Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 19, 2026 8:12 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 199 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 24, 2006 5:04 pm 

A spalinówki na MARSIE .Sorry Marku. :D :D

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 24, 2006 5:11 pm 

Filip Zaremba napisał(a):
...proszę o wyjaśnienie jaka jest różnica pomiędzy "modelarzami",a modelarzami

Pisałem o wymaganiach "niektórych" modelarzy, mając na myśli wymagania niektórych modelarzy, nie zaś wszystkich.
Jeśli wczoraj chciałem zjeść dobrego pączka, to zwyczajnie kupiłem go sobie - i nikomu nie robiłem awantury by dał mi go za darmo.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 24, 2006 5:28 pm 

Rafał Piesio @ work napisał(a):
to Pan przeinaczył treść wypowiedzi p. Janka widząc w niej to, co Pan chciał w niej widzieć. jednak ten drobny szczegół - to które słowo znalazło się w cudzysłowie - ma zasadnicze znaczenie i pokazuje, że Pański (kolejny) atak był zdecydowanie chybiony...

co do pierwszej części Pana wypowiedzi: tak, wszyscy są tacy sami tylko "niektórzy" mają zdecydowanie wyższe wymagania niż inni. wyższe - bo przed i po większości zawodów mają mnóstwo zastrzeżeń, uwag i pretensji...

Widzę,że stara się Pan zostać obrońcą uciśnionych.Ale jest mały problem.Ja Pana Janka nie atakuję i on chyba ma o tym świadomość.Zresztą świadczy o tym jego post,ja też rozumiem co chciał w nim wyrazić i bynajmniej nie potrzebujemy powierników.Myślę,że darzymy się pewną dozą sympatii i Pańskie uwagi wnoszą tylko zamęt.Zbędny zresztą.
Tak wogóle jeśli nawet na forum rozmawia dwóch to nie ładnie jest się wcinać.Ten post był skierowany do Pana Janka i stać go napewno na odpowiedż bez faktorów.
Proponuję skupić się na Mambie bo rywalizacja będzie ostra.

Ps.Panie Janku czy zjadł Pan określoną ilość pączków bo to podobno ważne.

Ostatnio edytowano So lut 25, 2006 12:03 pm przez Filip Zaremba, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 24, 2006 6:20 pm 

Widzę,że stara się Pan zostać obrońcą uciśnionych.

dziękuję za ten - niespodziewany - komplement :D

Tak wogóle jeśli nawet na forum rozmawia dwóch to nie ładnie jest się wcinać.Ten post był skierowany do Pana Janka i stać go napewno na odpowiedż bez faktorów.

1. tak się składa, że forum jest dla wszystkich i każdy kto ma do niego dostęp może się wypowiadać - i prosiłbym - szczególnie Pana, aby nie mówił mi co jest "ładne" lub grzeczne.

2. moja pierwsza wypowiedź dotyczyła TECHNICZNEGO błędu jaki Pan popełnił - mogłem wypowiedzieć się tylko i wyłącznie w oparciu o "bystre oko" bez potrzeby interpretacji co p. Janek miał na myśli, natomiast mój drugi post był odpowiedzią na uwagę skierowaną już bezpośrednio do mnie. miałem chyba prawo odpowiedzieć na pytanie/a skierowane do mnie bezpośrednio? a może nie "ładnie" jest odpowiadać na Pańskie przenikliwe pytania? może lepiej aby zostały bez odpowiedzi dla przyszłych pokoleń?

tyle moich uwag w tym temacie. teraz spieszę "skupiać się na Mambie" - dziękuję za ostrzeżenie, postaram się tym razem lepiej przygotować do zawodów niż dotychczas, dobre przygotowania nie zaszkodzą również Panu - również sugerowałbym odpocząć nieco od klawiatury.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 24, 2006 6:40 pm 
Administrator forum

Robercie, ok. masz rację - niech sie organizacja "wiodąca" martwi o fundusze na MP. Ale ja ze swojego doświadczenia wiem że każdy nie naciskany powoli usypia a po jakimś czasie całość wygląda jak w pewnej bajce o pewnym Kubusiu zwanym dalej Puchatkiem który na pytanie": Co lubisz robić najbardziej? odpowiada bez chwili namysłu: Najbardziej to lubię robić NIC ale miodek bym Ci wyjadł :) "

Życzłbym sobie i innym aby MP w Łomiankach były przygotowane i przeprowadzone WZOROWO, nie na 5+ ale na pełne 6.

Czas pokaże co i jak i oby znów nie trzeba było mówić: Wszystko było dobrze a wyszło jak zwykle.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 24, 2006 6:48 pm 

Witam,

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Dalej uważam że pomysł na taki rozdział zawodów zwłaszcza na hali jest prawie idealnym rozwiązaniem dla nasze dyscypliny. A organizacjie "przewodnie" jakie by nie bvyły MUSZĄ zadbać o ciągłe podnoszenie umiejętności zawodników niezależnie w jakiej klasie startują czy w micro standard czy w DTM Open czy też w E-12.

Brawo, Marek. Tylko dlaczego tak późno? Czyżby ostatnie zawody w Kłodzku dały Ci do myślenia? Widzę, że ostatnio, co roku wracamy do tego samego tematu.

Cytuj:
Czesi zrobili rewolucje u siebie i jakie są tego wyniki? Przyjechali do Kłodzka i prawie zawsze byli na podium. Tam nikt się nie przejmuje że w jednym dniu są 3-4 imprezy w różnych miejscach i nawet w tych samych klasach. A zawody trwają jeden dzień. Sobota na torze a niedziela z rodziną w domu i na spacerze.
Zacznijmy myślec podobnie od nowego sezonu halowego a systematycznie pozim jazdy zawodników będzie sie piął w górę.

Jeszcze raz, brawo dla Ciebie Marek. Zrobiliśmy to już z samochodami spalinowymi. I jakie są tego wyniki? Możemy skutecznie rywalizować z takimi potęgami samochodowymi jak Austria.

Jan Matukin napisał(a):
Rozegranie w jednym dniu zawodów z rozdziałem tych klas spowoduje rezygnację zawodników z udziału w niektórych klasach.

Bez komentarza, tyle już o tym pisaliśmy...

Cytuj:
Kilka lat temu rozłączno zawody klas modeli terenowych od płaskich. Wówczas drastycznie spadła frekwencja w klasach 2WD i 4WD - zaledwie 3-4 zawodników.

Frekwencja spadła dlatego, że do tej pory w Polsce nie było "grup interesu" jesli chodzi o samochody terenowe z napędem elektrycznym. Sytuacja powinna się zmienić w tym roku.

Cytuj:
W Rudzie (maj) i w Kłodzku (czerwiec) w jednym tygodniu rozegrano zawody klas spalinowych, a w tydzień później klas elektrycznych.
Kilku zawodników żaliło się, że nie jest ich stać na przyjazd w to samo miejsce dwa razy i rezygnują z klas elektrycznych.
Kilku zawodników z kolei żaliło się na wysokie koszty udziału w zawodach z uwagi na podwójny koszt przyjazdu i aprowizacji w tym samym miejscu na przestrzeni jednego tygodnia.

Bez komentarza.

Cytuj:
Pomysł, o którym tu się mówi, będzie dobry wtedy, gdy w każdej z klas bedzie jeździć co najmniej 100-200 zawodników.

???

Cytuj:
Ale na pytanie - skąd na to pieniądze - zamilczał.]

wielu organizatorów udowodniło już nam, że doskonale sobie radzą z tym problemem.

Cytuj:
Swoją drogą na podstawie jedynie analizy forum podjęliśmy działania, w efekcie których z 4 zawodników w klasie IC-8 T w 2004 roku "zrobiło" się ponad 30, a powstała też nowa klasa MT, której w ogóle nie było - w 2005 na torach pojawiło się też ponad 30.

Wzrost liczby zawodników w klasach terenowych nastąpił dlatego, że w Polsce w tym czasie pojawiły się "grupy interesu". Oczywiście duże znaczenie miało także wsparcie ze strony niektórych organizacji i ich działaczy.
Trzy lata temu mówiłem i pisałem, że największe szanse na rozwój mają klasy samochodów terenowych. Poparte jest to statystykami z krajów europejskich. Statystyki na najblizszy rok w klasach ternowych:
IC8 Buggy - 60% zawodników
MT Open (truggy) - 30% zawodników
MT Standard - 10% zawodników

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 24, 2006 6:59 pm 

Rafał Piesio @ work napisał(a):

tyle moich uwag w tym temacie. teraz spieszę "skupiać się na Mambie" - dziękuję za ostrzeżenie, postaram się tym razem lepiej przygotować do zawodów niż dotychczas, dobre przygotowania nie zaszkodzą również Panu - również sugerowałbym odpocząć nieco od klawiatury.

Proszę mi podać przykład w którym zwróciłem się do Pana lub zadałem Panu pytanie, na które zabroniłem Panu odpowiedzieć.
Osobiście sobie tego nie przyponinam, gdyż nie kojarzę Pana z niczym poza posiadaniem Mamby.
Natomiast widzę że działa Pan jak przysłowiowe nożyce na stole,będące własnością LOK,bądż,nie wiele ma Pan do powiedzenia na forum i upatrzył Pan sobie moją osobę aby zwiękrzyć ilość postów.A może chodzi Panu jeszcze o coś innego,ale tego mogę się tylko domyślać...
Jeśli się Pan orientuje ja nie jeżdżę tylko obserwuję...
Ponadto proszę zwrócić uwagę,że od momentu "rozruby"jakość zawodów pod "bezpośrednim nadzorem LOK" rośnie.
Przebieg zawodów w Tarnowie był jeszcze sprawniejszy nisz w BC.A co będzie za tydzień.Widzę że Pan jest wielbicielem "starego".

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 24, 2006 9:19 pm 

...Kubusiu...ale miodek bym Ci wyjadł...

Panie Marku - kolejny raz sugeruje Pan, że organizacja "wiodąca" zabiera komuś pieniądze - proszę o konkrety a nie bajeczki.
Dokładnie - kto, kiedy, komu i ile zabrał.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 24, 2006 10:10 pm 
Administrator forum

Panie Janku,

Czy ja cos powiedziałem o kasie? Raczej sobie tego nie przypominam :) i nie sugeruje tego. Źle Pan zinterpretował treść postu :)

Tutaj nie chodzi o kasę, a o coś zupełnie innego.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 24, 2006 10:11 pm 

Życzłbym sobie i innym aby MP w Łomiankach były przygotowane i przeprowadzone WZOROWO, nie na 5+ ale na pełne 6.

Witaj Marku, podobnie jak Ty życzę sobie tego samego. Mam nadzieję , że po ostatniej " burzy" na forum LOK przemyślał, bądź przemyśli wiele żeczy. Jak wiesz Zbyszek potrafi zorganizować dobre zawody, przykładów chyba nie muszę podawać. Pozwólmy Mu teraz skupić się na ich organizacji. Mam nadzieję, iż z pomocą sekcji będą one udane.

Pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 24, 2006 10:59 pm 
Panowie. Macie wspaniałe pomysły szczególnie Pan Jacek Ż i Marek K chyba spać nie możecie żeby nie pdpowiedzieć co organizacja wiodąca ma zrobić i z kim acha ale to tylko WY na forum macie mądrość na wszstko i Wam należy wierzyć.Takim działaniem można tylko narobić zamętu w głowach młodych zawodników.Mądre i przemyślane decyzje zapadnąć mogą w spokoju na CKMLOK w Warszawie bez zbędnego szumu.Nigdy nie uda się pogodzić sportu z intresami firm modelarskich szczególnie w taki szczególny sposób promowania się na forum.Nie chcecie dialogu tylko kłótnie zupełnie jakbyście mieli startować w wyborach do Parlamentu czytaj Związku Sportowego.W ubiegłym roku pisałem że zmiany które mogą zajść wymagają Współdziałania kilkunastu osób zajmujących się modelarstwem.Bez takiego porozumienia trudno jest organizacji wiodącej zadowolić wszystkich zinteresowanych.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 24, 2006 11:22 pm 
Wiadomość dla Pana Jacka Żurka nie jest Pan dzentelmenem nigdy nie nazwe Pana organiztorem najwyżej pseudo zawodnikiem który kiedyś startował na zawodach.Prosżę o założenie sobie notatnika popełnionych wykroczeń wobec Stowarzyszenia o nazwie Liga Obrony Kraju nie będąc jej członkiem niech się Pan zastanowi na dziś to Pan Nko i jego firma ATA nawiązała kontakty z LOK-iem co nie jest Pana zasługą.Gdy będzie Pan współwłascicielem firmy np.ATA to napewno zmieni Pan styl komunikowania.Poprostu nie wypada tak się zachowywać.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 24, 2006 11:35 pm 
Administrator forum

Panie Zbyszku,

Co do jednego ma Pan całkowitą rację: kłótnie niczemu nie pomogą.

Ale co do pogodzenia modelarstwa i interesów firm modelarskich - o tu sie nigdy nie zgodzimy :) A dlaczego? Do kogo pójdzie organizator imprezy jak nie do firmy modelarskiej na samym poczatku? A jak wyobrazić sobie współpracę z firmami modelarskimi jak nie poprzez promocję ich towarów (modeli)? Przecież firma produkująca meble czy lalki Barbie nie będzie zainteresowana pakowaniem kasy w samochodziki, prawda? Czasy PRL-u już minęły. W naszym sporcie też rządzi biznes przez duże B. Nie da sie zrobić czegoś z niczego jak kiedyś :) Czas dorosnąc do sytuacji.

Tak na marginesie pogodzenia interesów firm modelarskich i sportu (zawodów). Jakoś udało się pogodzić interesy firmy ATA i promować modele Mad Fighter na zawodach w hali? Jak Pan widzi zaprzecza Pan sam sobie :) Żebym nie został źle zrozumiany - dobrze że taka promocja istnieje i nie mam nic przeciwko niej.

Co do CKM-u. Nie mówi Pan chyba poważnie, prawda? Jak możan w spokoju cokolwiek załatwić jak posiedzenie poświęcone jest nie tylko sekcji RC? Jeżlei byłoby to spotkanie TYLKO ludzi zajmujących się modelami samochodów RC - zgodzę się, można ustalić i to dużo. Ale w tej formie jaka jest, nie sądzę aby było to możliwe.

A tak na zakończenie dnia :) Nigdzie nie pisałem że organizacja "wiodąca" to LOK, więc skąd takie przypuszczenia?

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 24, 2006 11:48 pm 

...Czy ja cos powiedziałem o kasie? Raczej sobie tego nie przypominam...nie chodzi o kasę, a o coś zupełnie innego.

Stronę wcześniej napisał Pan:
Cytuj:
...organizacja "wiodąca"...ma pomagać a nie wydzierać klubom jedyną kaśe z gardła

Tytuł:
PostNapisane: So lut 25, 2006 12:32 am 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Wiadomość dla Pana Jacka Żurka nie jest Pan dzentelmenem nigdy nie nazwe Pana organiztorem najwyżej pseudo zawodnikiem który kiedyś startował na zawodach.Prosżę o założenie sobie notatnika popełnionych wykroczeń wobec Stowarzyszenia o nazwie Liga Obrony Kraju nie będąc jej członkiem niech się Pan zastanowi na dziś to Pan Nko i jego firma ATA nawiązała kontakty z LOK-iem co nie jest Pana zasługą.Gdy będzie Pan współwłascicielem firmy np.ATA to napewno zmieni Pan styl komunikowania.Poprostu nie wypada tak się zachowywać.

Szanowny Panie

rozumiem ze jest to uwaga kierowana do mnie jako do osoby która doradza ATA.
Niko nie musi sie mnie słuchać. Ja rekomenduje rozwiązanie, decyzja należy do Niko.

Nie liczę na profity z LOK.
Nie liczę na profity z ATA. Moja współpraca z Niko jest bezinteresowna.
Nie dostaje wynagrodzenia finansowego.
Nie jestem organizatorem.
Nie odpowiadam za bałagan jaki jest w modelarstwie samochodowym.
Nie jestem dżentelmenem pisząc na forum, ponieważ nie można być dżentelmenem.
Jestem zawodnikiem, startuje dwa, trzy razy w roku jak mam czas.
Jestem administratorem forum.

Kilkanaście lat temu jak startowałem jeszcze jako młodzik na zawodach mieliśmy między sobą rozliczenia finansowe. Ja byłem 16 letnim juniorem, a pan dorosłą osobą przedstawicielem LOK Warszawa. Do dziś dnia pamiętam jak były prowadzone rozliczenia i jak zostałem potraktowany. Zapamiętam to do końca życia, co Pan mi powiedział i gdzie pieniądze i w jaki sposób trafiły. Nie chce na forum już do tych kwestii powracać. Jeszcze jedna informacja, legitymacje LOK wydawał mi jeszcze Pański poprzednik. Jest to dokument ze zdjęciem.

Po raz kolejny informuje.
Strona RCAUTO jest prywatnym forum. Jest Pan tutaj Naszym gościem.
Jeżeli nie zgadza się Pan z poglądami tutaj przedstawianymi proszę zrezygnować z pisania i zapomnieć o tej stronie.

Nikogo tutaj nie obrażamy.
Powiem więcej, zmieniłem kilka swoich wypowiedzi aby nie były kontrowersyjne.
Dodatkowo zasięgnąłem informacji na temat stwierdzenia "pasożyty" u prawników których mój pracodawca wynajmuje. Nie jest to obraźliwe stwierdzenie. Więcej by było cyrku jak byśmy się spotkali w sądzie niż rzeczywistej mojej winy.

Mam wrażenie, że skończyły się Panu argumenty i zaczyna Pan się chaotycznie bronić.

Kilkanaście, kilkadziesiąt osób w całej Polsce jest niezadowolonych z Pańskiej pracy. Ciekaw jestem co o tym myślą Pańscy przełożeni. Jeżeli nie wiedzą w jaki sposób traktuje Pan zawodników to może czas najwyższy aby poinformować dyrekcje o tym w formie oficjalnej skargi złożonej przez środowisko polskich modelarzy.

Jacek Żurek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 199 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Następna strona