Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 2:12 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt paź 02, 2009 10:30 pm 

ha ha ha HPI to poprostu DRAMAT i zawisc ja to tak odbieram z boku najpierw krytykuje Pan ATA OSM LOK a teraz sam pano stara sie oslabic frekfencje innej imrez typowo off roado w Łodzi a nie off beton jak to ma w zwyczaju robienie hpi to ma byc propagowanie modelarstwa a co malo osob sie zapisalo na Panskie zawody no tak ale z drugiej strony lepiej napisac ze niechce sie kapromitacji jaka byla w zeszlym sezonie i zwalanie winy na innych ze podniesli stawki i wogole pamietamy final 2008 w pierwszej polowie roku 2009 powiem jedno mam nadzieje ze ktos z glownych wladz hpi to przeczyta i przeanalizuje pańskie podejscie do propagowania modelarstwa w naszym kraju. Ciesze sie ze juz nie jestem klasyfikowany w tym cyklu bo zmienilem model. Teraz rozumiem zachowanie drifterów i popieram. Szkoda ze ja tak pozno to zrozumialem. Moze tez bym przyjechal na zawody ale jesli mozna sie poscigac na normalnej aparaturze mierzacej i w prawdziwych wrunkach off road napewno nie skorzystam.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So paź 03, 2009 8:59 am 

:D Dramat kolego Jedliński to twoja zmienność opinii w zależności od kierunku wiatru a prawda jest taka że jak byłeś kiepskim zawodnikiem tak jesteś nadal i model jakim jeździsz, rodzaj nawierzchni toru ani twoje opinie tego nie zmienią.
Najpierw w pokorze potrenuj a później pouczaj innych w sprawach o których nie masz pojęcia bo poza urodzinami chyba w życiu nie organizowałeś nic innego…

A teraz poważnie
Nikt z nas nie zmieni tego że każdy wybiera ofertę która mu bardziej odpowiada pod wieloma względami i uwierz mi że twoja opinia tego nie zmieni tak samo jak twoja obecność na tej czy innej imprezie.

Ja nie mam żadnych problemów ani pretensji do kolegów z Łodzi bo nie ma takiego powodu.
A to że w jednym terminie są dwie imprezy w kraju to standard do którego czas się przyzwyczajać bo w przyszłym sezonie będzie to nieuniknione.
Nikomu nie chce się jeździć po kilkaset kilometrów na zawody.
Jeśli organizatorów będzie przybywało to ilość imprez również się zwiększy.
Różnica między nami polega na tym z ja jestem w stanie sobie to wyobrazić i dostosować do takich realiów a dla Ciebie jest to dramat chociaż nie rozumiem dla czego…
Po prostu wybierz ofertę która jest lepsza dla Ciebie

We wcześniejszych postach wyjaśniłem że taka sytuacja wcale mnie nie cieszy i uzasadniłem merytorycznie dla czego nie ma możliwości zmiany terminu.
Natomiast od dawna wiadomo że niektórych z Was żadne wyjaśnienie ani argumenty nie przekonają
Co z tego wynika - nic.
Bo gadając na forum zawodów się nie zrobi.
Jeśli rzeczywiście chcesz przyczynić się do rozwoju imprez w Łodzi to zacznij coś robić w tym kierunku i nie ośmieszaj się w temacie który Cię nie dotyczy bo to właśnie jest dramat i żenada.

PostNapisane: So paź 03, 2009 11:30 am 

To moze ja napisze wprost jak bezosrednio zinteresowany . żenada jest taka jak pana reakcja na krytyczne ( uzasadnone) posty . żenada jest ogłasznie tydzien przed zawodami kwalifikacji powyzszych zawodów na Finał (na który cały sezon dosc solidnie pracowalismy wydajac kase na paliwo czesci dojazdy i noclegi ) . Dotej pory powstrzymywałem sie od krytycznych postów . jezdziliśmy na prawie kazda eliminację bez wzgledu na miejsce , rodzaj nawierzchni , pogode i odległość . Ale dosć . W zwiazku z zaistniałą sytuacja totalnego braku szacunku dla zawodnika startujacegi regularnie w zawodach hpi oswiadczam z pełna świadomoscia impreza w Konstantynowie była ostatnia impreza organizowana przez HPI Polska na której bylismy obecni. I od dzisiejszego dnia Sprzęt spod flagi hpi polska przestaja dla nas istniec jak sprzet na którym bedziemy walczyć ( w miare naszych skromnych mozliwości ) na wszelkich INNYCH imprezach w Kraju i zagranica. Przeprasam wszystkich za ten bardzo egoistyczny post ale poprostu zabolało . POWTARZAM NIE ZMNIENIA SIE TYDZIEN PRZED ZAWODAMI KWALIFIKACJI Z ELIMINACJI NA FINAŁ . i CAŁY CZAS MIAŁEM NADZIEJĘ ŻE hpi polska ZNAJDUJE SIE NA TERENIE ŁÓDZKIM ALE SIE POMYLIŁEM cyt. " Ja nie mam żadnych problemów ani pretensji do kolegów z Łodzi " OKAZUJE SIE ŻE TO SA ZUPEŁNIE ODREBNE FORMACJE . A ZAPOMNIAŁEM ŻE ŁÓDŻ TO TAKIE MAŁE MIASTO POD KONSTANTYNOWEM ŁÓDZKIM ZRESZTA .

A I JESZCZE JEDNO MYSLE ZE SWOJA POLITYKA NAPEWNO ZNAJDZIE PAN BARDZO DUŻO CHETNYCH DO POMOCY W ORGANIZACJII FINAŁU BAJA ENDURANCE CHALLENGE 2010 .

pS. TO BYŁ MÓJ OSTANI POST W WW WYMIENIONYM TEMACIE . jAK DLA MNIE TEMAT ZAMKNIETY

Ostatnio edytowano So paź 03, 2009 6:36 pm przez Jacek Pietrzak, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: So paź 03, 2009 1:27 pm 

buha ha ha no to mi pan powiedzial od tego zacznijmy ze my kolegami nie jestesmy i nie pan bedzie ocenial jakim jestem zawodnikiem napewno czynnym a nie emerytem nie umiejacym opanowac baji 5t po drugie bylo z tego forum kilku kolegow na moich urodzinach i twierdza ze byly lepeij zorganizowane niz kazda impreza hpi a po trzecie to juz niechce mi sie gadac z panaem bo wiatr zawial i mam inny tok myslenia. Moj model to xray i jest swietny a silnik to SH i tez swietny bo nie pochodzi z marnego magazynu w wielkim miescie konstantynow. Nie bede sie wdawal w dalsza dyskusje z panem milych zawodów a moze wpadniemy na nie z kolegami zobaczyc organizacje o ktorej niemam pojecia MILEGO DNIA moj jest wlasnie super :)

PostNapisane: So paź 03, 2009 1:34 pm 

Łukasz Jedlinski napisał(a):
buha ha ha no to mi pan powiedzial od tego zacznijmy ze my kolegami nie jestesmy i nie pan bedzie ocenial jakim jestem zawodnikiem napewno czynnym a nie emerytem nie umiejacym opanowac baji 5t po drugie bylo z tego forum kilku kolegow na moich urodzinach i twierdza ze byly lepeij zorganizowane niz kazda impreza hpi a po trzecie to juz niechce mi sie gadac z panaem bo wiatr zawial i mam inny tok myslenia. Moj model to xray i jest swietny a silnik to SH i tez swietny bo nie pochodzi z marnego magazynu w wielkim miescie konstantynow. Nie bede sie wdawal w dalsza dyskusje z panem milych zawodów a moze wpadniemy na nie z kolegami zobaczyc organizacje o ktorej niemam pojecia MILEGO DNIA moj jest wlasnie super :)

W zeszlym sezonie jezdzilem w hpi i nie zaluje tego wtedy jeszcze bylo normalnie i kolezensko i dostalem co chcialem czyli model. Pozniej doroslem i zmienilem stajnie z czego sie ciesze a panu zycze dalszych sukcesow w organizowaniu imprez na wysokim poziomie.
Koncze.

PostNapisane: So paź 03, 2009 3:03 pm 

Łukasz Jedlinski napisał(a):
W zeszlym sezonie jezdzilem w hpi i nie zaluje tego wtedy jeszcze bylo normalnie i kolezensko i dostalem co chcialem czyli model. Pozniej doroslem i zmienilem stajnie z czego sie ciesze a panu zycze dalszych sukcesow w organizowaniu imprez na wysokim poziomie.
Koncze.

Ze swojej strony dziękuję za życzenia.
Organizujemy zawody dla osób które chcą w nich startować którym odpowiada nasza oferta a wszystkim innym pięknie dziękujemy.
Skoro ta impreza was nie dotyczy to zajmijcie się proszę swoimi sprawami i wszyscy będziemy zadowoleni bo przecież o to chodzi.

PostNapisane: So paź 03, 2009 6:31 pm 

Niebawem skończę informator.
Jeśli interesują Was informacje o samych targach w ramach których odbędą się zawody zapraszam do odwiedzenia strony http://www.autosalon.mtk.katowice.pl/about.php
Zapowiada się ciekawa impreza motoryzacyjna.
W przerwach między biegami będzie co oglądać :wink: :)

PostNapisane: So paź 03, 2009 8:40 pm 

Panie Darku - można startować tylko Finały w Niedzielę? Czy obecność obowiązkowa także w sobotę?

PostNapisane: So paź 03, 2009 9:19 pm 

Bartek Koźbielak napisał(a):
Panie Darku - można startować tylko Finały w Niedzielę? Czy obecność obowiązkowa także w sobotę?

Dobre pytanie :!:

Nasze przepisy uwzględniają najlepszy wynik zawodów.
Przepisy tworzyliśmy z myślą o początkujących którzy dzięki tej zasadzie w przypadku awarii nie tracą szansy na klasyfikację w zawodach.
Więc teoretycznie zawodnik może jechać tylko jeden wyścig w dowolnym dniu zawodów i będzie klasyfikowany.

Problem tkwi natomiast gdzie indziej.
To że zawodnik nie stratuje w swoim wyścigu (bo np. ma awarię sprzętu) nie zwalnia go z obowiązku serwisowania innych wyścigów.
Jeśli sam nie może stać na torze musi wyznaczyć zastępcę. Mówią o tym przepisy.
Niestety zawodnicy bardzo często zapominają o swoich obowiązkach a sędzia notorycznie musi przypominać o serwisie następnego wyścigu.

Między innymi o tym rozmawialiśmy wczoraj i Filipem i Markiem.
Są to zawody finałowe i nie możemy stosować żadnych ustępstw w tym zakresie.
Jeśli kogoś nie będzie na serwisie sędzia może zastoswać kary a to się nie opłaca.

Więc odpowiedź na twoje pytanie brzmi – TAK - ale musisz mieć kogoś kto za ciebie będzie stał na serwisie od początku do końca zawodów przez 2 dni.

PostNapisane: So paź 03, 2009 9:40 pm 

Wszystkie informacje organizacyjne są już na stronie http://www.hpi.pl

Informator
Lista nagród za eliminację
Lista nagród w Finale

Dla nas są to zawody wyjazdowe które kosztują wiele pracy.
Prace organizacyjne związane z przygotowaniem toru rozpoczniemy w Katowicach już w piątek rano.
W związku z tym zwróćcie uwagę że zgłoszenia przyjmujemy tylko do środy.
Piszę o tym żeby później nie było lamentu że ktoś zapomniał albo nie zdążył się zgłosić.

Jeszcze raz serdecznie zapraszam zaintersowanych i życzę miłego weekendu. :)

Ostatnio edytowano N paź 04, 2009 2:50 pm przez HPI Polska, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: N paź 04, 2009 3:27 am 

Jacek Pietrzak napisał(a):
I od dzisiejszego dnia Sprzęt spod flagi hpi polska przestaja dla nas istniec jak sprzet na którym bedziemy walczyć ( w miare naszych skromnych mozliwości ) na wszelkich INNYCH imprezach w Kraju i zagranica. Przeprasam wszystkich za ten bardzo egoistyczny post ale poprostu zabolało .

No i mleko się rozlało, szkoda że w takiej atmosferze kończymy tegoroczne challenge. Wspominałem już wcześniej że sezon 2008 od obecnego dzieli już ogromna przepaść jeśli chodzi o organizację i jakość imprez HPI i Jacku wcale Ci się nie dziwię. Mnie również zabolało że FM chce wywalić z zawodów tylko za to że obiektywnie oceniam kolejne tegoroczne eliminacje HPI. Ja nie mam jakiś specjalnych wymagań, jak jest tor ziemny przygotowany jak należy to wszystko gra :!:
Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Dla nas są to zawody wyjazdowe które kosztują wiele pracy.
Prace organizacyjne związane z przygotowaniem toru rozpoczniemy w Katowicach już w piątek rano.

Skoro wyjazdowe zawody kosztują wiele pracy to dlaczego finału nie można było po prostu zrobić w Malince - rzut beretem od Pana firmy i petrole mogą jeździć ? Mnie tam nie jest daleko i kolegom ze śląska również.

P.S Nawiązując do zmiany kwalifikacji zawodów z el na finał to podobna sytuacja była już w zeszłym sezonie kiedy to do EMP w Nysie podajże doklejono też el HPI - nie załapałem się bo informacja na ten temat pojawiła sie jakieś 5 dni przed zawodami :lol: jaja jak balony po prostu, historia lubi się powtarzać :wink:

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro

PostNapisane: N paź 04, 2009 7:34 am 

Tomasz Świątecki napisał(a):
...Skoro wyjazdowe zawody kosztują wiele pracy to dlaczego finału nie można było po prostu zrobić w Malince - rzut beretem od Pana firmy i petrole mogą jeździć ? Mnie tam nie jest daleko i kolegom ze śląska również.

Bo gdziekolwiek by się nie odbyły i tak będziesz niezadowolony.
Dla tego właśnie historia już się nie powtórzy i od przyszłego sezonu ty i tobie podobni malkontenci nie będą już musieli męczyć się z nami.
Do Katowic na finał również nie musisz przyjeżdżać. Zdecydowanie wolimy spotkać się z ludźmi którzy szanują naszą pracę i odpowiada im nasza propozycja.

PostNapisane: Pn paź 05, 2009 5:09 pm 

Szkic Toru

Tym razem obszar toru będzie dość duży.
Zaproponowaliśmy więcej prostych odcinków aby modele mogły rozwinąć właściwe prędkości.
Szerokość toru ok. 4 do 5m.
Przeszkody 3 szt. o wysokości 10 do 30 cm.

Pomimo że są to zawody finałowe tradycyjnie zapraszamy również wszystkich początkujących użytkowników, którym chętnie pomożemy w przygotowaniu do rywalizacji w sezonie 2010.

PostNapisane: Pn paź 05, 2009 6:36 pm 

Jak dla mnie tor w porównaniu do ostatniego będzie duuzy i to dobrze
ale mam Goraca Prośbę i myślę ze przyłączą sie do nej wszyscy startujący
mianowicie Uprzejmie Uprasza sie Organizatora o precyzyjniejsze i wytrzymalsze zabezpieczenie obramowania toru (barierek czy co tam bedzie) przed wypadającymi modelami :!: :lol:
a druga prośba o dokladne wyznaczenie miejsc startowych i prawidłowe startowanie. w Konstantynowie niektóre biegi byly stratowane flagami inne nie i zabrakło miejsc startowych - jak dla mnie to wprowadza duży bajzel przy samym starcie - biorąc pod uwagę ze jest to final uważam ze to Musi być spełnione :)
no i jeszcze pit line;strefa serwisowa;strefa tankowania czy jak kto sobie to nazywa - to musi być dobrze oznakowane miejsce i nie może byc tak jak bylo ostatnio ze serwisujacy wchodzi na tor staje w poprzek i sygnalizuje zawodnikowi ze czas zjechac utrudniajac w ten sposob innym spokojna jazde- czyli reasumując zadanie dla sedziego --Dyscyplina i Regulamin!!
Mam nadzieje ze Organizator rozpatrzy moje prosby pozytywnie:))

FLOTA:
Hovawart Enormous Dolce Vita zwana Dolly
Napędzana na 4 kudłate Łapy
dodatkowo w zestawie kilkadziesiąt małych szpilek gryzących wszytko na swej drodze:)

PostNapisane: Pn paź 05, 2009 7:34 pm 

Wojciech Taperek napisał(a):
... Mam nadzieje ze Organizator rozpatrzy moje prosby pozytywnie:))

Jasne – nie ma problemu.
Strefa serwisowa będzie przy podeście. Patrząc na zdjęcie z prawej strony.
Do dyspozycji mamy w prawdzie tylko opony i barierki ale postaramy się odzielić strefę od toru.
Jak widać po zgłoszeniach nie zapowiada się duży tłok więc z ilością miejsc startowych nie powinno być problemu. :wink:
Jak będziecie mieli jakieś sugestie możemy zawsze coś poprawić w sobotę rano.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona