Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 9:41 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr sie 29, 2012 8:43 pm 

Uwijaliśmy się jak mróweczki :wink:
W galerii kilka fotek – panorama i filmik time-laps.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz sie 30, 2012 12:20 pm 

Wiadomo, kiedy, gdzie i czy odbędą się finały???

PostNapisane: Cz sie 30, 2012 1:35 pm 

maciekmietek napisał(a):
Wiadomo, kiedy, gdzie i czy odbędą się finały???

Finały planujemy na 15 lub 22 września 2012.
Czekam na jeszcze jedną odpowiedź. W przyszłym tygodniu opublikujemy szczegóły.

PostNapisane: Cz sie 30, 2012 2:00 pm 

Nie wiem jak innym mi bardziej odpowiada 15 września.
22 września finał Mistrzostw Wielkopolski :)

PostNapisane: Cz sie 30, 2012 3:25 pm 

igigod napisał(a):
Nie wiem jak innym mi bardziej odpowiada 15 września.
22 września finał Mistrzostw Wielkopolski :)

Nie możemy dopasowywać się do indywidualnych uwarunkowań :wink:
Wybierzemy termin który będzie korzystniejszy ze względów organizacyjnych. :!:
Zapraszamy

PostNapisane: Cz sie 30, 2012 6:23 pm 

Ja ogólnie bym proponował termin 22 września ze względu iż w dniach 15-16 września odbywa się Finał Mistrzostw Polski i zapewne dużo osób zamierza tam pojechać. To z mojej strony. Chcę aby było jak najwięcej osób bo ta frekwencja u Was na zawodach jest mała dlatego że wybieracie terminy kiedy są rozgrywane inne zawody. Jak narazie to wygląda na to że 6 osób będzie się ścigać w klasie 1:10 Truck. Dla mnie to nie jest konkurencja patrząc na to że Truck jest połączone buggy, truggy ,i trucki... Może trzeba by jakoś zachęcić ludzi żeby przyjechali?
Pozdrawiam Filip

PostNapisane: Cz sie 30, 2012 7:43 pm 

Nie widzę związku - chyba że chcesz w ten sposób wytłumaczyć niezorientowanym małą frekwencję na finale MP LOK. :)
Nie przypominam sobie aby kogoś z naszych zawodników interesowało MP LOK i odwrotnie. Nam na tym nie zależy a kalendarz jest tak ciasny że nie ma cudów. Zawsze jakieś terminy się pokryją.
Jeśli nie wiesz z czego to wynika to poczytaj kilka wcześniejszych roczników forum. :wink:

PostNapisane: Cz sie 30, 2012 10:45 pm 

Witam, co do poprzedniej wypowiedzi to nie mogę się zgodzić, Ja Filip i Mariusz napewno jesteśmy zainteresowani finałem PRAWDZIWYCH Mistrzostw Polski, ale także wiem że paru kolegów od was z zawodów mają zamiar jechać na finał MP, no chyba że tym zdaniem: "Nie przypominam sobie aby kogoś z naszych zawodników interesowało MP LOK i odwrotnie." potwierdzacie poziom waszych zawodów.

Spektrum DX4S

Team: RC-Bazarka

PostNapisane: Pt sie 31, 2012 11:08 am 

Sprawa jest prosta.
Decyzja należy do każdego indywidualnie. Możecie zrobić co uważacie za słuszne.
LOK sam doprowadził do sytuacji w której organizatorzy nie chcą z nimi współpracować.
Dlatego mnie MP LOK zupełnie nie interesuje. Takie też mam informacje od większości zawodników.

