Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt kwi 03, 2026 1:03 am

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 176 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Autor
PostNapisane: N mar 16, 2014 9:30 pm 

Maciej Marcinek napisał(a):
Tak jak pisałem, na naszym forum, ma to sens. Ale przyszłościowo, takie dobrze znane, nowinki dotyczące przepisów warto byłoby podawać z większym wyprzedzeniem, tym bardziej, że jeśli NR liczy się w cyklu "Ścinawki", przepisy i "zwyczaje" również wszyscy brali stamtąd.
Pozdrawiam

"dobrze znane nowinki..." samowyjaśnienie ?
W przepisach "ścinawkowych" nie ma zapisu,który wprowadzał by w błąd zawodników w tej kwestii...

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N mar 16, 2014 9:41 pm 

Panowie myślę że nie ma sensu dalej ciągnąć tego tematu, jedyne co radzę to zachować dystans do siebie i uśmiech na twarzy ;)

PostNapisane: N mar 16, 2014 9:50 pm 

Nadinterpretacja.
Tak jak pisałem, na naszym forum, ma to sens. ...
Pozdrawiam

Faktycznie Maciek, pisanie o "downach" ma głęboki sens, a ocena tego faktu, to zwykła "nadinterpretacja"... ciekawy punkt widzenia... tylko pogratulować C13 adwokatów, naprawdę to musi być GOŚĆ!!! :(

KYOSHOblog

PostNapisane: N mar 16, 2014 9:55 pm 

Gdyby komuś umknęło w tym zamęcie : http://www.pmmsrc.pl/pages/posts/nagrod ... 014-23.php
http://www.rcauto.pl/modules.php?name=N ... e&sid=2523

PostNapisane: N mar 16, 2014 10:26 pm 

Adam Różycki napisał(a):

Nadinterpretacja.
Tak jak pisałem, na naszym forum, ma to sens. ...
Pozdrawiam

Faktycznie Maciek, pisanie o "downach" ma głęboki sens, a ocena tego faktu, to zwykła "nadinterpretacja"... ciekawy punkt widzenia... tylko pogratulować C13 adwokatów, naprawdę to musi być GOŚĆ!!! :(

Panowie, ostatni raz już w tym temacie:

Nadinterpretacja z mojej strony, co do postu Pana Osiewały!!

Zaremba Lesław napisał(a):
Tak jak pisałem, na naszym forum, ma to sens. Ale przyszłościowo, takie dobrze znane, nowinki dotyczące przepisów warto byłoby podawać z większym wyprzedzeniem, tym bardziej, że jeśli NR liczy się w cyklu "Ścinawki", przepisy i "zwyczaje" również wszyscy brali stamtąd.
Pozdrawiam

"dobrze znane nowinki..." samowyjaśnienie ?
W przepisach "ścinawkowych" nie ma zapisu,który wprowadzał by w błąd zawodników w tej kwestii...

Nie ma go wcale :)

Pozdrawiam

Dumny, były i przyszły modelarz RCCLUBPOZNAN

PostNapisane: N mar 16, 2014 10:32 pm 
Administrator forum

Grzegorz Ogonowski napisał(a):
Nie mogę zrozumieć jednej sprawy, jak może zrodzić się w głowach zawodników klasy STOCK pomysł, że wpadną sobie na dodatkowe treningi do klasy MODIFIED podczas zawodów organizowanych jako MP, gdzie lość treningów, kwalifikacji jest limitowana i dla wszystkich taka sama.

To jest kompletny brak szacunku dla zawodników klasy Modified, ich pracy, zaangażowania i rywalizacji sportowej. Modified jedzie w ramach rywalizacji sportowej a inni .... dla zabicia czasu? zabawy? zbudowania dodatkowej przewagi nad innymi w klasie stock? A jak podczas tej wycieczki do klasy Modified kogoś wysadzicie, wywalicie, zablokujecie w dobrym wyniku itd. to co? Jak to sobie wyobrażacie?

Sorry, nie ogarniam tej logiki. Nawet jeśli coś nie zostało zapisane/ogłoszone. To jest oczywiste, to jest poza dyskusją.

Tak na marginesie:

Wyobraź sobie, że ten kto chce jechać w modi treningowo, weźmie drugie podwozie i wpakuje tam silnik 17,5T. Trzeba mu zabronić? Silnik przecież spełnia wymagania.

Sam zgłosiłem się do modi w celu treningu dla stocka. Tyle że dla mnie to rybka - nie pojadę - trudno, płakał nie będę. Rozumiem kolegów z modi :) Sam byłem świadkiem jak w Czechach zawodnik objechał na technicznym torze klasę modi na silniku 17,5T :) Tylko na prostej byli jako tako konkurencyjni dla niego :)

Tyle dygresji:

Modi ma pełną grupę więc ja swoim modelem nie mam zamiaru zaśmiecać toru w tej klasie :) i wycofuję się z jazdy w modi. Proponuję innym "treningowiczom" ze stocka zrobić to samo

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: N mar 16, 2014 11:05 pm 

Czy i kiedy będzie znana rozpiska treningów?

Czy będzie trening wolny przed oficjalnymi treningami (pytam, ponieważ, lubię objechać tor modelm GT10 )

;)

PostNapisane: Pn mar 17, 2014 2:38 am 

Witam,
Czy ktoś na zawodach będzie posiadał do użyczenia taki sprzęt do regulatorów LRP:?
LRP USB Bridge Spec.2
https://www.lrp.cc/en/products/electron ... k/details/

PostNapisane: Pn mar 17, 2014 6:48 am 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Grzegorz Ogonowski napisał(a):
Nie mogę zrozumieć jednej sprawy, jak może zrodzić się w głowach zawodników klasy STOCK pomysł, że wpadną sobie na dodatkowe treningi do klasy MODIFIED podczas zawodów organizowanych jako MP, gdzie lość treningów, kwalifikacji jest limitowana i dla wszystkich taka sama.

To jest kompletny brak szacunku dla zawodników klasy Modified, ich pracy, zaangażowania i rywalizacji sportowej. Modified jedzie w ramach rywalizacji sportowej a inni .... dla zabicia czasu? zabawy? zbudowania dodatkowej przewagi nad innymi w klasie stock? A jak podczas tej wycieczki do klasy Modified kogoś wysadzicie, wywalicie, zablokujecie w dobrym wyniku itd. to co? Jak to sobie wyobrażacie?

Sorry, nie ogarniam tej logiki. Nawet jeśli coś nie zostało zapisane/ogłoszone. To jest oczywiste, to jest poza dyskusją.

Tak na marginesie:

Wyobraź sobie, że ten kto chce jechać w modi treningowo, weźmie drugie podwozie i wpakuje tam silnik 17,5T. Trzeba mu zabronić? Silnik przecież spełnia wymagania.

Sam zgłosiłem się do modi w celu treningu dla stocka. Tyle że dla mnie to rybka - nie pojadę - trudno, płakał nie będę. Rozumiem kolegów z modi :) Sam byłem świadkiem jak w Czechach zawodnik objechał na technicznym torze klasę modi na silniku 17,5T :) Tylko na prostej byli jako tako konkurencyjni dla niego :)

Tyle dygresji:

Modi ma pełną grupę więc ja swoim modelem nie mam zamiaru zaśmiecać toru w tej klasie :) i wycofuję się z jazdy w modi. Proponuję innym "treningowiczom" ze stocka zrobić to samo

Marku, jeśli ktoś z Modi chce pojechać w Stock i przygotuje sobie drugie podwozie to czywiście, że może. Jeśli ktoś z klasy Stock przygotuje drugie podwozie i chce jechać w Modi oczywiście, że może ;-) tu nie ma kontrowersji.

Fajna ta dygresja o silniku 17.5 i przygodzie w Czechach ;-) naprawdę fajna powiastka. Jakbyś jeszcze jakieś miał to opowiedz nam.

Ostatnio edytowano Pn mar 17, 2014 7:03 am przez Grzegorz Ogonowski, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pn mar 17, 2014 6:49 am 

Łukasz Kowalczyk napisał(a):
Witam,
Czy ktoś na zawodach będzie posiadał do użyczenia taki sprzęt do regulatorów LRP:?
LRP USB Bridge Spec.2
https://www.lrp.cc/en/products/electron ... k/details/

Łukasz, ja mam.

PostNapisane: Pn mar 17, 2014 7:10 am 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Tak na marginesie:

Marek rozszerzając margines ,to wyobraź siebie w grupie z zawodnikami z Hobby i z dwoma z Hobby Junior,bo ta sprawa dotyczy nie tylko Modi...
Taka dygresja...
Ps.mając drugie podwozie nie do końca traktuje się treningowo jazdę w drugiej grupie.

PostNapisane: Pn mar 17, 2014 7:13 am 

Michał Abramowicz napisał(a):

Czy będzie trening wolny przed oficjalnymi treningami (pytam, ponieważ, lubię objechać tor modelm GT10 )

;)

Generalnie do jazdy po torze dopuszczone będą modele klas startujących w tych zawodach.

PostNapisane: Pn mar 17, 2014 7:34 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
Michał Abramowicz napisał(a):

;)

Generalnie do jazdy po torze dopuszczone będą modele klas startujących w tych zawodach.

Powtarzam pytanie, czy oprocz treningow kontrolowwnych bedzie wolny trening?

Mysle, ze 5.3mm przeswitu gt10 zbytnio nie naruszy toru, ale wole sie dopytac przed, taki wozek to jak wieksza 1/12, dodatkowo moj lolejny prototyp ;)

PostNapisane: Pn mar 17, 2014 8:00 am 

Michał należy czytać nie tylko posty Zaremby. W informatorze jest jak byk napisane,że piątek jest dniem wolnych treningów.Nie znaczy to jednak,że będzie można jeździć czym kto ma...Trening będzie wolny, ale zorganizowany i będzie się odbywał w ramach klas.Trzeba się szanować wzajemnie... W sobotę odbędą się dwie preeliminacje ,które pomogą ustalić grupy.

PostNapisane: Pn mar 17, 2014 8:01 am 

Michał należy czytać nie tylko posty Zaremby. W informatorze jest jak byk napisane,że piątek jest dniem wolnych treningów.Nie znaczy to jednak,że będzie można jeździć czym kto ma...Trening będzie wolny, ale zorganizowany i będzie się odbywał w ramach klas.Trzeba się szanować wzajemnie... W sobotę odbędą się dwie preeliminacje ,które pomogą ustalić grupy.Jeśli trening będzie mierzony to tylko i wyłącznie dla informacji zawodników.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 176 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona