Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr lip 22, 2026 3:40 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 06, 2007 9:23 am 

Jarek Poniatowski napisał(a):
Moze nie chcę ratowac LOK'u ale poprostu chcę posmigac w ludzkich warunkach... Z tego co pamiętam Michałowice to prosty tor budowany w dzien na trawie... Co mi sie nieusmiecha, wole pokatac na Szprotawie badź Piasecznie... Dlatego podsówam pomysł. Nikogo nie chcę bronic :P

Też mi o to chodziło...
Jeśli ktoś komuś ma "ratować tyłki", to niech to będą ci, którym te tyłki teraz "latają"
... a tymczasem na stronie LOK- CISZA... ;-)

Jacek

RC SMOKI KRAKÓW

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 06, 2007 9:25 am 

Cytuj:
Może poza przeprosinami, powinien obiecać, że już NIGDY więcej nie weźmie się za nic, co dotyczy MODELARSTWA?

to był bolesny cios od ciebie dla nas :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

a dobrze wszysce wiedzą, że kochamy tą dyscypline,

ale nie którzy nie potrafją tego zrozumieć i jest to przykre ...

www.rcmonster.pl
www.esse.com.pl
www.rcdrift.pl
www.spalinowe-modele.pl
www.wystawy-kiermasze.pl

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 06, 2007 9:28 am 

Artur Książek napisał(a):
Cytuj:
Może poza przeprosinami, powinien obiecać, że już NIGDY więcej nie weźmie się za nic, co dotyczy MODELARSTWA?

to był bolesny cios od ciebie dla nas :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

a dobrze wszysce wiedzą, że kochamy tą dyscypline,

ale nie którzy nie potrafją tego zrozumieć i jest to przykre ...

ten post byl skierowany do organizatora zawodów w Michałowicach. Chyba że wy nim byliście ??

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 06, 2007 9:28 am 

Artur Książek napisał(a):
to był bolesny cios od ciebie dla nas :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: ...

Artur, źle mnie zrozumiałeś. MIałem na myśli tego, kto obiecał zawody w Michałowicach, a później się z tego rakiem wycofał, wplątując w to przy okazji Ciebie i w ten sposób próbując "zamieść"problem pod dywan ;-)

Jacek

RC SMOKI KRAKÓW

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 06, 2007 9:29 am 

Michał Bugajski napisał(a):
ten post byl skierowany do organizatora zawodów w Michałowicach. Chyba że wy nim byliście ??

Dzięki Bugi :D.

Jacek

RC SMOKI KRAKÓW

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 06, 2007 9:33 am 

dziękuje za szybką odpowiedź

Postaram się to dziś jakoś z lokiem wszystko wyjaśnić ( bo dla nas jest to bardzo duży problem logistyczny i organizacyjny „zezwolenia, podania itd.” )

www.rcmonster.pl
www.esse.com.pl
www.rcdrift.pl
www.spalinowe-modele.pl
www.wystawy-kiermasze.pl

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 06, 2007 11:26 am 

Teoria jest taka.Każdy organizator miał wystosować swoistą ofertę chęci organizowania zawodów.Szanowne gremium doradcze komisji miało zaakceptować tor i ofertę.Po tych ustaleniach impreza miała trafić do kalendarza.Póżne opublikowanie kalendarza tłumaczone było opieszałością organizatorów.Michałowice były jedne z pierwszych lojalnych.
Warto poczytać wątki ustalania kalendarza,ciekawa lektura,tak samo z przepisami.
Baty zbiera LOK,a to ludzie są odpowiedzialni i w zasadzie każdy ciągnie w swoją stronę

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 06, 2007 11:43 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
...Baty zbiera LOK,a to ludzie są odpowiedzialni i w zasadzie każdy ciągnie w swoją stronę

Leszek, przecież nikt nie ma pretensji do LOK-u, że właściciel toru w Michałowicach (ktokolwiek to jest) zawalił sprawę, i zawody odbyć się tam nie mogą.
Natomiast wszyscy mają za złe LOK-owi, że po prostu zmienił termin EMP, nie wyjaśniając nic nikomu...
Od początku proszę: niech się odezwie ten, kto odpowiada za orgaizację zawodów w Michałowicach. To on powinien zebrać baty.
Ale też sprawą niejasną jest, kto zadecydował (i w porozumieniu z kim?) o przeniesieniu terminu EMP?
Super jest, że z kalendarza nie ucieka jedna impreza. Mniej super natomiast jest to, że dzieje się to na 3 tygodnie przed sezonem i szlag trafia plany większości awodników. I jeśli z tego powdu nikt na te zawody nie przyjedzie, to powiedzcie mi, dla kogo one są organizowane? Dla zrobienia wrażenia, że ktoś się bardzo stara, żeby ilość się zgadzała. Niestety ilość najczęściej nie przechodzi w jakość.
Jeszcze raz powtarzam. Na pewno wielu zawodników chętnie przyjedzie do Piaseczna na zawody ESSE, ale niesprawiedliwe jest zmuszanie wszystkich, którzy chcą startować w MP do nagłej zmiany planów.
Oczywiście, ktoś może powiedzieć, że nieobecność na jednej eliminacji niczego nie przesądza, ale chyba nie w tym rzecz...
Pozdrawiam

P.s. a ze strony LOK-u cisza trwa :-)

Jacek

RC SMOKI KRAKÓW

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 06, 2007 12:22 pm 

Ja doszukiwałbym sie patologi u jej podstaw. Mianowicie kto wydal zgode na powtorzenie szopki z zeszlego roku, i po bardzo nieudanych zawodach podjal decyzje o ponownym rozegraniu tam zawodow i to jako inauguracji sezonu 2007 w ktorym jak dobrze wiadomo wystartuje jeszcze wieksza ilosc zawodnikow niz w roku ubieglym w zwiazku z tym i oprawa cyklu EMP powinna byc odpowiednia skoro LOK'owi "wpadnie" jeszcze wiecej kasy z licencji. Skoro nastapila jakakolwiek zmiana, eliminacja musi zostac przesunieta do przpodu a nie do tylu, tak zeby kady zawodnik mial czas na przystosowanie sie do zmian.
W ostatecznosci srodowisko modelarskie moze zbojkotowac I EMP i pojawic sie na zawodach w ilosci rownej = 0. Moze to bylby kubel zimnej wody na glowe osoby odpowiedzialnej za taka sytuacje?

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 06, 2007 12:26 pm 

Myślę że powinniśmy poczekać na oficjalną informację. Moje zdanie jest takie, termin pozostaje bez zmian lub wybierany jest inny ale napewno nie wcześniejszy. Miejsce może być inne.

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 06, 2007 12:30 pm 
Administrator forum

Panowie,

Z tego co zaobserwowałem w Lublinie biorąc udział w paru dyskusjach, LOK jako taki wie o wszystkim niewiele. W chwili gdy rozmawialiśmy z panem Włodzimierzem Melionem miałem wrażenie jakby wraz z upływem czasu w dyskusji jego oczy robiły się coraz wieksze.

Michałowice zorganizował w zeszłym roku Zbyszek Ciećwierz i dzieki "pomocy" Jedynego Mąciciela wyszło jak wyszło (mam na myśli sędziowanie i póxniejsze umorzenie tej eliminacji).

W tym roku sytuacja sie powtarza. Proponuje albo dać sobie siana (do Organizatorów) z Michałowicami na przyszłośc, a teraz wypadałoby publicznie przeprosić modelarzy za szopkę jaka się dzieje.

Z tego co widać NIKT z komisji odpowiedzialny za klasy OFF-ROAD nie zabiera głosu ani na tym forum ani na sekcyjnym. Pytam w takim razie : PO CO ZOSTALIŚCIE WYBRANI?

Mam nadzeje że ktoś sie ocknie i kogos po łapach lub w łepetynke strzeli odpowiednio mocno, bo zaistniała sytuacja jest NIE DO PRZYJĘCIA.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 06, 2007 12:42 pm 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Panowie,... zaistniała sytuacja jest NIE DO PRZYJĘCIA.

Marek, może Ciebie ktoś ODPOWIEDNI wysłucha i zabierze głos, bo jak na razie, to bijemy pianę bezproduktywnie ;-)

Jacek

RC SMOKI KRAKÓW

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 06, 2007 12:58 pm 

Mnie osobiście dyma, gdzie pojadę na inaugurację sezonu - mogą być to chociażby Suwałki. Tylko jeśli ktoś zmienia w poroniony sposób termin rozegrania zawodów, na dodatek ma to być 2 tyg wcześniej... no to coś jest nie tak. Jestem jednym z tych, którzy nie zdążą z przygotowaniami. Czasowo i finansowo przygotowałem się na 12-13 maja. Mniej czasu = mniej zawodników na imprezie, a chyba nie o to chodzi...

Chyba zacznę jeździć u Niemców. Jakoś bliżej i lepsza organizacja.

PS. Co jest ze Szprotawą ? Dlaczego nie ma jej w kalendarzu ?

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 06, 2007 2:02 pm 

Mnie też rozłościła ta wiadomość mimo że to mój pierwszy sezon.Nie wyrobie sie finansowo tak jak duża liczba zawodnikow(tak mi sie wydaje).
Będe brać udział w ESSE ale pierwsza eliminacja ma zmienioną date o dwa tyg. wcześniej!Szkoda może sie wyrobie z kasą chociaż uczniowi nie jest łatwo skąbinować kase.Mam nadzieje że sie wszystko wyjaśni ale bez zmiany terminu(może być do przodu a nie do tyłu).

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 06, 2007 2:03 pm 

Jacek Polaczek napisał(a):
Leszek, przecież nikt nie ma pretensji do LOK-u, że właściciel toru w Michałowicach (ktokolwiek to jest) zawalił sprawę, i zawody odbyć się tam nie mogą...

Dyrektor Melion np.o wielu sprawach i problemach nie wiedział i nie wie.To są inicjatywy różnych osób starających się zrobić coś nieudolnie lub konspiracyjnie.Nawet były próby "podkopów"pod obiekty w Kłodzku za plecami Marka i Klubu.Ktoś nie wie,że dialog polega na patrzeniu rozmówcy w oczy i rozmowie...

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona