Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So kwi 18, 2026 9:53 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn sty 31, 2011 12:42 pm 

Przepraszamy Polaków za zły stan dróg na Dolnym Śląsku.:-)) To wina Niemców,że pozostawili ten teren taki zapuszczony...
Niestety nie ma u Nas wspaniałych dróg szybkiego ruchu jak np. z Katowic do Stolicy :-).Zastanawiamy się nad przyłączeniem do Niemiec bo z tym "majątkiem" autonomia się nie opłaca...
ps.było 11 grup i chcieliśmy aby były 4 eliminacje w związku z tym brakowało czasu.Dwie klasy Tragusy i Mikro standard były gościnnie i pochłonęły łącznie 1,5 godziny.
Będąc w Pabianicach można nabyć http://sklep.rcracing.pl/product_info.p ... ts_id=5588

Ostatnio edytowano Pn sty 31, 2011 12:44 pm przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn sty 31, 2011 12:44 pm 

Zawody cyklu PROXIMA-PROFI Cup jak pamiętacie były jednodniowe i liczba 50 zawodników nie była niczym szczególnym. Między biegami były 3 minuty przerwy i zawodnicy jak i sędziowie się wyrabiali a i napięcia LiFe zostały przed biegami pomierzone. Biorąc to pod uwagę Grand Prix Pabianic na 99% będą to zawody jednodniowe w sobotę 5 marca natomiast 6 marca odbyłyby się zawody w klasach 1:18 i dodatkowo dwie wybrane klasy 1:10 np. WRC i 540 albo SPEC albo jakiś drift, do ustalenia. Kto będzie chciał więcej pojeździć 10-tką zostanie na niedzielę, komu wystarczy sobota ten wróci do domu.

PostNapisane: Pn sty 31, 2011 1:02 pm 

Przemek Morawski napisał(a):
Zawody cyklu PROXIMA-PROFI Cup jak pamiętacie były jednodniowe i liczba 50 zawodników nie była niczym szczególnym. Między biegami były 3 minuty przerwy i zawodnicy jak i sędziowie się wyrabiali a i napięcia LiFe zostały przed biegami pomierzone.

Pabianice niczym Jasna Góra, miasto cudów....
U Nas przy jedenastu grupach , 4 eliminacjach i 3 finałach zakładając 8 minut na bieg daje:
77 biegów po 8 minut każdy daje 616 minut,a to jest 10 godzin i 16 minut.Przerwy pomiędzy eliminacjami 10 minut to 30 minut.
Przerwa między eliminacjami i finałem 1 godzina.W sumie daje 11 godzin i 46 minut.
W takim przypadku jeśli zawody rozpoczną się o godzinie 9 , to u Nas na Dolnym Śląsku zawsze skończą się o 20,46 godz.Tego nie potrafimy jeszcze zmienić ,jak się okazuje w przeciwieństwie do Przemka i PROXIMA-PROFI Cup...
ps.Przemku którędy się pompujesz...?

PostNapisane: Pn sty 31, 2011 1:18 pm 

W Pabianicach zawody w sobotę również kończyły się w okolicach 21. Żadnych cudów nie było.

PostNapisane: Pn sty 31, 2011 5:10 pm 

Tomasz Świątecki napisał(a):
Witam
Ja po zawodach w Ścinawce zdecydowanie jestem za dwu dniowymi, tam odniosłem wrażenie że biorę udział w wyścigach nie tylko modeli rc ale również wyścigach serwisantów, sędziów i wogóle. Nie podobała mi się ta gonitwa a zawody przeciągnięte do godź 21.00 od 9.00 to chyba lekka przesada ! W sumie jak ktoś nie śledził cały czas toru to nie miał zbytnio możliwości wystartowania swojego biegu bez spóżnienia. Agata mówiła owszem ale tylko ile minut do następnego ale brakowało zupełnie informacji jakiego ? tzn. jaka klasa jedzie, przez to własnie z A. Siwym spóźniliśmy się obaj na trzecią eliminację traków. U mnie przemówił zdrowy rozsądek i koło 8smej po prostu zwinąłem się do domu. Droga do Ścinawki jest jak dla mnie koszmarna, na odcinkach przed Nysą i tuż za dziury na całej szerokości jezdni że koło można urwać, za Kłodzkiem do Ścinawki to droga jest jak za cara Mikołaja - raczej dla pojazdów zaprzęgowych - chyba że ja wybrałem złą trasę od początku :wink: (zjazd z A4 nr 46 i aż do Kłodzka), wymijanie takich przeszkód nocą po całym dniu zawodów nie należy do zbyt miłych zajęć a w najgorszym wypadku można zostawić felgę i kawałek wahacza na poboczu :shock:. I tu nie przesadzam, po drodze spotkałem dostawcze autko na poboczu z awarią koła po wjechaniu w dziurę właśnie. Przepraszam za ten offtopic ale do Pabianic mam zdecydowanie lepszy dojazd i jeśli udałoby się zrobić tu dwu dniowe to Śląsk na pewno się zmobilizuje i przyjedziemy większą grupą.

1) mojego nazwiska się nie odmienia
2) nie wiem od kiedy Sosnowiec należy do Śląska - dla mnie jest to Zagłębie

Panie Leszku, własnie sporo osób przyjechało bez noclegów, rozmawiałem z kilkoma osobami w mojej strefie serwisowej i wiem co pisze. Ja byłem akurat wyjątkiem i skorzystałem w piątek ze stancji na świerzym powietrzu przy ul. M.Dąbrowskiej 17 w Kłodzku.

A tu psikus :) ... i to nie pierwszy raz.

Co do dyscypliny startowej to ogarniałem w dwóch klasach już nie takie zawody jak Wasze i jakoś nie zdarzyło mi się przyjść po pchełkę w połowie wyścigu, bardzo dziwny zbieg okoliczności że Andrzej który był w innym miejscu ze swoim stolikiem również był totalnie zaskoczony :lol: Kolega ma dłuższe doświadczenie w zawodach halowych a tu taka wpadka proszę :wink: A propo's naszej polskiej rzeczywistości to raczej sprecyzowałbym to do regionu Dolnego Śląska który stanowi zaledwie 6,5% powierzchni kraju i niby ma nas spinać z europą - po drogach jakoś tego nie zauważyłem, jedna A4 to chyba za mało bo reszta to nadaje się tam dla zaprzęgów konnych :lol: (bywam w Środzie Śląskiej i Kątach więc wiem co tam się dzieje)

Szkoda, że Ty jeździsz na hali dłużej niż ja...
Nie wpadka, tylko po prostu się zagadałem. Ja do organizacji nic nie mam - mogłem obserwować kto aktualnie jedzie, a nie gadać.

Kolego Świątecki, proszę się odstosunkować od mojej osoby.

PostNapisane: Pn sty 31, 2011 5:43 pm 

Andrzej, czy to jest temat o zawodach w Ścinawce? Czy moderator mógłby przenieść posty nie na temat do odpowiedniego wątku?

PostNapisane: Pn sty 31, 2011 9:50 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Świerze powietrze...

- powinniśmy też dawać przykład młodszym w ortografii, a tu obaj wpadka :x

Moja wina i mój wstyd.Panie Tomku plus dla Pana.
Błąd wynika z szybkiego pisania i z liczenia na Mozillę,że pewne rzeczy zrobi za Nas.Niestety moja uznała,że słowo świeży napisane z dużej litery i przez "rz" nie zawiera błędu.Być może potraktowała jako nazwę własną.
Ale coby nie mówić -moja kulpa...
Dzieciaki przepraszam... :oops: :oops: :oops:

PostNapisane: Pn lut 21, 2011 10:49 am 

Czy zawody dalej aktualne, mozna się już rejestrować? Coś mi umknęło?

Tomasz Wójcik - Tarnów

PostNapisane: Pn lut 21, 2011 3:21 pm 

czyli zawody 5 marca . Kiedy rejestracja ???

PostNapisane: Wt lut 22, 2011 11:21 am 

To kiedy można się spodziewać formularza ? jeśli będzie tak miło i sympatycznie jak w ubiegłym roku to Śląsk wpada oczywiscie :D

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro

PostNapisane: Wt lut 22, 2011 12:13 pm 

To kiedy można się spodziewać formularza ? jeśli będzie tak miło i sympatycznie jak w ubiegłym roku to Śląsk wpada oczywiscie :D

Chyba Śląsk i Zagłębie :lol:

PostNapisane: Śr lut 23, 2011 3:56 pm 

Andrzej Siwy napisał(a):

Siwy jak masz jakiś problem z Zagłebiem to zapraszam do mnie w odwiedziny to sobie porozmawiamy o tym! Mógłbyś też pokazać się w Rudzie Śląskiej żeby reszta kolegów modelarzy mogła posłuchać Twoich mądrości no i zobaczyć jaki jesteś kozak na torze :wink: . Przeprasza za off-topic...

PostNapisane: Śr lut 23, 2011 5:31 pm 

...
Siwy jak masz jakiś problem z Zagłebiem to zapraszam do mnie w odwiedziny to sobie porozmawiamy o tym! Mógłbyś też pokazać się w Rudzie Śląskiej żeby reszta kolegów modelarzy mogła posłuchać Twoich mądrości no i zobaczyć jaki jesteś kozak... :wink: . Przeprasza za off-topic...

No nareszcie można uznać,że modelarstwo jest prawdziwym sportem.Pierwsza w historii "ustawka" w Rudzie... :lol: :lol: :lol: Jakie obowiązują szaliki?

PostNapisane: Śr lut 23, 2011 5:58 pm 

Andrzej Siwy napisał(a):

Siwy jak masz jakiś problem z Zagłebiem to zapraszam do mnie w odwiedziny to sobie porozmawiamy o tym! Mógłbyś też pokazać się w Rudzie Śląskiej żeby reszta kolegów modelarzy mogła posłuchać Twoich mądrości no i zobaczyć jaki jesteś kozak na torze :wink: . Przeprasza za off-topic...

Chciałeś się ustawić modelami z tymi samymi silnikami i akusami. Zrobiliśmy to na ostatnich zawodach w Ścinawce. Po eliminacjach powiedziałem Ci, że był błąd i to ja powinien być 1 po eliminacjach, a nie ty. Myślałem, że zaproponujesz żebym startował z pole position. Niestety tego nie zrobiłeś, ale spodziewałem się tego po tobie :lol:
W końcu i tak cie objechałem i to po 8miesięcznej przerwie. Dla mnie ustawka z toba nie ma sensu ;)

PS. NAUCZ SIĘ W KOŃCU, ŻE ZAGŁĘBIE TO NIE ŚLĄSK :!: WOJ. ŚLĄSKIE TO (NIESTETY) TAK, ALE ŚLĄSK NIE.

PostNapisane: Śr lut 23, 2011 9:01 pm 

Andrzej Siwy napisał(a):
Dla mnie ustawka z toba nie ma sensu ;)

PS. NAUCZ SIĘ W KOŃCU, ŻE ZAGŁĘBIE TO NIE ŚLĄSK :!: WOJ. ŚLĄSKIE TO (NIESTETY) TAK, ALE ŚLĄSK NIE.

Po twojej wypowiedzi nadal widać że masz duży problem z przynależnością regionu w którym mieszkam do Śląska - zawsze jakiś jeleń się znajdzie, ciekawe że na Śląskim forum modearskim ludzie nie mają takich dylematów jak Ty. Resztę napisałem Ci na PM ponieważ nie zamierzam dalej tutaj szlamu wylewać...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona