Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 6:20 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 114 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor
PostNapisane: Pn lip 14, 2014 7:19 am 

Ja pokazuję w sklepie poziom referencyjny opony RIDE ile może kosztować w naszych sklepach. Sprawa opon RIDE na cykla PMMS jest zamknięta po co rozmawiamy o czymś co już dawno zostało zamknięte i przesądzone. Powiem po raz kolejny, Marek zamknął zmiany w klasie Stock a Ty do tego wracasz jaki to ma sens? Ściganie zawodnikom w klasie Pro Stock na FB oferujemy na zasadach i warunkach, które znasz. Nie słyszę słów protestu, Twoich obaw itd. Wiem zaraz powiesz, że tam jest sekta, którą kieruje nawiedzony handlarz, i tylko on wykazuje aktywność a inni są stłamszeni i nie mają prawa głosu i tak są "obrobieni", że on czyli ja prowadzę ich na stracenie ;-).

Nie ma tematu zmian klasy Stock na PMMS, mamy to już dawno ustalone a Ty mi zarzucasz że ja cały czas działam w tym kierunku na PMMS. Nie działam!

Marek, dał opcję startów Pro Stock w ramach Modified i nad tym pracuje an FB i zbieram deklarację i chętnych na tych niepewnych i trudnych zasadach, które podajesz. Jak bedzie wynik ostateczny a przede wszystkim chętni to po rak kolejny powtórzę: poinformuję.

Na FB zostały zaproponowane przepisy klasy Pro Stock jak niżej (trwa głosowanie), które są alternatywą dla oszalałego handlarza:

Regiel - dowolny (no timing, tylko i wylacznie z migajaca dioda)
Silnik - 17.5 - kontrolowany (LRP X12/X20 i jego odpowiedniki Nosram)
Przelozenie - 4.0
Opony kontrolowane - CPX Carpet

Pytasz o Benek Cup? Informację są na FB na ich oficjalnym portalu.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn lip 14, 2014 9:54 am 

Na początku zaznaczę, że nie boje się, że zlikwidujecie ;) mi klasę Stock, więc piszę bez niepotrzebnych emocji itp.

Jak wcześniej pisałem, nie mam FB i nie wiem o czym tam dyskutujecie, ale o ile rozumiałem chęć ścigania się w ramach PMMS na silnikach MM 13,5T, to Nosrama 17,5T nie rozumiem. Taka klasa nie jest odpowiednikiem ETS, do tego jest za wolna żeby jechać z Modi. Na samodzielną grupę nie ma szans, więc po co taki wynalazek?

Propozycja Marka w polskich realiach wydawała mi się bardzo trafioną, słuszną a co najważniejsze realną do zrealizowania. W końcu ProStock ma być klasą dla tych, którzy już coś sobą reprezentują na torze i mają potrzebę treningu w warunkach "europejskich" i to z zasady uważam za coś dobrego. Skoro ta klasa ma być skierowana do doświadczonych zawodników, odnalezienie się na torze wraz z trzema modelami z klasy Modi to żaden problem. Powiem więcej, jeżeli ProStock miałby jeździć sam, to może parę osób, w tym i ja, pokusiłoby się jednak na start w tej klasie ( 0 boost brzmi fajnie ). Przy moim doświadczeniu jestem pewien, że lepiej wypadnie trening ETSowców z trzema modelami Modi, niż z jednym kierowanym przeze mnie ;). Wcześniejsze pisanie o jeździe zderzak w zderzak, to chyba nie na tym poziomie...

A na koniec, wracając do FB, to ustalanie, wymyślanie czegokolwiek gdzieś, dokąd nie każdy trafi, albo nawet nie może trafić jest co najmniej dziwne. Nie dałoby się założyć np. nowego wątku na tym forum pod tytułem "Nowa klasa Pro Stock", czy jakoś tak.

PostNapisane: Pn lip 14, 2014 10:27 am 

Przykro mi ale nie podejmuję się prowadzenia i moderowania kolejnego wątku na forum rcauto. Może to być oceniane jako dziwne. Nie mam na to aż tyle czasu i już ochoty. Zostałem poproszony o poprowadzenie klasy Pro Stock w Polsce, wybrałem komunikację na FB bo jest tam poprostu sprawnie. Obserwuje to ok 50 osób, każdy może tam przystąpić i się wypowiedzieć kto jest tą klasą zainteresowany.

klasa "zero boost" ciekawa? brzmi fajnie, naprawdę? nie mogę uwierzyć.

PostNapisane: Pn lip 14, 2014 10:33 am 

Lesław, do kiedy oczekujecie informacji o przepisach i zasadach klasy Pro Stock w ramach startów grupy Modi? Do końca lipca jak piszecie na FB?

PostNapisane: Pn lip 14, 2014 10:40 am 

Grzegorz Ogonowski napisał(a):
Lesław, do kiedy oczekujecie informacji o przepisach i zasadach klasy Pro Stock w ramach startów grupy Modi? Do końca lipca jak piszecie na FB?

Po południu ogłosimy oficjalny komunikat jeśli nie zdążymy ,to na pewno jutro.

PostNapisane: Pn lip 14, 2014 3:06 pm 

W związku z podjętym tematem wprowadzenia nowej klasy Pro Stock na zawodach PMMS Rc organizatorzy oświadczają:

Klasa o elementach jednakowych ,w tym wypadku silniki musi być oparta o łatwą dostępność danego artykułu na rynku polskim. Klasa ta generuje również ryzyko podjęcia złych decyzji co do wyboru sprzętu (doświadczenie F-my ATA). Najlepszym rozwiązaniem było by wprowadzenie metodą ETS użyczania silników dla zawodników.
W obecnej sytuacji nie ma możliwości wprowadzenia takiego rozwiązania. Nie zgłosił się też żaden potencjalny przedstawiciel ,chcący uczestniczyć w takim rozwiązaniu.
Równocześnie jednak organizatorzy wychodząc naprzeciw tym postulatom i toczącym się dyskusją na innych platformach społecznościowych, postanawiają co następuje:
Organizator dopuszcza Klasę Pro Stock na warunkach przejściowych, t.j. wspólnego startu z klasą Modi. Jeśli ilość zawodników będzie znacząca ,organizator zobowiązuje się wydzielić klasyfikację dla tej klasy.
Osoby będące inicjatorami wprowadzenia tej klasy do końca lipca przedstawią odpowiednio przygotowane przepisy.
Jednocześnie organizatorzy nie biorą odpowiedzialności za ewentualne trudności ze skompletowaniem sprzętu, jego brakiem na rynku krajowym.
W okresie przejściowym nie gwarantują też wnikliwych kontroli wzajemnej ”uczciwości” zawodników.
Sezon 2014-2015 będzie traktowany jako poligon ,do podjęcia konkretnych i przemyślanych decyzji na sezon 2015-2016.
Klasa Stock w dotychczasowej formie nadal będzie obowiązywać.
W kwestii kół pozostają CPX z racji tego,że organizator może zagwarantować ilość i cenę na dotychczasowym poziomie.
Organizatorzy zwracają się z prośbą do inicjatorów klasy Pro Stock, aby wraz z przekazaniem przepisów ,udostępnili źródła dostępu dla danych, wybranych artykułów wraz z ich cenami.
Organizatorzy PMMS RC mogą podjąć rozmowy z dostawcą silników Nosram i Reedy. Oczywiście jeśli będzie zainteresowanie ze strony zawodników w tej kwestii.
Wszelkie ustalenia prosimy o przekazanie do końca lipca. Po tym terminie nie będzie możliwości zmian. Wiąże się to choćby z zamknięciem składu broszury ,którą drukujemy.
Z upoważnienia
Grupy PMMS RC
Ps.Prosi się również osoby zainteresowane umieszczeniem tekstów lub reklam w naszej broszurce o kontakt do końca lipca.Nakład to około 400-450 egzemplarzy.

PostNapisane: Pn lip 14, 2014 3:10 pm 

I po co takie złośliwości?
Bardzo rzeczowy komentarz, rozjaśnił mi kwestię dlaczego jednak 17, 5T.

PostNapisane: Pn lip 14, 2014 5:55 pm 

Maciej Szkop napisał(a):

Jeśli ten komentarz zawrócił Pana z drogi "zero boost" to może i lepiej bo raczej słabe były motywacje aby startować w tej formule.

PostNapisane: Pn lip 14, 2014 10:11 pm 

Maciej Szkop napisał(a):

Jeśli ten komentarz zawrócił Pana z drogi "zero boost" to może i lepiej bo raczej słabe były motywacje aby startować w tej formule.

Moja motywacja, to moja sprawa, jak będę miał ochotę, to pójdę drogą "zero boost". Dla mnie to jest dobra zabawa i relaks, jeżeli dla Pana jest to kwestia jakiś niespełnionych ambicji, życia czy śmierci, to jest to również Pana sprawa i ja w to nie wnikam.

Z byle czego zaczyna Pan dyskusję, która nie ma sensu.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 114 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8