) tutaj http://rcauto.pl/forum/viewtopic.php?t= ... ht=nabytek bo już tam obiecałem. Wilekie słowa uznania

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2