PostNapisane: Pt sie 31, 2012 12:03 pm 

Obserwuję od początku wszystkie informacje z zawodami Hpi Challenge w tym sezonie. Cały czas zastanawiałem się czy nie przyjechać na którąś z eliminacji. Ale powiem szczerze, że jakoś nie widzi mi się jeżdżenie po wgłębieniu wyrytym w trawniku. Naprawdę Panie Darku bez urazy ale jedynym torem i to we właściwym tego słowa znaczeniu na jakim organizowaliście zawody, był tor w Częstochowie. Niestety w tym sezonie zabrakło go w Waszym kalendarzu.
Kolejna kwestia to ciągłe jeżdżenie na tym samym jest wręcz nudne i mdłe.
Owszem zgodzę się ma Pan osobiste niesnaski z organizacją LOK (a dokładnie CKM) ale pamiętajmy, że zawody nie organizuje LOK. Oni są tylko organem upoważnionym do nadawania tytułów i pilnowania kto ile zdobył punktów w danej imprezie.
Robienie terminów, które kolidują z innymi cyklami szkodzi głównie organizatorom. Akurat jeżeli chciałby Pan przychylić ludzi na swoją stronę trzeba wybrać w miarę racjonalny termin. Poza tym kalendarze większości zawodów są dużo wczęśniej niż Wasze. Zazwyczaj u was wymyślane są bez większego zastanowienia- "A tu mam kaprys to robię". Niejednokrotnie spotkałem się z kolizją imprezy Hpi z innym cyklem. Dlatego niekiedy warto najpierw spojrzeć w daty zawodów zanim samemu ustali się datę. Poza tym zawody na Waszym "torze" można było zrobić w każdej innej dacie, a dlaczego? bo tor macie cały czas dostępny. Więc nie ma co się oszukiwać, że data została ustalona celowo.
Poza tym łączenie klas? Pierwszy raz z tym się spotykam. Nie widzi mi się jechanie w jednej grupie modelem klasy buggy z modelami klasy truggy. Ewidentnie szkoda mi modelu.
Proszę zaraz nie wypisywać, że znalazł się obrońca uciśnionych (czytaj CKM-LOK) bo wcale tak nie jest. Osobiście mam do nich takie same nastawienie jak Pan i większość ludzi ze "świata modelarskiego" w Polsce. To czego ja bronie to wzajemny szacunek dla organizatorów. Który niestety Pan olewa. Tu mamy dobitny przykład (pierwsze trzy posty) viewtopic.php?f=11&t=60040

Podsumowując: jeżeli mieszkałbym w Łodzi bądź okolicach i miał do wyboru pojechać na zawody aby jeździć po tym https://plus.google.com/photos/11011131 ... banner=pwa
To wolałbym pojechać te 140km i pojeździć po tym http://www.rcwroblik.pl/x_C_SKROT__P_57610030.html
Nie wspominając o tym, że 15km od centrum Łodzi jest tor Modelacars który wygląda tak http://img811.imageshack.us/img811/3530 ... rama1b.jpg

Czas chyba trochę zmienić nastawienie do organizacji zawodów i zacząć liczyć się z ogółem.
Poza tym poziom torów w Polsce rośnie z roku na rok i trzeba dostosowywać się do rosnących wymogów.

Pozdrawiam

PostNapisane: Pt sie 31, 2012 2:31 pm 

Kwestie terminów oraz różnych zależności organizacyjnych wyjaśniałem wielokrotnie.
Przykro mi ale wszystkim nie dogodzimy. Nie ma w tym naszej winy ani celowego działania.

Wracając do tematu tu znajdziecie listę startową.
Zainteresowanych serdecznie zapraszamy. :)

PostNapisane: So wrz 01, 2012 10:10 pm 

W galerii znajdziecie fotki z imprezy.
Zdjęcia wykonali: Łukasz Ceranka, Mariusz Białas, Dariusz Flisiak.

Pozdrawiam i zapraszam niebawem na finały sezonu 2012. :)

PostNapisane: Pn wrz 03, 2012 2:19 am 

Tomasz Kilian napisał(a):
Poza tym łączenie klas? Pierwszy raz z tym się spotykam. Nie widzi mi się jechanie w jednej grupie modelem klasy buggy z modelami klasy truggy. Ewidentnie szkoda mi modelu.
Pozdrawiam

Heh ja już dawno zwróciłem uwagę na to dziwne łączenie klas, tylko raz w tym sezonie wybrałem się na zawody HPI i po prostu wychodziłem z siebie bo jak
to możliwe że jadąc modelem nitro a konkretnie HB Lightning razem w grupie z modelami elektrycznymi Vorza byłem liczony razem z nimi
na koniec tych zawodów tj w grupie E-8 buggy ? Czy mam rozumieć że w cyklu zawodów HPI Challenge modele nitro przestały
być brane pod uwagę ponieważ stanowią obecnie ciekawostkę modelarską ? W moim przekonaniu łączenie modeli nitro i elektrycznych to po prostu nie fear.

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro

PostNapisane: Pn wrz 03, 2012 7:23 am 

:roll:

Rozwiązanie z połączeniem klas jest kompromisem który ma na celu umożliwienie każdemu użytkownikowi udział w zawodach. Takie mamy realia w naszym kraju i jeśli inni tego nie zauważają to ciekaw jestem ilu będzie organizatorów w przyszłym roku.
Obecnie w formularzu zgłoszeniowym HPI jest kilkanaście klas a w niektórych jeździ 1 do 3 zawodników. Rozegranie wszystkich klas według podziału na skalę i rodzaj napędu jest niemożliwe w ciągu jednego dnia zawodów. Chętnie więc wysłucham propozycji innego rozwiązania które zamiast kilkunastu kas wygeneruje max 5 (jak obecnie) i pozwoli wszystkim zainteresowanym na udział w zawodach.

Grymasić i narzekać każdy potrafi a ty Tomku w szczególności.
Zaproponuj i napisz coś racjonalnego i możliwego do realizacji.
Chętnie rozważymy każdą rozsądną propozycję.

Poniżej przesłanki jakimi się kierowaliśmy na początku sezonu:
HPI Polska napisał(a):
Obiecałem że opublikujemy komentarz w sprawie ilości i podziału klas.
Poniżej ilości zgłoszonych zawodników w poszczególnych klasach które poniekąd są podstawą do dalszych decyzji w tej kwestii:
NITRO 1:8 BUGGY – 1 osoba
ELECTRIC 1:8 BUGGY – 9 osób

NITRO 1:8 MONSTER – 5 osób
ELECTRIC 1:8 MONSTER – 2 osoby

NITRO 1:8 TRUGGY – 2 osoby
ELECTRIC 1:8 TRUGGY – 0 osób

PETROL 1:5 2WD – 1 osoba
ELECTRIC 1:10 BUGGY – 4 osoby
ELECTRIC 1:10 MONSTER – 1 osoba
ELECTRIC 1:10 TRUGGY – 8 osób
ELECTRIC 1:10 SHORT COURSE – 1 osoba

No i co mamy z tym zrobić? :roll:
Nie chcemy rezygnować z żadnej klasy modeli. Nie chcielibyśmy też nikogo pomijać. Taka decyzja przeczyłaby idei naszych imprez.
Wszyscy też wiemy, że nie ma idealnego wyjścia z tej sytuacji. Problem z ilością klas pojawił się wraz ze wzrostem popularności elektrycznych wersji modeli. Jednocześnie większość z Was preferuje imprezy jednodniowe. Musimy to jakoś pogodzić.
Z powyższych względów kompromisowym rozwiązaniem wydaje się połączenie elektryków ze spalinami w ramach jednej skali i klasy. W razie potrzeby możemy skrócić lub wydłużyć czas wyścigu w celu zrównania szans.
Połączenie Nitro i Elektryków nie jest naturalne, ale pokaże też uczestnikom imprezy realne różnice między elektrykiem a nitro w jednym wyścigu. Wielu z Was pewnie o tym myśli, ale żaden organizator dotychczas nie próbował wspólnej klasyfikacji na zawodach.

W proponowanej konfiguracji mielibyśmy pięć klas:
1:8 BUGGY – NITRO + ELECTRIC
1:8 MONSTER – NITRO + ELECTRIC
1:8 TRUGGY – NITRO + ELECTRIC
1:10 TRUCK – wszystkie grupy modeli w skali 1:10 – NITRO + ELECTRIC
1:5 2WD, 4WD PETROL + ELECTRIC

Taki podział pozwala zachować 5 klas, które są „do odgarnięcia” na jednodniowej imprezie. Możliwe, że w tym roku będziemy zmieniali zdanie w tej kwestii. Natomiast na tą chwilę sytuacja wymaga odważnych decyzji i prób. Formularz zgłoszeniowy obejmuje wszystkie 14 klas, więc zawsze za zgodą większości uczestników imprezy możemy zmienić klasyfikację rankingu i dostosować ją do realiów.

Mamy też jeszcze jedną prośbę.
Wielu zawodników zgłasza się na zawody w ostatniej chwili. Taki układ nie pozwala nam na właściwe planowanie i ocenę sytuacji.
Musimy, więc improwizować i odkładać wiele decyzji na ostatnią chwilę. Do póki tak będzie nie możecie oczekiwać i wymagać zbyt wiele.
Standard naszych imprez, ilość klas, jakość toru, nagrody oraz infrastruktura zależy głównie od waszego zainteresowania.
Namawiam więc do udziału w imprezach HPI Challenge wszystkich niezdecydowanych. :wink:

PostNapisane: Pn wrz 03, 2012 12:57 pm 

Chłopaki napiszcie jak potoczyła się rywalizacja w klasie truggy.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona