Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 27, 2026 9:49 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N maja 27, 2007 9:06 pm 

Dołożę swoje trzy grosze.
Już teraz powinny być znane zasady powoływania kadry. Tak aby kończąc sezon letni było wiadomo kto nas będzie reprezentował.
Tadeusz Żelazo
Niepełno(s)prawny członek Komisji.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N maja 27, 2007 9:14 pm 

Swoją drogą ładny tor: www.kyosho.de >> events >> kyosho masters buggy i tam są zdjęcia.

Panie Arku, gratulacje :wink:

Tytuł:
PostNapisane: N maja 27, 2007 9:47 pm 

Paweł Żelazo napisał(a):
Dołożę swoje trzy grosze.
Już teraz powinny być znane zasady powoływania kadry. Tak aby kończąc sezon letni było wiadomo kto nas będzie reprezentował.
Tadeusz Żelazo
Niepełno(s)prawny członek Komisji.

Zasady również znajdują się na rccars-poland.eu - przynajmniej jest tam pewna koncepcja trenera kadry wymuszona takim, a nie innym podziałem miejsc na aktualny sezon. Nie ma jednak założeń i strategii w szerszym zakresie - i mam nadzieję, że właśnie dyskusja na ten temat - poważna dyskusja została rozpoczęta tutaj, a bodźcem są właśnie dobre miejsca chłopaków w zagranicznych zawodach.

Tytuł:
PostNapisane: N maja 27, 2007 9:56 pm 

Jacek Ochociński napisał(a):
Jacku,
oba wyscigi to prywatna impreza Kyosho...

Dzięki za wyjaśnienia.
Głupio mi trochę, że nie doczytałem wcześniej o tym wszystkim :-(.
Z tych paru postów wynika, że za mało wiem nt. modelarstwa kołowego w Polsce i na świecie, więc nie będę się już wypowiadał na ten temat :-P (no chyba, że już będę miał absolutną pewność, że wiem o czym piszę :-P).
W sumie temat zaczął się od wiadomości o Arku i "jego" finale we Frankfurcie, więc teraz - wyłączając się z dyskusji nt. kadry - chciałbym mu pogratulować wyniku (oczywiście gratulując równocześnie Arturowi tego samego) :-D.

Jacek

RC SMOKI KRAKÓW

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 28, 2007 8:07 am 

Przede wszystkim gratulacje dla obu panów :Arka i Artura. Mają goście charakter i są uparci w dążeniu do założonych sobie celów. Zaczynamy pokazywać się na europejskich imprezach a co za tym idzie wyrabiamy sobie opinie i punkty. Kto wie może na sezon 2008 będzie więcej miejsc w ME. Jacek dołoży swoje "trzy grosze" ja tez się postaram i może coś wywalczymy więcej i to bez łaski organizacji wiodącej :D . Co do dofinansowania na wyjazd naszego reprezentanta na ME ( odbywają się w Niemczech) to chyba już niektórzy wiedzą ,że po prostu LOK nie zarezerwował środków na ten cel bo po prostu nie wiedział ,że ktoś będzie chętny do udziału w takiej imprezie (lub po prostu nie chciał pytać, nie wiem). Jeszcze raz brawo!!!! Kurcze ale będzie imprezka w NT :D . Może jakiś link do wyników.

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 28, 2007 3:58 pm 

Arku moje gratulacje -niezla robota :D

Fakt 4 - 2008 - niskromnie to napiszę - już teraz "zaklepałem" na przyszły sezon miejsca dla POLAKÓW w obu ME - zarówno A na Krecie, jak i B w Austrii

Jacek mistrzostwa Europy B' 08 bedą 14-15 czerwca w Lyonie we Francji
Natomiast w Austrii beda ME A w 2009 ale jescze jest nieokreslona ani data ani lokalizacja
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 28, 2007 4:09 pm 

Cytuj:
In my class whoever who wants can be A driver whenever he wants,
but unfortunately the A event for this year is OVERCROWED... next year I
will be willing to see Arek driving the A Champ (that one will be Crete
island in Greece, the B will be at Austria).
With my best regards and whises for Poland RC drivers.
Carlos Gomez

no to w takim razie mam złe informacje - a myślałem że Gomes do jest wiarygodne źródło :)
ale swoją drogą, ja Ciebie Pawle TEŻ WIDZĘ W FINAŁACH A ME w 2008 - w sumie urlop na Krecie? :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 29, 2007 8:32 pm 

Tadeusz zelazo napisał:
Cytuj:

Poniżej podaję zasady wybory Reprezentacji Polski na zawody ME.

1. Zasady naboru zawodników do Reprezentacji Polski na zawody rangi Mistrzostw Europy.
1.1 Reprezentantów Polski na zawody rangi mistrzostw Europy powołuje Trener Koordynator Komisji Modelarstwa Kołowego w porozumieniu z Przewodniczącym Komisji Modelarstwa Kołowego.
1.2 Zawodnicy powoływani są według rankingu z sezonu torów otwartych, poprzedzającego okres Mistrzostw Europy, na podstawie zajętych miejsc od pierwszego w dół.
1.3 Lista z propozycją zawodników oraz ilości miejsc w poszczególnych klasach zostanie przygotowana najpóźniej w miesiąc po odbyciu się Mistrzostw Polski.
1.4 Ostateczna liczba powołanych zawodników uzależniona jest od ilości miejsc przydzielonych w poszczególnych klasach przez organizatora Mistrzostw Europy.
1.5 W przypadku, gdy powołany zawodnik nie będzie mógł uczestniczyć w zawodach Mistrzostw Europy, do kadry wybierany jest następny zawodnik z rankingu.
1.6 Dopuszcza się odstępstwo od powyższych zapisów przy wyborze kadry jeżeli nastąpią ku temu okoliczności. W tym przypadku odpowiedniego wyboru kady dokonają członkowie Komisji Modelarstwa Kołowego w porozumieniu z Przewodniczącym Komisji.
1.7 Wybór kadry nastąpi niezwłocznie po zakończeniu cyklu imprez Mistrzost Polski, aby można było podać liczbę osób na zawody ME w poszczególnych klasach na AGM EFRA pod koniec roku.

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 29, 2007 9:00 pm 

To jest ten zarys założeń, o którym pisałem wyżej.
A tak trochę nie do końca OT - może warto pochwalić się wynikami najliczniejszej kadry modelarstwa samochodowego w Polsce - dane ze strony zawodów liczone na kartce ołówkiem przeze mnie, więc pewnie nieprawdziwe:

59. Łukasz Oleńczak
66. Rafał Zeljaś
82. Andrzej Trella - gratulacje - jest postęp ;)
87. Wojtek Bukryj
90 Norbert Rękawek
93. Norbert Omelańczuk - gratulacje - jest ogromny postęp w porównaniu z ubiegłorocznym wynikiem w DTM elektrykach.

Startowało 96 zawodników.

Licząc punkty zdobyliście ich Panowie 48, czyli jeśli Arek uzyska 35 miejsce w ME w bagusach, to sam pobije Waszą sześcioosobową ekipę.

Wyniki poznamy za 12 dni. Ja stawiam na Arka :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 29, 2007 9:19 pm 

Cieszę się że są już opracowane i upublicznione zasady kwalifikacji do reprezentacji Polski. Tylko jak przeczytać dokładnie pkt. 1.6 to tych zasad juz nie ma. Bo zgodnie z treścią tego pkt można zrobić wszystko i według dowolnych zasad.
Dlatego albo doprecyzować ten punkt (kiedy można go zastosować), albo go zlikwidować.
Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 29, 2007 9:25 pm 

To jest ten zarys założeń, o którym pisałem wyżej.
A tak trochę nie do końca OT - może warto pochwalić się wynikami najliczniejszej kadry modelarstwa samochodowego w Polsce - dane ze strony zawodów liczone na kartce ołówkiem przeze mnie, więc pewnie nieprawdziwe:

59. Łukasz Oleńczak
66. Rafał Zeljaś
82. Andrzej Trella - gratulacje - jest postęp ;)
87. Wojtek Bukryj
90 Norbert Rękawek
93. Norbert Omelańczuk - gratulacje - jest ogromny postęp w porównaniu z ubiegłorocznym wynikiem w DTM elektrykach.

Startowało 96 zawodników.

Licząc punkty zdobyliście ich Panowie 48, czyli jeśli Arek uzyska 35 miejsce w ME w bagusach, to sam pobije Waszą sześcioosobową ekipę.

Wyniki poznamy za 12 dni. Ja stawiam na Arka :)

Czyli: 5000 zł podzielić przez 48 punktów = 104,166 Zł/punkt,a Arek
0zł podzielić przez (narazie teoretycznie) X punktów= 0 zł/punkt.
Z tego wynika,że punkty w bagusach zdobyte już dzisiaj (narazie zero) są znacznie tańsze. :lol: :lol:

PS.wniosek taki,że biorąc pod uwagę złotówkopunkty LOK powinien skupić się na Bagusach...

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 29, 2007 10:43 pm 

Cytuj:
PS.wniosek taki,że biorąc pod uwagę złotówkopunkty LOK powinien skupić się na Bagusach...

Właśnie tutaj coś dosyć mocno nie zatrybiło ( albo nie chciało), ponieważ wybory i statystayki uczestników zawodów off-road były niewspółmiernie większe jeśli chodzi o ferkfencję na zawodach w PL:

off-road elektryczne Vis On-road elektryczne - szacunkowo 15 do 65 zawodników

on-road spalinowe Vis Off-road spalinowe - szacunkowo 30 do 85
zawodników
.

Pytania nasuwają się same:
W jaki sposób klasy , które mają 3-4-5 zawodników na krzyż uzyskują
wiekszą rezerwacje ilości miejsc dla zawodników w zawodach zagranicznych?

W tym przypadku oczekuje odpowiedzi na pytania:

Ja się mają ambicje zawodników, dążących do wyników oraz ich ponoszone koszty inwestycji zaangazowane w ten sport skoro nie ma szans dostać się w prostej linii na zawody międzynarodowe?

Jak gloryfikuje zawodników organizcja LOK , którzy dokonują na oficjalnych zawodach wyczynu?
I jak z nimi dalej postępuje?

MODELCARS

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 29, 2007 10:49 pm 

Wiesław Groszkowski napisał(a):
Brawo Arek gratuluje :D
Oblejemy ten start z Goralami w NT :D

Cześć Wiesław,

Czy to prawda, że się sklonowaliście?
Ponieważ jesteście jednocześnie zarejestrowani na zawody w NT
i w BlueCity...w tym samym terminie...

MODELCARS

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 30, 2007 6:49 am 

LINK

pewnie większość z was juz dotarła do tych fotek, jednak gdyby nie to powyzej zamieszczam link ze spora ich iloscia z w/w imprezy

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 30, 2007 8:11 am 

Koleś ,który robił fotki interesował się nie tylko samymi modelami ale też i publicznością :D . Arka nie ucieszył ten puchar ale za to nagroda :lol:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona