HPI Polska napisał(a):
Chodzi o względy bezpieczeństwa widzów i gości obiektu.
Uczulam was na tą kwestię i proszę o dostosowanie się do tego wymogu administratora obiektu.
Zastanowiło mnie jedno, jak bardzo HPI troszczy się o widzów i gości swoich imprez a o bezpieczeństwie nas
zawodników nie ma ani słowa ??? Czy to normalne, uważam że nie. Chciałbym zapytać o sytuację która przytrafiła mi się
w Częstochowie zaryzykuję

Podczas biegu finałowego modeli Baja które nie należą do małych i bezpiecznych
serwisowałem bieg, jeden z modeli miał wywrotkę podczas której nastąpiła awaria układu gaźnika i w momencie jak
do niego podbiegłem tylne koła zaczęły się bardzo szybko obracać. Mając już pewne doświadczenia w tej dziedzinie
odsunąłem się od modelu jednak pękająca opona którą rozerwało udeżyła mnie dość boleśnie w rękę.
Podejrzewam że gdybym nie zachował się w tej chwili odpowiednio ręka mogła zostać nawet złamana lub miałbym inny
poważny uraz dłoni.
Pytanie jest następujące, czy organizator zbierając wpisowe jest zabezpieczony na tego
typu sytuacje w razie gdy zawodnik stosując się do regulaminu zawodów i wykonujący podczas wyścigów
swoje czynności zostaje poszkodowany ? Tak się akurat składa iż jestem zorientowany w temacie i posiadam dodakowe ubezpieczenie w razie gdybym to ja
spowodował szkodę lub uszczerbek na zdrowiu podczas zabawy swoim modelem.
link:
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 086165b6c8Czy organizator jest zabezpieczony na taką ewentualność ? To raczej zrozumiałe że po zgłoszeniu w firmie
ubezpieczeniowej zdarzenia i wypłacie odszkodowania wyśle ona odpowiednie osoby do organizatora imprezy w celu
przeprowadzenia kontroli wszystkich warunków jakie musi on spełniać żeby organizować imprezy masowe
czy zawody sportowe.