Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt kwi 21, 2026 10:07 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
PostNapisane: N gru 03, 2006 8:52 pm 

Europejskie Stowarzyszenie Sportów Ekstremalnych RC Monster i PKMS pragną zaprosić na ZIMOWE MISTRZOSTWA POLSKI ESSE modeli off-road.
Cykl 5 spotkań zostanie rozegrany wedłóg nowych przepisów ESSE i PKMS, które są dostępne na nowej stronie
http://www.esse.com.pl
Termnarz zawodów dostępny jest pod adresem
http://www.esse.com.pl/zawody.php
Formularz zgłozeniowy dostępny będzie na www.rcauto.pl w ciągu paru dni.

Ostatnio edytowano Pt gru 15, 2006 9:02 am przez Dariusz Dobrzyński, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N gru 03, 2006 11:12 pm 

WOW, czyli mamy nowy cykl Mistrzostw Polski, ciekawy jestem jak to przelknie LOK. A tak przy okazji to jeżeli sędziowal będzie PKMS to zapewne na ,,naszym,, skladkowym AMB. Ileż to już lat minęlo, ale ślizgawka.

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 04, 2006 9:37 am 

przydało by się jeszcze dołożyć przepisy sportowe, aby nie było potem niejasności.

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 04, 2006 9:47 am 

Przepisy ukaża się dzisiaj na stronie.
Staramy się jak możemy żeby szybko wszystko podawać ,ale sam dobrz e wiesz ,że na wszystko trzeba czasu ...

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 04, 2006 9:48 am 

Dariusz Dobrzyński napisał(a):
Przepisy ukaża się dzisiaj na stronie.
Staramy się jak możemy żeby szybko wszystko podawać ,ale sam dobrz e wiesz ,że na wszystko trzeba czasu ...

oszywiście
ja tylko tak, po ostatnich akcjach :D

PostNapisane: Pn gru 04, 2006 9:49 am 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
WOW, czyli mamy nowy cykl Mistrzostw Polski, ciekawy jestem jak to przelknie LOK. A tak przy okazji to jeżeli sędziowal będzie PKMS to zapewne na ,,naszym,, skladkowym AMB. Ileż to już lat minęlo, ale ślizgawka.

MP robione na 2 torach :) tez moze byc, fanie ze powstaja nowe imprezy, ale rownie dobrze każdy okreg może sobie taki zrobić, np Kłodzko/Szprotawa/Goslina czy NT/Kraków/Rzeszów... ale bedzie mistrzooff :mrgreen:

*- ten post nikogo nie atakuje aby nie było niejasności. :)

PostNapisane: Pn gru 04, 2006 9:55 am 

Artur Dzierzęcki napisał(a):

Masz rację Artur - kilkanaście lat temu PKMS niezłą ślizgawkę zrobił z AMB.
Złożyliśmy się jako zawodnicy na AMB, nie wiedząc, że LOK już miał AMB - to 3-pudełkowe plus karta PCI.
Dałem wtedy 150 zł.
Do dzisaj nikt z NAS nie ma kwitu, że jest współwłaścicielem nowszej wersji AMB20.
Wyszło na to, że "komuś" sprawiliśmy "prezent" i wyszliśmy na idiotów.
Znając osobę, która stoi za kolejną inicjatywą jakichś tam MP i przekręt z AMB, wziąłem na wszelki wypadek poprawkę i podzieliłem to przez 20.
Rozmawiałem też z trzema członkami owej "loży" - jak dobrze pójdzie to będzie to kolejny przekręt - zauważ, że w jej skład wchodzą dystrybutorzy.
Czy widziałeś aby fabryka koszulek dla piłkarzy nożnych była organizatorem zawodów ligowych?.

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 04, 2006 9:57 am 

To nie jest że tylko na dwuch torach MP
Na dwuch torach odbendą się mistrzostawa zimowe ponieważ sam dobrze wiesz jak cieżko bedzie dostosować tor w zime do zawodów.
I to jest organizowane tylko po to ,żeby otworzyć oczy niedowiarkom.
A Co do do letnich MP ESSE to bedą rozgrywały się na torach w całej polsce.
Z tego co wiem to przybedzie jeszcze 3 tory profesjonalne w Polsce ale to wszsytko bedzie obublkiowane w styczniu.

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 04, 2006 9:59 am 

Z tego co wiem to Stowarzyszenioe LOK już nie ma prawa organizować Mistrzostw Polski .

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 04, 2006 10:03 am 

A co do przekrętów to nie wiem czy LOK nie jest najlepszy w tym np: Michałowice ...

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 04, 2006 10:11 am 

Z tego co wiem to Stowarzyszenioe LOK już nie ma prawa organizować Mistrzostw Polski .

A kto? Kiedy i na jakich zasadach ono wygasa lub wygasło?. Czy ESSE ma status związku sportowego zgodnie z ustawą o sporcie?. Do niedawna była informacja, że LOK stara się o taki status - są nawet dokumenty z posiedzenia komisji sejmowej.
Warto podać konkretną informację, a nie plotką lub przeinaczeniem wprowadzać w błąd.
A może źle interpretujesz posiadane informacje?.
Poza tym sport modelarski nie jest sportem ekstremalnym - ślepy zauważy, że "coś" jest na rzeczy.
Podaj konkrety - kto, kiedy i w jakim trybie załatwił sobie prawo organizacji MP.

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 04, 2006 10:23 am 

źle mnie pan zrozumiałee ESSE i PKMS Ma takie same możliwośći w organizacji jak LOK
A co do nazwy Ekkremalne to jet nazwa własna i prosze zajeżeć do naszgo statusu
a zresztą "Liga Obrony Kraju" to nawet dziecko skojarzy odrazu że to sport modelarski ?

I prosze nas nie słusznie oczerniać i używać słów w miare pana inteligencji.

Przy okazji trwaja itensywne rozmowy naszych stowarzyszeń z PZM

Pozdrawiam
Prezes ESSE

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 04, 2006 10:24 am 

Nazywanie modelarstwa ,,sportem ekstremalnym,, jest glupie i nieodpowiedzialne. Nie ma tam nic ekstremalnego, chyba że weżmiemy pod uwagę podniecenie niektórych ,,zawodników,, po spowodowaniu kolizji na torze.
Modelarstwo jest sportem technicznym i nic tego nie zmieni, nazywanie go ekstremalnym to wbijanie gwożdzi do trumny. Korzyści mogą być chwilowe, skutki bardzo tródne do naprawienia.

Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu że nadszedl dla mnie już czas ,aby zakończyć tą zabawę . Cieszę się z osiągnięć które mam, wiem ile wysilku kosztowalo mnie ich zdobycie. Już niedlugo ,,mistrzów ,, możemy mieć baaardzo dużo, a jaki będzie ich poziom?

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 04, 2006 11:11 am 

...ESSE i PKMS Ma takie same możliwośći w organizacji jak LOK
A co do nazwy Ekkremalne to jet nazwa własna i prosze zajeżeć do naszgo statusu
a zresztą "Liga Obrony Kraju" to nawet dziecko skojarzy odrazu że to sport modelarski ?
I prosze nas nie słusznie oczerniać i używać słów w miare pana inteligencji.
Przy okazji trwaja itensywne rozmowy naszych stowarzyszeń z PZM
Pozdrawiam
Prezes ESSE

Nawet największy erudyta nie skojarzy, że ESSE to sport modelarski tym bardziej "ekstremalny" - w nim nie ma nic ekstremalnego, ale dużo z wychowania młodzieży w kierunku techniki poprzez udział w zawodach sportowych, o czym dystrybutorzy zapominają.
Ślepy zauważy o co chodzi dystrybutorom, jeśli nagle biorą się za organizację MP i to bez potwierdzenia przez dotychczasowego organizatora MP.
Nikt nikogo nie oczernia - poprosiłem o konkrety - a nie da się pogodzić faktu, że dystrybutorzy sprzętu modelarskiego chcą przejąć MP - to nie jest uczciwe - tym bardziej, że PKMS już raz zrobił z zawodników idiotów.
Nie tak dawno uporaliśmy się z problemem pewnej firmy i modelu, a tu nagle kolejny upiór.
A szczegóły co do meritum sprawy to znam nieco inne niż nam teraz przedstawiono - oficjalnie będzie można o nich mówić po 12 grudnia.
Teraz nie pora wybiegać przed szereg, kiedy nic konkretnie i oficjalnie nie postanowiono, a w dodatku rozmowy trwają.
Nie mam nic przeciwko inicjatywom służącym zawodnikom - jeśli jest ona przejrzysta i czytelna dla wszystkich - nie chciałbym jednak by zawodnicy jeździli na kolejnych "jedynie słusznych" modelach, a ich osiągnięcia sportowe byłyby selekcjonowane dla dorażnych marketingowych potrzeb dystrybutorów.
Nie wystarczy odgapić przepisy naszej sekcji, dopisać silnik 0.32 i klasę petrol i twierdzić, że są one przepisami ESSE czy jakiegokolwiek innego kółka różańcowego - tu zachowaliście się co najmniej nieelegancko.

Ostatnio edytowano Pn gru 04, 2006 11:26 am przez Jan Matukin, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 04, 2006 11:23 am 

Jan Matukin napisał(a):
Ślepy zauważy o co chodzi dystrybutorom, jeśli nagle biorą się za organizację MP i to bez potwierdzenia przez dotychczasowego organizatora MP.
Nikt nikogo nie oczernia - poprosiłem o konkrety - a nie da się pogodzić faktu, że dystrybutorzy sprzętu modelarskiego chcą przejąć MP - to nie jest uczciwe - tym bardziej, że PKMS już raz zrobił z zawodników idiotów.
Nie tak dawno uporaliśmy się z problemem pewnej firmy i modelu, a tu nagle kolejny upiór.
A szczegóły co do meritum sprawy to znam nieco inne niż nam teraz przedstawiono - oficjalnie będzie można o nich mówić po 12 grudnia.
Teraz nie pora wybiegać przed szereg, kiedy nic konkretnie i oficjalnie nie postanowiono, a w dodatku rozmowy trwają.

Czyżbyś Jasiu przejżał na oczy.Jak ja "walczyłem" przeciwko ATA to jaki miałeś punkt widzenia?.Zmienił się ,czy poprostu jesteś elastyczny i potrafisz się nagiąć.
Proponuję odpowiedzieć na moje pytania zadane na Twojej stronie za,które dostałem bana.To będzie zdecydowanie więcej merytoryki.
To że zawody będą powstawać na podwórkach to wina tylko i wyłącznie LOK ,bo nawet przez moment nie potraktował modelarzy po wyborach do sekcji,poważnie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona